Ápolásidíj

Szeretnék segítséget kérni. Tartósan beteg gyermeket nevelek. 2009.11.06-án lejárt a gyesem az Önkormányzatnál elküldtek, hogy semmilyen segély nem jár a beteg gyermekem után. 2010. szeptemberében igényeltem ápolási segélyt, kijöttek környezet tanulmányozásra a felügyelő azt mondta, hogy igen jogosult vagyok a segélyre. Az Önkormányzat elutasította ezt a kérelmemet attől függetlenül, hogy nekem mit mondott a felügyelő, amikor ha jól tudom alanyi jogon jár az ápolásidíj.
Köszönöm a segítséget.
Üdv:Szabóné Nagy Katalin.

Nemcsak az ápolónak a legrosszabbul fizetett a bére ma Magyarországon! De akit fekvőbetegként ápol azoknak sem jár a közgyógy autómatikusan! Pedig ilyen esetben egyáltalán nem számíthatna a nyugdíj nagysága. Mert az ápolt betegre akár 100 ezer ft-ba is belekerül a betegségével összefüggő kiadások!
Sem gézlapot, sem gyógyhatású készítményekhez nem járul hozzá az OEP. Sem semmit nem kap ingyenesen!Az egész nyugdíja a betegnek elmegy a saját betegségére! És akkor még hol van a rezsik, a megélhetés, a koszt, a létfentartás? Miből fizesse meg, ha nem kap közgyógyot?
Sokkal több elmegy kiadás, mint egy egészséges embernél a megélhetésre! A mostani törvények rosszak, embertelenek, nem nézik a beteg valós fizikai állapotát! Sürgősen ezt a dolgot rendezni kellene! És a fekvőbetegeket az állapotuk alapján közgyógyigazolvány ellátásával kellene segíteni!
Aki pedig ápolja családtag, annak legalább a közlekesééhez a beteghez, BKV járatokon ugyanúgy kedvezményesen kellene, hogy utazzanak, mint a kismamák, vagy nyugdíjasok, vagy tanulók!
A társadalomnak észre kellene már vennie, hogy mennyi ember áldozatot hoz a családjáért! Nemcsak a kórházakban fekvőket, ill. szociális otthonba ápoltakat kellene a Magyar Államnak anyagilag támogatnia, hanem legfőképp azokat, akik önerőből küszködnek minden nap, és a kórházakat, szociális intézményeket tehermentesítik azzal, hogy magukra vállalták az összes kiadást, megpróbáltatást, gondozási, ápolási munkát! Ezek pedig nem mások, mint az otthoni ápolási díjon lévők ezrei!
Végre segíteni kellene ezeket az embereket is! Mert Ők tesznek a legtöbbet a társadalomért, felelősségvállalásban, és munkavégzésben egyaránt az embertársaikért, családjukért!!!!

Megfelelően miért nem támogatja sem a mostani, sem a régebbi kormányok az ápolási díjon lévőket?
Kinek jó ez, ha teljesen elszegényítik, ellehetetlenítik az ápolási díjon lévők megélhetését?
A betegnek ez biztosan nem tesz jót lelkileg, sem a gyógyulását nem segíti elő, ha látja, hogy minden nap küszködnie kell az életbenmaradásáért a betegápolónek, és ezzel egyáltalán nem tesz jót a társadalom a Magyar Kormányzás az érintett családoknak! Kinek jó az, ha nem akarják, hogy az emberek meggyógyuljanak, sőt azt sem akarják, hogy ezek az emberek, akik ápolnak egészségesek maradjanak, mindvégig kitartsanak a betegápolásban? Miért ez a nagy közömbösség, miért a leszavazása egy emberséges javaslatnak?
Hogy képzeli el a kormány az ápolási díjon lévők jövőjéét, nyugdíjas éveikbe az ápolási díjból, mégis mennyi az, ami egyáltalán kimutatható jövedelem lesz? Miért csak a GYED,GYES,GYEDEXTRA-t szorgalmazzá, úgy, hogy mellette még dolgozhat is az Édesanya, úgy hogy megkapja az összes juttatást! A munkabére mellé. Sőt főállásként bevezették a nevelőszülőket is! Ők különb emberek talán? Pedig nem kell beteg emberről gondoskodniuk! Mégis sokkal nagyobb megbecsülést jelent ennek a kormánynak, ami most van jelenleg! Mégis, hogy képzelik ezt a negatív diszkriminációt, hátrányos megkülönböztetést az emberek között? Mindenki gondoskodik valakiről! Tehát az ápolási díjon lévőknek is ugyanazok a jogok járnának! Semmivel sem kevesebb! Mint egy nevelő szülőnek, vagy akár egy gyesen lévő Édesanyának! Sem BKV bérletet, sem semmilyen családi adókedvezményt nem élveznek azok, akik az idős szüleiket ápolják!
Mintha csak egészséges, fiatalokból állna ez az ország, nem is léteznének idős beteg emberek, sem az Őket ápoló családtagok!
Jó lenne, ha ezzel felhagynának, és méltó helyre tennék ezt a dolgot! Megbecsülést élvezhetnének az ápolási díjon lévők is a társadalomtól! Főleg anyagilag segítenének, ha már másban nem tudnak!
Hiszen az otthoni ápolók munkáját senki sem segíti, csak a saját család!
Anyagilag senkire sem számíthatnak, de kórházként üzemelnek. Nincs nővérke, aki leváltsa Őket! Nincs szabadság, sem cafetéria, sem szórakozás fesztiválokon, családi rendezvényeken. Sem üdülés, mivel üdülési csekket sem kapnak! Sőt a közlekedésükhöz sem járul hozzá az állam egy fillérrel sem!
Sőt az Önkormányzatok a sajnálkozáson kívül, semmiben sem segítenek az ápolási díjon lévőknek!
Mégis Ön szerint max. 34.515.-Ft/ból/hó, meglehet élni? Minden rezsit, élelmiszert, BKV bérletet, ruházkodást, takarítószereket, tisztálkodási szereket stb. meg lehet venni? És közbe még beteget ápolni egész nap?
Ha, nincs még egy családtag, aki már ingyen besegít, akkor a betegápoló is hamarosan beteggé vál, a sok nélkülözés, eladósodás, kilátástalan helyzete miatt!
És még közbe felelősséget is fel kell vállalnia mindenért!
Mégis, hogy képzelik mind ezt, hogy még a minimálbér szintjére sem emelték fel a súlyosan fogyatékos, fekvő betegeket ápolók díját? És még munkaviszonnyá sem tudták tenni!
4 év alatt Önök a mostani Kormány semmit sem tett az ápolási díjon lévőkért! Még a kiemelt ápolási díjon is hónapokig ülnek, a bürokrácia itt is jelen van!
A parlamenti képviselők csak a saját hasznukat, poziciójukat nézik, eszük ágában sincs azzal foglalkozni, ami igazán a dolguk lenne, amiért a busás fizetésüket kapják!
Az emberek megélhetésének, a leg kiszolgáltatottabb rétegek segítésének ügyében semmit sem tettek!
Gyalázat, hogy 4 év után is sehol sem tart még a betegápolási díjon lévők ügye!Úgy látszik erről a rétegről elfejeltkeztek teljesen!
Magyarország "jobban teljesít"? Ugyan miben? Az ebertelenségben, ami most is jól látszik, ugyanúgy mint 4 évvel ezelőtt és azelőtt is. Az ápolókért egy parlamenti képviselő sem tett semmit sem!
Csak igérgettek, és halogattak idáig és most sem csinálnak semmit sem a fentiek ügyében!!!
Hiába építik az utakat, hiába csinálnak rendezményeket, ha ezekre az utakra senki sem tud eljutni, sem a rendezvényeikre, sem nyaralni és még sorolhatnám, hogy hova nem!
Mert egy fekvő beteg ember és családja minden nap csak azért imádkozik, hogy a másnapot megélje, ha lehet!Ne merje a parlamentben senki sem magát kereszténynek nevezni, mert semmit sem tesz a betegek érdekében, akiket otthon ápolnak! Egy keresztény embernek kötelessége a beteg emberek felé is segítséget nyújtani! Minek olvassa valaki a Bibliát, ha annak a sorait nem hasznosítja a munkavégzésében?

Akik ápolási díjat kapnak, azok elfelejtik hozzá tenni, hogy az ápolt személy is rendelkezik valamilyen ellátásban és az fedezi az ápoltfenntartását, mellette közgyógyban is részesül.Ha magasabb ápolási díjat kapja akkor az azt jelenti, hogy az ápolt személy állandó felügyeletre szorul és nem hagyható magára még 1 órára sem. Akkor minek bkv bérlet? Sajnos sokan nem is gondoskodnak megfelelően az ápoltról csak felveszik az utánnuk járó juttatásokat. Sajnos az én testvérem is ezt csinálja édesanyámmal.De nem tudom hová szóljak, mert ha szólok az illetékeseknek akkor ők levélben értesítik, hogy mikor mennek és akkor a testvérem ímmel- ámmal kitakarít azt a látszatot keltve mintha mindig így lenne. Az lenne a reális ha értesítés nélkül mennének ellenőrízni akkor látnák igazán mi folyik az ápolási díjat felvevőknél. Én nem tudom sajnos édesanyámat vállalni mert dolgozom.

