Jubileumi jutalom

Úgy tájékoztattak, hogy a jelenleg köztársasági Elnök aláírása alatt lévő kormánytisztviselői törvényben a jubileumi jutalomra vonatkozó rész alapján újra kell számítani a jutalomhoz szükséges szolgálati időt és kizárólag "az e törvény és a Ktv . hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közszolgálati és kormánytisztviselői jogviszonyban eltöltött időt" számolják be. Így akinek július után jár a jubileumi jutalom, csak akkor kaphatja meg, ha végig Ktv hatálya alá tartozott. Nekem júliusban kellene a 35 évest kapni, de ha át kell számolni akkor pár évet csúszik, mert volt Mt-s munkaviszonyom is. Szeretném tudni jól értelmezik-e az új törvényt!

 

2015. december 15-vel töltöm be pedagógus pályámon a 40. évemet (nyugdíjszámítást kértem, onnan tudom pontosan). Csak pedagógusként dolgoztam, egyházi óvodában vagyok óvónő. Mostanában olvastam, hogy 35 ledolgozott év után is jár jutalom. Én ilyet nem kaptam. Kaphattam volna 2010-ben? Visszamenőleg megkaphatom? És jár-e a 40 éves jubileumi pénz?
Előre is köszönöm a választ.

Erre a Kjt-ben pontos választ lehet kapni.
(4) Ha a közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya - a 25. § (2) bekezdés b) pont 1. alpontja szerinti áthelyezés vagy g) pont ga) alpontja szerinti rendkívüli felmentés kivételével - megszűnik és legkésőbb a megszűnés időpontjában nyugdíjasnak minősül [Mt. 294. § (1) bekezdés g) pont] vagy felmentésére a 30. § (4) bekezdése alapján kerül sor, továbbá legalább harmincöt évi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, a negyvenéves közalkalmazotti jogviszonnyal járó jubileumi jutalmat részére a jogviszony megszűnésekor ki kell fizetni.
Nem kaphat 40 éves jubileumi jutalmat 35 év után csak az, aki nyugdíjba megy, de ő is csak az utolsó munkában töltött napon.

A Közoktatási Törvény tartalmaz az ilyen típusú esetekre rendelkezéseket. E szerint: "A nem állami szerv, illetve nem helyi önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézmény munkaviszony keretében foglalkoztatott pedagógusainak kötelező óraszámára, túlmunka díjazására, pótszabadságára a közalkalmazottakra vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. A pedagógusok munkabére és pótléka nem lehet kevesebb az azonos feladatot ellátó közalkalmazottaknak járó illetmény és pótlék legkisebb mértékénél."

Ez azonban nem tartalmaz a jubileumi jutalomra vonatkozó szabályokat, azaz a Közalkalmazotti Törvényre hivatkozva automatikusan nem "jár" a jubileumi jutalom. Azonban, ha valamilyen dokumentumban a jubileumi jutalmat beígérték, vagy megállapodtak benne (pl.: munkaszerződés, kollektív szerződés, stb), akkor természetesen nem kizárt, hogy alkalmazzák ezt a szabályt egyházi intézményben is. Érdemes ennek utánajárni a konkrét intézményben.

A közoktatási tv. már nem hatályos, a köznevelési tv. van hatályban. Ebben nincs így megfogalmazva mint a közoktatási tv-ben, de utal az azonos besorolásra.
A jubileumi jutalom nem a pedagógus életpályához kapcsolódik, hanem a közalkalmazotti jogviszonyhoz, munkakörtől függetlenül.
Egyházi iskola soha nem fog közalkalmazotti igazolást kiadni.

3 év 11 hónapot töltöttem kinevezett pedagógusként alapítványi iskolában. A bértáblát, a juttatásokat, úgy alkalmazták, mint minden közalkalmazottra. 25 éves jubileumi jutalomhoz igazolást kérve így kaptam a munkáltatói igazolást:"közalkalmazotti feladatot látott el pedagógus munkakörben." Ezt a jelenlegi intézményem nem fogadja el. Jogos? Ragaszkodnak a szöveghez: közalkalmazotti jogviszonyban állt.Jogos?

Szeretném kérdezni,hogy a jubileumi jutalmat mikor kell kifizetni?Úgy értem,ha jan.29-én lettem 25 éves dolgozó,akkor mennyi idő míg megkapom a pénzt?A választ előre is köszönöm.

2010-ben megkaptam a 25 éves jubileumi jutalmamat, most 2015-ben jogosult lennék a 30 évesre, de a jegyző közölte, hogy nem jár mert megváltozott a törvény és nem számít bele az 1992 előtt postaigazgatóságnál töltött időm.Ez valóban így van?? A kinevezésemen az áll hogy a jubileumi jutalmam beszámítása 1985.07.01-től kezdődik?

nejem /1977től 1993-ig/ 26 évet dolgozott óvónőként a debreceni jármüjavitó óvódában mint óvónő,Kérdésem hogy ez közalakalmazotti munkaviszonynak számit e és beszámit e a jubilleumi jutalom időszámitásába?

