Közszolgálati jogviszony alá tartozó jubileumi jutalma

Kérdésem:
Beszámít-e a közszolgálati jogviszonyba a jubileumi jutalmat illetően az az idő, melyet vállalatnál töltöttek el, de áthelyezéssel szüntettek meg, tehát utána áthelyezéssel került közszolgálati jogviszonyba? - vagy csupán csak a ténylegesen közszolgálati jogviszonyu helyen eltöltött idők számítanak be?

1978.9.5. Napján kezdtem dolgozni az
Áfésznél. 7 évig voltam ott. 1985.9.2.napjától az akkori tanácsnál, hivatal, körjegyzőség majd most a közös hivatalnál dolgozom. 2003.25 éves jj. Kaptam, 2008. 30 éves jj. Kaptam, azóta semmi. Most készülök nyugdíjba,megkaphatom a 35 éveset, jogos, hogy 2013-ban nem kaptam? Már 42 év munkaviszonyom lesz. Mi a számolás alapja(bruttó bér)? Várom válaszát köszönettel:Erzsébet

Azt felejtsd el mert az nincs, csak 30 és 40 éves. Ha eléred az életkorod szerinti nyugdíj korhatárt és nincs csak harminchat éved és felmentenek akkor ki kell fizetni a 40 évest ami 5 hónap. Ha viszont nem fizették ki két éve a 40 évest akkor 3 éven belül lehet kérni, ha másként nem megy akkor a Közigazgatási Bíróságon keresztül. Le kell írni két példányba, hogy kérd és átadni a munkaügyesnek, vagy a titkárságon és a te példányodat írják alá ledátumozva. Ha nem válaszolnak rá akkor a következő levél már tértivevényes és adsz 15 napot és utána elmégy ügyvédhez és még az ügyvédi költséget is ők fizetik. Nehogy árnyékra fuss ha közben aláírtál valami papírt és nem vagy már közalkalmazott.

2020. március 4-én 45 éves szolgálati időm lesz, amelyből a nyufi szerint már 40 éves a közalkalmazotti jogviszonyom.
Mi a teendőm? Mikor kell bejelentenem a munkahelyemen (középiskola) és a nyufinak, hogy március 4-e után nem kívánok tovább dolgozni?
Nem szeretnék 2020. július 1. után közalkalmazottból munkavállalóvá válni, mert félek, hog y nem fizetik ki a 40 éves jubileumi jutalmat (meg egyébként sem).
Tehát kinek, mikor kell bejelentenem?
És március 4-e után indul-e a közalkalmazottaknak szóló max 8 hónapos felmentési idő?
Köszönöm előre is a választ!

kérdésem az lenne 1994ben kezdtem dolgozni önkormányzatnál mint kőzalkalmazot 2001ben átsoroltak munkatörvényes munkavállalonak. jár e a 25éves jubileumi jutaom, a munkáltatóm szerint csak abban az esetben ha 25évig közalkalmazotti vagy 25 év munkatövényes munkaviszonyban dolgozom,valóban így van,hisz sem munkáltatóm sem munkahelyem nem változott elmult 25 évben

szeretném látni a választ.

A kinevezési okmány szerint 1979-től kell számítani a közszolgálati jogviszonyt, ám a TANKER mégsem fizettette ki a 40 éves jubileumi jutalmat. Milyen jogi lehetőségek vannak a TANKER által levélben közölt, jogszabályokkal alá nem, a fellebbezési lehetőségekre sem kitérő, jogsértő döntésével szemben? Kérem, hogy válaszukat joghelyekkel alátmámasztottan szíveskedjenek megadni!- ha lehet, arra is kitérve, hogy 1974-ben és 1975-ben költségvetési szervnek számított-e a MÁV?

18 év Rendőrségi szolgálati viszony + 7 év Önkormányzati köztisztviselői jogviszonyt (a kettő egymást követően folyamatos) jár a 25 éves jubileumi jutalom?

Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyomban dolgozom folyamatosan, nem egészen 28 éve. 2015-ben kaptam meg a 25 éves jubileumi jutalmat. Azt szeretném tudni, hogy ha köztisztviselő leszek, de nem áthelyezéssel mennék az új munkahelyre, hanem pl. 06.30-án megszűnik 07.01-én kezdődik, akkor a jubileumi jutalom számításhoz elvesznek-e az éveim?

Jelenleg közalkalmazott vagyok 28 év közszolgálati munkaviszonnyal, ha júliustól köztisztviselő leszek, úgy hogy nem áthelyezéssel mennék az új munkahelyre, akkor elvesznek az éveim?

Dehogy is vesznek el! Minden "köz" éved megmarad a beszámítás szempontjából.