Nagyon sajnálom a felfogását,nem értem először is aki ápol az is dolgozott, és fel adta!Szerintem most többet dolgozik és felelősséggel járó munkája van.Ápolásidij összegét tudja és 20300-ft a családi és 33330-ft a rokkant járadék,és ebből tengődünk ketten a férjem elhunyt egy évig járt az özvegyi nyugdíj.Nem tudtam szó nélkül hagyni,a családi dolgokat rendezni kell,probáljon szót érteni a testvérével,és együtt ápolják édesanyjukat!"Szeress addig amíg szerethetsz valakit,mert amikor már késő:
Minden hiába való!"-ez egy idézet,de meg fontolandó!Üdv,további szép nyarat-2014.s

Én is ápolásin vagyok anyósommal,40000ft-ért.De nem a pénz miatt írom hanem,hogy nagyon sok mindent el kell tűrnöm neki ,mivel 89 éves és beteg.Aki nem próbálta az nem is tudja mi az.Nem adnám be otthonba.Szívesen vennénk ha megkapnánk a minimálbért és elismernék mint a közmunkát.Előtte én is dolgoztam,de azóta megszűnt a munkahelyem.Aki teheti ápolja a szülőket és ne azt nézze,hogy őt kifogja ápolni!

Miért nem azon tűnődik el, hogy a parlamenti képviselők mennyi plusz milliárdos kiadást jelentenek évente az államkasszának! Ők nem napi kb. 1000.-ft-os díjakból élnek meg! Nem is kb. 40.000.-ft-/hó fizetésből! És mellette nem is ápolnak senkit sem! De még jobbra sem fordítják az ápolási díjon lévők sorsát! Csak a maguk hasznát nézik, ez jól látható! Az örökös harc folyik csak a parlamentben a poziciójuk megőrzéséért! Marakodnak, veszekednek a közpénzeken! A saját zsebük sohasem üres! Nem úgy mint az ápolási díjon lévőknek! Akik fillérekből tengetik az életüket! És közben nem tudnak dolgozni máshol, mert nincs egy olyan program ma Magyarországon, sem olyan aktív anyagi, fizika, lelki segítségnyújtás részükre, amivel könnyebbé tehetnék nekik ezt a mindennapos küszködést a túlélésért, a beteg életbentartásáért!
Tehát mégmielőtt bárkit is minősítgetne, ameddig Ön lehet, hogy nyáron a nyaralását tervezgeti, a betegápolók álmodni sem mernek róla, mert napi 1000.-ft-ból nem hogy nyaralni, regenerálódni, kikapcsolódni, de még megélni sem lehet, csak vegetálni!
Úgyhogy, az alamizsnát amit kapnak a munkájukért, az a Magyar Állam szégyene, hogy ennyire nem törődik a beteggé vált emberek ápolóinak tisztességes munkabérrel történő díjazásával! Mindenre van pénz, csak nem oda jut, ahova az valóban megérdemelten kellene!
Ennyit a Vendég 25 és hasonló hozzászólásokról, akik nem becsülik azok munkáját, akik a magyar társadalomnak a legtöbbet adnak! Az emberi élet gondozását, ápolását, és megtartását! Önmaguk érdekeit félretéve, csak csupán emberszeretetből, és a családtagjaik iránti tiszteletből! Ami ma nagyon ritka, hogy valaki önzetlenül segítsen bárkin is! Ők ezt teszik minden nap!Ha Ön egyszer beteg lesz véletlenül, jusson eszébe, hogy csak azt várhatja el az embertársaitól, amit Ön is nyújt nekik!
Úgyhogy magam részéről, minden elismerésem az otthoni betegápolók munkavégzéséről!

Ön a ápolásért kapott alamizsnát irigyli a testvérétől, milyen ember Ön, a pénz kellene de a szülő nem' Adja fel az állását,mert egy szülő kincs, akkor itélje meg azt az embert aki Ön helyett is dolgozik, elszégyelném magam Ön helyett

Lévainé pontosan azt írta, hogy a testvére csak a pénzt veszi fel, de az ápolást nem végzi el, ezért nem kellene irigynek tartani.
Minden gyermeknek kutya kötelessége a szülőjéről gondoskodni. Azt, hogy ezért még kap is valamennyi juttatást, jó dolog. Nem kéne követelőzni, mert nem az állam feladata, hogy ápolja a szüleiteket!!! A Ti feladatotok. Ha valaki nem tudja a munkahelyét otthagyni, annak ezer oka is lehet, de akkor is köteles gondoskodni a szüleiről. Ápolónőt is lehet fogadni, a család is beoszthatja anyagi és időforrásait.
A szülőkről való gondoskodás törvénybe, -sőt még az alaptörvénybe is- van foglalva, ha netán valaki nem lenne tisztába a kötelességeivel.

Egyetértek::Örülhet hogy kap érte pénzt! Évekkel ezelőtt se kaptunk érte pénzt... még is megoldottuk szüleink felügyeletét,gondozását! Én ezt az ápolási pénzt... kik fölveszik..ellenőrizném hogyan is gondozzák ,ápolják hozzátartozójukat!!! A másik dolog mindegyiknek van nyugdíja kiket ápolni kell!!!

"Minden gyereknek kutya kötelessége...."De minden szülőnek is kutya kötelessége eltartania a gyerekét!Miért is kapna ezért állami támogatást, mások adófizetéséből? Talán Ön úgy gondolja, hogy csak a gyerekeknek van kötelezettségük? Nem csak a gyerekeknek van kötelezettségük, hanem az államnak is visszafelé a polgárai részére! Nem csak a kórházi dolgozóknak a bérét kellene támogatni, hanem a betegápolási díjon lévőkét is ugyanúgy! Mert Ők is mindent megtesznek a gyógyítás területén, sőt annál sokkal többet is! Amit Ön nem gyakorolt az pont a betegápolás! Tehát köze nincs a témához, csak rossz indulat csöpög Önből! Ne szóljon olyan témához hozzá, amit nem élt át, nem is végzett, nem gyakorolt! Mert, ha gyakorolta volna, akkor át is kellett volna élnie azt, hogy mi az, ha napi kb. 1200.-ft-ból kell önmagát eltartania úgy, hogy éveken keresztül ápol fekvő beteget, és közbe még szabadságra sem mehet, és nincs akire bizza a fekvő beteget, vagy helyettesítse Önt bárki is ingyen! Nincs cafetéria, nincs szórakozás, nincs más munkahely, ahol kitudná pótolni a nevetségesen alacsony "ápolási díját"! Nincs senki sem, aki ingyen átvállalná a felelősséget, amit egy felnőtt fekvő betegápolása jelent, a nap 24 órájában! Úgyhogy mellőzze a kritikát olyan dolgokról, amiről halvány fogalma sincs a gyakorlatban, az életben!
Ahelyett, hogy a Magyar Állam tisztségviselői valamit tennének ezen az áldatlan állapot segítésén anyagilag végre, olyanok szólnak a cikkhez, akik sohasem gyakorolták az ápolási feladatokat, sem az összes ehhez kapcsolódó munkavégzést, nem tisztességes bérből, csak fillérekből!
Itt tartunk, hogy senki sem oldja meg a hivatalokból, hogy végre méltó elismerést kapjanak az otthoni ápolók! Ahelyett olyanok szólnak hozzá ehhez az össz társadalmi felelősségvállaláshoz, akik nem is végeznek ilyen munkákat!Aki semmibe se veszi az ápolók munkáját az kérjük tartózkodjon a rossz indulatú vélemény nyilvánítástól! Mert nem segíti az ápolók jogos érdekeit, észrevételeit, a jobbító szándékot gátolja csak! Annak lehet véleménye itt ezen az oldalon, aki tesz is valamit az embertársaiért, gondozással, odafigyeléssel, szeretettel, önfeláldozással! És ezek nem nagy szavak, hanem a való világ! És az érintetteknek nagyon is fájó dolog, amit minden nap a túlélésért megharcolnak a beteggé vált szüleik, gyerekeik életének megtartásáért!

