nyelvvizsgamentesség

Sziasztok!
Nem tudom tud-e esetleg nekem valaki segíteni abban, hogy a munkáltató lemondhat az újonnan szerzett diploma nyelvvizsga követelményéről, ha az nem szükséges a betöltött munkakör ellátásához. Ezen igazolás kiadásával kiváltható a nyelvvizsga és kézhez vehető a friss diploma nyelvvizsga bizonyítvány nélkül is.
Amennyiben azt méltányossági jogcímen a kérelem alapján megítéli az Oktatási Intézmény.
Előre is köszönök minden segítséget!
Utolsoperc

Ez teljesen abszurd.Örülj, hogy a diplománál elfogadták a mentességet és így megkaptad az okleveled és a fizetésedet is eszerint számolják. Az, hogy te még elvárnád a nem létező nyelvtudásod utáni pótlékot egyszerűen nevetséges. Normális emberben ilyen fel sem merül.

Ez teljesen abszurd.Örülj, hogy a diplománál elfogadták a mentességet és így megkaptad az okleveled és a fizetésedet is eszerint számolják. Az, hogy te még elvárnád a nem létező nyelvtudásod utáni pótlékot egyszerűen nevetséges. Normális emberben ilyen fel sem merül.

diszlexiásan nem kell nyelvvizsgáznod, a Thököly útra (Rehabilitációs szakigazgatási szerv) vidd be a papírjaidat és kapsz egy uj papírt amit beadsz a suliba és megkapod a diplomádat
http://www.literacyportal.eu/hu/mindennapi-elet.html&contentid=377

Egy kis segítségre lenne szükségem. 2002-ben felmentést kaptam angol nyelv alól a középiskolában, diszlexiás vagyok. A tanárok úgy gondolták, hogy csak 1 nyelv alól adnak felmentést, hogy felsőoktatásba is felvegyenek. Rendben van. Most elvégeztem a főiskolát, megvan az államvizsgám, de mivel az a papír amit középiskolában kiállítottak nem jó a főiskolán, így nem kaptam meg a diplomámat. Senki nem tudta megmondani hová menjek mentesség miatt. Ebben szeretnék segítséget kérni. Ha valaki tud konkrét segítséget kérem írjon. Köszönöm.

Nekem megvan a diplomám kemény kötésbe. De nem kapok nyelvvizsgapótlékot, mert fogyatékos vagyok. Itt van jogszabály???

Lényom 38 évesen kezdte a főiskolát. Most 42 évesen írja a szakdolgozatát. Ha sikeresen vizsgázik, akkor sem lesz diplomája, mert nincs középfokú nyelvvizsgája. Mindenkitől azt hallom, hogy sikeres nyelvvizsgához legalább 2-3 év kell, főleg ha valaki munka mellett tanul. Felháborítónak tartom, hogy valaki saját költségén képzi magát, (kb. 1,5 mFt) még további kiadásokat (nyelvvizsga)kell fizetnie, hogy megkaphassa a diplomáját. Ráadásul munkaköréhez nem kell idegen nyelv. Szerintem akinek munkájához ez kell az meg is tanulja. Természetesen amíg nincs a kezében a diploma, addig magasabb fizetésben sem részesülhet. Mikorra térül meg a befektetése? A probléma könnyen megoldató lenne, ha lenne egy alapfokú diploma (nyelvvizsga nélküli), emelt szintű diploma (valamilyen középfokú nyelvvizsgával rendelkező).Így a sikeres záróvizsgát tevők kapnának egy alapfokú diplomát, majd a nyelvvizsga letétele után egy emelt szintű diplomát.

http://eduline.hu/felsooktatas/2015/3/19/nyelvvizsga_amnesztia_nyelvvizsga_nelkul_di_TJVW5V
A nyelvvizsgamentesség 40 év felett utoljára a 2015/2016 tanévben érvényesíthető.

Ne haragudj, de amikor a lányod jelentkezett a főiskolára tudta, hogy a nyelvvizsga is feltétel a diplomához. Miért nem gondolkodott el ezen anno, hogy ezt is be tudja-e vállalni?
Én feltételnek írnám elő a felvételinél a nyelvvizsgát és utána nem lenne gond a diploma. A fiamnak az érettségi előtt meg volt a jogsija és az angol középfokú nyelvvizsgája. Csak időben kell gondolkodni: gimi 3 év utáni nyáron nyelvvizsgára készülés, aug sikeres nyelvvizsga.