Köszönöm a választ. A jubileumi jutalom szempontjából viszont lehet hogy nulláról indulok.???

Szeretném megtudni hogy 28 év 10 hónap közalkalmazotti jogviszony után volt két másik munkahelyem ahol nem közalkalmazott voltam.Majd újra elhelyezkedtem egy iskolában iskolatitkárként.2017.novemberben telne le a 30. évem közalkalmazotti jogviszonyban.
Jár-e nekem a 30.éves jubileumi jutalom?

Csak a közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő számít. Az nem lényeges, hogy több helyen, megszakításokkal töltötted el a 30 évet.

Érdeklődnék, hogy jár-e a 25 éves jubileumi jutalom. Munkáltatóm parancsban leírta, hogy a közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött abszolút időt figyelembe véve mely időpont a kezdő idő.
Most lenne esedékes 25 év után a jubileumi jutalom,azonban vitatja, hogy jogos az igényem. Mit tehetek?

Engem az érdekelne, hogy ha a jelenlegi közszolg. munkaviszonyomról lemondok (csak így engednek el, 2 hónap "letöltendővel), akkor új munkahelyemen (szintén közszolg.) megkaphatom az éven esedékes jubileumi jutalmamat?

Kedves Tiger!
Nem is tudom hol kezdjem. A férjem jubileumi jutalmát szeretném megkérdezni, mert sok mindent nem értünk. 1971. június 28-án kezdett dolgozni. Azóta folyamatosan dolgozik, megszakítás nélkül.
2011.július 04. napjáig,dolgozott mint közalkalmazott. Nem a férjem változtatott magától munkahelyet, hanem a B.-A.-Z megyei önkormányzat 2011. július 05. napjától átadta az akkor alakult GEK ZRT. (GAZDASÁGFEJLESZTŐ ÉS ELLÁTÓ KÖZPONT)részére, és ezzel megszüntette a közalkalmazotti jogviszonyt, ettől az időponttól már a munka törvénykönyve alá tartozik, mint munkavállaló. 1996. évben kapta meg a 25 éves jubileumi jutalmat. Azóta több mint 20 év telt el, és nem kapott egyáltalán jubileumi jutalmat.
2017. év végén törvény szerint nyugdíjba vonul. (2017. 07.01. 63 éves lesz + 183 nap.)
Kérdésem a következő: kaphat e valamilyen jubileumi juttatás a részére?

Tisztelettel várom válaszod.
Anikó

Jubileumi jutalom az MT szerint nem jár.
A közalkalmazotti jogviszony alapján járó 30 éves és 40 éves jj.t meg kellett volna kapni 2001, illetve 2011-ben. Erről már lemaradtatok, mert elévült. Ami azt jelenti, hogy a követelés fennáll ugyan, de bírósági úton már nem követelhető. Lehet hogy azért nem kapta meg a férjed, mert rosszul értelmezték a közalkalmazotti jogviszonyt a 25 évesnél. Csak a tényleges közalkalmazotti jogviszony számít bele a jj idejébe. Nem minden, ami esetleg a besorolásnál figyelembe vehető.
Ha esetleg az átvételnél volt olyan szerződés, hogy a dolgozók továbbra is megkapják a közalkalmazottaknak járó juttatásokat, jutalmakat, akkor járhat. De ez ritka, mint a fehér holló.
Üdv.
Tiger

Kedves Hozzáértők!
Nagy szükségem lenne egy jogi tanácsra, jubileumi jutalom ügyében, mert a héten be kell tervezni a költségvetésbe, ha megkaphatom. Elég nagy a jogi huzavona körülötte, ezért szeretnék egy okos hozzáértő véleményt kapni!
A munkáltatóm az 1992 év előtti óvónői munkaviszonyomat nem akarja beleszámítani, mivel nem áthelyezéssel kerültem az akkori munkahelyemre, egy állami óvodába. ( 1990 - ben ÁFÉSZ boltban dolgoztam, 1991-ben pedig felvettek ebbe az óvodába.) Bár 1992 előtt nem volt még kjt., de én úgy tudom, hogy az óvodák közalkalmazotti jogviszonyként foglalkoztattak akkor is, tehát én közalkalmazott voltam az 1991- 92 évben is, szerintem.
Szeretném megkérdezni, hogy bele kell akkor számítani a '92 év előtti munkaviszonyt a jubileumi jutalomba, ha óvodában dolgoztam, mint óvónő, vagy nem? De nem áthelyezéssel kerültem oda, hanem "simán", hiszen ekkor kezdődött a pedagógiai munkaviszonyom a levelezős főiskolai diplomám után.