Aki évtizedeken keresztül a beteggé válása előtt fizette az állam felé a TB-t rendesen, az joggal várhatja el, hogy idős korára az állam is valamiféle hozzájárulást adjon, ha fekvő beteggé válik!
Ez most jelenleg nem így van! Csak a családtagjaira, ha még vannak ilyen jószívű emberek, számíthat!
Mert a legtöbb ember, ha mozgásképtelenné válik a családtagja beadja egy elfekvőbe, vagy szociális otthonba, hogy ne kelljen ápolnia! Ön olyanokról ítélkezett, akik nem ilyen emberek! A saját maguk életvitelét, érdekeit feladva ápolják a beteggé vált rokonaikat!
Minden tisztelet és elismerés az ilyen embereké! Mert ezek az emberek képviselik még országunkban az emberséget! Nem a mostani törvényhozók, akik sohasem ápoltak beteggé vált embereket! Mert, ha ápoltak volna, akkor nem mindent családok vállára tennének! Hanem emberséget gyakorolnának a családtagok felé! Akik önként átvállalják ezeket az anyagi, fizikai, és mindenféle ezzel járó terheket! Ön fogalom zavarban szenved, mivel ha a családnak kell felvállalnia az idős betegek gondozását, ápolását, akkor a gyerekeseknek is maguknak kellene mindent megoldani, nem a társadalomra áthárítani a felelősséget anyagilag a születésekkel kapcsolatban, ill. a gyermekneveléssel kapcsolatos összes felelősséget, kiadást!
Ugye nem így van, ezt Ön is tudja! Hiszen a gyerekeseket mindenféle támogatással támogatja a Magyar Állam! Mindenkit ugyanígy támogatnia kellene! Hiszen a negatív diszkrimináció az, ami ma megtörténik itt Magyarországon! Az időseket nem támogatják, csak a fiatalokat, a felnövekvő nemzedéket! Ez az egyenlő bánásmód súlyos megsértése! Minden ember, aki rászorul a segítségre, korra tekintet nélkül egyenlő segítség nyújtásra van szüksége az állam részéről is! Nem csak a családokat kell állandóan leterhelni anyagilag folyamatosan, ha beteggé válik a családtagjuk! Hanem minden ember esélyegyenlőségét az életbenmaradáshoz biztosízani! Hiszen azért fizetünk adót, tb-t, hogy valamit az állampolgárok ebből a pénzből vissza is kapjanak! Nem a szabadidőparkok, utak, stadionok építése a fontos, hanem az emberi élet védelme, megóvása, támogatása! Ez az igazi érték, nem a pénz elpazarlása értelmetlen célok megvalósítása érdekében, ami sehova nem vezet, csak bizonyos érdekeket szolgál, de nem minden emberét!Főleg nem a beteg emberek érdekében hozzák létre!Mert Ők már ezt nem tudják igénybe venni, mivel közlekedni sem tudnak már! Minden alkotás csak akkor jó, és minden beruházás, ha azt mindenki használni tudja az életében! Olyan beruházások, amik csak a köz pénzt viszik el, de nem igazán hasznosak a társadalom minden tagjának, azok felesleges kiadások! És pont az egészségügytől az egészséges élettől fosztják így meg a beteggé vált embereket, hogy rájuk már nem marad egy fillér támogatás sem, vagy csak "morzsák"! Az emberi élet megtartása, ápolása, gondozása a legnemesebb munka, tehát Ön mivel ezt nem gyakorolta még a leírt hozzászólása alapján, ezért nincs is joga "bíráskodni" senki felett sem! Főleg olyanokról és olyan témában hozzá szólni, amit nem élt át, és nem is gyakorolt minden nap, éveken keresztül!

A vendég 25-nek írjuk válaszként! A szülők gondozása, ápolása csak akkor lehetséges, ha van hozzá anyagi forrás valamelyest! Ön ápolta úgy a szüleit, hogy egy fillért sem adott hozzá senki sem?
Mert, ha nem ápolta, csak mondogatja, amit az Orbán kormány kitalált a törvényében, akkor elgondolkodhatna azon is, hogy a gyerekek megszületése, felnevelése is ilyen módon magán ügy kellene, hogy legyen! Mégis az állam ezernyi támogatással segíti a szülőket, akkor is, ha közben dolgozhatnak, tanulhatnak, szabadságra is mehetnek! Sőt ingyenesen közlekedhetnek is, vagy csak kis összeggel kell hozzájárulni a nevelés kiadásaihoz! Pl. ingyenes tankönyvek az iskolában, ingyenes étkezés, ingyenes BKV bérlet és mindenféle családi kedvezmények,amik a kisgyerekeseknek, ill. gyerekeseknek járnak! És ehhez még nem is kell betegeket ápolniuk közben!
Tehát a gyermekeseknek minden támogatást megad az állam! Extra gyes, gyed, nevelési segély, szociális segély, ingyenes nyaralás, utiköltség térítés! Csak a beteg szülők ápolása mostoha a támogatások között!
Erre nem gondol, mikor itt a törvényekre hivatkozik, ami mögött csak az áll, hogy az állam minden idős betegápolónak semmiféle állami segítséget nem nyújt! Ellentétben a fiatalokkal, akiknek a gyerekneveléshez a támogatás összes formáit megadja! Nekik nem kell adózni úgy, mint a többi idősebb már nagy korú gyermekekkel rendelkezőknek. Nem számít a munkanélküliség a családban, nem számít, hogy nincs közgyógya az idős ápolt betegnek! Tehát mielőtt pártjára kellne egy olyan embernek, akinek halvány fogalma sincs a betegápolás kiszolgáltatott helyzetéről, amiben van az érintett családok 99%-a, addig ne ítélkezzen ok nélkül! Az ilyen emberek, mint Ön is, biztos, hogy nem ápoltak még betegeket, ezért nem is tudják, hogy ez minden nap mivel is jár, és hogy mennyi mindenről kell lemondania a családtagoknak hosszú éveken keresztül!
betegáplolási díjon lévők, akik nem a saját életüket tartották fontosnak, hanem az állam által semmivel sem támogatott idős családtagjaikat!

A hozzászólásunk Önnek Lévainé-nak szólt, hogy kicsit gondolkozzon el azon, hogy hogyan vélekedik az ápolási díjon lévőkről! Hiszen Ön egy percig sem gyakorolta az ápolási munkákat, tehát ne ítélkezzen olyan emberek munkájáról, amit Ön nem művel!
Felháborító, hogy olyan emberek nyilatkoznak ilyen témában, akiknek fogalmuk sincs egy fekvőbeteg mindennapi gondozásáról, teljes ellátásáról, ami az egész napos munkavégzéssel jár!!!
Hogy is tudhatná, hiszen Ön sohasem gyakorolta ezt a felelősségteljes, a nap 24 órájában tartó munkát! Ahol semmi szabadideje nincs, vagy csak korlátozottan! Előbb inkább nézzen magába, hogy mennyire fontos Önnek a saját édesanyja, ha csak a pénz és a munkahelye érdekelte, és nem vállalta fel a munkahelyét félretéve az édesanyja gondozását! Akik ezt mégis megtették, azokra Ön semmilyen negatív megjegyzést ne tegyen, mert nincs hozzá joga! Sem tapasztalata, hogy ez mivel jár anyagilag, emberileg, fizikailag, szellemileg! Ez nem munkaviszony, nem számít be a nyugdíjba!Tehát csakis karitatív munkavégzés a javából!
A szolgálati időbe ugyan beszámít, de csak a 65. életév betöltésénél veszik figyelembe valemelyest! Mert ugye max. 47.000.-ft a legsúlyosabb esetben sem számít jó fizetésnek, ami egyáltalán valamit nyom is a latba! Sőt ennek csak kb. 60%-a, ami egyáltalán figyelembe vehető nyugdíj szempontjából! És mire el jön ez az idő az ápoló életébe, addigra már ez a pénz semmit sem fog érni, most is csak az éhenhaláshoz, a mélyszegénységben éléshez elegendő! Aki ennyi pénzért ápol, az előtt le a kalap!
Nem hogy még bármiféle kritikát is kapjon! Még örülhet a Magyar Állam, hogy vannak ilyen önzetlen, jószívű emberek, mert ebből nincs olyan ember, aki meg tudna élni, anélkül, hogy teljesen eladósodna mellette! Úgyhogy jó lenne, ha olyanok az ilyen jellegű cikkekhez nem szólnának hozzá, akik sohasem ápoltak embereket önszántukból, csak azért, mert emberek maradtak minden körülményben!
Ha már nincs empatia készség Önben a betegápolók iránt, inkább hallgasson!