Amikor én jelentkeztem, szó sem volt arról, hogy kötelező a nyelvvizsga. Szépen bevezették, nagy ívben nem foglalkozva azzal, hogy sokan nem ezzel a feltétellel kezdtünk (munka mellett, rakás pénzt befizetve) tanulni. Most, 47 évesen van egy igazolásom az iskola befejezéséről, 1,5 millió Ft diákhitel-adósságom és két iskolás gyerekem. Hiába gondolkodtam "időben"...

Én 1 nyelvvizsgával jelentkeztem főiskolára. Tudtam, hogy kell majd másik is. Anno a középiskolában mi még csak oroszt tanultunk. Németből autodidakta módon tanultam és nyelvvizsgáztam le, munka mellett, akkor még internet és számítógép nélkül, mert még nem volt "honos". Most angolból nyelvvizsgáztam és mindezt albérletfizetés mellett, egyedülálló anyaként, munkanélküliségben, egy másik, igen nehéz tanfolyam mellett, minden segítség nélkül. 6 hónapot szántam rá. A szóbelim megvan, az írásbeli eredményét várom. Ha megvan, akkor felsőfokúzni fogok belőle. Ha nem, akkor is. :) Szóval, én szó szerint a nyomorból jöttem, anyagilag és erkölcsileg tekintve is, (nem vagyok roma), mégis képes vagyok tanulni. Máskor nem tudok a picimtől, csak hajnalban. Fáradt vagyok, nyűgös és kimerült, de muszáj csinálni. Ja, és én már elmúltam 40 éves, amikor elkezdtem az angollal foglalkozni. Szóval, sosem késő. A legjobb alkalom mindig a MOST. :)
Viszont az iskolákban nem fizetik a nyelvvizsgát. Egy szegény ember hogyan fizesse ki a gyerekének a nyelvvizsgát és az oktatást?? Egyébként ez igazságtalan. Az is, hogy a főiskolán nem volt idegennyelvi kurzus. Azt hiányoltam.

Munkahelye is van vagy lesz a fiadnak, mert akinek ílyen hangnembe írt annak van .

Kedves Valaki64 !
Itt nem arról van szó, hogy be tudja-e vállalni a nyelvtanulást, hanem arról, hogy a munkaköréhez szükséges a diploma, de nem szükséges az idegen nyelv. Ennek ellenére egyébként is tervezte az angol nyelv tanulását. Munka mellett a kettő együtt nem megy, sőt a gyermekét egyedül nevelő anya is. Gondolom a fiadnak egyéb dolga nem volt, mint tanulni. Arról már nem is beszélek, hogy elvileg 18 évesen könnyebben fog az ember agya, nem kell dolgoznia, gyereket nevelnie.

Nekem gimi alatt annyiból állt a nyelv oktatás nyelvi speces csoportban hogy visszzább raktak egy csoporttal mert nem hoztam a várt színvonalat. Èrettsègizni viszont az eredeti csoporttal kellett, akik 2 tankönyvvel előbbrèbb voltak. Csodálom,hogy 3-ast összetudtam kaparni. Tovább tanultam fizetősön szociális munkát. 2 nyelvi tanfolyamot elvègeztem 90%-os eredmènnyel,de az ezt követő nyelvvizsgákon mègis elbuktam. Kaptam egy papírt amire azt írták nyelvvizsga hiányában szakkèpzettsèget nem igazol. Szóval a lehető legtöbbet megtettem, semmire nem megyek vele. Most állást keresek, hogy legyen pènzem egy újabb tanfolyamra ès nyelvvizsgára is. A szakmám elve az a fajta amièrt átlag 170 000 kap egy diplomás. Nyelvvizsga nèlkül csak 80 000. A bejárás kb 40 000- 50 000. Maradna 30 ami semmire se elèg. Mèg szerencse , hogy a szüleim egyenlőre támogatni tudnak valamennyire. Nem hiszem, hogy bárki megèrdemelnè azt a fajta lekezelèst, ami a nyelvvizsga hiányával jár. Pályakezdő vagyok, eleve nem vesznek fel sehova dolgozni. Van amikor azt mondják, hogy túlkèpzett, van amikor azt, hogy a nem kemèny kötèses diploma alacsony kèpzettnek számít. Hogy melyik rosszabb vitatkozhatnánk. Nèha csak tudomásul kène venni, hogy egyesek akik rosszak voltak matekból gimiben azok olyan munkát választanak amihez nem szüksèges a számtan. Így vannak ezzel azok is akik nem jók a nyelvekből. Szociális munkában , ha csak nem kimondottan olyan helyre jelentkezel (bevándorlás), akkor nincs szüksèg közèpfokra. Simán elèg az alap.

