pedagógiai asszisztens

Sziasztok! Szeretném tudni, hogy az új 2013. szept. 1-én életbe lépő közalkalmazotti bértábla szerint a pedagógiai asszisztens fizetése hol nézhető meg.
(eddig C 11-ben voltam btto 114.000,-Ft most vajon hol vagyok?)

Az új tv. szerint iskolákban hány fő után és óvodákban hány fő után mennyi ped.asszisztenst alkalmazhatnak?

Totál egyet értek! :D Na nehogy már még szégyellni kelljen a diplomát meg a nyelvvizsgát ;)Jó hogy nem a pedagógus bérével azonosan szeretnének keresni a dadusok,komolyan felháborító.Lehet tanulni.Én is zsebből fizettem a fősulit,tényleg bocsásson má meg a világ,hogy több elismerés jár egy pedagógusnak mint egy dadusnak.Nevetségesek.

KÖZLEMÉNY

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság mai rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy az egyeztetések eredménytelenségére tekintettel megszakítja a sztrájktárgyalásokat a Kormánnyal. A sztrájk idején biztosítandó még elégséges szolgáltatás megállapítása érdekében a szakszervezetek bírósághoz fordulnak. A szociális ágazat követeléseinek nyomatékosítására a Sztrájkbizottság 2015. május 29-re vonulásos demonstrációt szervez, és felhívja az ágazat valamennyi dolgozóját és ellátottját, hogy részvételével támogassa azt.

Budapest, 2015. május 11.

Szociális Ágazati Sztrájkbizottság

Dadus! Ezt mi is megkaptuk és kapjuk. De ki dolgozna akkor?

Nem is értem a kérdésed! Hogy érted azt, hogy ki dolgozna? Ne haragudj, de kérd el a főnöködtől a munkaköri leírásod, és olvasd el, hogy mi tartozik a feladataid közé. Az óvónőké merőben más, mi a gondozási feladatok mellett főként fejlesztő munkát végzünk. Én is feltörlöm ha kiömlik valami, kitörlöm a kakis fenekeket és arrébb pakolom az ágyakat, vagy bármit ha kell. De emellett több évig tanultam azért, hogy gyerekekkel foglalkozhassak. Játszom hangszeren, kismillió vers-mese van a fejemben, stb., rengeteg az adminisztrációnk, stb. Miről beszélsz???

Kedves fórumozók!

Remélem tudtok nekem segíteni. Pedagógiai asszisztensként dolgozom egy vidéki óvodában, ugyanakkor diplomám van csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon. Így a fizetésem az általatok is leírt összeg.
Az érdekelne, hogy nincs-e valamilyen mód, törvény, akármi aminek a segítségével kicsit is beleszámítana a diplomám a fizetésembe. Előre is köszönöm!!

Sziasztok!

Az elobb azt hittem, valaki irasara valaszolok, de ugy latom nem. Szoval atfogalmazom tobbes szamra: ki tud nekem segiteni ebben: Mennyi ido egy ped. asszisztensi kepzes elvegzese? Ez OKJ-s kepzes?

Jelenleg angolos ovono vagyok egy magan oviban. Egyebkent tanitot vegeztem. Nincs ovodapedagogusi vegzettsegem, csak tapasztalatom van: jol beszelek angolul es tanitottam is kulfoldon 1,5 evig angolt oviban. Igy jelenleg dajkanak vagyok bejelentve (nem mintha dajka vegzettsegem lenne hozzateszem ...). Most arra probalok rajonni, mennyi ido lenne es megerne-e nekem elvegezni egz ped. asszisztensit...

Koszi a segitseget!
Koszi a valaszt!

Ez OKJ-s képzés, egy éves. A pedagógiai asszisztens sem keres többet mint a dajka, csak megkapja a pedagógusoknak is járó pótszabadságot. Hogyha van tanítói végzettséged miért nem tanítasz inkább, vagy végezd el az óvodapedagógusi szakot!? Szerintem a ped. asszisztens Neked fölösleges!