Ha valakit le kellene ellenőrizni az pont a kórházak betegellátási szinvonalának ellenőrzése kellene, hogy legyen! Hiszen onnan kerülnek ki a mozgássérültté vált emberek, ill. a decubitusos betegek! Amiket a családtagok otthoni ápolása hoz helyre, a kicsiny ápolási díjból, amit kap érte csak 1 családtag! Holott akár 3-an is részt vesznek minden nap az ápolási és az összes munkában, ami ezzel jár! Tehát, ha ellenőrzést akar valaki, azt a kórházakba tegye meg! És váratlanul, hogy lássák mennyi idős ember van órákig piszkos pelenkában, ellátatlanul, magára hagyva! Sokszor csak akkor veszik észre, hogy valami gond van, mikor már az illető nem él!
Úgy adják ki a kórházakból a betegeket, hogy rosszabb állapotban vannak, mint ahogy bekerültek! Ezt nem ellenőriztetné le? Hogy ne legyen annyi család, aki utógondozást végez, a kórházak hiábjából!
Az idős magatehetetlen emberekkel már a bekerülésükkör se foglalkoznak! Sőt a helyzetüket még jobban lerontják! Számos példa van erre, csak körül kell nézni a betegápoló szolgálatoknál, hogy mennyi beteget adnak ki olyan rossz állapotban, hogy végképp gondozásra szorul! Nemhogy feljavítanák a mozgásképességét, hanem teljesen lerontják azzal, hogy csak altatják, nem is gondozzák! Ha nem eszik magától a beteg, nem is foglalkoznak már vele! Az ételt nem is segítik megetetni vele, inkább csak hagyják Őket aludni egész nap! Ehhez mit szól, vagy ilyenről nem tud Lévainé?
Hát nézzen jól körül az elfekvőkben és majd meggyőződik róla, hogy ott tényleg nem törődnek a beteg életével, sem a rehabilitációnak csúfolt intézményekben!
Ha nincs kellő élettapasztalata, mivel nem gyakorolta soha az otthoni betegápolás minden napos teendőit, akkor máskor ne szóljon hozzá olyan cikkekhez, levelezésekhez, amiről halvány fogalma sincs!
üdv.:
Betegápolók

Ön mivel nem tudja vállalni az Édesanyjának az ápolását, ezért azt sem tudja, hogy ez miről is szól!
Egy fekvőbeteg ápolása a nap 24 órájában, 2 ember munkáját igényli legalább egész napi ellátásához. Sőt még az is kevés! Az állam pedig csak 1 főnek ad ápolási díjat! Mivel Ön inkább a munkahelyét választotta a gondozás helyett, így fogalma sincs, hogy ez a munka mennyi energiát, kitartást, anyagi ráfordítás igényel! Ne szóljon hozzá ehhez a témához olyan ember, aki nem rakja félre a saját életvitelét, karrierjét, munkáját! Mert sokkal többet jelent neki a saját boldogulása, mint a beteg hozzátartozója ápolása! Ön nem is tudja, hogy mennyi áldozattal, lemondással jár egy betegápolás! A BKV bérlet meg minden ember közlekedéséhez kell, hiszen a hivatalok nem jönnek házhoz, sem a közért, sem a gyógyszertár, sem az orvos! Tehát nem luxus a bérlet, hanem súlyos anyagi kiadás azoknak az embereknek, akik csak az ápolási díjnak nevezett alamizsnára számíthatnak!
Ön napi kb. 1000,-ft- ból tudná egész nap az Édesanyjának az összes ellátását fedezni? A közgyógy meg nem jár mindenkinek! Csak annak aki olyan kevés nyugdíjat kap, ami az állam szerint meg van szabva! Tehát az összes gyógyhatású készítmény, segédeszköz nincs is benne a közgyógyban! De azoknak a száma, akik fekvőbetegként élik le az életüket évek óta, nem mindenki kap közgyógyot!
Tehát fogalom zavarban szenved, ha azt hiszi, hogy olyan könnyű az élete az ápolási díjon lévőknek!
Ha Ön ezt gondolja, akkor miért nem vállalta fel az Édesanyja ápolását? Aki nem ad kalácsot, ne adjon tanácsot! Hanem inkább gondolja végig, hogy olyan dolgokról ír, amihez nem is szólhatna hozzá! Hiszen a saját bőrén nem tapasztalta meg az ápolási díjon lévők mostoha helyzetét!
Ön nyaralni tud menni, nyugdodtan tud közlekedni, mert van miből! Az ápolási díjon lévőknek nincs nyaralási lehetőségük, nem fizetik ki helyettük a BKV bérletet, sőt kedvezményes igazolványuk sincs sehol sem! Nem tudnak szabadságra menni, nem tudnak, cafetériát kapni, sem étkezési utalványt! Mindenki dolgozott előtte, aki ápolási díjra ment! Tehát nagyon sok ember kénytelen volt feladni a munkahelyét, mert nem volt aki átvállalja tőle ingyen ezt a kemény fizikai, szellemi, anyagi ráfordítást igénylő munkát! Összegezve, ehhez a témához csak annak illene hozzászólnia, aki valóban ápoló munkát végez otthon, és ez karitatív munka, mert ezért nem kap semmit sem az ápoló, csak csupán egy szerény hozzájárulást az állam részéről, amit már rég megfizetett az ápolt személy a Magyar Állam felé! Nem a családtagjainak adta azt a pénzt, hanem a Magyar Államnak, de viszonzásként, mégis a családtagjai gondoskodnak az ápolt személyekről! Nem a Magyar Állam!
Ez közmunkának sem számít, holott 3 nővér munkáját vállalja át a családtag!
Erre Ön nem is gondol, mielőtt olyan dolgokról ír, amiket sohasem élt át, és dolgozott meg!
Ha Önnek a munkahelye, a fizetése többet ér, mint az Édesanyját ellátni, akkor minek szól ehhez a témához hozzá? Talán előbb élje át, amit a sok betegápoló átél minden nap, és akkor rá fog jonni, hogy mennyire nincs önben semmiféle empatia készség a betegek felé, sem az otthoni gondozóik felé!
Van ugyanis olyan ember szép számmal, aki az emberi élet ápolását választotta a karrier építése helyett! Még a saját érdekeit is félre téve! Hogy miért? Mert szereti az Édesanyját, és fontosabb neki a beteg érdeke, ápolása, hogy életben tarthassa, nem úgy mint Önnek a meggondolatlan és megalapozatlan véleménye!Mert Ön, biztos, hogy 1000.-ft/napi díjból nem gondozná csak úgy szeretetből az Édesanyját, hiszen le is írta, hogy a munkahelye fontosabb! Akkor inkább nézzen magába, ne azokat ítélgesse meg, akiket nem is ismer!!!!Épp eléggé nehéz anyagi helyzetbe vannak az ápolási díjon lévők, nem hiányzik még ilyen hozzáállás olyan emberek részéről, akikben egy csöpp jó indulat sincs a beteg emberek gondozói felé!!!

A Jobbik Párt 2013. december 17-én benyújtott egy törvényjavaslatot arra vonatkozóan, hogy a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjába beleszámítsák a hozzátartozó ápolásával eltöltött időszakot is.
Megtalálható a parlament honlapján, az irományok között, száma:13436.
Sajnos a törvényjavaslat bizottsági és parlamenti vitáját is leszavazta a kormánypárt.
Gondolom egyiknek sincs a hozzátartozói között beteg, gondozásra szoruló ember.

