Közalkalmazotti besorolás!!

Üdv!!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy nálunk az óvodában felvesznek határozott időre helyettesítés céljából egy dajkát. Az lenne a kérdésem mivel neki a legmagasabb iskolai végzettsége szakmunkásképző, de utána megcsinálta az óvodai dajka képesítését, így milyen fizetési osztályba kell őt besorolni. Azt megnéztem,hogy ebbe a munkakörbe az adott dolgozót A-D fizetési osztályig lehet besorolni.Ő így,hová kerül ezek alapján?
Válaszotokat előre is köszönöm!!!

Üdv:Melinda
S.O.S.

Üdv!
Óvodapedagógusként dolgozok, F 4 fizetési kategóriával. Közben elvégeztem a közoktatási vezetöi szakképzést és pedagógus szakvizsgát tettem.
Arra szetetnék választ kapni, hogy a munkáltatómnak át kell sorolnia G fizetési kategóriába?
Köszönöm a válaszokat.

A pedagógus életpályamodell bevezetésével több dolog változott 2013-tól. Most Ped.I –II. vagy mesterpedagógusként lehetsz besorolva, a fizetésed függ attól, főiskolai vagy egyetemi diplomád van. A szakvizsgával nem sorolnak át sehová, a fizetésed marad a régi. A kedvezmény: a szakvizsga megszerzését követő 7 évig nem kötelezhetnek továbbtanulásra.

Tisztelt vendég64!
Köszönöm a gyors választ.

hello mindenki.
azt szeretném kérdezni h.HID végzettséggel es OKJ 54-el milyen besorolasom lenne egy kórházban bertábla szerint ha 16 év munkaviszonyom van,de abból csak 5-6 év volt kórházban töltött munkaido,a többi egy másik állami cégnél volt.elore is koszonom a valaszokat

Tanszéki mérnökként dolgozom (egyetemen), H12-ben vagyok besorolva. Tavaly PhD fokozatot szereztem, és azt vártam, hogy ezután a J12-be kerülök. Érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy csak a J1-be lehetne átsorolni (amivel rosszabbul járnék), mert a fokozatok a képesítés megszerzésétől számítódnak, amit eléggé furcsállok. Ez valóban így van?

Köszönöm a válaszokat. Voltam ma az egyetemi HR-vezetőnél, aki bár tett egy ígéretet, hogy utánajár a dolognak, közben azt feszegette, hogy a munkakörömhöz egyáltalán szükség van-e PhD-ra...

A HR vezetőnek nem utánajárnia kell, hanem munkakörénél fogva tudnia kell. A felsőoktatásban dolgozóknál szükség van a tudományos fokozatra - ezt nem tudja egy HR vezető?!Egyébként a saját zsebéből kellene kifizetnie, azért ilyen segítőkész?

Azért nem olyan tiszta a dolog, mert a tanszéki mérnök nem oktatói munkakör, és van körülötte egy kis (jogi) zavar (is). Az más kérdés, hogy az ilyen besorolásban lévő emberek is (nálunk) ugyanúgy oktatnak. Aztán ha megvan a PhD, akkor egyszer csak átsorolják őket tanársegéddé (vagy adjunktussá). A gond velem az, hogy mivel 61 éves vagyok, nekem egy ilyen átsorolás kimondottan anyagi veszteség lenne (ők nem a közalkalmazotti bértábla szerint kapják a fizetés, hanem egy külön rendszer szerint, ahol nincsenek a munkaviszonyban eltöltött évek szerinti sávok), mert koromnál fogva, a közalkalmazotti bértáblában már magas fizetési sávban vagyok.

Valóban,a képesítés megszerzésétől változik a fokozat, tehát J-be kell átsorolni. Azonban nem J1-be, hanem J12-be!

NEM! Ne hagyd magad átverni!

Azt szeretném kérdezni, hogy 16 évig egészségügyi szakiskolai végzetséggel C kat. voltam ápoló, majd 3 évig gazdasági ügyintéző voltam és mikor vissza mentem osztályra dolgozni B kategóriába soroltak be. Felhívtam a munkaügyet azt mondták B, C kategóriába is lehetek de a munkaügyi vezető azt mondta hogy B kategória. Én ezt nem értem kérném segítségét.

Szakiskolával csak B-ben lehetsz, ha nincs érettségid. C-be csak érettségivel sorolhatnak be, ha az nincs neked, akkor eddig rossz volt a besorolásod.

Középiskolai nyelvtanár júniusban szerzett mesterdiplomåval valóban csak a következő év januárjában sorolható át a magasabb fokozatba?

