Koztisztviseloi fizetes

Sziasztok!
Az alabbi kerdessel fordulok Hozzatok.

Tobb lehetoseg kozul is valaszthatok es ezek kozott van egy ajanlat az Apehtol is. Bevallom - bar eddig meg nem gondolkodtam ezen - egyre szimpatikusabb szamomra a koztisztviseloi palya. Jelenleg ugy allok hogy 6 eve dolgozom (nem kozszfera), felsofoku diploma, ket nyelvvizsga (C tipusu felso es kozepso). Az eddigi infom az Apehtol az, hogy az elozo munkaeveimet es a nyelvvizsgakat is beszamitjak. Nagyon erdekelne hogy ezen informaciok birtokaban milyen berezesre szamithatok. Nezegettem ezt a forumot es a hozzaszolasak kozott voltak hasonlo kerdesek (es valaszok is) de nem igazan megy nekem a szorzok kisilabizalasa. Ha valaki tud, kerem segitsen, hogy kb. mire szamithatok, mennyit kaphatok. Elore is koszonom szepen!

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Eddig projekteken dolgoztam. Nem tartoztunk a közszférába. A gyermekem ősszel kezdi az ovit és én is mennék dolgozni, de hogy családbarátabb legyen a helyzet, így közszférában gondolkodom. Közszolgálati köztisztviselői jogviszony esetén milyen bérre számítsak, ha a pozíció kiírásában elég a középfokú képzettség, de a felsőfokú előnyt jelent.
Diplimával,OKJ bizonyítvánnyal és 2 nyelvvizsgával rendelkezem.
Előre is köszönöm,ha valaki tud segíteni.

Szia Tamy, abból, amit leírtál nem lehet sokat tudni, hogy hova szeretnél menni dolgozni.
Most, 2018-ban nem olyan egyértelmű a bérezés, mint egy pár évvel ezelőtt. Van köztisztviselő, kormánytisztviselő munkakör is. A bérezés, meg majdnem mindenhol más. Van, ahol már volt béremelés, de van ahol még nem. Attól is függ, hogy hány éves vagy, és hány évet dolgoztál. Pontosat akkor tudsz, ha látsz egy állást meghirdetve, mert ott kötelesek feltüntetni, hogy milyen törvény alapján történik a bérezés, és pontosan meg szokták írni a munkakörhöz kapcsolódóan. Ha rákeresel a törvényre, általában a leírás vége felé találod meg a bértáblát.

Üdv.:

Ildi

Sziasztok!

Az én kérdésem: mennyi lehet a fizetés pályakezdőként, egyetemi diplomával, angol nyelvtudással vidéken a polgármesteri hivatalban nemzetközi referensként?
Nem tervezem sokat ott lenni, de most épp úgy alakult az életem, hogy talán jobb lenne ott elkezdeni és később ugrani a versenyszférába.

Köszönöm szépen előre is!

sziasztok, versenyszférából váltanék köztisztviselői pozicióba. 25 éves (civil) munkaviszony, felsőfokú angol nyelvvizsga, jogi diploma, jogiszakvizsga, és egy folyamatban lévő msc. felsőfokú tanulmánnyal. Nagyon köszi előre is! :)

(38650.- /illetményalap/ x 5,6 /25 év szorzószám/x 1,5 /50% ill. kieg/)+ 38650 ff. nyelvpótlék = br.363.310.- Ft (eltérítés nélkül, ennyi jár)

Csak akkor lesz ennyi a béred, ha minisztériumba mész dolgozni, ha önkormányzathoz, akkor nem. Ott sokkal kevesebb az illetménykiegészítés. Szerintem maradj a verssenyszférában, ha teheted.

