Közalkalmazottak besorolása

A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII.törvény nem minden közalkalmazottra érvényes?Mert engem hülyének néznek a munkahelyemen( önkormányzat)szerintük az általános iskolában a takarítónő sorolható"B"_be,én az önkormányzatnál csak az "A"-ba,mert a jegyző úgy dönt,hogy nekem elég a 8 általános iskolai végzettség.Holott nekem érettségim van.Hogy van ez?Tud valaki ebben segíteni????????????

Azért ugyanannyi,mert UGYANAZT a munkát végzed!!!

Sziasztok . Segítséget szeretnék kérni eddig technikai kisegítőként dolgoztam A. fizetési besorolásba Januárba áttettek a B. fizetési fokozatba mint konyhai kisegítő A bérem viszont ugyan annyi maradt .Azzal magyarázták hogy nem szakirányú a szakmunkás bizonyítványom .Meg a B .fizetési besorolás is csak 105000.ft

2014. november 20-tól vettek fel napközis tanító és 5-6 magyar tanár státuszba.
Besorolásom 144.800,- Ft azaz gyakornok. Nyelvvizsga hiánya miatt nincs meg a diplomám.
Ped1/2. kategória. Rendben van ez így???
Köszönöm, ha választ kapok

Tisztelt Fórumozók!
2005-ben diplomáztam óvodapedagógusként. 2 évig dolgoztam, majd megszülettek ikreink, akikkel a mai napig GYES-en vagyok (és mivel egyikük tartósan beteg 2025-ig GYES-en is leszek). Nem írtam portfóliót, az utóbbi években csak nekik éltem.
Most szeretnék visszatérni a munka világába, de nem igazán tudom, hogy mekkora fizetésre számíthatok, melyik fizetési kategóriába tartozok!
gyors válaszukat előre is köszönöm!
Csilla

1979-től dolgozom folyamatosan pedagógusként.2015-ben kellet új fokozatba lépnem.Mivel nem soroltak át megkérdeztem a munkáltatómat, hogy ez miért nem történt meg.Erre azt a választ kaptam, hogy még nem telt le a várakozási idő.A besorolásaimat átnézve vettem észre,hogy 2003. után 2006. helyett 2007-ben soroltak át, majd ehhez hozzáadva a három évet 2010-ben, tehát 4 év után léptettek a következő kategóriába.Közben 2006-ban 120 órás továbbképzésen vettem részt, amiért szintén 1 évvel korábban kellett volna lépnem. Ezt szintén nem kaptam meg. Most, hogy reklamáltam(tudom korábban kellett volna, de ez számukra nem mentség), azzal korrigálták a hibájukat, hogy megadták a 2015-ben történő soros kategóriába lépést.Szeretném tudni, hogy ezt ennyivel lehet csak korrigálni, semmilyen kárpótlás nem kapható a több évi fizetésemelések későbbi megadásából adódó anyagi kárért? Ha valaki tud segíteni kérem válaszoljon! Előre is köszönöm.

Anyagi kártérítést csak 3 évre visszamenőleg tudsz kérni, (még akkor is, ha 2008-ig visszamenőleg korrigálják a fokozataidat (2013-ig még az volt a neve, most kategória)) de mindenképpen nyújtsd be az igényed. És korrigáltasd a januári kinevezéseden a legközelebbi lépés idejét 2017-re.
A legkevesebb, ha kiszámolod, hogy mennyi a különbség.
Az én számításaim szerint:
2012-ben 11-ben voltál 12 helyett,
2013 jó: 12-ben voltál, és az is lett volna
2014: 12-ben voltál 13 helyett.
Lépéseid 2003, 2006, 2008 (120 óra), 2011, 2014, 2017
2014-ben a 13-ba kellett volna lépni, a következő 2017 lesz.
Ha sok túlórád volt 2012-ben és 2013 jan.-jún., akkor annak is követelheted a különbözetét.
A 2014-es különbözet nagy pénz, az éves jövedelmed 15%-a. Ezért nem szabad veszni hagyni. De már most add be januárban,mert akkor kérheted 2012 jan. 1-től és visszamenőleg kérd a 2015 januári különbözetet is, a kinevezés korrekciójával együtt.
Sok sikert!

Mi a külöbség a FŐELŐADÓ éa KIEMELT FŐELŐADÓ besorolás illetve bérezés között?