Az ápolás mellett dolgozni, csak úgy lehet, hogy addig is vigyáz valaki pénzért a betegre, ha nincs olyan családtag, aki szintén felvállalja az ápolást!
Mivel ez legalább 2 emberes dolog. Egy ember ezt képtelen hosszú távon évekig egyedül ellátni!
Hiszen minden munkafolyamatot, orvoshoz járást, bevásárlást, főzést, mosást, takarítást, forgatást, mozgatást, fürdetést, etetést, tisztába tevést, hivatalokba ügyintézést, gyógyszertárba járást, hogy is tudhatna elvégezni egy ember minden nap egyedül! Képtelenség! Erre 2 ember munkavégzése legalább, ami szükséges! Ezért 2 ember feladja az egész életét, életvitelét, munkahelyét, szabadidejét. Tehát 2 embernek kellene kapnia legalább az ápolási díjat egy családban!
Mert az egyik ingyen kénytelen dolgozni, mivel az állam nem veszi észre, hogy ez milyen anyagilag, pszichikailag, emberileg, megterhelő munka. A nap minden órájában nagy felelősség!
Ez mellett még megengedik nagy kegyesen, hogy dolgozhat az ápoló! Kérdem én, a gyed, gyes, gyed extra, plusz munkahelyen is adókedvezmény, nem halmozottan sok segítség a kisgyerekeseknek? És az ápolók miért nem kapnak semmi kedvezményt? Sem az adózásnál, sem a BKV bérlet megvásárlásánál, sem az Önkormányzati segélyezésnél? Sem a munkaügyi hivatalokban, nem kiemelten kezelik az ápolók élethelyzetét!
Mi ez a negatív diszkrimináció, hátrányos megkülönböztetés az ápolók rovására? Mégis, hogy képzeli a kormány, hogy semmiféle anyagi hozzájárulást nem nyújt az otthoni betegápoláshoz? Annak ellenére, hogy pont a kórházi intézményekről, szociális otthonokról veszik le így a terhet a hozzátartozók! Csupán emberszeretetből! Mégis ebből meddig lehet megélni, hosszú távon teljesen magára marad a család, anyagilag teljesen csődbe megy! Miért nem kérdezik meg az ápoló családtagokat sehol sem, hogy miben segíthetünk?
Talán tisztességes munkabér lenne a megfelelő megoldás, ha már másban nem segít a Magyar Állam!
Talán az emberséget kellene gyakorolni az ápolók és a betegeik érdekében! Nem csak a kismamáknál, és nemcsak a kórházi dolgozóknál és sorolni lehetne, hogy mennyi mindenkinek bőkezűen adakozott a kormány az elmúlt években és ebben az évben is!
Akik nem tudnak kimenni sztrájkolni az emberi jogaikért, azokat már semmibe sem veszi a Magyar Állam?! Ideje észre venni a leginkább rászorulók támogatásának megoldását! Ez nemzeti érdek, hogy valaki/k a betegeket az Állam helyett ápolják! Holott megérdemelnék a támogatást, amit az állami intézményekbe beletesznek más betegekért! Azt a családnak kellene oda adni, ugyanúgy, hiszen több feladatot is magára vállal, mint az állam által támogatásban részesülő intézmények valaha is!
Egy ápolónak injekciót is be kell adni naponta, ill. gyógytornásztatást, mozgatást, minden munkafeladatot ami az ápolással jár, és hozzátartozik. Egy egész háztartást kell felvállalnia, fenntartania. Mégis meddig lehet az államnak spórolni a betegápoló családtagokon? Mégis, hogy gondolja az állam mindezt?
Végtelenségig nem lehet emberek élethelyzetével, kiszolgáltatott helyzetével játszadozni, közömbösen elfordítani a fejüket!
Nem alamizsnára van szüksége egy betegápoló családnak, hanem normális hozzáállásra a kormány részéről. És hatékony anyagi segítségre! Olyan munkahelyre, ami családbarát és figyelembe veszi az otthoni ápolási teendőket. Sőt egyáltalán nem is szabadna olyan keveset adni, mint amit idáig is évekig, hogy egy ápolónak még e mellett az egész napos munka mellett, kénytelen legyen valahol dolgozni. Mégis meddig lehet kihasználni az ápolók szeretetét, hosszú tűrését, megpróbáltatásait!
Sürgős intézkedést várunk az otthoni betegápolók érdekében!
Munkaviszonnyá tételét ennek a nagyon fontos emberi életeket mentő, gyógyító munkavégzésnek!
Méltó megbecsülést anyagilag is! A társadalomban elfoglalt helyét végre észre venni!
És legalább minimálbérre felemelni ezt a több százezer Ft-os havi ápoló szolgálatokat kiváltó 1-2 ápoló családtagos munkavégzést! És, aki ebben folyamatosan részt vesz, annak is munkabért adni! Hiszen ingyen ne várja el a Magyar Állam, hogy a kórházak és szociális otthonok helyett dolgozzunk! Mert ott sajnos a legtöbb ember csak leépül, nem meggyógyul! Ne csak a facebookon keresztül lehessen kommunikálni! Legyen végre demokrácia, ne csak állandó megélhetési gondok, amikre sosem adtak igazi megoldást, az ápoló családtagoknak!
2014.02.25.

A Kormány támogatási formái jól láthatóak, hogy csak a kisgyerekes, és több gyermekes családokért van! Még az alapítványok is ezt teszik évek óta!
Az esélyegyenlőség korra tekintet nélkül kellene, hogy legyen a szociális rászorultság szerint, alapján!
Nem csak kisgyerekes, többgyerekes családok élnek ebben az országban!
Hanem vannak olyanok is szép számmal több millióan, akik az idősebb korosztályhoz tartoznak, ill. uram bocsá, egyedülállók, vagy éppen a beteg szüleiket ápolják, minden féle anyagi, fizikai segítség nélkül!
Rájuk miért nem gondol a Magyar Kormányzás!
Mi ez a hátrányos megkülönböztetés? Hogy képzelik mindezt el, hosszú távon?
Az alapítványok sem veszik már észre, hogy a gyermek nem sorscsapás, hanem áldás, és aki több gyermeket felvállal, az önként, szeretetből, ne anyagi érdekből tegye!
A GYED,GYES,GYED EXTRA bevezetése, és az, hogy mellette ha dolgozik az Édesanya, ugyanúgy megmarad, sőt még adóznia sem kell, ha munkát vállal, sem a munkaadójának az mire fel?
Ezt hosszú távon melyik kormány és hogyan tudja majd finanszírozni?
Megint az idősebb korosztály fogja megfizetni ennek az árát? Mert valakiktől el veszik, hogy erre a célra tudjanak hosszú távon adakozni!
Az egész koncepció hátrányosan érinti az idősebb korosztályt, akinek már nincs kiskorú gyermeke, vagy nem nagycsaládos!
Az ápolási díjon lévőkkel meg egyáltalán nem foglalkozik a kormány, rajtuk akarja megspórolni az összes kiadását, amiket mindíg csak másokra fordít, pl. a nagycsaládosokra stb.
Az 50-es korosztálynak sansza sem lesz így, hogy munkát találjon, ha a kisgyerekes anyukákat ingyen fogják alkalmazni, adózás nélkül a munkáltatók!
Az Édesanya régen eddig is a 3 évben, amíg otthon lehetett a gyermekével jól meg volt. Miért is kell olyan perspektívát felajánlani neki, hogy közbe menjen el dolgozni, hiszen nem kell adóznia utána, sem a munkáltatónak, sem neki.
Egy bizonyos ideig.
Micsoda eszement törvény ez? Pont az első 3 év a legfontosabb egy gyermek életében, hogy a szülei társaságában töltse el azt!
Nem elrakni egy oviba, bölcsibe, másokra bízva a gondozását, hogy közbe nyugodtan az Anyuka a karrierjét építhesse!
Csak felelőtlenségnek lehet hívni, az ilyen intézkedéseket, főleg azt, hogy mint a ratko korszakban, egyszerre sokan szültek, 1956-ban, és most nagy a gond, hogy ki fogja megfizetni a nyugdíjukat, ha minden ember nyugdíjba megy majd egyszerre!
A gyerekvállalás nem pár évre szól csak, hanem egy életre!
Ezt üzleti és állami érdek megfontolásból nem lehet felvállalni!
Főleg nem akkor, amikor a munkaerőpiacon az adózás fontos dolog, és ne fizesse meg ennek senki más az árát, csak az aki éppen dolgozik!
Nem lehet kivételezni mások rovására senkinek sem!
Hosszú távon nem kivitelezhető ez a felfogás, hogy az idősebb korosztályon spórolják meg a fiatal korosztály adó nemfizetését!
Lehet, hogy ezt még most senki sem érti meg, amikről írtam, de hosszú távon nagyon veszélyes, amit a mostani kormány a népszerűsége érdekében kitalált!
Támogassák minden rászoruló embert, korra való tekintet nélkül!
Az Önkormányzatok ne csak a gyerekesekre gondoljanak a támogatási formáikban, hanem minden olyan emberre, aki éppen nehéz helyzetbe került!
Függetlenül a korától, családi állapotától, a gyerekeinek számától!
Hiszen az esélyegyenlőség az életbenmaradáshoz, mindenkinek jár ebben az országban és az EU-ban is!
Felháborító, hogy már minden alapítványnál ez tapasztalható, hogy trendként, csak a kisgyerekes és több gyerekes családokat támogatják! Úgy mint a kormány az adózási kedvezményeivel, közlekedési bérletekkel, étkezési ingyenességgel, ill. tanulással kapcsolatos összes kedvezménnyel!
De itt él még ebben az országban, sok idős magatehetetlenné vált ember. Sőt egyedülálló is! Sőt felnőtt munkanélküli, aki csak 22.800.-ft kap/hó. Ebből kellene állást keresnie, megélnie, ruházkodnia, telefonra költenie az álláskereséséhez, sőt még ebből kellene megvennie a bérletét is!
Ezekre miért nincs magasabb támogatás????
A szociális helyzet az ápolási díjon lévőknél a legaggasztóbb,hiszen Ők aztán tényleg kiszolgáltatott helyzetben vannak, mert egy emberi sors is rájuk van bízva, akikről folyamatosan gondoskodni kell!
Ezekre miért nem figyelnek oda az alapítványok, önkormányzatok stb.sem a Magyar Kormány?
Az idősebb korosztályból csak azokat támogatják, akik még a lakásukat el tudják hagyni, tehát közlekedni tudnak. A fekvőbetegekre és ápolóikra nem gondol a kormány. Ők azok a réteg, akik pedig a legtöbbet teszik az országunkért!
Nem a karrierjüket építik, hanem átveszik az összes terhet a társadalomról!
Mégis az elismerésük a munkavégzésüknek, még egy minimálbér erejéig sem támogatott!
Holott 3 ember munkáját vállalják át! A kórházban, ugyanis 3-an váltják egymást a nővérek a betegápolás területén naponta!
Itt ilyen lehetőség az otthoni ápolásban nincs, semmilyen segítség nincs, csak a család küszködése évekig, teljesen a sorsukra hagyva a Magyar Állam által!
Az ápolási díj nem számít munkaviszonynak, és a max. 34.515.-ft/hó bérből nem lehet megélni!
Mégis eddig semmit sem változtattak rajta!
A legsúlyosabb betegeket, akik már több mint 80 évesek, még megfordulni sem tudnak az ágyukba, nemhogy járni! Újra felül vizsgálgatják, ezzel húzva az időt, hogy mégjobban elkeserítsék a családokat, még jobban megvonják addig is az emeltebb összegű támogatást. ami csak pár ezer ft nettó összeget jelent!
Egy dolog az viszont biztos, hogy még mindenki életében szeretné megélni, hogy több évi reménytelen várakozás után, pár ezer Ft-tal végre megemelkedjen az ápolási díjon lévőknek a tisztelet díja!
Nem minősítem tovább, hogy egy betegápoló családnak mennyi minden megrázkodtatáson kell keresztül mennie évek óta az Állam nem odafigyelése, hatékony segítése miatt!
Mindenki, aki ezt átélte tudja, hogy mikről írtam!
A sorstársaimnak is szives figyelmébe ajánlom a fenti sorokat!
De legfőképp a Magyar Állam Kormányának! Ha egyáltalán törődik még Magyarországon valaki a fekvőbeteggé vált emberekkel és családtagjaik megpróbáltatásaival. Ill. az idősebb 50-es korosztály, egyedülálló, vagy felnőtt munkanélküli emberekkel! A facebook csak arra jó, hogy adatszűrés legyen!
De jó lenne, ha végre megszívlelné a mostani kormány és az elkövetkezendő is, amikről az emberek beszélnek az interneten! Mert a közérdek a fontos! Nem lehet csak egyes rétegeket támogatni, hanem minden rászoruló ember aki ebben az országban él, ha segítséget kér, mert súlyos indokai vannak, attól nem szabad megtagadni a támogatást korra tekintet nélkül!