Szerintem ne hagyd el a versenyszférát. Látva milyen végzettségeid vannak, téged nem tud megfizetni a közszféra. Nem lennél kezdő, de attól is függ hová mennél. Van a köztisztviselő, a kormánytisztviselő és az állami tisztviselő és mindenhol más a bér. Ha fiatalabb lennék, simán elhagynám a közszférát. Próbálj valami vezetői állást megcsípni, akkor normálisabb lesz a béred. Nekem 36 év munkaviszonnyal a bérem bruttó: 350 ezer Ft, több diplomával. Jól gondold meg és inkább a versenyszférában keresgélj.

Tudtok nekem segíteni? Az lenne a kérdésem, hogy nemsokára megkapom a diplomámat, 10éve dolgozom a közigazgatásban, van középfokú írásbeli nyelvvizsgám angolból és mérlegképes könyvelői végzettségem is. Mennyi lesz így kb. a bruttó ill. a nettó fizetésem?
Köszönöm!

Az lenne a kérdésem, hogy nemsokára megkapom a diplomámat, 10éve dolgozom a közigazgatásban, van középfokú írásbeli nyelvvizsgám angolból és mérlegképes könyvelői végzettségem is. Mennyi lesz így kb. a bruttó ill. a nettó fizetésem?

Kedves Fórumozók!
A tanári pályát elhagyva leszek köztisztviselő. Az érdekelne engem, hogy a bér megállapításánál sose különböztették meg a főiskolai és az egyetemi diplomát egymástól?
Köszönöm. C.

Kedves C.
A köztisztviselőknél soha nem különböztették meg a főiskolai és egyetemi diplomát. Azért így nehéz válaszolni, mert nem írtad, hogy melyik területre mész dolgozni. Most nagyok a változások. Az életpályamodellt elfogadták és a kormányhivataloknál elindul júl. 1-től. Jól meg kell gondolni, hogy érdemes-e elhagyni a pályát. Ez sem könnyebb, sőt. Kormányablakban dolgozom, heti nyitvatartás 49 óra. Este is kell dolgozni több napon keresztül. Nem éppen családbarát. A telj. értékelés, amit a vezető végez, az szubjektív. Valamikor én is voltam pedagógus, de tönkrement a hangom. Ja és tanulni kell, ha meg szeretnél maradni a pályán. Anno elvégeztem az Államigazgatási Főiskolát, ami most alap.
Üdv.

Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyen járok e, de a következő a problémám.
Bérszámfejtő vagyok, dolgoztam is közszférában, több, mint egy évet. Felsőfokú szakképesítésem van, továbbá egy főiskolám, de az nem szakirányú. Az előző munkahelyemen bele számították a főiskolát is, így magasabb bérezést kaptam.
A kérdésem az lenne, hogy megteheti-e a munkáltató azt, hogy csak középfokú besorolási szintet kapok kevesebb bérezéssel annak ellenére, hogy van főiskolám?
Köszönöm!

Szia!

megkérdezhetem, hogy figyelembe vették-e végül a főiskolai diplomádat?
Hasonló helyzetben vagyok mint te, bérszámfejtési terület, középfokú végzettséggel, de egyéb területen rendelkezem főiskolai oklevéllel! Köszi előre is a választ!

Szia!

Megteheti, sőt, helyesen cselekedett sajnos. Képesítési előírásokról szóló 29/2012. korm. rendelet szabályozza az adott feladatkörhöz kapcsolódó végzettséget. Csak akkor sorolhat át, ha a korm. rendeletnek megfelelő végzettséged van az adott munkakörben.

Sziasztok! Én 14 éve dolgozom a közigazgatásban, polgármesteri hivatalban középfokú végzettséggel, Több mint harminc éves munkavisszonnyal rendelkezem. Létezik, hogy még mindig btto 134.000,- az alapbérem? 1983 óta van munkaviszonyom. 1983-2000-ig nem a közigazgatásban dolgoztam.
Jelenlegi bérem btto 134.500,- plusz bérkompenzáció avval együtt lett btto 149.000-ft.
Alapilletmény 112.085,- illetmény kiegészítés +20% 22417Ft. Igy lett a havi illetményem: 134.500.

Igen! Vagy talán sokallod? Kevesebből is meg lehet élni a Fidesz szerint!

