pedagógiai asszisztens

Sziasztok! Szeretném tudni, hogy az új 2013. szept. 1-én életbe lépő közalkalmazotti bértábla szerint a pedagógiai asszisztens fizetése hol nézhető meg.
(eddig C 11-ben voltam btto 114.000,-Ft most vajon hol vagyok?)

Az új tv. szerint iskolákban hány fő után és óvodákban hány fő után mennyi ped.asszisztenst alkalmazhatnak?

Kedves Fórumozók!

Pedagógiai asszisztensként dolgozom egy általános iskolában. Szociálpedagógus főiskolai végzettségem van. Napközis tanítók betegsége miatt párszor helyettesítettem napköziben. Órák után átvettem a gyerekeket, elkészítettük a házi feladatokat... A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy egy pedagógiai asszisztens, akinek NEM tanári/tanítói végzettsége van, elláthatja e ezt a feladatot. Mindenhonnan más választ kapok a kérdésre, senki sem tudja biztosan megmondani, meddig terjedhet egy asszisztens feladatköre. Sok volt évfolyamtársam a főiskoláról szociálpedagógusként napközis nevelőként (értsd.: szabadidős foglalkozások, TANULÁSI IDŐ) dolgozik hivatalosan is. Kérhetik ezt tőlem az iskolában vagy jogszabály ellenes?

Megköszönöm válaszaitokat!

Üdvözlök Mindenkit!

A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni.Tanítói diplomám van.Iskolában dolgoztam alsó tagozatos tanító néniként.2015.augusztus hónaptól óvodában vagyok alkalmazva pedagógia asszisztensként. Be kell,hogy soroljanak Ped I-be? Jogosult vagyok rá?
Az állás betöltéséhez középfokú végzettség szükséges. A kettő összefügg egymással? Így is be kell,hogy soroljanak Ped I-be?

A törvényt szeretném kérni pontosan,ami ezt le írja.

Mihamarabbi választ várok,köszönettel:Bike

Szia! Èn úgy tudom, hogy amióta az uióban vagyunk mindenhez szakirànyú vègzettség kell.Tehàt óvodapedagógusi diplomâval tudnak sorolni oviban Ped I-be.

Kedves Fórumozók!
Van-e köztetek, vagy ismeretségi körötökben ped. asszisztens, akit középfokú óvónői végzettséggel átsoroltak ped.1-be, majd 2016.januártól vissza bérminimumra, hivatkozva a rendelet hibás értelmezésére.

KI SZÁMÍT PEDAGÓGUSNAK?
változás 2017. jan.1-től: Szakképesítés
A 486/2016. (XII. 28.) Korm. rendelet 14.§a) bekezdése módosította az Épr. fogalomhasználatát:
Az Ép.r. 2. §(1) bekezdésében, 6. §(3a) és (4a) bekezdésében, 8. §(1a) és (1b) bekezdésében, 9. §(2) bekezdés felvezető szövegében, 9/A. §(3) bekezdésében, 10/A. §(7) bekezdésében, 10/G. §(1) bekezdésében, 12/D. §(2) bekezdésében, 15/C. §(1) bekezdés b) pontjában, 5. melléklete címében és 1. pontjában a „szakképzettséggel” szövegrész helyébe a „szakképzettséggel vagy szakképesítéssel” szöveg, lép.
Pl.: Ép.r. 6.§(4a) Azt a pedagógus szakképzettséggel vagy szakképesítéssel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott személyt, aki az (1) bekezdés a)-g) pontjában felsorolt jogviszonyokban rendelkezik két év szakmai gyakorlattal, Pedagógus I. fokozatba kell sorolni.
Az óvónői szakközépiskolai érettségi-képesítő bizonyítvánnyal rendelkező NOKS munkakörben dolgozók a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá kerültek besorolásra 2017. január 1-től!
Van olyan, akit már átsoroltak?

Szia !!!
Igen , engem mint középfokú végzettségű ovónőt , aki jelenleg ped assz-ként dolgozik , átsoroltak majd visszasoroltak.
Sajna ez van.

Pont ma, kibuktam.

Sziasztok!
Szerintetek az Önkormányzat (fenntartó) csökkentheti a pedagógiai asszisztensek szabadságát 10-15 nappal az általa működtetett intézményekben?
Köszönöm a válaszaitokat!

Sajnos igen,csökkentheti.

csak a válasz érdekel

Sziasztok!

Én most nem a bérekről érdeklődnék, hanem azt szeretném tudni, hogy az iskolában dolgozó ped.asszisztenseknek mennyire szünet az iskolai szünet? Nyilván iskola és munkaköri leírás függő, de mégis mi a tapasztalat. Én legfőképp azért váltanék munkahelyet, h a gyerekeimmel élvezhessem a szüneteket (Na, nem is a pénz miatt...). Kérdés, hogy jól teszem-? Megéri-e? Elsősorban munkakört gyakorlók válaszát várom! Nagyom kíváncsi vagyok!! Köszönöm szépen a tanácsokat!