Közalkalmazottként,ha szakács leszek óvodában milyen besorolást kapok? Van egy gimnáziumi érettségim és egy szakközépiskolai érettségi-képesítő bizonyítványom/képesített vendéglátó/!

A legmagasabb iskolai végzettséget kell számítani, ami a munkakör betöltéséhez kell. Neked a vendéglátó érettségi a szakirányú, tehát a D osztályba kell hogy soroljanak. Ne engedd, hogy átverjenek, mert én is most ilyen miatt kezdek harcot a munkáltatómmal.

Sziasztok!

Engem most szeretnének felvenni egy kollégiumba titkárnőként gimnáziumi érettségivel közalkalmazottként.

Az igazgató azt mondta az állásinterjún, hogy kb. érettségivel 80-90e Ft-ot fogok keresni.
Utána néztem és a 90 e Ft az " D" kategória.
Elképzelhető, hogy ide sorolnak be? Vagy csak a " C" lehetséges?

Köszi előre is!

Ez nem igaz! Az 1992 előtti munkaviszonyt, ha az illető intézmény, szervezet 1992-ben nem került a kjt hatálya alá, csak a fizetési besorolásnál lehet figyelembe venni.
Nem közalkalmazotti jogviszony, jubileumi jutalomnál, felmentési időnél nem lehet figyelembe venni. Az OTP nem került a kjt hatálya alá, ezért a 92 előtt ott dolgozók munkaviszonyát nem lehet közalkalmazottinak tekinteni, de a besorolásnál figyelembe kell venni.
kjt. 87/A.§
" E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni
a) az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,"
"(3) A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)-(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni
a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett,
b) az 1992. július 1-jét megelőzően fennállt munkaviszony teljes időtartamát,

Hisz itt most csak a besorolásról beszélünk nem? :D

1976 és 1984 között az OTP-ben dolgoztam. azt szeretném tudni, hogy az itt szerzett munkaviszony közalkalmazotti munkaviszonynak számít-e?
Kérem, aki tud érdemben válaszolni, segítsen.

Igen, annak számít, mert 1992 előtti ( a közalkalmazotti törvény ekkor keletkezett)összes jogviszony, közalkalmazotti jogviszony, mivel 1992 előtt nem volt ilyen kategória!

Kjt hatálya alátartozó, önkormányzati fenntartású, egészségügyi és szociális intézményben műszaki -épületüzemeltetési előadó - munkakörben alkalmazott munkavállaló 1993-ban vasbeton és műkőkészítői (1621-2) szakmunkás bizonyítványt, 1996-ban szakközépiskolai érettségit, 1999-ben műszaki főiskolai diplomát szerzett. Jogviszonyába beleszámíthatóak-e a diploma megszerzése előtti, 1993-tól igazolt munkaviszonyai, ha jelenlegi munkakörében a főiskolai végzettség nem előírás, de előny, illetve a szakmunkás képzettségének egy részét is hasznosítani tudja.

Engem az érdekelne , hogy hogyan járhatnak "feketén" bölcsődébe gyerekek??
Tudna valaki válaszolni??
Köszönöm!

Dajkaként dolgozom Kereskedelmi szakmunkásképzőt végeztem . Az előző helyemen 8 álltalános isk besorolásban voltam. Az új helyemen már beszámolták a szakmunkásképzőt is. Ami azt jelenti. hogy magasabb lesz a fizetésem ami ugye nem mindegy akkor az előző helyemen rosszul számoltak? Ilyenkor mi teendő hova fordulhatok? Mikortól él ez a szakmunkás bértábla? köszönöm ha valaki segit ..

Ált.ápoló és ált. asszisztensi, szakiskolai végzettséggel(érettségi nélkül)milyen besorolás várható? A meghirdetett állás is ezt a képzettséget irta elő (Ált.ápoló és ált. asszisztens)

B kategória,segédápoló

Üdvözlök Mindenkit!

A problémám a következő:
2010. 09. 02-2012. 06. 30. között határozott idejű gyógypedagógusi szerződésem volt egy szakiskolában
2012. 07. 02-2012. 08. 27 között munka nélkülin voltam
2012. 08. 28-tól passzív jogon Tgyáson,majd Gyeden
2013. 10. 21-től határozatlan gyógypedagógusi szerződésem van.