Soknak nem sok, csak már harminchárom éves munkaviszonnyal lehetne több is. Azért kérdeztem, hogy lehet esetleg már magasabb kategóriában kellene besorolva lennem, mivel nem vagyok humános, a mi humánusunk szerint jó így, más pedig csodálkozott, hogy még nem ugrottam magasabb kategóriába.
Btto 150000-re.

Soknak nem sok, csak már harminchárom éves munkaviszonnyal lehetne több is. Azért kérdeztem, hogy lehet esetleg már magasabb kategóriában kellene besorolva lennem, mivel nem vagyok humános, a mi humánusunk szerint jó így, más pedig csodálkozott, hogy még nem ugrottam magasabb kategóriába.
Btto 150000-re.

Sziasztok!

Bérrel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy aki középfokú végzettséggel rendelkezik, és van neki egy középfokú angol nyelvvizsgája, annak hogyan számítják ki a bruttó bérét? Ezzel arra célzok, hogy a pótlékot a minimálbérre történő kiegészítés után kell rátenni, vagy még a kiegészítés előtt?
Tehát:
1.) 38650*2,3= 88.895 kiegészítve 114.000,-Ft-ra + nyelvi pótlék= bruttó alapbér
2.) vagy 38650*2,3= 88.895 + nyelvi pótlék= bruttó alapbér
Melyik a helyes verzió?

Illetve, ha ez nem nyelvi pótlék, hanem mondjuk eltérítés lenne, akkor melyik verzióval kellene számolni. Tehát az x%-os eltérítés a 114.000,-Ft-ra jönne rá, vagy a 88.895,-Ft-ra?

Arra szeretnék választ kapni, hogy van-e lehetőség bármilyen jogcímen eltéríteni törvényesen egy köztisztviselő bérét. Arra gondolok, hogy akinek eddig pl. 2,85-ös szorzója volt, azt ha felszorozzuk a megadott 38.650 Ft-tal, akkor 110.152,- Ft lesz csak a bére 2017. januárjában. Ezt ugye fel kell emelni 161.000 Ft-ra. De! Ugyanennyit kap az utcáról bejövő, és újonnan munkába álló köztisztviselő is, valamint a munkatörvénykönyves dolgozó is. Nincs semmiféle lehetőség vagy akarat arra, hogy ezt a nevetséges vagy éppen siralmas helyzetet némi plusz jövedelemmel, valamilyen pótlékkal, keresetkiegészítéssel meg lehessen növelni? Természetesen szabályosan, mert főnökeink szerint nincs rá semmilyen lehetőség, amit elég nehéz elhinni, elfogadni meg pláne! Ha valaki tud rá megoldást, akkor köszönettel venném az ötleteket! Köszönöm!

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 133. § (3) bekezdése: A hivatali szerv vezetője - a (4) bekezdésben foglaltak kivételével - át nem ruházható hatáskörében, a megállapított személyi juttatások előirányzatán belül a tárgyévet megelőző év minősítése, ennek hiányában teljesítményértékelése alapján - ide nem értve, ha a kormánytisztviselő végleges áthelyezésére kerül sor - a tárgyévre vonatkozóan a kormánytisztviselő besorolása szerinti fizetési fokozathoz tartozó alapilletményét - a hivatali szervezet vezetője esetében a kinevezésre jogosult - december 31-éig terjedő időszakra legfeljebb 50%-kal megemelheti, vagy legfeljebb 20%-kal csökkentett mértékben állapíthatja meg. Az eltérítésről a hivatali szervezet vezetője minden év február 28-áig dönt. Az így megállapított eltérítés mértéke - a (6) bekezdésben foglaltakon túl - a tárgyévben egy alkalommal a megállapítástól számított hat hónapot követően a teljesítményértékelés alapján módosítható, azzal a feltétellel, hogy a kormánytisztviselő korábban már megállapított alapilletménye legfeljebb 20%-kal csökkenthető.
Erre még rá lehet számolni az illetménykiegészítést (a végzettség után 10-20-30-40%).

