Jubileumi jutalom

Úgy tájékoztattak, hogy a jelenleg köztársasági Elnök aláírása alatt lévő kormánytisztviselői törvényben a jubileumi jutalomra vonatkozó rész alapján újra kell számítani a jutalomhoz szükséges szolgálati időt és kizárólag "az e törvény és a Ktv . hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közszolgálati és kormánytisztviselői jogviszonyban eltöltött időt" számolják be. Így akinek július után jár a jubileumi jutalom, csak akkor kaphatja meg, ha végig Ktv hatálya alá tartozott. Nekem júliusban kellene a 35 évest kapni, de ha át kell számolni akkor pár évet csúszik, mert volt Mt-s munkaviszonyom is. Szeretném tudni jól értelmezik-e az új törvényt!

 

Èn megszeretnèm kèrdezni hogy ha kèt munkaviszony között ( mindkettő közalkalmazottkènt) van 5 nap szünet lesz bármilyen hátrányom belőle- nem fogom megkapni a jubileumi pènzt vagy valami más gond adódhat ebből?

Érdeklődni szeretnék, hogy az 1992 előtti jogviszonyok beszámítanak-e a jubileumi jutalom éveibe, illetve ha megbízási szerződéssel dolgoztam óraadóként, azt figyelembe lehet-e venni, jelenleg pedagógusként dolgozom?

Tisztelt Címzett!
1979-ben kezdtem dolgozni földhivatalnál – ami szerintem közszolgálati vagy közalkalmazotti munkaviszony. Itt 1 év 8 hónap 15 napot dolgoztam.
Második munkahelyem versenyszférában volt, tehát a jubileumi jutalomba nem számít bele, csak a szolgálati időbe.
Jelenlegi munkahelyemen 1990. óta dolgozom. 25 éves jubileumi jutalmamat 2015-ben fizették ki, eszerint 2020-ban lenne esedékes a 30 éves jubileumi jutalmam. Viszont a földhivatalnál eltöltött 1 év 8 hónap 15 napot nem számították be. Ez azért fontos nekem, mert 2019. május 01.-től igénybe veszem a nők kedvezményes öregségi nyugdíját – tehát 2020-ban már nem leszek munkaviszonyban.
Jogos lenne-e a kérésem a munkáltatóm felé, hogy a be nem számított 1 év 8 hónap 15 napot vegyék figyelembe, így 2019-ben megkaphatnám a 30 éves jubileumi jutalmamat.

Érdeklődnék,hogy a 25 éves jutalomkor a kéthavi bérnek megfelelő ,vagy a szokásos havi bér +1 bér jár.
Összevontan utalják és adóztatják,vagy külön?
Köszönöm válaszukat!

Szeretném kérdezni,hogy 1988 óta dolgozom közalkalmazottként,4 éve egy egyházi fenntartású iskolában. Jár e nekem a jubileumi jutalom?

30 éves jubileumi jutalom (három havi illetmény) nettó összegére lennék kíváncsi, mint közalkalmazott. A bruttó bér 337.995 ft. Két gyermek után családi adókedvezményt veszek igénybe. Előre is köszönöm a választ!

1985-89 között a KISZ Budapesti Bizottságánál dolgoztam. Érdeklődnék, hogy az beleszámít-e a jubileumi jutalomba avagy sem?

Üdvözlöm! A Bp. Korm.Hiv.által kiküldött kivonat szerint 1992.10.ho-1996 12..-ig a BM PEST MEGYEI TÁKISZ-nál a munkaviszony nem számit még Közalkalmazotti jogviszonynak? A segitségét kérném,mert nem szerepel igy ,viszont a 25 éves jub.ugy nincs akkor meg! Elnézést a zavaros fogalmazásért! Köszönöm válaszát!

1992. november 29. napjától egy Állami Gazdaságnál dolgoztam 1984. június 30.-ig, 1984. július 02.-től 1986. április 1.-től a MÉM Repülőgépes Szolgálatnál,1996. április 2.-től Önkormányzatnál jelenleg 2013 január 1.-től Kormányhivatalnál. A Jubileumi jutalomhoz mikortól kell a munkaviszonyt számolni?