Mikor kerülhetek Ped1-be?

Segítséget előre is köszönöm

Kedves fórumozók!Több éve pályán lévő diplomás kisgyermeknevelőnek mennyi a bére?

Kedves Iskolatitkárok! Bizonyára láttátok az új ped. bértáblát. Kíváncsi vagyok, hogy csak engem keserít el az, hogy teljesen semmibe veszik a munkánkat? Főleg az ált. iskolában dolgozó iskolatitkárokról (egyedül vannak mindenre) már nem tudom, hogy hanyadik bőrt húzzák le ennyi pénzért! Menj el a postára a hivatali levelekkel, vezess mindent naprakészen, a szűk határidők mellett minden legyen készen időre, ha nem fér bele, természetesen túlórázhatsz, még meg sem köszönik, sőt, ha netán nyáron "csúsztatni" szeretnél, akkor az nagyon nem nézik jó szemmel! Legyél otthon a KIR-ben, a Menzában, a diákgazolványvban, stb., stb. Foglalkozzál biztosítási ügyekkel is, mert ezért az Alapítvány a megkötött biztosítások x%-át megkapja, a nyomorult iskolatitkár meg véletlenül sem kap semmit, csak a nyavalyás 76.000,-Ft-os "bérét"! És ugyanez a helyzet a karbantartókkal is, vigyen több területet, szereljen villanyt, vásároljon anyagot, vigye be otthonról a szerszámait, ha dolgozni akar, mert ugye a feltételek.... A dajkák sorsáról is érdemes lenne szólni, tisztelet a kivételnek, de egyes óvónők rabszolgának nézik őket, stb. Szóval még órákig lehetne erről beszélni, de minek? Mindannyiunk munkája csak akkor tűnik fel, ha betegség miatt nem vagyunk, bár telefonon akkor is elérhetőek kell legyünk. Nem értem, ez azért van, mert nincs főiskolai végzettségünk? Pedig az elvégzett munkánk + a bérünk köszönő viszonyban sincsenek egymással. Meddig tűrjük ezt, még érdekvédelmi szervezetünk sincs, úgyhogy mindenki sz....k a problémáinkra. Szóvá tenni kinek, és minek, nem kívánom megkapni azt, hogy el lehet menni, ha nem tetszik. Ez igaz, csak kíváncsi vagyok arra, hogy jól-e, hogy az ilyen munkakörben dolgozók cserélődnek, mert a fiatalok elvállalják, de nem fogják sokáig csinálni, mert akkor látják meg, hogy mit is takar ez a munkakör, amikor már benne vannak.

Ja, és azokat a napokat, amikor szedem az tanulóktól, szülőktől a pénzt, külön jó, hogy mellette nálam csöng ki a telefon is, állj fel, vedd fel, hagyd ott a pénzt, rendezd el, közben végezd a többi dolgodat is, stb.
Jó lenne, hogy ha olyan személy is olvasná és esetleg még el is gondolkodna rajta, akin múlik ez az egész vicces bérmegállapítás. Szívesen beültetném a székembe csak 2 hétre! Talán akkor átgondolná, hogy az iskolatitkár inkább iskolarabszolga.

