Jubileumi jutalom

Úgy tájékoztattak, hogy a jelenleg köztársasági Elnök aláírása alatt lévő kormánytisztviselői törvényben a jubileumi jutalomra vonatkozó rész alapján újra kell számítani a jutalomhoz szükséges szolgálati időt és kizárólag "az e törvény és a Ktv . hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közszolgálati és kormánytisztviselői jogviszonyban eltöltött időt" számolják be. Így akinek július után jár a jubileumi jutalom, csak akkor kaphatja meg, ha végig Ktv hatálya alá tartozott. Nekem júliusban kellene a 35 évest kapni, de ha át kell számolni akkor pár évet csúszik, mert volt Mt-s munkaviszonyom is. Szeretném tudni jól értelmezik-e az új törvényt!

 

Igen. A kjt közalkalmazotti jogviszonyról ír, ebbe az összes közalkalmazotti jv. beletartozik. Mindegy, hogy hány helyen töltötte azt a közalkalmazott, és ott hogyan szűnt meg a jogviszonya. A kft. nem, teljesen mindegy, hogy oktatással foglakozott-e vagy sem. Viszont a besorolásnál a kft-s időszakot is figyelembe kell venni, mert már megvolt akkor a pedagógus végzettsége.

Tisztelt T! 2017. júliusban kaptam meg a 25 éves közalkalmazotti jogviszony utáni jubileumi pénzemet. 2015. tavaszától azonban részállásban dolgozom (félállás), jelenleg is. A jutalmamat is a félállásom szerinti alapbér után kaptam meg, 2 havit. Tehát gyakorlatilag 23 évig teljes állásban voltam, és az utolsó 2 évem miatt csak a fél jutalmamat kaptam meg. A munkaügyisem azt mondta, hogy a jelenlegi alapbér 2 havi díját kell számolni. Valóban így van? Nem érzem igazságosnak hogy nem arányosan kapom a ledolgozott évek szerint. Válaszát köszönöm!
Bea

jubileumi jutalom számitása szeretném megtudni. Mennyi a számitásba vett munkaviszony, milyen bér alapján állapitják meg.

1975. júl. 1-jétől 1977. szept. 07-ig TSz- ben dolgoztam, mint raktáros. 1977. 09. 08 - 2014. 03. 31. dolgoztam tanárként. 2014. 04. 01- je óta végleges rokkantsági ellátásban részesülök. Megjárt volna-e vagy megjár-e utólag a 40 éves jubileumi bér? Ha igen, hogyan számítják ki a havi átlagot, mivel az utolsó 3 hónapban táppénzen voltam.

Várom szíves válaszukat!

Szeretném kérdezni,hogy aki már megkapta a 35 éves jubileumi jutalmat köztisztviselőként egy önkormányzatnál 2012-n ,annak jár-e a 35 éves-úgy hogy 2017 jun. 01 -n lesz 40 éves a munkaviszonya és megy nyugdíjba, de az új szabályok szerint most lesz 33 éve.Mivel1977-n vállalatnál kezdte,1984-n jött át az önkormányzathoz felmondással!Várom a választ, köszi!

Tisztelt Tiger!
Szakács Munkakörben dolgozó jubileumi jutalmával kapcsolatban szeretnék kérdezni: 1983.07.01-től 1990. 12.31-ig Gamesznál dolgozott szakácsként, 1991.01.01-től Polgármesteri Hivatal iskola szakfeladatán szintén szakácsként, 1992. július 01-től közalkalmazottként. 2017. szeptemberében szűnik meg felmentéssel a jogviszonya. Kérdésem? jár -e a munkaviszony megszűnésekor a 40 éves jubileumi jutalom. Köszönöm a választ, Szilvia

Sajnos nem jár a jj. Nincs meg a minimum 35 év közalkalmazotti (vagy annak tekintendő) jogviszony, kb. 10 hónap hiányzik.

2018. október 22-én tölteném be a 25 évet munkahelyemen, közalkalmazottként.
2018. február 23-án nyugdíjba mehetek a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjába.Szeretném megtudni, hogy ebben az esetben a munkáltatómnak ki kell-e fizet a 25 éves Jubileumi jutalmat?
Felmentési időm 2017.augusztustól 2018. február 22-ig tart.
Köszönettel:
Csucsu

Kedves Tiger!
38 éve dolgozom közalkalmazottként egy óvodában, ez év szeptemberétől az egyház veszi át az intézményt. 40 év munkaviszony után szeretnék nyugdíjba menni. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben jár-e nekem majd a 40 éves jubileumi jutalom? Előre is köszönöm válaszát!

Én 38 év közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezem,Másfél éve munkatörvénykönyves dolgozó lettem.Jár -e a 40 éves jubileumi jutalom akkor,ha elmegyek a nők kedvezményes nyugdíjára.Válaszát köszönöm!