Tehát 2,85-ös szorzóval az alapilletményed maximum 165.228 Ft lehetne, és ehhez még hozzászámolandó a végzettséged után járó 10-20-30 vagy 40% illetménykiegészítés. Ha csak a legkisebb illetménykiegészítéssel számolunk (10%), akkor is alaphangon 181.800 Ft-ra fel lehetne húzni a béred.

Magyarország központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 59.§ (6) bekezdése szerint a helyi önkormányzat képviselő-testülete rendeletben a 2017. évben - az önkormányzat saját forrásai terhére - a képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően - az (1) bekezdésben meghatározottnál magasabb összegben állapíthatja meg az illetményalapot. A magasabb illetményalap szerint megállapított havi illetmény nem haladhatja meg a Központi Statisztikai Hivatal által hivatalosan közzétett, a tárgyévet megelőző évre vonatkozó nemzetgazdasági havi átlagos bruttó kereset tízszeresét. Személyi illetmény esetén e bekezdés szabályai akként alkalmazandók, hogy pótlék ez esetben sem fizethető.

Szia!
Sajnos nem tudok válaszolni, de pont ez érdekelne engem is, hátha valaki azóta tudja a választ, és válaszol.
Előre is köszi

Sziasztok!

Azért lehet a közszférában is kormánytisztviselőként úgy keresni, hogy kielégítően megéljen az ember. Én 1,5 év munkaviszonnyal, 2 diplomával, felsőfokú "C" típusú angol nyelvvizsgával 208.000 forint bruttót keresek mindennel együtt, ez kb 136.500 forint nettó, erre jön évi 200.000 cafeteria és ingyen BKV. Rengeteget túlórázom, hogy jövőre kapjak 30% eltérítést, ez valószínűleg össze is jön majd :) Sok sikert mindenkinek!

Sziasztok!
Hát a kormánytisztviselők biztosan megérdemlik! Én egy vidéki kisváros köztisztviselője vagyok, idén nyáron 31. év folyamatos munkaviszonyom lesz meg, középfokú végzettséggel bruttó 123.300,- Ft, nettó 98.700,- Ft nettó bérem van. Évi nettó 152.742 Ft cafeteria jár, ezen kívül semmi. Szintén rengeteget túlórázom, az eltérítés minden halvány reménye nélkül is, ugyanis az nálunk ismeretlen fogalom, csak papíron létezik.

Én is köztisztviselőként dolgozom egy vidéki Önkormányzatnál. Már 19 éve dolgozom. Nettó bérem 70.740 Ft. Ezen kívül semmit nem kapunk. Rengeteg a túlóra, haza is viszem sokszor a munkát, hogy készen legyek. Elég felelősségteljes munkám van. Könyvelések, beszámolók készítése, pénztárosi munkák, stb...
Ebből kell fizetnem a lakáshitelem, meg eltartanom 2 gyerekem. Feleségem gyeden van, de minimumot kap csak. Még életben vagyunk. Ki kell tartani valahogy.
Nem adjuk fel.

Szia Kedves Érdeklődő!

Én 26 éves vagyok és 1,5 éve dolgozom ügykezelőként egy városi Polgármesteri Hivatalban bruttó 108 000 Ft a fizetésem, ez nettóban 72 166 Ft.
A végzettségem felsőfokú, van egy alapfokú és egy középfokú nyelvvizsgám. Ezeket mind nem veszik figyelembe.

Talán majd lesz jobb is...

Én azt tanácsolom, hogy ne ügykezelői állást keress.

Olvastam a hozzászólásokat.... véleményem szerint a köztisztviselői szférába csupán "kihalásos" alapon lehet bejutni... Persze közalkalmazottként lehet dolgozni egy kis "fizetésnek" nevezett segélyért....

Igen, ha kártyapartnere vagy a polgármesternek.

Akár a munkakörtől teljesen eltérő végzettséged is lehet!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!