1993. április 01-n helyezkedtem el köztisztviselőként. A munkaviszonyom után járó 25 éves jubileumi jutalmat pont akkor kaptam volna meg, amikor is kiszerveztek bennünket kormánytisztviselővé. 2015. január 07-vel vonultam a nők 40 éves nyugdízajásával kapcsolatban nyugdíjba, jubileumi jutalom iránti kérelmemet a munkáltatom egyszerűen elutasította. Kérdésem, hogy mivel a 22 évem megvolt kérhettem volna- e a 25 éves jubileumi jutalmat. Érdekes módon kolléganőm, aki köztisztviselő, majd kormánytisztviselő volt megkapta a 40 éves jubileumi jutalmat. Ennyi idő után van- e még keresni valóm?

1990-ben létesítettem munkaviszonyt a "Tanácsnál" 1992-ben köztisztviselő státusz lett. Előtte mtv.alá tartoztam - jubileumi jutalomba bele számít-e 1990. előtti évek

Jubileumi jutalom.
Érettségi után 1982.07.01-től 1987.06.30-ig vállalatnál dolgoztam.1987.07.15-től folyamatosan az akkori Tanácsnál dolgozom,mely később önkormányzat lett. A besorolásom eszmei kezdete 1982.07.15. Az önkormányzati munkám során 1 év 9 hónapig voltam fizetés nélküli szabadságon közeli hozzátartozó ápolása miatt, ápolási díjban részesültem. Ezen idő alatt is fennállt a közszolgálati jogviszonyom.
A kérdésem a következő: A jubileumi jutalom idejének számításakor ki kell-e venni a fizetés nélküli szabadság idejét? Az átsorolásoknál nem vették ki. Ez nekem nem baj, csak akkor helyesen jártak-e el?
Fontos lenne a válasz, hiszen annak idején már akkor is "megszívtam", amikor kivették a jubileumi idő számításából a korábbi helyen eltöltött időket.
Köszönöm.

2012. október 24-én 25 éves jubileumi jutalmam két havi összege az akkor érvényben lévő személyi alapbérem figyelembe véve: 320.000 Ft (garantált illetmény + munkáltatói döntésen alapuló). Most 2015. július 20-án 30 éves jubileumi jutalmam három havi összege a jelenlegi alapilletményemet figyelembe véve 366.000 Ft (csak garantált illetmény munkáltató döntésen alapuló rész nélkül). Munkáltató ugyanaz, munkaviszonyom jogfolytonos. Sem az idő, sem az összeg számítást nem értem. Ha valaki segítene, megköszönöm!

Az időt neked kell tudni, hogy jó-e.
A jubileumi jutalomba a besorolási illetmény, munkáltatói döntésen alapuló ill., és a százalékos illetménynövekedés számít bele.

Ehhez kapcsolódva kérdezem, hogy a vezetői pótlék beleszámít-e a jubileumi jutalomba? Nem találok vonatkozó paragrafust.
Köszönöm szépen válaszát!

Vezetői pótlék beleszámít e a jubileumi jutalomba? Nem találom az ide vonatkozó törvényt. Köszönöm!

Mivel nem egészen 3 év a 25 és 30 éves között, ezért semmiképpen sem jó, hacsak nem jött ki közben valami olyan jogszabály, ami szerint valamit másképp kell számolni...
Akkor jól értem, hogy a mostani összegből hiányzik az illetményem munkáltatói döntésen alapuló része?

Ne a 2 különbségét nézd, lehet, hogy a 25 évest nem időben kaptad. Az egész közalkalmazotti jogviszonyt kell nézni.

A 30 évem bőven megvan, engem inkább az összeg bosszant, mert nagyon nem mindegy hogy 366 vagy 600 ezer...

A jubileumi jutalomra jogosító időbe miért nem számítják bele a munkáltatók az 1990 előtti időszakban költségvetési szervnél munkaviszonyban töltött időt? A költségvetési szervet a közalkalmazotti törvény hatálya alá tartozó alapító megszüntette, s a volt költségvetési szerv feladatainak ellátására egy új jogelőd nélkül létrejött Kft-t alapított. A munkáltatói indok, hogy ezen költségvetési szerv jelenleg Kft-ként működik, azonban ez - mint az előbbiekben is részleteztem - egy újonnan létrehozott, jogelőd nélkül bejegyzett gazdálkodó szervezet. Esetleg valaki ebben tud segíteni, hogy mit kellene tenni ez ügyben?

Ha valaki külföldön dolgozott 6 évig közalkalmazottként,ez az idő nem számítható be a jubileumi jutalomba?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!