Tévesen nem 26 hanem 16 év csak elirtam

1983. december 28-tól 1996. január 31-ig a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Vezetőségénél dolgoztam. Ebben az időszakban voltam gyeden és gyesen is 2 gyermekemmel. 1996. február 1-től a Polgármesteri Hivatalhoz kerültem dolgozni, majd a már járási hivatalhoz 2013. január 1-től. Az idén augusztusban 34 éves munkaviszonyba lépek, de a 30 éves jubileumi jutalmat 2024-ben kapom meg azzal az indokkal, hogy a Vöröskeresztnél szerzett munkaviszonyom nem számít bele a jubileumi jutalomba. Kérdésem, hogy ez valóban így van-e és csak 10 év múlva lennék jogosult a 30 éves jubileumi jutalomra. A választ köszönöm szépen. Tisztelettel:Ny.-né

A jubileumi jutalomra jogosító időbe csak a közalkalmazotti jogviszonyok számítanak bele. A Vöröskereszt nem tartozik a kjt. hatálya alá, nem álltál ott közalkalmazotti jogviszonyban. A fizetési fokozatba, mint 1992 előtti munkaviszony beleszámít. A 30 éves jubileumi jutalomra 2026-ban leszel jogosult, de előtte van a 25 éves 2021-ben. Persze, csak akkor, ha 1996 óta folyamatos volt a munkavégzésed.

Közalkalmazotti jogviszonyom alapján jubileumi jutalom kifizetésére 2014. 05. 21-én lettem volna jogosult. A jelenlegi munkahelyem előtti óvodában, -ahol 2013.11.04-2014.08.25-ig álltam alkalmazásban- viszont elszámolták a munkaviszonyomat, így a jubileumot is. 30 év 11 hónap helyett, 32 év 4 hónapot számoltak. Így nyilván azt gondolták, hogy már korábban megkaptam a jutalmat és valahogy az én figyelmemet is elkerülte a dolog. 2014. szeptember 1-én új munkahelyre mentem , ahol is kiderült ez a tévedés. A kérdésem az lenne, hogy melyik munkáltatótól kérhetem a jubileumi jutalom kifizetését? Ugyanis a jelenlegi vezető azt mondja, hogy a korábbitól , a korábbi pedig azt, hogy mivel ott már nem vagyok állományban a jelenlegitől. Szeretnék választ kapni a kérdésemre,mert egyenlőre csak küldözgetnek egyik munkáltatótól a másikhoz. Köszönöm!

Ott kell kifizetni, ahol betöltöd.Ha tudod bizonyítani, menj bíróságra.

35 éves jubileumi jutalmat 2010-ben megkaptam,2015-ben járna a 40 éves jub.jutalom,de mivel 1 év 4 hónapot passzív Gyesen(de fizetésnélküli szabadságon voltam, mivel határozott idejű munkaszerződésem lejárt)voltam,ezt nem számolják be a jub.jutalomra jogosító időbe.Ez így jogos?

A 25 éves jubileumi jutalom nem lett kifizetve számomra,2014.04.11.-én=25 év 102 nap közalkalmazotti jogviszony jött ki.Már januárban kérelmet nyújtottam be a munkáltatómnak.Egy kis vita után megígérték,hogy 2015.elején meg fogom kapni.Kérdésem a következő: Kérhetem -e a jubileumi jutalom most már kamatokkal járó kiszámítását?Vagyis a késedelmes kifizetés után úgy tudom,hogy kamatostul kell már számítani.

Ha a gyes ideje alatt megszakadt a közalkalmazotti jogviszony, de utána rögtön tanítottam, jár-e a 25 éves jubileumi jutalom?

A közalkalmazotti jogviszonynak nem kell egybefüggőnek lenni a jubileumi jutalomra való jogosultsághoz!

Így tudtam én is, de a munkáltató szerint nem tiszta az ügy. Köszönöm a megerősítést!!!!

Érdeklődnék, hogy 1995 november 30-al a köztisztviselői munkaviszonyom felmentéssel megszűnt, de december 1-el veszélyeztetett terhes lettem, akkor ez az időszak is beleszámít a jutalom számtásába a gyremek 3 éves koráig, azaz 1999. május 12-ig?

tistelettel: Kissné

20 éve vagyok közalkalmazott, jár-e a jubileumi jutalom?

25 év-2 havi
30 év-3 havi
40 év-5 havi...

A KTV alapján részesültem 30 éves jub.jut-ban, valamennyi korábbi időmet beszámítva. Állásomat változtatva a Kttv hatálya alá tartozom. A korábbi évekből jub.jut-ra jogosító időm megváltozott, eszerint most lennék jogosult 30 éves-re. Kérdés, hogy a módosult új jogszabály szerint kapható-e ez, vagy elveszik.