2014.01.17.

Azt szeretném kijelenteni,hogy a kormánytagok akik a törvényt hozzák tudják még fokozni mindenkori vissza fejlődésüket,nem akarok bántot írni,de fogalmuk sincs arról,hogy mit jelent a fogyatékos szó!IDÉZEM:(BNO szerinti besorolása F84.0-84.9)állapota súlyosnak vagy középsúlyosnak minősíthető.A lányom középsúlyos értelmi fogyatékos BNO 7100 besorolást írták a OOSZI I.fóku orvosi bizotság véleménye :2005-ben,100%rokkant.változás nem várható! Sajnos csak rosszabbodott az állapota,NEM JÁR felemelt ápolásidij,egy hónapot élnének ők ennyi pénzből,kilátástalan a helyzet,nincs tartalék,szegényes étkezés,de az is meddig?és hogyan tovább....az út szélén hagyták az embereket,pedig mást ígértek
,olyan szorult helyzetben még nincsenek ,hogy ígérni ne tudjanak.

Nagyon fel vagyok háborodva,a férjem súlyos beteg volt.Lányom feladta a külföldi munkályát hogy segítsen a férjem gondozásában.Rengeteg kiadásunk volt,de szociba nem adtuk volna mert nem azt érdemelte.November 6. án beadta a kérelmet az Ápolási díjra megállapították nyomban ,hogy jár,sőt környezet tanulmányon volt a Kormányhivataltól egy hölgy aki szintén közölte,hogy egyértelmű
,hogy jár.Férjem december 10. én elhunyt,de a határozatot hiába vártuk nem kaptuk meg ,sem esetleg a pénzt,majd érdeklődtünk ,a válasz vegyünk mindent semmisnek ,közölték szóban,na de amíg élt arra az időre miért nem jár,sőt a jogszabályban megvan határozva ,hogy az elhalálozástól követően a harmadik hónap első napjáig jár.Mi történt a kedves ügyintézők netalán hanyagul végezték a munkájukat,talán értékelni kéne aki otthon gondozza a szeretteit,nem dobja el,bezzeg aki szoci beadja meglátogatja egy évben egyszer jó esetben, oda a kormány is évi 750000 ft ot ad minden szemrebbenés nélkül.Kérem aki tud segítsen mit tudunk tenni ,hova forduljunk.Egyébként már szeptembertől fekvő beteg votl,de csak novemberben adtuk be a kérelmet.

Az ápolási díjat járási Kormányhivatal vagy a helyi önkormányzat állapíthat meg.

A járási hivatal az illetékes ha az ápolandó a kötelezően mellékelendő orvosi igazolás szerint
- súlyosan fogyatékos, vagy
- tartósan beteg 18 év alatti

Az önkormányzat az illetékes ha az ápolandó a kötelezően mellékelendő orvosi igazolás szerint
- tartósan beteg 18 év feletti

Az általad leírtak alapján nem egyértelmű számomra, hogy tényleg jár-e neked, ezért ezt nem is írom.
A lényeg azonban, hogy a járási Kormányhivatal ügyintézőjének a beadott kérelemre valamilyen határozatot (megállapító, elutasító) vagy végzést (eljárás megszüntető) kell hozni.

Ha ezt az ügyintéző nem teszi meg, panaszhoz fordulhatsz közvetlen a feletteséhez, a Hatósági Osztály vezetőjéhez; a Járási Hivatal vezetőjéhez; vagy a járási Hivatal felettes szervéhez, a Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalához.

Köszönöm a tanácsod kedves vendég 66,volt orvosi igazolás amit a kislányom leadott november6. án sőt az aszisztens átment a lányommal az ügyintézőhőz mert nem tudták,nem volt egyértelmű, hogy mit ikszeljen be.Minden irat rendben volt.A férjem olyan állapotban volt,hogy gégekanülje volt és gyomorszondája,ami azt jelenti 3 óránként etetni,másfél óránként itatni kellett szondán keresztül .Hátha ilyen beteg ápolása után nem jár akkor nem tudok mit mondani.Különböző gyógyászati eszközöket kellett beszerezni,hogy otthon tudjuk ápolni,többekközöt egy 50000ft os leszívó gépet is.De a kormányhivataltól a hölgy látta és minketten azt mondták,hogy jár az ápolási díj,ennek ellenére nem,hogy pénzt de semmi határozatot nem kaptunk.HÁT HA ILYEN SÚLYOS BETEG UTÁN NEM JÁR AKKOR KINEK KÉRDEM ÉN,EGYÉBKÉNT EZ A RÉMTÖRTÉNET BÉKÉS MEGYÉBEN TÖRTÉNT.

Kedves Katalin! Jár az ápolási díj és még heti 20 órában dolgozni is lehett mellette.Már nem az önkormányzatnál kell kérni hanem a kerületi kormányhivatalnál. A te esetedben nem tudom miért utasították vissza.Ha a gyermek folyamatos gondozásra szorul akkor jár.Az ápolási díj nem segély jövedelemnek számít.Ne hagyd ennyiben. Üdv Ilona