Tisztelt Tiger!
23 éve dolgozom egy munkahelyen, jelenleg állami tisztviselőként. 2017. január 1-től az Áttv. vonatkozik ránk, amibe visszakerült a 20 éves jubileumi jutalom. (Korábban a ktv.-ben csak 25 év után járt). Kolléganőm idén tölti a 20 évét, és meg is kapja a 20 éves jubileumi jutalmat. Ugyanakkor, akik az elmúlt években (esetemben 2014-ben) töltötték be a 20 évet semmit nem kapnak, hiszen akkor más törvény volt érvényben. Számomra kicsit furcsa, hogy egy olyan intézkedés, mely a hűséget jutalmazza, pont azokat érint hátrányosan, akik "hűségesebbek".
Kérdésem, hogy nem lehet-e tenni valamit az ügyben. Köszönettel:

Szerintem nem, mert az akkor érvényes tv. szerint nem volt ilyen jutalom. Így nem kérheted, mint ki nem fizetett jutalmat. Többször írtam, hogy nem vagyok jogász, csak fórumozó. Azért utánanézek, ha találok valamit, akkor beírom, biztos nem csak te vagy érintett.

37 év közalkalmazotti munkaviszony után egyházi fenntartású felsőoktatási intézménybe mentem át oktatni. érdeklődöm, hogy nyugdíjba vonulásomkor kérhetem-e a 40 év munkaviszony után járó jubileumi jutalmat, és ha igen, milyen rendelet alapján?

2000 január 1-től közalkalmazott voltam mint gyermelügyelő. 2011 szeptembertől átvett egy egyházi intézmény mint jogutód, de megszünt a közalkalmazotti jogviszonyom. Ősszel meg lesz a 40 évem és nyugdíjba szeretnék menni. Kérdésem: Jár-e részemre végkielégítés és mennyi a felmondási idő.

Kedves Tiger!

1983. július 1.-től volt folyamatos közalkalmazotti munkaviszonyom egy cégnél, ahol 1992. március 2.-án felmondtam. Március 3.-án már az új munkahelyen kezdtem dolgozni és dolgozok a mai napig, szintén közalkalmazottként. Mikor esedékes lett volna a 25 éves jubileumi kifizetésem, az intézményvezető azzal utasította el, hogy a munkakönyvembe az előző munkahelyemen „munkaviszony megszűnt” bejegyzés került és emiatt a 1992. március 3. előtti időszak nem számít. Most lesz aktuális újra a 25 éves jubileumom és ennek kapcsán ismét felmerül bennem a kérdés, hogy helyesen járt-e el akkor? Nem járt volna már nekem a 25 és a 30 éves jutalom is korábban? És ha járt volna, akkor visszamenőleg igényelhetem-e még valahogy?

Válaszodat előre is köszönöm!

1992 előtt még nem volt közalkalmazotti jogviszony, a kjt. 1992. július 1-én lépett életbe. A 92 előtti munkaviszonyokat csak a besorolásnál lehet figyelembe venni. A felmentési időnél, jubileumi jutalomnál pedig akkor, ha áthelyezéssel kerültél onnét közalkalmazotti jogviszonyba. Vagy akkor, ha az a munkáltató 1992-ben a kjt. hatálya alá került. Pl. állami iskolák, községi tanácsok, kórházak. Ebben az esetben az ott töltött munkaviszonyt is közalkalmazotti jogviszonynak kell tekinteni, és nem csak a besorolásnál kell figyelembe venni.
Attól, hogy állami egy-egy cég nem jelenti azt, hogy közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztat.

Kedves Tiger!

Köszönöm a gyors válaszodat! Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet megtudni, hogy 1992. július 1-én melyik munkáltató tartozott a kjt. hatálya alá? Van-e esetleg valami felsorolás vagy lista ahol ezt meg tudnám nézni? Többször elolvastam a törvényt és az alapján kerestem ilyet, de nem találtam.

Előre is köszönöm!

Ha a munkakört azóta nem szervezték ki, akkor az ott dolgozók most is közalkalmazottak, ha a kjt. hatálya alá kerültek. Ez is támpont lehet.
Az (mai nevén) államkincstárnál meg tudják mondani, hogy az a jogviszonyod közalkalmazottinak számít-e, mert akkor illetményedet az ÁK elődjénél számfejtették. De akkor már a 25 éves jj is figyelembe vették volna szerintem.

Kedves Tiger!

Én is ebben az irányban indultam el, egy volt kollégámat hívtam fel, aki még most is ott dolgozik, ugyanabban a munkakörben. Ő is, majd a HR is megerősítette, hogy sosem voltunk közalkalmazotti munkaviszonyban Nem marad más, várom a 25 éves jubileumomat.

Köszönöm ismét a segítségedet!