Nem, a következő hónap első napjától kell a magasabb fizetési fokozatot megkapnod. A következő év januárjában történő átsorolás a Ped I-Ped.II-be történő átsorolásra vonatkozik - akét dolgot nem szabad összekeverni!

Köszönöm szépen.

1982-től tanítok. Egyetemi és főiskola tanári végzettségem van. Betöltöttem az 58. életévemet, 2016. október 21-én. Kevesebb mint 7 év van a nyugdíjig.
Azt hallottam, hogy a fenti okok miatt Ped II. besorolásba kerülhetek.
Mit kell tennem érte.?

Ez csak a jogszabály alapján azokat érintette, "akinek 2016. szeptember 1-jén a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig és az öregségi teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő megszerzéséig hét év vagy annál kevesebb ideje van hátra, vagy öregségi nyugdíjra jogosult"

Neked tehát PedII-höz minősítési eljárásban kell részt venned.

Köszönöm a gyors választ!

Tisztelt Közszolga!
Szakértői állásfoglalást szeretnék kérni abban, hogyha 1992-ben szerzett tanítói, majd angol tanítói diplomám után 14 évet dolgoztam egy általános iskolában tanítói munkakörben, majd 10 évet egy nyelviskolában, ami kimondottan gyermekek angol nyelvtanításával foglalkozik, akkor a nyelviskolában eltöltött- iskolarendszeren kívüli oktatás- beleszámít- e a pedagógus besorolásba vagy sem.
A választ előre is köszönöm!

Máténé

Nekem ugyanezzel a végzettséggel - most visszatérve a közoktatásba - csak a munkaviszonyban töltött időt számolták bele, a vállalkozóként nyelviskolában töltött időt nem.

Érdeklődni szeretnék, hogy munkahelyet szeretnék váltani egyik iskolából át szeretnék menni egy másikba, ha nem ugyanaz a tanfelügyelete, akkor kiléptetnek és a másik helyen meg be. Ekkor az új munkahelyen kezdődik újra a munkaviszonyom, és ha hitelt szeretnék felvenni akkor innen fogják számolni újra a három hónapot?
Köszönettel Adrienn

Tisztelt Közszolga! Tisztelettel kérném segítségét .Bölcsődében dolgozom konyhán .Tálaló konyhánk van ,milyen végzettség szükséges a feladatom elvégzéséhez .Van szakmunkás végzettségem de nem konyhai területen .Válaszát előre is köszönöm .

Tisztelt Válaszadó!
Érdeklődnék, hogy milyen besorolásba kerülök, ha 2004-ben szereztem a tanítói diplomát,majd másfél évet tanítottam. 2007-től gyeden, gyesen voltam 2016. szeptemberéig. Dolgozni kezdtem, mint tanító. A gyes ideje alatt volt munkáltatóm, és mellette őstermelő voltam. Köszönöm

Kedves Tiger légyszives segits ! 16 éve dolgozom dajkaként az akkori vezető besorolt a B fizetési osztályba jelenleg B 10 ben tartok legmagasabb iskolai végzettségem szakmunkásképző ! Viszont a béremet csak a minimálbérre kiegészitve kapom mert szerinte nem vagyok jogosult garantált bérminimumra . Valóban igy van ? Válaszod előre is köszönöm !

"32. § (1) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és nincs olyan szakképesítés, amely a munkakör betöltésére jogosít, a munkakör ellátásához legalább olyan iskolai végzettségre, képesítésre van szükség, amelyet a Kjt. 61. § (1) bekezdése a fizetési osztályba soroláshoz előír. Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, a közalkalmazottat a legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni a munkakörre megállapított osztályok közül.

(2) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és van olyan szakképesítés, amelyik a munkakör ellátására képesít, és

a) a közalkalmazott nem rendelkezik azzal, az (1) bekezdésben foglaltak szerint,

b) a közalkalmazott rendelkezik azzal, a szakképesítése alapján vagy ha az kedvezőbb, az (1) bekezdésben foglaltak szerint

kell besorolni.

(3) * Az e §-ban foglaltakat a 2. mellékletben felsorolt valamennyi munkakörben alkalmazni kell. Ha a közalkalmazott a „B”-„D” fizetési osztályba került besorolásra, illetménye nem lehet kevesebb a garantált bérminimum összegénél.

(4) Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, és

a) külön jogszabály intézménytípusonként meghatározza a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, a közalkalmazottat arra a köznevelési intézménytípusra vonatkozó rendelkezések szerint kell besorolni, amelyikkel közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy

b) külön jogszabály alapján a munkakör több iskolai végzettséggel, képesítéssel ellátható, a közalkalmazottat a munkakör ellátásához szükséges legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni."