Jó, hogy még megengedik, hogy mellette legalább heti 20 órában lehetne dolgozni! De ki az aki ezt kitalálta, hogy így korlátozzák a munkavégzést! Talán azok akik ezt kitalálták, kifizetik az ápolók rezsijét, számláit, BKV bérletét, ennivalóra elköltött pénzt? Ha egyáltalán marad, abból a siralmasan alacsony ápolási díj összegéből valami még a megélhetésre! Mert nincs egy Önkormányzat sem, aki a szívügyének tekintse a betegápolók sorsát, gondjait, anyagi nehézségeit! Mintha büntetnék azokat az embereket, akik felmerték vállalni a betegápolás minden gondját, baját, fizetni valóját! Egyáltalán milyen emberek kaptak itt képviselői mandátumot a parlamentben, akik semmit sem tesznek a legalacsonyabban díjazott munkadíj felemeléséért? Semmit sem tettek a 4 év alatt, de az előző kormányok sem! Mintha nem is hallanák meg a kéréseket, amiket itt az interneten olvasnak, ha egyáltalán olvasnak!
Nem érdemelték meg a szavazók bizalmát a mostani kormány sem! Egyáltalán ki figyel oda az ápolók megélhetési gondjaira, amit Ők szavaztak meg ilyen alacsony összegre évtizedek óta! Talán nem is tudják mekkora kárt tettek az emberek életében ezzel! Eladósították Őket, és magukra hagyták a családokat a küszködésükkel, a bajukban! Nem elég, hogy látniuk kell minden nap a szeretteik szenvedéseit, betegségükkel azonosulni kell. Még el is lehetetlenítik Őket azzal, hogy megtagadják tőlük az anyagi, társadalmi segítséget, felelősségvállalást a beteg emberek sorsát illetően! Miért csak a családnak kell küszködni egyedül ebben az élethelyzetben? Miért is nem társadalmi közügy ez ami mindenkit értinthet egyszer valamikor, ha még idáig nem is kerültek ilyen helyzetbe!
A kórházi intézményeket támogatja a kormány, meg az elfekvőket is. De az otthoni ápolókat semmivel sem támogatják! Pedig Ők aztán mindent megtesznek a betegekért az erejükön felül is! Nem úgy mint az intézményesített ellátásoknál, ahol sem szakember nincs elég, sem szívvel, lélekkel dolgozók!
Ezért is van otthoni betegápolás, mivel a kórházakban tönkre tett betegeket, valakinek mégis csak utógondozni kell. És csak a családra számíthat a beteg, senki másra ebben az országban!
Szégyen, hogy ennyi süket fülű parlamenti képviselő van ebben az országban! Aki csak közömbösen végzi az egyáltalán nem áldásos munkáját! Az emberek nyomorgása, kiszolgálatott helyzete láttán sem tesz értük semmit sem! Miért veszik fel ilyen emberek a keresetüket? Még a minimálbért sem tudták elérni, hogy megkaphassák a súlyosan fogyatékos, fekvőbetegeket ápolók érdekében! Még erre sem voltak képesek, hogy megfelelő díjazást és legalább munkaviszonyként elismerést vívjanak ki a betegápolók érdekében! Mi lesz, ha már a betegápoló sem tud dolgozni, mert a sok nélkülözésbe, adóságba belerokkan, idegileg teljesen tönkremegy a sok küszködésbe? Akkor a képviselő urak, hölgyek leváltják a betegápolsában? Mert a betegápoló szoglálatok több százezer ft-ért vállalják csak a betegápolást havonta, nem úgy mint a szerencsétlen családtagok, fillérekért: és csak 1 fő kaphat ilyen díjat, hiába kórházként dolgozik a saját otthonában, megfelelő anyagi, fizikai támogatás híján! A saját életvitelét, minden kényelmét, pihenését feladva, önmagára felvállalva mindent!
A parlamenti képviselők ezt felvállalnák, havi 34.515.-Ft-ért, vagy esetleg pár ezer ft-tal többért, amit a kiemelt ápolási díjra szántak! És még sehol senki sem kapta meg, aki az E minősítésre vár idős beteg szülei, vagy hozzátartozója érdekében!
Meddig ülnek még bürokratikus módon ezen a témán! Hol van itt a hatékony emberileg is elfogadható emelés? Sehol! Csak választási kampányhoz kellett bedobni, hogy kicsit megemelik a díjat! De annyira húzzák, halasszák a dolgokat, hogy még azt a pár ft-ot, emelést sem látják az érintett családtag/ok, pedig már március lesz pár nap múlva!
Mindenkinek megemelték a pénzét a közalkalmazottaknak, az orvosoknak, az ápolóknak, a pedagógusoknak!
Az ápolási díjon lévők meg azóta is csak várnak, várnak a nagy változásra, hogy végre az Ő munkájukat is elismerje az Állam!
Hol marad az elismerése ennek a legkeményebb fizikai, szellemi, idegi, anyagi megterheléseket jelentő munkának?
Szeretetből nem lehet megélni, ahhoz, hogy az ápoló életben maradjon és tudja ápolni a betegét, ahhoz neki is meg kell, hogy éljen! Emberhez méltó életet kér nem alamizsnát!
Jobban megdolgozik ezért a díjért, mint Önök a több százezer ft-os fizetésükért! Amit jogtalanul, érdemtelenül vesznek fel! Mert semmit sem tettek a kórházakban beteggé vált emberek otthoni ápolási munkáinak megfelelő elismeréséért! Egyik párt sem érdemli meg, hogy szavazzanak rá!
Ez a véleményünk! Mert nincs Önök között egy olyan képviselő sem, aki kiállt volna végig a betegápolók érdekében a legalább minimálbér szintjére felemelés mellett! És a munkaviszonnyá tétel mellett, ami már évtizedek óta jogos lenne! Nem csak igérgetni, hanem cselekedni is kellett volna már érte, hogy ez meg is valósuljon, még a betegápoló és betege életében!!!!
2014.02.25.

SOLTÉSZ. MIKLÓS ÁLLAMTITKÁR VAGY SEGÍT VAGY LE LEHET MONDANI DE AZONNAL ENNYI NEM VÁRUNK TOVÁBB ELÉG LEGYEN..

.A BIZONYTALAN SZAVAZOK NEM KÉRNEK MSZP ÉS A FIDESZ-KDNP PÁRTOKBÓL.. CSAK ISTENNEL AKARNAK BÉKÉBEN ÉLNI ÉS CSALÁDJAIKKAL. DE A POLITIKA URALKODIK 10 MILLIÓ VÁLASZTÓPOLGÁR ÉLETE FELET MEG ÉLTETÉSÜNK VESZÉLYBEN ŐK MONDJÁK MEG MI LESZ ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE MINDEN KÖZPÉNZ KULCSA AZ ÁLLAM VAGYONA NÁLUK VAN ÁTNÉZNEK RAJTUNK A POLITIKUSOK EZÉRT NEM SZAVAZUNK RÁJUK 2014 -ÉVBEN EMBERI SZOCIÁLIS TÁRSADALMI EGYENLŐ JOGOK KELLENÉNEK ÁPOLÁSI DÍJ 8 ÓRA FŐMUNKA IDŐ LEGYEN.. MÉG 2013. ÉVBEN ! DE A SZEGÉLY EMBERNEK MINDIG SAJÁT MAGA IGAZÁT KELL MEG VÍVNI MEG VÉDENIE A MÉDIA HATALOM NINCSEN 10 MILLIÓ VÁLASZTÓPOLGÁR KEZÉBE BESZÉDEINKET GONDOLATAINKAT JAVASLATAINKAT KÉRDÉSEINKET NEM TUDJUK FEL TENNI A POLITIKA KÉPVISELŐINEK ÁLLAMTITKÁRAINAK SOLTÉSZ MIKLÓSNAK MEG NEM ÉRDEKLI LE SZÖRPLIK AZ ASZTALRÓL A CIVILEK VÁLASZTÓPOLGÁROK JOGAIT EZ KETTŐS MÉRCE AKÁR TETSZIK AKÁR SOLTÉSZ MIKLÓS ÁLLAMTITKÁR ÚR. NÉGY ÉVIG A FIZETÉSÉT NEM TEJESEN JOGSZERŰEN KAPTA MERT ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE SEMMIT NEM CSINÁLT VIZESE VISSZA A FIZETÉSE FELÉT SŐT OSSZÁK SZÉT 50 EZER ÁPOLÁSI DÍJAS EMBER KÖZÖTT KARÁCSONYRA EZ ILY LENNE IGAZSÁGOS. DE AZ UTOLSÓ NAP JÉZUS KRISZTUS TŐLÜK IS SZÁMON KÉRI MIT NEM TETTEK MEG NEM EZÉRT KÜLDTÜK ŐKET A PARLAMENTBE A FIDESZ-KDNP VÁLASZTÓPOLGÁROK ÜGYE EBBEN EGYET ÉRTÜNK SOLTÉSZ MIKLÓS ÁLLAMTITKÁR ÚR HOGY CSAK A SOK MILLIÓS FIZETÉSEKET FEL VEGYÉK A VÁLASZTÓPOLGÁR MEG PUSZTULJON BELE A SZEGÉLYISÉGBE. AZÉRT NEM KELL A BÁRSONY SZÉKET MÁSOK ELŐL EL FOGLALNI PÉLDÁUL ELŐLEM AKINEK 10 MILLIÓ VÁLASZTÓPOLGÁR SOKKAL FONTOSABB MIT SOLTÉSZ MIKLÓS ÁLLAMTITKÁRNAK ÁPOLÁSI DÍJAS EMBER 50 EZREN VAGYUNK 22.800 FORINT ÉS 29.500 FORINTOKBÓL ÉLÜNK ÉS SENKI NEM SEGÍT RAJTUNK.

