Pedagógus bértábla 2017-ben

Cikkek: 

Nem emelkedett a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2017. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.
(Ha az eredeti számítási módszer maradt volna meg, akkor a vetítési alap helyett a 2017 évi minimálbér, 127.650 lenne a képletben, ami a jelenleginél 25%-kal magasabb fizetéseket jelentene a pedagógusoknak.)

A 2017-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 161.250 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban.
pedagógus bértábla 2017

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2017-b7n is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 119,6 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 174,5 százaléka alapfokozat esetén,
c) 193,2 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Elég az önsajnálatból. Néha dolgozni is kéne. A legtöbb tanár életunt -tisztelet a kivételnek- még a fiatalok is. Ha nem tetszik, takarítani lehet akár diplomával is garantált bérminimumért.

Nem azert tanultunk eveket hogy takarisunk!Egyebkent pedig tamogatnam a nyilt napot a kedves szuloknek, batran allnek elebe, hogy vegkovethessek testkozelbol anapi munkat. De mindegy is, aki tanargyulolo elbol, ugysem hiszi el. A lenyeg hogy valoban 120 nettot eleg sokan megkapnak gyakorlaila barmilyen munkaert, s ugy latszik me a takaritonot is jobban kedvelik mint a tanart. Na potosan ezert hozongunk. Kinek hianyzik ez? Franc se akar allandoan hadakozni, mondhatok barmit ugyis lesz ellenvetes.

Bocs a sok elgepeleselt, telefonrol irtam, mielott ezt is megkapnom

A 180ezer az bruttó bér, amiből kézhez kapnak 120ezret.
Azért rosszul ne legyél.!!!

Én itt ülök végzős gimnazistaként és gondolkozom, azon hogy hogyan tovább. Eddig vonzott a tanári pálya szerettem volna emberekkel foglalkozni, diákokon segíteni és nagyon szép hivatásnak tartottam. Mondták hogy nem jó a fizetés, de legyintettem, hogy engem nem érdekel biztos nem olyan rossz a helyzet és mégis azt csinálhatnám amit szeretnék. Hát most megnéztem a bértáblát. Még van másfél hónapom eldönteni, hogy vállaljam-e a 12 féléves tanárképzést, portfóliókat és miegymást nettó havi 130000-es fizetésért, vagy netán programozó informatikusnak menjek ami nem áll olyan távol a matek-infó tanár ismeretanyagától, és a kezdő fizetés 350000Ft. Közel sem olyan szép szakma, de legalább meg tudok belőle élni. Hozzátenném, a tanár feladata, a jövő generációjának kinevelése. Rajtuk múlik hogy mennyire lesz szellemileg selejt a következő generáció, szerintem több fizetést érdemelnének, és jóval nagyobb társadalmi megbecsülést, mint amiben most részük van. Ez nyilván csak az én véleményem.

Ah,ne menj tanarnak, komolyan. Ezt vegzett pedagoguskent mondom,palyam elejen. Szep,jo, de hivatastudatb megleni nem lehet. Keress egy jol fizeto melot, ami mellett lehet nemi szabadidod, amit hasznos dolgokra is fordithatsz ( tanitas reszmunkaidoben fiatalokat, onkenteskedes barmi...) az onfelaldozas maradjon hobbi,milyen kar, hogy ezt senki nem mondta nekem elotte!:( mostmar nyakig benne ulok en mar nagyon nehezen tudnek valtani. :(

Elnezest az elirasokert!(sajnos nem tudom javitani,de remelem ertheto)

Sajnos igen, ez engem is nagyon zavar. Ez a második tanévem pedagógusként, novemberben töltöttem fel a portófóliómat, hogy gyakornokból "pedagógus 1" legyek. Kétszakos gimnáziumi tanárként alig keresek többet a garantált bérminimumnál... Így becsüljem meg magam és várjam el, hogy a diákjaim és szüleik is ezt tegyék???? Lassan 30 éves leszek, de még nem tudtam önálló életet kezdeni (albérlet árak az egekben), szóval pályaelhagyás lesz ebből. Több volt csoporttársammal tartom a kapcsolatot, és a legtöbben más munkát próbálunk keresni, mert nagyon nem éri meg így pedagógusnak lenni. Ez az életpálya?

Szomorú, de igaz. Simán nem gáz szerintem se a pályaelhagyás...

Te jó ég, mintha sajnát magamnak írtam volna a választ :( Szomorú. Én még átgondolom, hogyan tovább, de lehet, hogy meghagyom másoknak a "bezzeg nyári szünet" élményét. :( Ennyit tényleg bárhol meg fogok kapni, ha a garantált bérminimum 2018-tól még magasabb lesz.

