Iskolatitkárok

Csak a pedagógusokról beszélnek, de mi lesz az iskolatitkárok, pedagógiai asszisztensek fizetésével? Ők maradnak a régi tábla szerint? Mi nem pedagógusok vagyunk, de ott dolgozunk közöttük.

Mi megkapjuk a beigért 50ezer forintos juttatást? Kérem valaki segitsen !!

Akkor most azok a pedagógiai asszisztensek, akiknek diplomájuk van, nem kapják meg ezt a cafeteria-t?

Úgy tudom, hogy nem, mert ők a pedagógus fizetést kapják meg.

Pedagógiai asszisztens vagyok, főiskolai diplomával. Én megkaptam az 50.000 Ft első felét.

Bocs, de szerintem jogtalanul kaptad meg. Neked a pedagógus bért kellett volna megkapnod szeptembertől, így a a cafeteria nem járt volna. A kettő üti egymást.

A diplomám művelődésszervező. Ez nem számít sajnos. De van pedagógiai asszisztens OKJ-s szakképzettségem is, az sem számít. Az 50-ezret kapom, nem a béremelést.

Miből gondolod? Nem írta, hogy pedagógus végzettsége van, mert csak akkor sorolható át PED1-be.

és mi lessz a takarítók,a konyhasok,a karbantartók fizetésével ezek nélkül a tanarok mehetnének tanítíni!van aki nettó 65000 ft is kap igaz milyen sok?

Sajnos nincs megemlítve az iskolatitkárok bére, akikre egyre több felelősségteljes munka hárul. Ők is szinte minimálbérért dolgoznak. Hogy ki, ki nélkül mennyire tudna dolgozni? Maradjunk annyiban, ha nem lenne gyermek, nem lenne oktatás, pedagógus... nem kellene takarítani, főzni, iskolát karbantartani...

Engem is érdekelne a technikai dolgozók, takarítók, karbantartók kérdése. Mi megkapjuk az 50e Ft-os juttatást? KÖszönöm

http://www.profession.hu/cikk/20150707/ennyivel-nohet-a-kozszolgak-bere/5603

Az önkorisok most megint kapnak. Bennünket ismét kihagynak!!!!

Tévedsz, csak a járásokban és a kormányhivatalokban dolgozók fognak kapni, az önkorisok nem. Egyébként 2008. óta nem volt béremelésünk, a középfokú végzettségűek túlnyomó többsége minimálbéren dolgozik, sőt már a diplomás pályakezdő is ki van egészítve arra. Méghogy vonzó a közszolgálat.....

Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy mi lesz a nem pedagógus felsőfokú végzettséggel rendelkező iskolatitkárokkal? Kimaradunk a szeptemberre ígért fizetésemelésből és az 50000 ft-os cafeteriából is!Kicsit igazságtalan, nem?

Én úgy olvastam aki pedagógus munkát segítő de nem ped. végzettségű az az egyszeri 50ezres Erzsébet utalványt kapja. (Legalábbis a KLIK-nél a többieknél nem tudom mi a helyzet.)

Jó lenne, ha igazad lenne, de több helyen így olvastam:
"A juttatást a nem felsőfokú végzettségű, a nevelő-oktató munkát segítő, technikai-adminisztratív dolgozók, például iskolatitkárok kapják. A juttatásról hétfőn állapodtak meg, amikor megtartották az újabb egyeztetést a minisztérium, a Klik és a sztrájkbizottságot alkotó szakszervezetek, a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, valamint az Oktatási Vezetők Szakszervezete között."

Ha jól olvasom áprilisban módosították a törvényt így szeptembertől átlépnek a pedagógus végzettségű de nem pedagógus munkakörben dolgozó ped. munkát segítő. A törvényben viszont az van, hogy akinek 2 évnél kevesebb szakmai gyakorlata van azt gyakornokiba teszik. Kérdés: Szerintetek a 2évbe csak a tanítással eltöltött vagy a nevelő oktató-munkát segítő munkakörben (én pld rendszergazda ) eltöltött idő is beleszámít.

Szeretnék segítséget kérni hozzáértő embertől! Aki év közben, jelen esetben áprilisban lépett be az iskolába mint ápoló, annak hogyan adják ki a szabadságot? Valóban köteles az utolsó két hétben napi 12 órát dolgozni??? Hétvégén és éjjel is azért, hogy meg legyenek a napjai?

http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/az-oktatast-nevelest-segitok-iden-50-ezer-forintos-cafeteriat-kapnak-449674

Állítólag kapunk egy kis cafetériát, kár, hogy még minden illetékes mélyen hallgat róla!!!!