Üdvözlöm!
Másfél év huzavona után végre elismerte a munkáltatóm, hogy 2014. Júliusában járt volna a 25 éves jubíleumi jutalmam. Eleve nem értettem miért gondolják azt, hogy nem jár. Most a kifizetéshez a 2014.-es béremmel számolják az összeget. Ez így jogszerű annak ellenére, hogy most fizetik ki? Azért azóta volt 2 fizetésemelés, ha most ismerték el (2014.-es dátummal) nem lenne mindegy. Ha mégis így törvényszerű, nem járna rá valami kamat?
Köszönettel: Alzheimer.

Nem 2010.08.31-ét akartam írni, hanem 2016.08.31-ét

Tisztelt Tiger!
A kérdésem a következő: én 1986.09.01-én kezdtem közalkalmazottként dolgozni, 2016.09.01-én már részmunkaidőben dolgoztam saját kérésre továbbra is az iskolánál, ez alapján számolták ki a jubileumi jutalmamat.2010.08.31-én még 100%-os munkaidőben dolgoztam.Milyen dátumot kell figyelembe venni ilyen esetben. Én találtam egy olyan a Legfelsőbb Bíróság által kiadott határozatot (EBH 2001.479),ami kimondja,hogy a jubileumi jutalom szempontjából a közalkalmazotti jogviszonyban töltött időt a naptár szerint kell számítani, nem pedig határidőként, ami a jognyilatkozatokra irányadó. Tehát a jubileumi jutalomra jogosító 30 évemet 08.31-én értem el, így a számítás alapja a 100%-os munkabér lenne.
Szeretném, ha megírná, hogy Önnek mi az álláspontja ebben az ügyben. Nagyon méltánytalannak tartanám, hogy 1 másodpercen múlna 30 év 100%-os munkaviszony.
Várom mielőbbi válaszát. Segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel és tisztelettel: Gyöngyi

Én is azon a véleményen vagyok, mint te. A 40. év vége 2016.08.31. Mivel végig 100%-s volt a foglalkoztatásod, nem lehet a jj. ennél kevesebb. Azzal az illetménnyel kell számolni, amelyik az utolsó napon volt érvényes. (Persze számolhatják a megemelt szeptemberi illetménnyel is, ha annyira szeretnék, de 100%-ban!) Már többször leírtam, hogy én is közalkalmazott vagyok, nem szakértő. A józan ész alapján is így gondolom, de az EBH-val tudod igazadat bizonyítani. A jj-nél nem határidő az időtartam, mert a határidő 1. napja másnap kezdődik.

Tisztelt Tiger!
Köszönöm szépen a válaszodat.
Üdv: Gyöngyi

Kedves Gyöngyi!
Ugye ezt ismered?
Köznevelési tv.
65. §
(7) Az öregségi nyugdíjkorhatárt öt éven belül elérő pedagógus, óvodai dajka választása szerint csökkentett munkaidőben dolgozhat. Illetménye, munkabére a munkaidő-csökkentés mértékének ötven százalékával csökken. A munkáltató csak akkor köteles biztosítani a választás szerinti feltételeket, ha azt a nevelési, a tanítási év vagy a tanítási év első félévének befejezését megelőző hatvan nappal korábban közli a pedagógus, az óvodai dajka. Az e bekezdésben foglalt kedvezményt csak azok választhatják, akik a nyugdíjkorhatár elérése előtti ötödik évet megelőzően legalább 20 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek pedagógus-munkakörben vagy óvodai dajkaként.

MT
"26. § A munkaviszonyra vonatkozó szabályban vagy a felek megállapodásában meghatározott, határidőnek nem minősülő időtartam számítására a 25. § (4)-(8) bekezdése nem alkalmazható, az ilyen időtartam számításánál a naptár az irányadó."
Üdv.
Tiger

Tisztelt Tiger!
Köszönöm szépen a válaszodat, de szerintem rám a 65.§ nem vonatkozik, mert még csak 30 évem van meg. Remélem sikerül bebizonyítani az igazamat. A 70%-os részmunkaidőt én kértem.
Üdv: Gyöngyi

OK. Látom, én váltottam át a 40 évre. Figyelmetlen voltam, akkor még fiatal vagy!
Tiger

Tisztelt Tiger!
2001.04.02.óta dolgozom mint köztisztviselő/jelenleg kormánytisztviselő.
Munkaviszonyom 40 év de tovább dolgozom. A 2011.évi CXCIX törvény /Kttv.) rendelkezései szerint 1976-tól 1992-ig eltöltött munkaviszonyt kivették a jubileumi jutalom számításából.A régi számítás szerint 2012-ben megkaptam a 20 év jubileumi jutalmat.Az új Kttv.150§(3) bekezdése szerint a jubileumi évek számítása 2001.04.02. től van. Most számíthatok -e még valamire??? Köszönöm a választ.

Tisztelt Tiger!
Tudom hogy válaszoltál a kérdésemre de már törölve lett, nem találtam.Valóban a 25 éves jubileumi jutalmat kaptam 2012-ben. Akkor most az új számítás jöhet szóba 20 éves nincs csak a 30 éves. legközelebb 2031 !!! Köszi a választ nálunk mindenki mást mond..

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!