Ha óvodában dolgozol, akkor A-B-C-D lehet a fizetési osztályod. Gondolom nincs dajka végzettséged, de, ha végigolvasod, akkor az alapján kell besorolni, mivel rendelkezel, vagyis szakmunkásvégzettség alapján.
Jó a besorolásod, a B osztály a szakmunkásvégzettséghez, csakhogy ehhez a garantált bérminimum tartozik, ahogy gondolod.
Elég világosan le van írva a lényeg.
"(3) Az e §-ban foglaltakat a 2. mellékletben felsorolt valamennyi munkakörben alkalmazni kell. Ha a közalkalmazott a „B”-„D” fizetési osztályba került besorolásra, illetménye nem lehet kevesebb a garantált bérminimum összegénél."
Forrás:
326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról
linkje:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc.cgi?docid=A1300326.KOR

Nekem az lenne a problémám,hogy dajka képzetségem van eddig a garantált bérminimumot kaptam, de a főnököm azt mondta, hogy mivel nincs érettségim ezért nem kaphatom és leskarja csökkenteni a béreket. Mit tehetek ez ügyben?

A 3-sal kezdődő OKJ szakmák, mind középfokú végzettséget jelentenek. Ez azt jelenti, hogy Legalább a B-ben vagy, garantált bérminimum illetménnyel. Nem sorolhatnak vissza.
A-ba csak ált. isk. végzettséggel, 2-vel kezdődő OKJ-val sorolhatnak be.

Nézd meg az új OKJ meghatározást, pl: http://szakkepesites.hu/okj/tanfolyamok/ovodai-dajka

Itt már "alsó középfokú szakképesítés" megnevezés szerepel.

A tisztán középfokú szakképesítés - amit ír a kormányrendelet, mindenféle jelző nélkül - okj 34-től igaz

Teljes mértékben tisztában vagyok a szintek értelmezésével.
Attól az még középfokú szakmai végzettséget jelent, az "alsó" a "középfok" jelzője.
A végzettség szintje középfok.

OKJ besorolások- közalkalmazotti osztályok
"21: alapfokú részszakképesítés, amely befejezett iskolai végzettséget nem igényel, az iskolarendszeren kívüli szakképzésben, a speciális szakiskolai képzésben, illetve a HÍD II. programban szerezhető meg

31: alsó középfokú részszakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti elméleti és gyakorlati tudáselemekre épül, iskolarendszeren kívüli szakképzésben, a speciális szakiskolai képzésben, illetve HÍD II. programban szerezhető meg

32: alsó középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, iskolarendszeren kívüli szakképzésben szerezhető meg

33: alsó középfokú szakképesítés-ráépülés, amely alapfokú iskolai végzettséget igénylő, iskolarendszeren kívüli szakképzésben megszerezhető szakképesítésre épül

34: középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg

35: középfokú szakképesítés-ráépülés, amely alapfokú iskolai végzettséget igénylő, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben megszerezhető szakképesítésre épül

51: felső középfokú részszakképesítés, amely érettségi végzettséghez kötött, és iskolarendszeren kívüli szakképzésben szerezhető meg

52: felső középfokú szakképesítés, amely érettségi végzettséghez kötött, és elsősorban iskolarendszeren kívüli szakképzésben szerezhető meg

53: felső középfokú szakképesítés-ráépülés, amely az iskolarendszeren kívüli szakképzésben megszerezhető, érettségi végzettséghez kötött, szakképesítésre épül

54: emelt szintű szakképesítés, amely érettségi végzettséghez kötött, és elsősorban iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg

55: emelt szintű szakképesítés-ráépülés, amely elsősorban iskolai rendszerű szakképzésben megszerezhető, érettségi végzettséghez kötött szakképesítésre épül

62: felsőfokú végzettséghez kötött szakképesítés"

Fizetési osztályok-besorolások
A fizetési osztály
- ált. iskolai végzettség
- 21... OKJ
B fizetési osztály
- középfokú szakmai végzettségek közül
* alsó középfok (31, 32, 33 OKJ)
* középfok (34, 35 OKJ)
C fizetési osztály
- érettségi
D fizetési osztály (érettségi után szerezhető meg)
- középfokú szakmai végzettségek közül
* felső középfok (51, 52, 53 OKJ)
- a régi képesítő érettségi
E fizetési osztály
- emelt szintű 54, 55 OKJ
F főiskolai végzettség
H egyetemi végzettség

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!