Én is szerettem volna elhelyezkedni iskolában vagy óvodában ped.asszisztensként, hiszen ezért végeztem el a tanfolyamot. Hitegettek minket, hogy szükség lesz ránk, de nem így történt. Várpalotán élek és az itteni iskolákban már voltak ped.asszisztensek. Az új törvénynek köszönhetően pedig (250/1) többet már nem lehet felvenni. Viszont közmunkásként mehetek dolgozni iskolába ped. asszisztensnek. Szóval nem értem, hogy szükség van rám, de mégsem vehetnek fel! A másik, hogy óvodába ebben a városban egyáltalán nem alkalmaznak asszisztenseket. Az itteni ember, akihez ez tartozik, úgy vélekedik, hogy nincs rájuk szükség! Most kell óvodákba felvenni vagy nem kell?

Jelenleg középfokú végzett pedagógiai asszisztens "D" kategóriába tartozik, és attól függ a besorolása, hogy hány évet töltött a pályán. A D1 az alap ennek a bérezése a mindenkori minimálbér azaz ha jól emlékszem 101.500Ft és ezt felszorozva a 118,5%-al bruttó 120.278FT amiből 79.000FT-ot kapsz kézhez. Ha több éve dolgozol, akkor ez az összeg 2-3 évente emelkedik. Ha pl. 2013.09.01.-vel kezdtél dolgozni, akkor 2016.01.01.-vel ugrassz kategóriát, mivel abban az évben amikor ugranál az átsorolást már januárban meg kell csinálni.

Mekkora szégyen, alantas gyalázat az embert 79.000 ezer forintért dolgoztatják napi 8 órában.
Vannak óvónők akik a munkánkat nem becsülik mert egy másfél év az nem három év az érettségi után így nyilatkozott közeli kolléganőm.
Az asszisztenseket csak megalázzák , több oldalról az ember pedig tűr, ez az óvoda.

Megalázzák? Szégyen a részükről,ha így gondolják. Mért merik rájuk vagy a dajkákra bízni a gyermekeket órákra,ha egyszer az Ő felelősségük a gyermekek felügyelete is.Ne csak foglalkozást tartó pedagógusnak képzeljék magukat.Utána nem számít nekik a gyermek? Majd a dajka ellesz velük ,ők meg csatangolnak ide-oda,így ki lehet bírni a 6 és 1/2 órát.Mi meg álljuk a frontot,de ha te nem vagy velük kétségbeesnek. Mert csak azt tudják elviselni ,ha csendben ülnek és minden a helyén van.

Az a szégyen, hogy ilyen óvoda működik ahol így mennek a dolgok. Nálunk ez nem így van. Nem csatangolunk és nem esünk kétségbe. Valóban rossz lehet ilyen közegben dolgozni. De úgy látom ez a fórum arról szól, hogy alacsonyabb képzettséggel takarózva szidjátok azt, aki többet keres, mert más a m pozíciója. Elég meddő dolog. Igen, a dajkák is megbecsülést érdemelnek, de ne azáltal akarjátok ezt kivívni, hogy az óvodapedagógust pocskondiázzátok. Kicsit bűzlik ez a dolog.

Teljes mértékben osztom a véleményed.Mi egy kis falusi óvoda vagyunk és nagyon jól működik a kollégák közötti viszony.Nálunk szinte a dajka nincs is a csoportban,ped.asszisztens segíti a munkánk,és így nem vagyunk egyedül a gyerekekkel. Elég borzasztónak tartom azt,amikor a pedagógus szinte alig tölti az idejét a csoportba.De ettől még nem kell általánosan szidni az óvónőket,hiszen nem minden óvoda esetében lehet erről beszélni. Egyébként pedig minden alapja a kommunikáció....ha nem beszélik meg egymás között a problémákat,akkor csak még jobban elmérgesedik a helyzet,aminek a gyerekek látják a kárát.Egymással kell beszélni,nem pedig egymás mögött....

Sziasztok!!

Tegnap volt szerencsém a parlamenti közvetítést nézni..
Az államtitkár szinte lemondóan és a kérdést benyújtó képviselővel egyet értve " pökhendi" módon válaszolt ezen ágazat bérproblémájára.
Mert ugye a stadionok építése fontosabb mint a kiszolgáltatott embereket ellátó ágazat bérfejlesztése, ami 2008 óta nem változott!!!
Vajon meddig tűrjük ezt???
Na ez a magalázás szinte felső fokon...

