Gondozónők besorolása

Üdvözlök mindenkit!
Arra lennék kíváncsi, hogy házi segítségnyújtásban dolgozó gondozónőnek a közalkalmazotti besorolása helyes -e?
Nem szakirányú szakmunkás végzettség után végezte el a szociális gondozó és ápoló OKJ-s szakot. Jelenleg B2 kategóriába van sorolva. Nem kellene C kategóriába sorolni?
A választ előre is köszönöm.

Sziasztok!

Érdeklődöm,hogy szerintetek jól sorolhattak be? Segédápolóként helyezkedtem el kórházban. 16 éves igazolt munkaviszony és érettségi van mögöttem. "A2" besorolásba kerültem. 16 évemből csak 4 évet számítottak be. Ezzel a besorolással dolgoznak a takarítónők is, kiknek nincs érettségijük. Ez törvényileg rendben van?
Nagyon köszönöm a válaszotokat! Üdv! Mónika

Sziasztok! Szociális gondozó és ápoló, illetve érettségi végzettségem van. Eddig idosotthonban dolgoztam d kategóriába voltam besorolva. Szülés után kórházba szeretnék elhelyezkedni, segedapolokent vesznek fel. Viszont nem értem, mert B kategóriába akarnak besorolni.. Azt mondták a C a gyakorló ápolói a D meg már szakapoloi.. Szerintetek igazuk van?

Sziasztok! Én ezt már nem értem... Egészségügyben dolgozom szociális gondozó és ápoló vegzettseggel A kategóriába vagyok besorolva. Jó ez így? Köszönöm a válaszokat!

Nem értem hogy lehetsz A kategóriában én is szociális szakgondozó vagyok E8-ban!!!

A Szakkondozó érettségire épülő rész szakképesítés,míg a Szociális gondozó és ápoló 8 általánosra.Teljesen más a kettő besorolása.

Valóban más, de a szoc gondozó és ápoló nem A, hanem B fizetési osztály.

Segítséget szeretnék kérni! 2011-óta szociális gondozóként dolgozom. A munkavállaló részemre a garantált bérminimumot és az ágazati bérpótlékot biztosítja számomra. Kérdésem lenne, hogy részemre a kiegészítő bérpótlék jár-e?

Idősek otthonában dolgozok okj 52 mentőápoló végzettséggel.Jogosult vagyok e egészségügyi pótlékra?

Szép napot mindenkinek!
Fogyatékosok szociális otthonában dolgozom ápolói munkakörben. Általános ápoló és általános asszisztens, felnőtt szakàpolói és OKJ-s végzettséggel rendelkezem az egészségügyi szakoktatói főiskolám mellett. Mivel a törvényben külön ez az 1 főiskolai végzettség nem szerepel a felsorolásban, így nem kaptam meg az F kategóriás besorolást. Ez azért vicces egy kicsit, mert az eü.- ben simán megkapnám , ráadásul a szociális gondozó és ápoló ķépzésben oktatok és vizsgáztatok... van rá lehetöség, hogy módosítsák a besorolásom vagy menjek vissza az egészségügybe???
Ķöszönettel: M

Ha nincs benn a törvényben, akkor nem fognak besorolni. Nagyon fafejűek és rugalmatlanok.

15-éve dolgozom idösek otthonában mint gondozó és a B6 -ba vagyok sorolva.Alap szabadság 20-nap és erre jön még 6-nap.szabályos e?45-éves vagyok és 6-nap jàr? Természetesen más juttatás sem jár csak dolgoz

I

Jó napot! Érdeklődni szeretnék arról, hogy 19 éve dolgozom szociális otthonba 5 éve egyházi kézbe került az intézmény. Szociális gondozó és ápoló OKJ. Bizonyítványom van. A múlt hónapban az intézmény új munkaszerződét készitett(módosított) hogy Februártól csak mint gondozó munkakörre változtatta Szakápolók csak sima ápolók lettek. A vezetőség azt mondja, hogy ez azért van mert változott a törvény. De kérdem én minek jártam két évig iskolába ha vissza minősít és csak gondozó vagyok de az ápolási feladatokat is el kell végeznünk a munkaköri leírások szerint, sőt egyre több feladatot kell ellátnunk kevesebb emberrel és nagyobb felelősséggel. Kérdésem megteheti e ezt a cég hogy az iskolai végzettséget felülírja vagy visszaminősiti? Tényleg van erre vonatkozó új törvény vagy csak ezzel trüközik a cég hogy ne kelljen fizetésemelést adni. A környező intézményekben nem történt ilyen fajta munkakör változtatás sem a házi gondozásban sem más egyházi intézményben ezt mondják azok a dolgozók. . Azt viszont mondták más intézményben lévő emberek, hogy ők kaptak 40.000ft béremelést. Ezt mi nem kaptuk meg. Az előfordulhat hogy a cég azért módosította a munka szerződésünk hogy ne kapjunk béremelést. Ez így szabályos. Előre is köszönöm válaszát.

Az 1/2000. (I.7.) SZCSM rendelet jelenlegi állapota szerint az ápoló munkakörben dolgozók munkakörének elnevezésében meg kell különböztetni a végzettség szerint ápolót és gondozót. Nem minősített vissza, hanem szoc. gondozó és ápoló végzettséged miatt gondozóra változtatta a munkaköröd nevét, de annak a tartalma ugyanaz maradt, ahogy vélhetően a béred is.

Ez az intezmeny sajat dontese volt mert nálunk ilyen nincs pl. Szocialis gondozo es apolokent ha elmesz setalni es beadod út kozben legalabb csak 3 intezmenybe felvesznek es tapsolva orulnek neked. De erdemes legalabb egy szakgondozo okj-t megcsinalni mert D besorolással mar kicsit jobb a fizetes. 3 havi atlag berem jelenleg nettó 200.000.-, ne feljetek valtani. Ki kell hasznalni, hogy ekkora munkaerohiany van.