Érdeklődni szeretnék, hogy jubileumi jutalom idejébe bele lehet számítani a külföldi munkaviszonyt is, s ha igen akoor ez a törvény mikor született? Válaszát előre is köszönöm

A jubileumi jutalom idejébe semmilyen munkaviszonyt nem lehet beszámítani, csak közalkalmazotti, köztisztviselői, köz... jogviszonyokat!

Kedves Mindenki!

Olyan kérdésem lenne, hogy köztisztviselő esetén mi képzi a jubileum alapját? Pontosítom: bele tartozik e a számításba az adható és kötelező pótlék? Eddigi munkahelyemen közalkalmazotti munkaviszonyban voltam, ott amikor számoltunk biztosan nem számolhattunk a pótlékokkal. Itt az új helyemen köztisztviselőként számolnak a pótlékokkal, de szerintem ez nem szabályos. Elvileg az alapilletmény kell legyen itt is az alap. Előre is köszönöm

Kérem a segítséget abban, hogy jelenleg nyugdíját szüneteltető közalkalmazott vagyok (40 év szolgálati idő) jövő 2014. évben járna a közalkalmazottaknak alanyi jogon járó 25 éves jubileumi jutalom és igen erős ráhatásra úgy döntöttem, hogy az idén
megszüntetném a határozatlan idejű közalkalmazotti munkaviszonyom tehát újból nyugdíjas lennék. Egyébként egészségügyi dokumentátor vagyok tavaly mentem el nyugdíjba 2012.07.31-vel és ugyan abba a kórházba ugyan abba a munkakörbe 2012. augusztus 03-al létesítettem munkaviszonyt. A kettős juttatás miatt szüneteltetnem kellett a nyugdíjam és nem is kaphatok helyette un. kompenzációt.
Kérdésem az lenne megkaphatom-e az idén a 25 éves jubileumi jutalmam.
üdvözlettel (Rózsa vendég)

Kérdezem Én, mi akik az orvostanhalgatók oktatásánál vagyunk laborasszisztensek E-kategóriás egészségügyi végzettséggel,miért nem kapunk évek óta egy fillér fizetésemelést sem? Állítólag nem tartozunk az egészségügyhöz,pedig van regiszrácios kártyánk,és nem bányászokat,hanem orvosok gyakorlati oktásánál dolgozunk! Akkor valaki tájékoztasson már miért is kell 32év után 116300ft -Ért/brutto/ dolgonunk, mikor mindenhol fizetésemelést kapnak az eü -dolgozók?

Kormánytisztviselőként 2012. március végén leszámolásomkor megkaptam az 1,2 mFt bruttó 40 éves jubileumi jutalmamat, ami nettó kb. 900 eFt volt. Nyugdíjasként még rádolgoztam 2012. január - március hónapban kb. 500 eFt összegért. 2012 október hónapban a Nyugdíjfolyósító értesített, hogy minimális ugyan, de átléptem az 1,6 mFt éves kereshetőségi határt (összevonták a keresetet és a jubileumi pénzt), ezért letiltja visszamenőlegesen áprilistól a nyugdíjamat, ami kb. 1,4 mFt. Magyarul kézhez kaptam 40 év hűségért 900 eFt-ot, és fizessek be illetve vissza az államnak 1,4 mFt-ot.
Megfellebbeztem az első fokú határozatot, de a fellebbezést elutasította a másod fok, jön illetve várhatom napokon belül a végrehajtót. Mehetek ugyan bíróságra, de annak nincs halasztó hatálya, ráadásul a pereskedés igen drága dolog.
Mi lehet a megoldás?

Tisztelt Cím!
Kérdésem lenne: A rádolgozott jan, febr, márc hónappal együtt lett meg a 40 év szolgálati időd, vagy már január előtt meg volt?
Nem mindegy, hogy nyugdíjazás előtt, vagy után szerezted meg az 1,2 millió forintot.(A köztisztviselő dolgozó részére legkésőbb pontosan a 40. szolg.
idő betöltésekor kötelező kifizetni a 40 éves jubileumi jutalmat.)
Ez lényegesen döntő kérdés!

Először 2011. július hónapban a 40 év munkában töltött év alapján mentem öregségi nyugdíjba, mint ahogy korosztályomhoz tartozó kolléganőim többsége.

2011. szeptemberében vissza hívtak, kormánytisztviselőként munkába álltam ismét.
2012. január közepén létszámleépítés eredményeként a Ktjv. 8.§ (1) bekezdés d) pont alapján felmondtak, két hónap felmondási idővel.

2012. júliusában lettem volna jogosult a 40 éves jubileumi jutalomra, de mert a 35 évem megvolt, így az utolsó a Ktjv. 23.§ (5) ) pontja szerint a jogviszonyom megszűnése napján esedékessé vált a jubileumi jutalmam azon okból, miszerint a paragrafus kimondja, hogy az esedékesség napjáig kevesebb, mint 4 év van hátra (nekem kb. 4 hónap volt hátra).
Alapvetően 2011. júliusában is ki kellett volna fizetni a 40 éves jubileumi jutalmamat (meg volt a 39 évem), csak valami okból ez nem történt meg.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!