Elég nagy szégyen, az is, hogy 79.000Ft-tal szúrják ki az emberek szemét. A miénket például 64.000Ft-tal mert közfoglalkoztatottként vettek fel minket, pedig azt mondták közalkalmazottak leszünk... Így higgyen az ember bárkinek is :/

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e olyan pedagógus gyakornok aki tud nekem segíteni. Kérem, hogy vegye már fel velem a kapcsolatot. E-mail címem: fru.monika@citromail.hu
Köszönöm szépen

Szeretném megkérdezni hogy feladatköre -e egy pedagógiai asszisztensnek a konyhai mosogatás és a termek takarítása. Jelenleg ilyen típusú hirdetések jelennek meg.
Köszönettel : Réka

Hirdetés teljesen megtekinthető.

Pedagógiai asszisztensként dolgozom és szeretném megkérdezni (hátha valaki fel tud világosítani), mivel jár nekünk is 2013.szept.01-től a pótszabaság, hogy ha nem tudják mind a 46 napoot kiadni nyáron akkor a maradék szabadságot visszatarthatják-e.Illetve mivel 15 nappal az iskola rendelkezhet azzal a 15 nappal mi lesz.Elnyelik, kifizetik vagy kötelesek a nyári szünet után tanítási időben kiadni?Mit jelent az, hogy rendelkezik vele , vissza is vonhatja ?

Pedagógiai asszisztens munkakörben dolgozom, és az alsó tagozatos osztályokból a tanító irányítása mellett kiveszem a gyereket az óráról, általában egy osztályból egy-egy gyereket, és külön tanulok velük, általában matematika, olvasás, írást gyakorolok velük.Kérdésem az lenne, hogy kivehetem-e a gyereket az óráról, vagy csak a tanórán a tanító irányítására tanulhatok, fejleszthetem?

pesze hogy kiveheted eza munkad egyik lenyege hogy a raszorulo gyerekeknek 1:1 segitseget nyujtsal
da ha inkabb mosogatnal meg termet takaritanal mint a felettebb szolok-akkor ajanlom keress takaritoi allast, amivel talan meg tobbet is kereshetsz

ja meg szerinted mit tanultal a tovabbkepzesen???

van ra torveny hogy a ped.assz 8tol 4ig dolgozik?vagy ki hogx jar?

Kedves Sorstársak!
Reggel hallottam a rádióban, hogy a kedves kormány januártól visszamenőleg megemeli a szociális területen dolgozók bérét is. Velünk asszisztensekkel mi lesz, akik rengeteget dolgozunk, szó szerint taknyot és szart pucolunk. A kedves pedagógusok megkapták a jó kis béremelést, még le is néznek bennünket. Mi meg jó eltaposottak vagyunk. Remélem valaki okos tojás vezető is olvassa ezt és tesz érdekünkben és nem ellenünk. Jönnek a választások gondolom nagy a felháborodás sok területen és most foltoznak. Kérünk mi is egy nagy foltot, hogy becsületes munkáért becsületes bért kapjunk. Szégyen, hogy annyit keresünk, mint a képzetlen emeberek, akkor minek tanultunk. :(

Teljesen igazad van, hiszen sok mindent bíznak ránk, a titkári feladatoktól kezdve, gyerek tisztába tétele, dajka lebetegedése esetén takarítás, díszítés , szemléltető eszközök elkészítése,gyerekek kísérése,stb Minőségi munkához jobb fizetés is járna, a víz csapból is a pedagógusok bére,és
a portfólió folyik, de velünk és a mi érdekeinket nem védi senki.

Kedves Cumi! Ha olyan helyen dolgozol,ahol lenéznek ne maradj ott. Ped. asszisztenst sok helyen keresnek. Lehet nem vagy elég jó? Mert ha így emlegeted a pedagógusokat valószínű irigy vagy és haragszol rájuk. Pedig ők nem tehetnek róla, hogy a te fizetésedet nem emelték. Sajnos nem te vagy az egyetlen,akinek nem emelték a fizetését, de azért nem kell utálni a kollégáidat, ha együtt akarsz velük dolgozni.