Ped.asszisztensként minden tanítási szünetet megkapunk ill. nyár elején plusz 2 hetet "dolgozunk" még, bár gyerek már nincs,akivel dolgoznánk :-)
Nagyon jó ez kisebb gyerek mellett,mindig együtt lehetünk a szünetekben.

Sziasztok!
Van köztetek olyan nevelő munkát segítő dolgozó, akit szociálpedagógus végzettséggel besoroltak szeptember 1-jével Pedagógus I.-be?

Igen van.

A szociálpedagógus nem tartozik a pedagógusképzési területhez tartozó alapképzési szakhoz, hanem a társadalomtudományihoz. Csak pedagógus-munkakörre felkészítő, pedagógiai jellegű szakképzettséget nyújt, nem pedagógus végzettséget.

Igen, én is így tudtam. De a köznevelési törvény 3. melléklete a pedagógus munkakörök betöltéséhez szükséges szakképzettségeket sorolja fel, ott ez található a fejlesztő pedagógusnál: "bármely pedagógus (óvodapedagógus, tanító, tanár, szociálpedagógus) és ..... szakképzettség" Hogy is van ez?

Neked van igazad, korábban én is beírtam ugyanezt az indoklást!

Hülyeséget beszélsz tiger!

Ez nem indokolás és a szöveg mellékleti részi elhelyezéséből is világosan kiderül, hogy csak a fejlesztő pedagógus munkakör betöltése esetén kell a szocpedet pedagógus végzettségnek tekinteni.

Tehát nem változtatja meg a szocped szak KKK-s besorolását, a szocped szak önmagábn NEM pedagógus képesítés.

De ha úgy érzed igazad van menj bíróságra, majd röhögnek egy jót rajtad.

Röhögni legfeljebb rajtad lehet az intelligens megnyilvánulásod miatt. Nem vagyok érintett, nincs miért a bíróságra mennem.

Üdvözlök Mindenkit!
Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg van-e itt olyan, aki ped. aszisztens végzettséggel átsoroltak Ped I-be. Én iskolatitkárként ( tehát pedagógus munkáját segítem) dolgozom középfokú ped. aszisztens végzettséggel és a szeptember 1-én hatályba lépett Kormányrendelet értelmében szerintem át kellett volna sorolniuk Ped I.be. Ezt sajnos nem tette meg a Fenntartó, szerinte rosszul értelmezem a Kormányrendeletet- pedig szerintem pont ránk "találták ki ezt"- ettől volt hangos a média.
Nagyon várom a válaszokat.
Köszönöm.

Engem pedagógiai asszisztens OKJ-s végzettséggel nem soroltak át ped. I.-be. Pedagógiai asszisztensként dolgozom.

Én óvodában dolgozom, mint pedagógus. A jelenlegi ped. asszisztensünket szept. elsejével sorolták át ped. 1-be, mivel középfokú óvónőképzővel rendelkezik.Fizetése közel 50 000 ft emelkedett. (előtte dajka volt)A lényeg te értelmezed jól a törvényt. JÁRJ UTÁNA, mert pénzben sem mindegy.

Nekem azt mondta a munkáltatóm, hogy az óvónői szakközépiskola nem pedagógus végzettség!

ENGEM IS VISSZASOROLTAK

ENGEM IS VISSZASOROLTAK

Úristen te nagyon ****, szerinted középfokú óvónőképző nem pedagógus végzettség? Bár itt a konkrét felsorolásból kimaradt, de a fórumon más milliószor írták a középfokú óvónőképzőt. Tehát ahogy írta a kolléga elébb, csak azoknak jár átsorolás akiknek pedagógus végzettségük van. Kár feleslegesen másokat hitegetni a semmivel.

Nem is pedagógus végzettség, csak bizonyos feltételek teljesülése esetén óvónői munkakörben alkalmazható.
" Az e törvényben foglaltaktól eltérően pedagógus-munkakörben továbbra is foglalkoztatható és újonnan alkalmazható
b) óvodapedagógus-munkakörben, aki óvónői szakközépiskolában szerzett érettségi-képesítő bizonyítvánnyal rendelkezik, abban az esetben, ha a bizonyítvány, oklevél megszerzése óta 1996. szeptember 1. napjáig az adott pedagógus-munkakörben legalább hét év szakmai gyakorlatot szerzett."

Egyrészt nem a kormányrendelet hanem a köznevelési törvény írja elő az átsorolást, másrészt nem általában a középfokú végzettségű NOKS-okat, hanem a nevelési-oktatási intézményben nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben PEDAGÓGUS SZAKKÉPZETTSÉGGEL rendelkezőket. (pedagógus szakképzettség=tanító, tanár óvodaped, gyógyped)

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!