Az intézményvezetőnk a tankerületben feltette a költői kérdést, hogy az 50ezer forintos cafetériát a NOKS dolgozók mikor kapják meg.....Közölték, hogy erről ők még nem is hallottak. Gondolom, majd megint nagy kínok árán jutunk hozzá ahhoz a juttatáshoz, amit a Kormány megítélt. Én már semmin sem csodálkozom. Kezdek belefásulni ebbe az egészbe, ami itt megy...sajnos.

Kedves Hozzászólók! A szociálpedagógus nevelési-oktatási intézményben dolgozhat pedagógusként, mivel a szociálpedagógiai szak pedagógus végzettség. A szociális szakvizsga a törvény értelmében pedig egyenértékű a pedagógus szakvizsgával, én így töltöttem fel a portfóliómat 2014.áprilisban. Az oktatási minisztérium ezen felületén is szociálpedagógusként jelentkeztem. Minősítési eljárásra pedig csak pedagógusok jelentkezhettek.

A szociálpedagógus nem pedagógus végzettség, hanem mint írták is, társadalomtudományi. Csak pedagógus munkakör betöltésére jogosít kollégiumi nevelés esetén, vagy ha szociálpedagógus (tulajdonképpen gyerekvédelmi felelős) vagy.

Az meg szégyen, hogy egy lófasz szociális szakvizsga egyenlő egy kétéves pedagógus szakvizsgával. Az ilyen büfészakosokat ki kellene penderíteni az oktatásból, sehova nem voltak jók és mégis sokat képzelnek magukról.

De ez amúgy is rövidesen meglesz, mert az iskolai szociális munkát nem az iskola bázisán szervezik, így nem lesz szükség a szociálpedagógus munkakörre, a kollégiumokban pedig maradnak a valóban tanárok/tanítók, akik tudják is a gyerekeket felkészíteni.

Ne haragudj, de nagyon gáz, hogy ekkora nyilvánosság előtt osztod meg a tudatlanságodat másokkal! Szerinted a szociálpedagógusok, büfé szakosok, akiket ki kell penderíteni? Tudod mi az, hogy hátrányos helyzet, vagy deviancia?

"De ez amúgy is rövidesen meglesz, mert az iskolai szociális munkát nem az iskola bázisán szervezik, így nem lesz szükség a szociálpedagógus munkakörre, a kollégiumokban pedig maradnak a valóban tanárok/tanítók, akik tudják is a gyerekeket felkészíteni"

Remélem nem csak fényképen láttál kollégiumot gyerekkel!

Haha Spencer, saját butaságoddal csak magad égeted és köszi, hogy megerősíted a mondanivalómat :)

Ahogy írod "Tudod mi az, hogy hátrányos helyzet, vagy deviancia?" Ezért nem vagytok te pedagógusok és nincs helyetek az oktatásban, mert ezek a fogalmak a gyerekjóléti szolgálat keretében kell ellátni.
Amúgy meg nem véletlen, hogy pedagógus végzettséggek is simán dolgozhatunk valamennyi szoc.területen, mert a ti büfé szakotok igazából semmit sem ér, csak akkor jöttök képbe ha nincs jobb.

Segítek Tanár Úr!

Nem vagyok szociálpedagógus, sőt nincs még diplomám se. Nem bosszankodom az alacsony munkabérek miatt,inkább eljárok a főállásom mellett beteget szállítani, részben önkéntes jelleggel. Munkám során találkozok gyógy - és szociálpedagógus kollégákkal (Tudod, a pedagógia két specifikus ága.)akik nem érdemlik meg, hogy ilyen lenézően nyilatkozz róluk! Egy mezei gyógypedagógiai asszisztens vagyok egy olyan helyen, ahol a magadfajtákat reggelire kajálják az intézmény lakói. Miért gondolom, hogy ez így van? Olyan mérhetetlen gyűlölet érződik soraidból a szociálpedagógusok irányába, ami teljességgel érthetetlen, ugyanakkor felháborító! Ilyen mentalitással, hogyan kezelsz konfliktushelyzetet? Mit kezdessz egy SNI -s gyerekkel? Felpofozod, mert nem tudod lekötni a figyelmét? Üvöltözöl vele, vagy sarokba állítod? Vagy más módon abúzálod szegény gyereket? Olyan szakemberekről írsz teljes dilettantizmussal, akik hidd el sok esetben a helytelen tanári magatartás okozta hibákat igyekeznek helyrehozni.(Elnézést kérek a jól felkészült lelkiismeretes pedagógusoktól.) Nyilván a szürke kis állásodat félted a nálad hitelesebb szakemberektől, miközben azon agyalsz, hogy kell e az oktatás területén szociálpedagógus. A hazai rendszer elavult szemlélete az, amire hivatkozol. Tudod te, hogy miről írsz, amikor szociális területen alkalmasnak érzed magad? Megfogalmazni is alig tudod a mondanivalódat!