Sziasztok! Szeretnék váltani kisgyermek gondozó és nevelő képzés végzem de szeretném a szakgondozó képzést elvégezni vagy szociális gondozóit? Melyiket érdemes?

Szociális gondozó munkakörben dolgozom,van Szociálisgondozó és ápoló végzettségem, Szociális asszisztens és Mentàlhigiénés asszisztens végzettségem is és D kategóriába vagyok besorolva.Kérdésem,hogy nem az E-be kellene besorolni?

A mentalos emelt OKJ, szoval de. A szocialis asszisztens 54-es felsofoku okj, de a mentalos mar emelt, annak E kategorias a besorolasa.

Ha szociális gondozóként dolgozol, akkor nem. Ha a munkaköröd szociális, vagy terápiás munkatárs lenne, akkor át kellene sorolnia.

Ha szociális gondozóként dolgozol, akkor nem. Ha a munkaköröd szociális, vagy terápiás munkatárs lenne, akkor át kellene sorolnia.

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek,mert nem tudok kiigazodni a jogszabályokban.
Én eü.szakiskolát végeztem végzettségemet tekintve ált.ápolónő és asszisztens vagyok de egy városi konyha élelmezésvezetője mellett dolgozom mint irodai dolgozó most fog készülni a szerződésem mint közalakalmazott,a kérdésem az lenne hogy az iskolámat tekintve milyen fizetési kategóriába kell besorolniuk engem,illetve mennyi szabadság jár évente? A z iskola elvégzése óta kb.21 éve dolgozom de nem mint közalkalmazott.
Illetve a szakiskolai végzettség az középfokúnak számít e avagy sem,hol tudok erre vonatkozóan pontos információt kérni?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!

ja elfelejtettem még hogy gondozónőként jelzőrendszerbe dolgozom.

Szeretném megtudni hogy szakmunkás bizonyítvánnyal és 2-éves szociális gondozói OKJ-és végzettséggel 25 éve közalkalmazotti viszonnyal ,melyik kategóriába tartozom,mert eddig C9-be voltam ,de az új helyemen B9-be raktak

Üdv. mindenkinek!
Szociális gondozóként dolgozom egyházi intézményben.Fizetést a közalk.törv.szerint kapok.
1972-től,1975-ig szakmunkásképző intézményben tanultam,melyet az előző állami fentartású munkahelyem elismert közalkalmazotti jogviszonynak.Jelenlegi egyházi intézményi munkáltatóm az ágazati besorolásnál nem veszi figyelembe.Jogszerű ez a döntés?Kérem a segítségeteket!

A tanulói jogviszony nem munkaviszony. és nem közalkalmazotti jogviszony. Igen, jogszerű ez a döntés. Miből is gondoltad, hogy amikor iskolába jártál, akkor közalkalmazott voltál?
Szomorú, hogy állami intézményben dolgozó ügyintéző ezt nem tudja.
Ilyen nagy tévedéssel még nem találkoztam. Ezt a szakmunkástanulói jogviszonyt majd a nyugdíjnál veszik figyelem be szolgálati időként.
A 40 éves nyugdíjnál jogosultsági időnek sem lehet figyelembe venni, csak a nyári gyakorlat 90 napját.

Nem tévedés.Tudom,hogy a 40 éves jogviszonyba nem számít,azonban korábban állami fenntartású intézményben dolgoztam és az 1992-es törv. alapján állítoták ki a köz.alk.jogviszony igazolást.Első körben nem számolták bele,majd egy revízió után igen ,és erről van igazolás .Én találtam egy infót,mely szerint az ösztöndíjas képzés bele számít.A korábbi szakmunkás képzések idején a tanulók aktív termelő munkát végeztek,és az ösztöndíjból járulékot vontak.Most annyi a különbség,hogy egyházi intézményben dolgozom.

"g) * az e törvény, a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, a Ktjv., valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény hatálya alá tartozó szervnél ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban," ezt ne keverd azzal, hogy te ösztöndíjat kaptál, mint szakmunkás tanuló. Minden szakmunkástanuló kapott, és a főiskolai, egyetemi hallgatók nagy része is, a tanulmányi eredményük alapján. Ez nem jelenti azt, hogy közalkalmazottak lettek volna.
Az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony és a tanulói jogviszony nem ugyanaz, még akkor sem, ha ösztöndíjat kaptál a tanulói jogviszony alatt.

Érdeklődők hogy szoc-gon-és ápol okj végeztségem van hogy mennyi bért kapok 5-év tapaszt

Kérdésem az, hogy 33-as szociális gondozó és ápolói végzettséggel melyik fizetési osztályba kell besorolni a dolgozót?
Illetve ezen végzettség milyen fokozatú végzettségnek számít?

2001-ben végeztem a szociális gondozó és ápoló szakon.Szeretném tudni,hogy a besorolásomat.A jelenlegi munka adóm B 07-be sorolt.Én úgy tudom,hogy C valahányban vagyok.Segítene valaki világosan látni?

6 évet dolgoztam idős otthonban szociális gondozó és ápolóként az érettségimet nem ismerték el, hiába csináltam meg munka mellet. 80 ezer Ft-ot kaptam 6 éven át. Munka mellett a diplomás ápoló képzést elvégeztem csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomámhoz. Ezért kórházba csak segédápolónak fognak felvenni, lehetséges, hogy kevesebb lesz segédápolóként a fizetésem, mint szociális gondozó és ápolóként volt? Ha az érettségimet beszámítják akkor 80ezer Ft-nál csak nem kapok kevesebbet? Kérem adjanak választ?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!