Sziasztok!
Anno,2000-ben a főiskola (BGF) elfogadta a Pitman Intermediate (írásbeli, szóbeli)nyelvvizsgámat a kapott angol nyelvű oklevél alapján.
Köztisztviselő lettem egy önkörmányzatnál. Kérdésem, kaphatok-e nyelvpótlékot?

Én ugy tudom a Pittman ujra államilag akkreditalt pár éve.

Abban szetetném kérni a segìtségeteket hogy én 2006ban végeztem Tanìtó szakon. Akkor alap c kellet. Van is angol alap c tipusum. De most 2015 ben pmásoddiplomán végzek óvodapedagógián. Ide már közép c kell. Nincs erre jogszabály hogy nem e fogadják el itt is az akapot hiszen először elég volt az is. Előrre köszönöm.

Szerintem neked először nem ártana a magyar nyelvtant csiszolgatni.Tanító létedre botrányos a helyesírásod.Nem tüntetni kell, hanem magatokba nézni.Azért botrányos a közoktatás, mert ilyen képzettségű pedagógusok vannak.

Kérdésem, hogy egy óvodapedagógusnak - magyar óvodában- elsődlegesen angol vagy magyar nyelvvizsgára van szüksége? "nem e fogadják el, ... előrre"

Üdvözlet
Ha a képzés posztgraduális az első diploma szabályai érvényessek kivétel ha ez másként szerepelt a felvételi követelmények során
Ha új vagy mester diploma akkor oda új más szabályok vonatkoznak

Itthon a koznyelben posztgraduális diploma =másoddiploma val ez nem igaz hivatalosan az eredeti diploma szakiranyu kiegészítése
Nem kell izgulni az egyetemek főiskola lak is keverik...

Szia, nincs olyan már jó ideje, hogy másoddiplomás képzés. Alapszakra nyertél felvételt, így az a szerinti kimeneti követelményeket is kell teljesítened. Az hogy diplomásként vagy anélkül kerültél be, az indiferens.

Szerintem, akire a szocializmusban rákényszerítették az oroszt, majd '90-ben át kellett térnie az angolra - nem mellékesen olyan tanároktól kellett az angolt tanulni, akik előtte jártak pár leckével - annak ne kelljen ugyanúgy a középfokot teljesíteni. Igazságtalan, hogy a mai generációval egyformán mérik a 80-as évek közepéig születetteket, hiszen a mai gyerekek már az óvodában elkezdhetik az idegennyelvet és folytatják még 12 évig INGYEN!

Milyen érdekes, hogy senkiben nem merül fel a nyelvtanárok felelőssége????
Egy ált.iskolát úgy végigjárnak, hogy egy kukkot nem beszélik az adott nyelvet!
Csak a nyelvtanra mennek rá. Aztán jön a középsuli, ha szerencséje van akkor kifog egy jó nyelvtanárt, ha nem akkor majd a szülő belenyúlhat a zsebébe és ismét finanszírozhatja a maszek tanulmányokat, hogy végre legyen nyelvvizsgája!
ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!! az adófizető polgárok pénzéből hány százalékos teljesítménnyel végzik a nyelvtanárok a feladatukat??? - persze ezt sok más tanárra is érthetném.
Tisztelet a kivételnek, amiből egyre kevesebb van!

Teljesen igazad van.

Két éve államvizsgáztam, épp hogy meglett. Előtte szépen haladtam, csak 3. évre teljesen eluralt a szorongásos-depresszióm. Terápiával elég jól kivédtem a depressziót, de a szorongás teljesen megkeseríti az életemet. Írásbelire készülök, de már most tudom hogy nem is merek nekifutni a szóbelinek. Van rá lehetőségem, hogy a szóbeli alól mentességet szerezzek?

Szia Mindenkinek.!
Ha nem megy az önálló tanulás (pl. angolból nem is nagyon lehet, németből könnyű), akkor válasszátok valamelyik elfogadott cigány nyelvet, vagy az eszperantót. Ez utóbbiból, igaz, hogy kemény 4 hónapos otthoni tanulás után, de két kollégám is most tette le a középfokú nyelvvizsgát.
Üdv.

