Álláskeresési járadék - visszaigényelhető?

Kedves Fórumozók!

Az álláskeresési járadékkal,pontosabban az alábbi passzussal kapcsolatban lenne kérdésem:

„Új lehetőség viszont az, hogy ha a munkanélküli az álláskeresési járadék folyósításának ideje alatt teljes vagy legalább napi négyórás határozatlan időtartamú munkaviszonyt létesít, és munkaviszonya folyamatosan fennáll, kérelmére a járadékfolyósítási időből még fennmaradó időtartamra járó juttatás összegének felét egy összegben ki kell fizetni.“

Munkaviszonyom megszűnése után sokáig kerestem önállóan állást, sajnos eredménytelenül­.Miután tartalékaim elfogytak,regis­ztáltattam magam álláskeresőként,és pénteken, július 23-án meg is ítélték a járadékot, amit azonban csak a következő számfejtést követően, augusztus 23-án fognak először utalni.
Tegnap azonban, hál'Istennek, sikeres állásinterjún vettem részt, és augusztus 2-án már kezdhetek is új munkahelyemen.
A kérdésem a fent idézett passzussal kapcsolatban a következő: akkor is visszaigényelhető a megítélt járadék meghatározott százaléka, ha „csak“ határozat született a jogosultságról, de tényleges utalás nem történt?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Tisztelettel

T

Kedves válaszolo
Erdeklodnek hogy a mar beadott u1 es nyomtatvany utan hol tudnek erdeklodni??? Hogy mikor kuldik ki...

Szeretném kérdezni 2018 01 hóban lejárt a munkaviszonyom azóta semmi féle jövedelmem nincs nem sikerült a korkedvezményes nyugdíjazásom sem ilyenkor mi a teendőm közfoglalkoztatott voltam a helyi önkormányzatnál én még nem voltam munkanélküli támogatáson sem mit kell tennem K

Tisztelt Szakértő!

Álláskeresési járadékot felvehetem ha közben lett egy határozott szerződésű részmunkaidős állásom?

Sziasztok! Engem olyan érdekelne, hogy a 90 nap álláskereső járadékból csak 30 napra jutó összeget használtam ki ugyanis vállalkozást indítottam. A vállalkozásomhoz kaptam támogatást szintén a munkaügytől (vállalkozóvá válási támogatás). Akkor is kérhetem a fentmaradó összeget az álláskeresői járadékból?
Előre is köszönöm a segítséget

Külföldi munka után regisztráltam a munkanélküli hivatalba,a kis hölgy mondta hogy minden papír oké annyi hogy nekik felkell venni a kapcsolatot a kinti munkanélkülivel is! Mondta hogy lehet elhúzódik a dolog 1-2 hónapra is... na most itthon vagyok 2 hónapja de határozat egy darab sem jött. Viszont 2 hét múlva megyek vissza külföldre,ha addig nem jön meg, én viszont beszólok hogy találtam munkát kint újra, akkor törlik a regisztrációmat és potyáztam 2 hónapot "pénz nélkül" vagy attól még megállapítják hogy mennyi járt volna a 2 hónapra és utalnak? Van 2 hetük hogy kiküldjék a határozatot...nagyon kíváncsi leszek, ha nem jön mi lesz?!?!?!?

A kérelem benyújtásának napjától fogják megállapítani az ellátást. Meg kell várni az U1 nyomtatványt, amely alapján meghozható a határozat. Ezt a nyomtatványt különböző országok hetek, esetleg hónapok elteltével küldik meg. Az újbóli elhelyezkedést mindenképpen jelezni kell.

Tisztelt válaszoló!
Hasonló helyzetben vagyok én is, viszont én már megkaptam a nyomtatványokat angliától, 3 hónapra johosult vagyok álláskeresési járadékra. A kérdésem az mi történik akkor ha a 3 hónapon belül visszamegyek angliába? (Természetesen úgy, hogy tudatában vagyoo annak, hogy köteles vagyok bejelenteni.)

Tisztelt munkaugyes azt szeretnem megtudni hogy januar 31 lejár szerzodesem az iskolaval takaritonak vetek fel munkaugyi altal kozvetitetek ki szerzodest nem hoszabitanak pedig nagyon kelene a munka mert ket tartos beteg gyereket nevelek egyedul kerdesem mit tudnek teni hogy kerhetnem szerzodes hosszabitast

Tisztelt Munkaügyes!Arra szeretnék vàlaszt kapni..,úgy néz ki àllàskereső leszek,valószínű h nem tudok jjelenkez ni időben annak van e valami következménye vagy tudok e szólni előre hogy ez vàrható és és akkor később tudok! jelenkezni

Kedves Munkaügyes!
Szeretnék érdeklődni, hogy megszűnt a munkaviszonyom regisztráltattam magam a munkaügyi központban másnap, megállapítottak 434 napot, de az azt megelőző munkaviszonyomról be kellett volna vinnem egy igazolást. Létesült egy újabb munkaviszony, az eltelt időben nem kértem az álláskeresési járadék megállapítását. Érdeklődnék, hogy így visszamenőleg megállapítható-e az álláskeresési járadék, a korábbi munakviszonyokról szóló hiánypótlással?
A választ előre is köszönöm!