Kormány tisztviselö 2017 dec tötöttem 20 évet egy munkahelyen jár nekem a 20 év után a jubileumi jutalom?

Sziasztok,

Érdeklődnék, egy témával kapcsolatban és semmilyen fórumon nem találkoztam még hasonló esettel.
Édesanyám 30 éves munkaviszonya van (egész idő alatt pedagógusként dolgozott), a 30 évből összesen közel 5 évig gyesen volt és a KLIK nem számolta bele ezt az időszakot neki, mint munkaviszony. A klik előtt az előző munkahelyénél a 25 éves jutalmat megkapta (ott még beleszámolták a gyesen lévő időszakot). 1 hónappal ezelőtt azonban az államtól kapott újabb 2 havi jutalmat (szintén 25 éves), mivel a klikk szerint most érte el a 25 éves munkaviszonyt. Szerintetek mi tévők legyünk? Érdemes utána menni vagy jobb hallgatni?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Jelenleg is tanárként dolgozom, de az 1987-1992 időszak munkahelyeit nem akarják a jubileumi jutalomhoz beszámítani, pedig mindhárom munkahelyem állami vállalat volt.
Jogosan jár el az iskola?

Szeretnék kérni a jubileumi kifizetések szabályairól részletes olvasnivalót egyházi iskola részére. 1992-től vagyunk egyházi iskola, előtte állami intézményként működtünk. Másik kérdésem, hogy könyvtárosként dolgozott az egyik pedagógusunk 11 hónapot, az beleszámít a jubileumi 25 év számításához?

Azt szeretném megtudni, hogy miután 25 évig dolgoztam tanárként, ebből 23 évig egyházi gimnáziumban, kifizethető-e számomra a jubileumi díj? Tavaly munkahelyet változtattam, közalkalmazott lettem (múzeumpedagógus), itt azt állítják, hogy nem jár a jubileumi pénz. Ha ez igaz, nagyon nehezen tudom elfogadni, mert ugyanazt a munkát végeztem 23 évig, mint egy állami fenntartású oktatási intézményben dolgozó tanár.

Óvodapedagógusként dolgoztam 1990. augusztus 15-től 1997. áprilisáig. Gyes alatt megszűnt a közalkalmazotti munkaviszonyom. 1999. szeptember 1-től újra munkába álltam és azóta is óvodapedagógusként dolgozom. Azt szeretném kérdezni, hogy a két munkaviszony összeadódik-e a köztük lévő szünet ellenére, vagy csak a legutolsó kezdetétől számolják a jubileumi jutalom szempontjából figyelembe veendő szolgálati időt. Illetve fentiek alapján mikor válik esedékessé részemre a 25 éves jubileumi jutalom. Gyors válaszukat előre is köszönöm!

Érdeklődnék, hogy 2016-ban jól járt-e el a munkáltatóm. Nem kaptam meg a 20 éves jubileumi jutalmat. A 2016. évi LII. törvény szerint bekerült egy olyan, hogy 20 húsz év állami szolgálati jogviszonyban töltött idő esetén kéthavi illetménynek megfelelő összeg jár. Nekem a 20 év időm 2016. januárban volt meg. Ezek szerint jobban járt, akinek fél évvel kevesebb munkaviszonya volt?
Előre is köszönöm a válaszokat! Üdvözlettel: MZ/X

Szolgálati jogviszonyom megszüntetését kértem 2017.09.30-al. A papíromat 08.16-án nyújtottam be. 09.11-én lenne meg a 20 éves jogviszonyom. Számíthatok a jubileumi jutalomra? Vagy ebben az esetben nem jár már.

Érdeklődni szeretnék,hogy a "törzsgárda" jutalom néven kapott 20 év utáni 20 ezer Forintos juttatás létezik még pedagógusoknál,vagy megszűnt már? Köszönöm.

Fiam 6,5 évig kormánytisztviselőként (korábbi nevén köztisztviselőként) dolgozott, most munkahelyet vált és közalkalmazott lesz. A kinevezési iratán a a jubileumi idő számításához az új 2017-es kinevezési dátumot írták kezdőidőpontnak, a korábbi 6,5 év nem került beszámításra.
Jogszerű ez így?