A legtöbb diplomához nem fogadják el a cigány nyelveket. Ráadásul nem is érsz vele semmit. Viszont én azt nem értem, hogy ha a diplomához nem sikerült még megszereznem a középfokú nyelvvizsgát, - mert munkanélküli anyuka vagyok és nincs rá pénzem, de amúgy tanulok autodidakta módon és jól is megy -, az oktatási törvény lehetővé tette, hogy kiadják nyelvvizsga nélkül a diplomát, akkor az én iskolám miért nem adja ki nekem úgy, hogy egy alapfokú nyelvvizsgával már rendelkeztem a főiskola előtt is?? Az alapfokú csak több, mint a semmi, nem? A főiskola ragaszkodik ahhoz, hogy járjak be egy nyelvi kurzusra. Azt nem értik meg, hogy nekem erre nincsen pénzem.
Tudtok arról valamit, hogy ilyen esetben ki lehet-e adni alapfokú nyelvvizsgára a diplomát, vagy nem?

Kedves Pitbull!
A segítségedet kérném, azt írtad, hogy két kollégád most nyelvvizsgázott eszperantóból én is/mi is a kolléganőimmel éppen most tanuljuk tanfolyamon, de nagyon lassan haladunk. Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a kollégáid hol tanulták magántanárnál vagy tanfolyamon? Melyik könyvből? Milyen módszerrel? Kaptak-e külön feladatokat a tanártól vagy csak a lecke gyakorló feladatait kellett megoldaniuk??? És ez már elég volt. Kaptak-e középfokúra megtanulandó szavak gyűjteményét? Én/MI rengeteget készülünk, amennyi szót csak tudunk megtanulunk de a nyelvvizsga tesztekből kb. a felét tudjuk egyenlőre megoldani és a fordításokhoz hozzá sem tudunk szagolni folyamatos szótározás nélkül. Ha bármilyen ötleted/tetek, praktikátok van ennek a nyelvnek az elsajátításához kérlek osszátok meg velünk mert nagyon sürget bennünket az idő.Előre is köszönjük!

Szia!
Azon ne parázz, hogy a fordításhoz szótár kell. Még a legnagyobb tanárok is használják, s a nyelvvizsgán is használhatod. A tesztet kivéve. Van egy olyan oldal, hogy lernu!.hu, azt hiszem. Regisztráljatok. Nagyon jó anyaggal rendelkeznek. Ott segítenek "élőben" is. Egy időben én is akartam eszperantót tanulni, de rájöttem, hogy az eszperantó sem sokkal könnyebb, mint az angol, így az utóbbit választottam. Ezt úgy mondom, hogy én tényleg kipróbáltam mind a kettőt. S az angol már alapelvárás mindenhova.

Kedves Pitbull!
A segítségedet kérném, azt írtad, hogy két kollégád most nyelvvizsgázott eszperantóból én is/mi is a kolléganőimmel éppen most tanuljuk tanfolyamon, de nagyon lassan haladunk. Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a kollégáid hol tanulták magántanárnál vagy tanfolyamon? Melyik könyvből? Milyen módszerrel? Kaptak-e külön feladatokat a tanártól vagy csak a lecke gyakorló feladatait kellett megoldaniuk??? És ez már elég volt. Kaptak-e középfokúra megtanulandó szavak gyűjteményét? Én/MI rengeteget készülünk, amennyi szót csak tudunk megtanulunk de a nyelvvizsga tesztekből kb. a felét tudjuk egyenlőre megoldani és a fordításokhoz hozzá sem tudunk szagolni folyamatos szótározás nélkül. Ha bármilyen ötleted/tetek, praktikátok van ennek a nyelvnek az elsajátításához kérlek osszátok meg velünk mert nagyon sürget bennünket az idő.Előre is köszönjük!

Én már 5x mentem. Az utolsónál szépen kommunikáltam a társammal is meg a vizsgabiztossal. Elôtte felkészítôn voltam ott 73% lett az elôvizsga. Egyik sem sikerült ismét: a szóbeli összesen 53% lett, amit rohadtul nem értek, pedig rengeteg hallottszöveget csináltam az írásbeli meg 50% alatti lett, pedig még a szótárat is használtam (hozzá teszem napi szinten olvasom az angol médiát+ már csak angol filmer nézek). Ez már nevetséges. Hol tudnék felmentést kérni? 4 éve szenvedek vele és ez volt az eddigi legrosszabb minden erôfeszítés elle nére. Arra a szintre eljutottam, hogy lesz@ron. Dobjon csak ki a munkáltató már az se érdekel. Már az öngyilkosságot tervezem viccen kívül.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!