Inkább gyakorold úgy a hivatásodat, hogy egykori tanáraid büszkék legyenek rád, és a rád bízott felnövekvő generációk szeretettel gondoljanak a közös évekre! Ehhez azonban sok alázat kell, és intelligencia. ( A dolgok mögé látás képessége.)

Komolyan sajnállak Spencer, hogy minden hozzászólásoddal csak beégetni sikerül magad és ezáltal azokat is akiket védeni próbálsz. :)

A szociálpedagógus még mindig nem a pedagógia egy speciális ága, ellentétben a gyógypedagógiával. Az SNI-s gyerekekkel sem lehet nekem foglalkozni - és nem azért mert megennének :) - hanem azt csak a gyógypedagógusoknak lehet, mert a pedagógiai végzettség, a kompetencia és a TUDÁS erre jogosít. Tanárként nekem az ép intellektusú és a BTM-es gyerekek oktatására lehetőségem. Nem mellesleg ezt sem tudtad, dehát ezen nincs mit csodálkozni.

Egyszer majd menj be egy normál osztályba ahol néhány BTM-es gyerek is van. Az ilyen tudás nélküli hangemberekkel se perc alatt felnyalatják a padlót. :)

A "kell e az oktatás területén szociálpedagógus" felvetésedre pedig már megszületett a válasz, mikor is például törvényileg megvonták tőlük a lehetőséget, hogy napközis tanárok legyenek. Ha meg járatos lennél a pedagógia világában tudnád, hogy a betöltetlen álláshelyekre sem keresnek ilyen végzettséggel embereket, ha meg van szakos pedagógus a láthatóron, akkor pedig a szocpedesnek marad a közmunka.

Tényleg örülök neki, hogy nem bosszankodsz az alacsony béred miatt és helyett plusz melózol. Csodálkoztam is volna, ha mondjuk tanulással akartál volna többet keresni, de legalább belátod, hogy neked a kuli munka való, nem az intellektuális. Ne is próbálj most se okos lenne, nem megy neked. :)

Tudod égő, hogy pedagógus létedre helyesírási hibával tele írsz kommentet. Természetesen az is égő, ahogy a nem pedagógus végzettségű emberekről vélekedsz. Azt hiszem TE lennél az első aki segítő személyzet nélkül összeszarnád magad a csoportoddal, vagy osztályoddal. Az iskolai végzettség ma már nem lustaság, hanem pénz kérdése te sültbunkó!

lujjzi, örülök hogy írtál! A hibák direkt vannak benne, hogy a magadfajták ráharapjanak. Biztos voltam benne, hogy valaki belesétál majd ebbe a csapdába :) .

Nekem ugyan nincs szükségem rá, de rád talán rád férne egy segítő csapat, mert az látszik, hogy az érveléssel hadilábon állsz így egymagad. Minidg rácsodálkozom, hogy az élet tényleg kompenzálni szokta a hiányokat, neked például ész helyet primitívségből adott többet, te legalja :)

A nemzeti konzultáción majd felvetem, hogy ne csak a menekülteknek, hanem a hülyéknek is legyen kerítésen kívül a helyük, ha érted kire gondolok ;) .

MÉLYEN tisztelt "tanár"Ür!
Csak gratulálni tudok! Sajnos ilyen mentalitású emberekre kell bíznom a gyermekeimet.

Szeptembertől pedagógus béremelés! NETTÓ KB.5000ft. KEVESET DOLGOZUNK,,kevés 40 óra, a kötelező óraszám! Az érték ,a morális, válságban hánykodó,mentális és pszichés leépülés által fenyegetett családok és gyermekek között. Minden pedagógus pályát választó és azon maradónak,őszinte részvétem!

Kedves Kollégák!

A szakszervezet alapításról szóló 2015.03.14., szombati online megbeszélés részleteit itt találjátok az OSSZ honlapon:

http://ossz.recenzor.hu/

Várlak titeket nagy szeretettel, lehetséges, hogy sok minden fog itt eldőlni...

Az élő beszélgetés délután 5-től lesz látható a fenti oldalon és természetesen be lehet csatlakozni a chat-en keresztül is akár és a videóba is. Hogy hogyan, azt leírtam a honlapon, ha van egyéb kérdésetek, jelezzétek felém a chat-en.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!