Te Béjbi!
Olvasgassál már itt egy kicsit, hogy okosodjál! üdv. cumi

Kedves Kollégák!
Az "Iskolatitkárok" témában lehet csatlakozni a felhívásra, hogy a pedagógiai munkát segítők érdekeit is képviseljék. Kérlek Benneteket minél többen írjunk oda és csatlakozzunk kedves kollégánk Gábor Judit felhívására. üdv. cumi

Erdeklodnek..milyen olyan keozes/tovabbkepzes van,amivel ovodaban lehet elhelyezkedni esetleg a munkakort kiegesziteni?(dajka,ped.assz..) es meeg? koszonom :)

Kedves Fórumozók!

Itt írom le a tapasztalatomat, mert sajnos más oldalt nem találtam ped.asszisztens témában, ami frissül.

Én 2013. márciusában vizsgáztam, majd nyáron voltam állásinterjún és úgy tűnt szeptembertől fel is vesznek a helyi iskolába. Na ez nem így lett. Augusztusban kezdődött a kavarás (gondolom más is járt így) így nem tudtak felvenni. Teltek a hónapok, közben az igazgatónőt is hitegették, hogy alkalmazhat asszisztenseket, de a tankerület vezető csak az időt húzta. Ma tudtam meg, hogy végzettség nélkül 2 személyt is kiközvetített a munkanélküli az iskolába. Jan 1-jétől április 1-ig fognak a közmunkaprogram keretében dolgozni. Én meg várom, (és az igazgató is reménykedett, hogy fel tud venni) hogy vajon mikor mehetek dolgozni... Hát kérdem én, akkor mi a francnak végeztem el az egész képzést? Annyira el vagyok keseredve. Mert ezek szerint be kellett volna mennem a munkanélkülibe és végzettség nélkül kiközvetítenek. Más is járt így? :(

Kedves P.P., és Pedagógiai Asszisztens társnők, társak! 2005. óta van ped.assz. végzettségem, idén fejeztem be a kétéves gyp-i asszinsztensit. Nyolcadik éve dolgozom ezekben a munkakörökben. "Rózsika" nyilatkozta, hogy pedagógiai asszisztens bárki lehet. Még közmunkás is... Azóta végrehajtották a "tervet", a mi intézményünkbe is került közmunkás, de szerencsére volt p.a. végzettsége. Ezek szerint viszont nem mindenhol raknak olyan személyt az intézménybe, aki ezzel rendelkezik. Ez óriási hiba, mert mi tanultunk óravázlat készítést, tanmenetismeretet, pedagógiai, pszichológiai, egészségügyi, gyermekvédelmi tudást szereztünk. Ők nem. Milyen minőségi munkavégzést várnak el akkor tőlük? Ráadásul kevesebb bérért, mint amit mi kapunk! Hihetetlenül motiváltak szerencsétlenek, mert az álláskeresési járadékuknál némileg többet kapnak? 2005-ben a ped. asszisztens szakképesítést megszerzők negyede sem tudott elhelyezkedni, ez azóta még rosszabb arányt mutat - szerintem. A Pedagógusok Szakszervezete próbál küzdeni értünk is, a november 22-i demonstráción ez elhangzott. Olyan hatalmas tudást kaptunk a képzés során! A modulzárók készítésével rávezettek minket azokra a megoldásokra, melyek használhatók -lennének- a mindennapi munkavégzésünk során. (Órarendkészítés, stb.) Remélem hamarosan talál munkahelyet Ön is! Azok pedig, akik már el tudtak helyezkedni azt javaslom, említsék meg kollégáiknak, hogy miben tudnának segíteni. Talán kiderül, mennyi mindent tudunk, meglepődnek, hogy annyi mindenhez értünk. (Higiénés nevelés, szabadfoglalkozások tervezése, vezetése, szülőkkel, gyermekvédelmi szervekkel kapcsolattartás, stb.) Az igazgatók jogköréből kikerült az alkalmazottak kiválasztása sajnos. A hivatástudatunk, gyermekszeretetünk tart a szakmában minket, engem is. A foglalkozásunk, munkakörünk valóságos tartalmát jó lenne, ha olyanok is megismernék, meg akarnák ismerni, akik dönthetnek, döntenek a sorsunkról...

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!