Udvozlet kerdesem a kovetkezo 2017 januar elsejetol 39. evemet kezdem ovodapedagoguskent. A pedagogus bertabla alapjan atsorolas soran a 14. kategorievbe kerulok. A fenntarto onkormanyzat vegzi ezt a feladatot kotelezo szamara az atsorolasomat megirni?Ezt azert kerdezem mert a kollegam ugyaneben a helyzetben nem kapta meg atz emelesel jaro atsorolast .Tisztelettel varom a valaszt.p

Szeretném megtudni, hogy -a végzett SNI Szakvizsgázott pedagógus- kategóriaugrással jár-e? Illetve mi a jogosultsági köre? Vezetői poziciót akár tölthet-e be, avagy sem? (Közoktatásit kell elvégezni?)

Nem lehet már szakvizsgával kategóriát ugrani, ez a lehetőség 3 éve megszűnt. Igazgatói pozícióhoz közoktatásvezetőit kell elvégezni, az általad említett szakvizsga nem elég.

Sziasztok!
Kérlek segítsetek! Magyar szakos tanárként magyart tanítok. Egyetemi és mesteri diplomával is rendelkezem. 8 éve tanítok. Milyen besorolásba kerülök?

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, én melyik kategóriába tartozom? 4 évig tanítottam egy gimnáziumban (magyar-angol), 12 évig otthon voltam a gyerekekkel. Most megyek vissza tanítani. Közben szereztem még egy diplomát (közgazdász).
Köszönöm a válaszokat!!!

Sziasztok!

6 éve vagyok gyermekfelügyelő (érettségit igénylő) pozícióban egy közoktatási intézményben.
2 év múlva lesz meg a tanári végzettségem.

A kérdésem az lenne, hogy az oktatási szférában töltött 6 évemmel, a diploma megszerzését követően 1-es vagy 3-as kategóriába sorolnak be? Van esély rá, hogy beszámítják a 6 évemet?

Kérlek titeket, ha találtok erről valamit írjátok meg!
Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!

Érdeklődöm, hogy ha óvodapedagógus diplomával rendelkezem 30 éve és pedagógus szakvizsgát szerzek, hová leszek besorolva. Előre is köszönöm.

40 óvodapedagógus munkaviszony után idén 2016.Gszept -től a felmentési időmet töltöm. Januártól megyek el nyugdíjba. Jár-e a ped II beaorolás a felmentési időre

Óvónői szakközépiskolát végeztem, 1,5 évet dolgoztam óvónőként 2000 előtt, 1 évet nevelőtanárként. Most pedasszisztens vagyok az oviban. Pedagógusnak számítok-e, sorolhatnak-e az új törvény alapján ped1-be?

Igen! Pedagógus vagy, és ped 1-be kell besorolni!

Dehogy számít pedagógusnak.Ha van diplomája csak akkor!

Nem. Ha nem végezted el a főiskolát, nem számítasz pedagógusnak. A szakközépiskola nem jogosít erre. A pedagógiai asszisztens nem pedagógus.

Jó napot

a kérdésem a következő lenne milyen besorolásba kerülnék végzettségem magyar szakos tanító gyakorlatom nincs , azt mondták először napközit kellene csinálnom mellette pedig az iskola könyvtárát.
Előre is köszönöm a választ

Kedves Mindenki!

Érdeklődni szeretnék, hogy mint utolsó éves tanító szakos hallgató milyen módon tud engem foglalkoztatni egy általános iskola még a tanulmányaim lezárásáig és milyen bérrel lehet számolni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Pedagógusként semmilyen módon nem foglalkoztathatnak.

Sziasztok!Olyan kérdésem lenne,hogy feleségem pedagogiai asszisztensként dolgozik,tanitói diplomával egy oviban,4 hónapja.Jár-e neki a felsőfok alap oszlopban lèvő illetmény,ha az állás betöltésére középfok volt előirva.Vàlaszokat köszönöm előre is.

Ha van bármilyen pedagógiai diplomája és ped asszisztensként foglaloztatják akkor Ped I.felsőfok.Igen jár.

Üdv!
Nekem éppen egy ismerősöm is így dolgozik. Tanítói diplomával, óvodában pedagógiai asszisztensként, és ő ( most már) a diplomája alapján van besorolva, tehát a felsőfokba. Bár nem tudom, hogy nála volt-e előírva középfok vagy felső,mert ő már régebb óta ott dolgozik óvodatitkárként, csak most átsorolták és pedasszisztens munkakörbe tették, ahol már jár neki a magasabb fizetés.

Szép estét! Arra vagyok kíváncsi, hogy idén lesz-e fizetés emelés? Volt arról szó ugye, hogy a kívánt emelést pár éve nem tudták teljesíteni, emiatt évi részletre bontották azt le, es elvileg idén erre nem került meg sor a tudomásom szerint. A válaszokat előre is köszönöm.

2016 szeptember 1-jèn volt emelés.

Oldalak