Középiskolai tanár pedagógus, a közalkalmazotti szakmát megszakította. Kft-nél dolgozott 7 évet, /a tevékenységben szerepelt az oktatás/ jelenleg ismét közalkalmazott. Jövőre eléri a közalkalmazotti munkaviszonya a 25. évet. Kérdés, hogy a megszakítás miatt elesik-e a jubileumi jutalomtól. Összevonható-e a közalkalmazotti időszak? Válaszukat várom Üdvözlettel: Fülöp Rudolfné

Igen. A kjt közalkalmazotti jogviszonyról ír, ebbe az összes közalkalmazotti jv. beletartozik. Mindegy, hogy hány helyen töltötte azt a közalkalmazott, és ott hogyan szűnt meg a jogviszonya. A kft. nem, teljesen mindegy, hogy oktatással foglakozott-e vagy sem. Viszont a besorolásnál a kft-s időszakot is figyelembe kell venni, mert már megvolt akkor a pedagógus végzettsége.

Tisztelt T! 2017. júliusban kaptam meg a 25 éves közalkalmazotti jogviszony utáni jubileumi pénzemet. 2015. tavaszától azonban részállásban dolgozom (félállás), jelenleg is. A jutalmamat is a félállásom szerinti alapbér után kaptam meg, 2 havit. Tehát gyakorlatilag 23 évig teljes állásban voltam, és az utolsó 2 évem miatt csak a fél jutalmamat kaptam meg. A munkaügyisem azt mondta, hogy a jelenlegi alapbér 2 havi díját kell számolni. Valóban így van? Nem érzem igazságosnak hogy nem arányosan kapom a ledolgozott évek szerint. Válaszát köszönöm!
Bea

jubileumi jutalom számitása szeretném megtudni. Mennyi a számitásba vett munkaviszony, milyen bér alapján állapitják meg.

1975. júl. 1-jétől 1977. szept. 07-ig TSz- ben dolgoztam, mint raktáros. 1977. 09. 08 - 2014. 03. 31. dolgoztam tanárként. 2014. 04. 01- je óta végleges rokkantsági ellátásban részesülök. Megjárt volna-e vagy megjár-e utólag a 40 éves jubileumi bér? Ha igen, hogyan számítják ki a havi átlagot, mivel az utolsó 3 hónapban táppénzen voltam.

Várom szíves válaszukat!

Szeretném kérdezni,hogy aki már megkapta a 35 éves jubileumi jutalmat köztisztviselőként egy önkormányzatnál 2012-n ,annak jár-e a 35 éves-úgy hogy 2017 jun. 01 -n lesz 40 éves a munkaviszonya és megy nyugdíjba, de az új szabályok szerint most lesz 33 éve.Mivel1977-n vállalatnál kezdte,1984-n jött át az önkormányzathoz felmondással!Várom a választ, köszi!

Tisztelt Tiger!
Szakács Munkakörben dolgozó jubileumi jutalmával kapcsolatban szeretnék kérdezni: 1983.07.01-től 1990. 12.31-ig Gamesznál dolgozott szakácsként, 1991.01.01-től Polgármesteri Hivatal iskola szakfeladatán szintén szakácsként, 1992. július 01-től közalkalmazottként. 2017. szeptemberében szűnik meg felmentéssel a jogviszonya. Kérdésem? jár -e a munkaviszony megszűnésekor a 40 éves jubileumi jutalom. Köszönöm a választ, Szilvia

Sajnos nem jár a jj. Nincs meg a minimum 35 év közalkalmazotti (vagy annak tekintendő) jogviszony, kb. 10 hónap hiányzik.

2018. október 22-én tölteném be a 25 évet munkahelyemen, közalkalmazottként.
2018. február 23-án nyugdíjba mehetek a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjába.Szeretném megtudni, hogy ebben az esetben a munkáltatómnak ki kell-e fizet a 25 éves Jubileumi jutalmat?
Felmentési időm 2017.augusztustól 2018. február 22-ig tart.
Köszönettel:
Csucsu

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!