T.Fórumozók!
Segítségeteket kérném!
2009-ben elvégeztem egy dajkaképző tanfolyamot, ami után B.kat-ba soroltak. Pár éve mikor bevezették a garantált bérminimumot megkérdeztem a Ó.vezetőnket, hogy nekem is jár-e a gar.bérminimum? A válasza NEM volt!
Csak nem hagyott nyugodni a dolog és a múlt év (2013)végén rákérdeztem megint,immár az újonnan váalasztott Ó.vezetőt, hogy jár-e?
Az Új Ó.vezető válasza is az volt NEM!
Csak nem hagytam a dolgot annyiba és munkajogász segítségét kértem,aki azt mondta: Természetesen megillet, mert a dajka szakképesítés középszintű végzettségnek felel meg. És függetlenül attól,hogy a munkaköröm igényel-e szakképzettséget vagy sem.Mivel középfokú végzettségnek számít a 8 általánosra épülő Okj-s szakképesítés így a munkáltatónak eszerint kell besorolni.Én ezt a munkajogász által adott tanácsot elmondtam a főnökasszonyomnak aki először nem foglalkozott az üggyel és 2014 Jan 01.-én az emelt minimálbéres papírt nyomta a kezembe.Akkor kértem,hogy még egyszer nézzen utána a problémámnak.Azt mondta ha nekem ez annyira fontos hát legyen. Kb. 2 hét múlva behívott engem és három kolléganőt akik szintén dajkák és kezünkbe adta az új átsorolást ami már az emelt garantált bérminimumot tartalmazta.Örömmel újságolta,hogy sikerült "kiharcolnia" nekünk a gar.bérmin.-ot.(amit előtte nem volt hajlandó még meghallani sem, és nem utolsósorban Én jártam utána minden törvénynek, rendeletnek)
Most újra kéréssel fordultunk hozzá miszerint visszamenőleg szeretnénk megkapni az elmaradt különbözetünket ami ha jól tudom 2012-től járt volna!
Na ez csak olaj volt a tűzre! De Szerinte örüljünk,hogy megkaptuk,mert ez sem járt volna mert Ő megkérdezett három munkajogászt és abból kettő szerint nem jár nekünk gar.bérminimum,de Ő mégis arra "hallgatott" amelyik azt mondta,hogy igen jár. Így kérte a fenntartót,hogy részünkre adja meg az emelt bért.(Vajon egy ilyen ügyben az Önkormi nem néz utána a rendeleteknek,törvényeknek?)
Szerintem igen! Mert nem adták volna meg ilyen hamar!
Ezek szerint már két éve is járt volna, csak könnyebb volt minimálbért fizetni mint garantált bérminimumot!!!
Vajon jogosan kérjük az elmaradt különbözetünket?
Ha valaki tudna ebben segíteni, vagy tanácsot adni kérem segítsen!
Köszönöm

Kicsit megkésve, de válasz...
A lényeg, ha bármi jogos juttatásbeli elmaradás van a munkahelyünkön és az nem hajlandó velünk foglalkozni, magyarul elhajt bennünket, akkor erre találták ki a Munkaügyi Bíróságokat...
Ez az a szerv, ami visszaadja mindenkinek a jogos járandóságát!
Valamikor, még az "átkosban" Munkaügyi Döntő Bíróság néven futott.
Több munkahelyen is "volt szerencsém" dolgozni és mindenhol volt legalább 1-2 kolléga, aki ehhez fordul és mindig megnyerte, úgymond a keresetében beadott összeget.
Tehát, ha még ennyi idő alatt sem történt semmi ebben az irányban, akkor tudom ajánlani ezt az utat.

Én is dajkaként dolgozom, és mikor a pedagógusoknak emeltek, nekem nem.- Sajnos én sem tudom, mennyi bér illetne meg. Érettségim, és Okj-s dajka képző van.

Szeretném megkérdezni hogy érettségivel és emelt szintű okj végzettséggel milyen kategóriába vagyok besorolható?
Köszönöm!

Ezt meghatározza a munkakör és az arra vonatkozó iskola végzettség szükségessége ill. megléte is, így érdemben nem lehet válaszolni

Szeretném megkérdezni, hogy főiskolai végzettséggel + mérlegképessel "F" kategóriába vagyok, mint belső ellenőr. Ha meglesz az ÁBPE I-em, akkor "G"-be sorolnak??

Közalkalmazottként dolgozom 3éve. Dajkaként kezdtem,most pedagógiai asszisztensként dolgozom. Amikor felvettek dajkának volt egy szakmunkás bizonyítványom, egy személyügyi gazdálkodó és fejlesztő OKJ-s bizonyítványom és egy gimnáziumi érettségi bizonyítványom-ezek alapján besoroltak a C-be.Időközben elvégeztem a pedagógiai asszisztens OKJ-s tanfolyamot és maradtam a C-ben. Megkérdeztem a főnökömet, hogyan lehetséges az, hogy a kolléganőm (ő is asszisztens)a D-be van besorolva én pedig a C-be. Azt a választ kaptam, hogy nekem gimnáziumi érettségim van, neki pedig szakközépiskolai érettségije (hozzáteszem nem szakirányú) és az a D-be tartozik a gimnáziumi érettségi pedig csak a C-be. Kérem azoknak a segítségét akik biztosan tudják hogy is van ez írják meg! Esetleg jogszabály háttérrel.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!