Tizenkettedikén letelt a két hónap és semmi hírt nem kaptam

Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy a munkanélkülibe regisztrálva vagyok mint kozhasznu és pld ha van egy ovoda ahova mehetnek dolgozni ezej az emberek a munkanélkülibe ezt felvethettem .hogy lenne ijen lehetöségem? Ok adnak oda kikéro lapot?

az lenne a kérdésem hogy jár az fht!de elköltöztem máshová és át kellett kérnem az adataimat egy másik munkaügyibe,de elrontották az átkérést és nem kaptam 2 honapon keresztül ellátást!amikor bementem azt mondták bhogy most fogom megkapni mind a kettö honapot!de idöközben elhelyezkedtem és a mai nap töröltek a rendszerböl!Az lenne a kérdésem hogy az az elmaradt 2 honap azért jár amivel tartoznak???

Tisztelt Cim!

Olyan problémám lenne, hogy FHt-t kapok 2016 március 10-e óta. Jártam jelentkezni pontosan minden időpontban amikor kellett. Legutoljára 2016.november 22.-én kellett volna mennem jelentkezni. Viszont ezt én elmulasztottam és nem mentem el jelentkezni mert 2016. november 11.én megtudtam hogy kisbabát várok ezért ez teljesen kiment a fejemből. Nemrég a napokban jöttem rá erre, és el is mentem a munkaügyi központban ahol azt mondták hogy nincs ennek semmi nyoma a rendszerükben hogy én nem mentem jelentkezni és hozzá teszem hogy nem is kaptam semmi féle értesitést erről sőt decemberben még megkaptam a folyositást is. 2016 december 20-án. A hölgy akinek jeleztem hogy nem mentem el jelentkezni azt mondta hogy ki kell töröljön a rendszerből igy nem fogom kapni tovább az összeget és törölnek de viszont van lehetőségem ujra regisztráltatni magam de csak 1 év elteltével tudom majd ujra megigényelni a 22.800 ft-ot. Jeleztem a hölgynek hogy kismama vagyok többször jártam vizsgálatokon az utóbbi idóben és 5 napot töltöttem a kórházban is januárban de ez nem mentség rá hogy nem mentem jelentkezni ezt a választ kaptam. A legnagyon problémám ezzel az hogy a tb-m sincs ez által finanszirozva és kismamaként nagyon sok vizsgálatra kell még mennem. A kérdésem az hogy jogos volt e az hogy kitöröltek a nyilvántartásból és megszüntették a folyositást ugy hogy erről semmilyen értesitést nem kaptam és még decemberben utaltak számomra pénzt. Mit tehetek mégis az ügyben van e valamilyen lehetőség?

Előre is köszönöm

Csak a TB-t megigényelheted ott szociális alapob, ahol az FHT-t is kaptad.
Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság a neve.
A jogosultságot az igénylés napjától állapítják meg.
Az FHt megszűnte után (gyanítom dec 31-el szüntették meg) még 45 napig passzív jogon él a TB-d.

A kérdéses másik részére a válasz: volt kötelezettséged? eleget tettél neki? Szóval jogos a törlés.

Szerintem is jogos a törlés, valahogy a kötelezettség mindig elmarad és mindig kényelmesebb mást okolni.

Üdv! 2016 okt 31 -én vesztettem el a munkahelyem, megkaptam a papirjaim majd regisztráltattam magam a munkaügyi központnál ahol miután regisztráltak közölték hogy 58 nap ellátásra vagyok jogosult! 4 nap mulva találtam egy új munkahelyet ahol határozott idejű szerződés keretein belül alkalmaztak! A kérdésem az lenne hogy ebben az esetben elveszítem az 58 nap ellátást ill. ha a határozott idejű szerződésem után nem hosszabbítanak meg akkor az eddig ledolgozott jogosultsági idő is elveszik és már csak akkortól számít amikortól elkezdtem dolgozni az uj munkahelyemen, függetlenül attól hogy még ellátást nem kaptam?

Tavaly férjhez mentem és valamiért idén a munkaugynel ez nem volt bent a gépben a hölgy kérte tőlem az iratokat hogy hogyan lettem ilyen Zsanettbol olyan Zsanett én oda adtam neki a kijukasztott személyimet hogy bizonyítsam neki ez nem felelt meg és a hivatalos papírt kérte amit én nem találtam meg ezt szeptember 9.-ere kellett volna vinnem én nem is szóltam semmit mivel nem találtam ezért gondoltam lekerem Budapestről október 1.-en jött a papír hogy 90 napra látnak el ennyi meg ennyi összeggel majd október2.-an hogy töröltek. Nem értem ez akkora nagy bűn ? Mindenem egyezik az adó számom a taj számom az anyám neve a születési idő és hely . Most 15 napom van fellebezni. Van értelme ??? Csak én érzem úgy hogy ez egy apróság és ezért nem kellett volna törölni ???

Névváltozás miatt biztos nem törölnek, nézd meg az indokló részt mire hivatkoznak és gondolkozz mit nem tettél meg esetleg.

Az állami foglalkoztatási szerv - külön jogszabályban meghatározott időponttól - törli az álláskeresők nyilvántartásából az álláskeresőt, ha

a) kéri, vagy
b) nem minősül álláskersőnek, vagy
c) meghalt, vagy
d) jelentkezési kötelezettségének személyesen vagy elektronikus levél útján nem tesz eleget, vagy
e) együttműködési kötelezettségének nem tesz eleget, vagy
f) a körülményeiben bekövetkezett változás miatt nem tekinthető külön jogszabályban meghatározott aktív munkahelykeresőnek, vagy
h) külön törvény szerint az aktív korúak ellátására jogosult, de egészségkárosodottnak minősül, ezért a külön törvényben meghatározott együttműködési kötelezettség nem terheli.

A rendelkezésünkre álló iratokbol adatokból megállapítottam hogy nevezett jelentkezési kötelezettségének szemelyesen vagy elektronikus levél útján nem tett eleget.
Ezt írták és azért mert a név változtatásrol nem vittem papírt.

Nekem egy olyan problémám lenne hogy augusztus 18.-án regisztráltam a párommal egyidőbe,és szeptember 1.-én kellett menni a csoportos tájékoztatóra. Ott sokan megkapták a határozatot, de aki nem annak azt mondták, hogy kipostázzák. Engem időközbe kiközvetítettek egy állás ajánlatra szeptember 6.-ára. Én időközbe találtam máshol munkát.bementem jelezni hogy nem megyek a kiközvetített helyre mert felvettek de a szerződést csak 12.-én fogom aláírni a szerződést. És jeleztem hogy a határozatot még mindig nem kaptam meg. Aláiratták velem a papírt hogy visszavonják a regisztrációt,de így nem kaptam augusztus 18-30.-ág munkanélküli segélyt, és még a határozatot sem. A kérdésem az lenne hogy ezt megtehetik?? Se határozat se pénz??

Szeretnék érdeklődni hogy az álláskeresési járulék egy összegben történő kifizetése szempontjából folyamatos e a munkaviszony ha munkahelyváltás miatt szombat ill. vasárnap napokra nincs munkaszerződés érvényben?

Álláskeresési járulék egy összegben történő kifizetése szempontjából folyamatos-e a munkaviszony ha munkahely váltás miatt szombat vasárnapra nincs munkaszerződés érvényben

2016 nyarán a 90 nap lejárta előtt (25 nappal) munkába álltam. A munkahelyen azonban nem az általuk korábban felvázolt munkát végeztem, így 9 nap múlva egy másik munkahelyen helyezkedtem el. Az egyik munkahelyen pénteken szűnt meg a munkaviszonyom, a másikon hétfőn kezdtem. Azt mondták, hogy így a munkaviszonyom nem folyamatos. (Mindkét munkaszerződésem határozatlan időre szólt ill. szól.)
Valóban nem folyamatos?

Kedves Gábor, így van, ebben az esetben nem folyamatos a jogviszony. De igazából hátrány emiatt nem fogja érni.

Kedves Munkaügyes!Kérdésem az lenne hogyha én kiléptem egy bizonyos munkahelyről,utána találtam egy másikat ahol szó szerint átvágták a fejem innen is kiléptem,de ha a fennt említett első munkahelyemre visszamennék akkor járna az egyösszegű kifizetés vagy nem mert már dolgoztam ott,igaz volt közte egy másik munkahely 15 napig.Ha hétfőn engem regisztrálnak de péntekre találok állást akkor is jár az egyösszegű kifizetés? Üdvözlettel Zsu

Kedves Mesterpék!

Amennyiben jogosult rá és kap határozatot az összegről, valamint az ellátás időtartamáról, akkor igen, kiveheti egyben miután kitöltötte a kért papírt a munkáltatójával.

Szeretnék egyértelmű választ kapni!
2016.01.05-től álláskeresői járadékban részesültem 2016.02.07-ig. munkaviszonyt létesítettem 2016.02.08-án. határozatlan idejű. 2016.03.10-től öregségi nyugdíjra vagyok jogosult amit szeretnék igénybe venni. Kérdésem, hogy megillet-e az egyösszegű kifizetés erre az időre. A munkaügyi hivatalban az a választ kaptam, hogy csak abban az esetben ha a telje 90 napot veszem igénybe.
Nagyon szépen köszönöm a válaszát.

Kedves Herédi Józsefné!

Ha már részesült ÁJ-ban, ezt az összeget kivette a fent említett időszakban, akkor már nincs mit egy összegben megigényelni... Szóval a kérdés így nem igazán érthető.

Tisztelt választadó!

Az lenne a kérdésem, ha megszűnik a munkaviszonyom, es a ledolgozott időt tekintve jogosult vagyok, a járadékra, akkor mennyi idom van azt igényelni, illetve van-e erre meghatározott idő, amin belül lehet az igénylést indítani?
Külföldi utazás miatt (min 6 hónapos kint tartózkodás) lenne fontos a kérdés? Illetve teljeskörű elektronikus ügyintézésre van-e lehetőség ilyen esetben?

Tisztelettel:
Beva

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!