Teljesen igaza van Önnek!
Az ápolási díjon lévők évek, évtizedek óta nyomorognak abból a díjból, amit ránk szánt a kormány!
Az ápolási díjon lévők érdekeivel senki sem törődik ma Magyarországon!Hagyják eladósodni a családokat, akik felmerték vállalni a karrier építésük helyett a hozzátartozóik ápolását, gondozását! Félretették az önérdeküket, az életmentés érdekében!
Csak a kisgyerekesekkel törődik minden évben a mostani kormány, amióta hatalomra került!Minden pénzeszközt erre fordítja szociális területeken!
De hol van itt az idős, mozgáskorlátozott, fekvőbeteggé vált emberek joga, érdeke? Miért is nem fontos nekik az, hogy az emberek még ha élni szeretnének, életben is maradhassanak?
Minden anyagi eszközt sajnál ezektől a családoktól, emberektől, mintha nem is léteznének!
Pedig vannak ép eléggé ilyen élethelyzetben nagyon sok család! Akiknek már nem a gyerekszülés a gondjuk, hanem az idős, magatehetetlenné vált beteg szüleik ápolása, gondozása egész nap!
Negatív diszkrimináció, hogy az idős beteg emberek gondozását végző családtagokat semmibe sem veszi a jelenlegi kormány is!
Az előző sem volt jobb, Ők sem tettek semmit sem ezügyben!
Csak a hiegetések, igérgetésekig jutottak el ebben az évben is!
De kézzel fogható eredményeket nem tud a jelenlegi FIDESZ kormányzás sem felmutatni!
Ne alamizsnával intézzék el ezt a legnehezebb munkavégzést!
Ahol az ápolónak fel kell adnia a teljes, eddig megszokott normális életvitelét!
Magára már egy fillére sem marad az ápolási díjból, hiszen még a rezsire sem elég, nemhogy a megélhetésre a jelenlegi max. 34.515.-ft.
Ami már a kézhezkapásnál sem ennyi, mivel a közlekedési bérletet is ebből kell megvennie, hogy egyáltalán a beteg és saját maga érdekében egyáltalán a BKV-t használni tudja!
A terheseknek, nyugdíjasoknak van kedvezmény a közlekedésükhöz!
De a betegápolónak egy fillért sem ad támogatást a kormány ezen a téren sem!
Meddig akarják csak pár ezer ft-okkal megemelni és azt is csak jövőre, hiszen az nem megoldás!
Egyáltalán nem számít munkaviszonynak, csak szolgálati időnek!
Tehát a nőknél, akik ebben a legjobban érintettek, semmire sem mennek a szolgálati idővel, ha ezt nem veszik munkaviszonynak!
Márpedig ez még egy részmunkaidős bért sem tesz ki, ez a megalázóan alacsony díjazás.
Ezért a gyakorlatilag egész napos munkavégzésért!
Hiszen, itt nem csak ápolni kell, hanem mindent ami a háztartásban előfordul ellátni kell!
Arról nem is beszélve, hogy még előnyt sem élvez az ápoló, ha a betege érdekében a hivatalokba eljár, vagy orvoshoz kell mennie!
Nincs egy igazolványa sem arra, hogy legalább soronkívül fogadják!
Hiszen Ő nem érhet rá órákig minden egészséges embert végig várni, aki még menni tud a saját lábán a hivatalokba, ill. orvoshoz!
Neki ez is egy felelősség, hogy amíg a hivatalokba ücsörög és a sorát kivárja, addig a fekvő beteg egyedül van, nem számíthat a segítségére senkinek sem!
Tehát óriási felelősség is nyomja a vállát az összes lelki terhekről, anyagi eladósodásról nem is beszélve!
Próbálta- e valaki ezt csinálni a parlamenti képviselő urak, hölgyek közül, amit egy ápoló éveken keresztül, önmaga élethelyzetét félretéve végig csinál???
Vagy csak a kipárnázott karosszékekbe ülve döntik el helyettünk, hogy mitől menjünk mégjobban tönkre?!
Mert az Önök ápolási díja egyenlő az elszegényedéssel, a mélyszegénységbe kerüléssel, amibe mi már benne is vagyunk évek óta!
Nem kell ahhoz devizahitelesnek lenni, hogy önhibáján kivül egy ápoló elszegényedjen teljesen!
Elég hozzá az érdektelen, közömbös parlamenti képviselők felelőtlen döntései, akik nem gondolják végig, hogy miért ilyen alacsonyan tartják ezt a munkavégzésért járó bérezési formát!
Kívánom, hogy egyszer megtapasztalják, és szégyeljék el magukat, hogy ennyi család életét megkeserítik az alacsony ápolási díjjal.
Hogy képtelenek megérteni, hogy ez egy kőkemény munka, amiért legalább a minimálbér járna, és tisztességes 8 órás munkaviszonyban az elismerése ennek az emberfölötti munkának!
Mert bizony ehhez nagyon sok türelem, empatia, fizikai erőnlét, állóképesség, pszichológiai tudás, emberszeretet kell!!!
Ami a parlamenti képviselőkből teljesen hiányzik!
Hiszen Ők szavazták meg eddig is a méltatlanul alacsony összegeket!
Anélkül, hogy személyesen megtapasztalták volna egyszer is, hogy ez a munka mennyire összetett és mennyi áldozatvállalást igényel a családok részéről!

Boldog Karácsonya csak annak lehet, aki mindent megtett az embertársai élethelyzetének igazi javításáért!
Nem csak az utcán lévő emberekkel kell törődni, hanem, akik a 4 fal közé szorulva élik le évekig az életüket, nem tudnak fesztiválokra, rendezvényekre járkálni!
Csak gondozni, tűrni, ellehetetlenülni az ápolási díj és a társadalom közömbössége miatt!
Nem csak az egészségeseké a világ! Hanem a beteg embereké is!!!
Nekik is ugyanúgy segítségre van szükségük, ha már az állam nem gondoskodik róluk!
Akkor legalább azt a pénzt, amit a szociális intézményekbe bele raknak, azt annak adják oda, aki tehermentesíti az államot az intézményi elhelyezés mellőzésével!
Sokkal többet költene az állam, ha ott laknának azok a beteggé vált emberek, akik az otthonukban vannak most jelenleg is ápolva!
Értékelniük kellene, hogy egy csomó nővért, orvost is kiváltanak, mert magukra vállalnak minden terhet, felelősséget az otthoni gondozás alatt!
Tehát a legnagyobb támogatást kellene adni nekik, legalább annyit, mint amit egyébként azokra költenek, akik a szociális intézményekben laknak!
Ez a pénz elveszik, nem kerül a valóságosan ápoló családoknak!
Megspórolja az állam a kiadásait így!
Csak a nevetségesen alacsony kb. 800,.-ft/nap díjjal a nap 24 órájára ezt adja csak!
Tehát 800,-Ft-ból egy nap éljen meg belőle az, aki ezt a parlamentben kitalálta és megszavazta!
Ők ennek a kb. 20 szorosát kapják meg, de lehet, hogy ennél jóval többet is és csak 8 órát dolgoznak érte, ha egyáltalán azt ki is dolgozzák!
Mert a legtöbb parlamenti közvetítésnél alig vannak bent a padsorokba!
Tehát nem is tudják igazán, hogy mikor mire szavaznak!
Mert ott sincsenek rendesen, a legtöbben ép, hogy el nem alszanak, egyáltalán hozzá sem szólnak a témákhoz. Csak melegedni járnak be, nem érdemben az állampolgárok érdekében cselekedni!
A véleményünk az magukról tisztelt képviselő urak, hölgyek, hogy egyáltalán nem érdemelték meg a bizalmunkat!
Mert Önök nagyon ráérnek dönteni az ápolók díjazásáról, de a beteg érdeke nem ez lenne, hanem már évekkel ezelötti legalább minimálbér megadása!
Ez nem történt meg sem az idén, sem jövőre nem intézték így!
Tehát ez a kormány sem jobb a régieknél!
Csak a hatalmi harcokat vivják egymással, de a betegekké vált emberek érdekeit nem veszik komolyan, nem is törődnek velünk!
Csak azoknak kívánunk Boldog Karácsonyt, akik egyáltalán fel mertek szólalni, ha nem is hatékonyan, de mégis csak az ápolók érdekében!
A többi azt sem tudja, hogy miről szól a karácsony!
A szeretetről, gondviselésről, az emberek felé kifejezett jóakaratról, és minden olyan dologról, amit a Jó Isten szeretné, ha megvalósulna a földön!
Az pedig egy szóval az, hogy a hit cselekedetek nélkül holt!

Üdv.:
betegápoló családtagok sokasága
2013.12.21.

http://www.peticiok.com/signatures/peticio_az_apolasi_dij_megemeleseer/
A célunkat el kell érni!26550FT-ból meg élni..már kínlódás,nagyon elkeserítő ..

Egyszerűen érthetetlen, hogy ennyi levél, kezdeményezés után, miért nem veszi észre a Magyar kormány, hogy mennyi ember él elkeserítő helyzetben azért, mert ilyen alacsony összegből kell "megélnie". Ez nem élet, hanem csak vegetálás! Közbe meg a legkeményebb munkát végzi a nap 24 órájában. Emberi életre vigyáz, gondoskodik róla. Nincs szabadság, nincs pihenőnap, csak az örökös küszködés a létfenntartásért! Segítség nélkül csak összeroppan az ápoló előbb utóbb! Ez nem lehet a célja a Magyar kormányra, hogy a betegápolóból, eladósodott, beteggé váló embert csináljanak! Mert ez csak ahhoz vezet. A súlyos fekvő betegeket nem lehet csak úgy magukra hagyni, egész napos kitartó, embert próbáló fizikai, szellemi, idegi terheket jelent ez a munka!
Próbálja ki csak valaki azok közül, akik ezt a silány díjazást megállapították! Mert fogalmuk sincs, hogy ez milyen megpróbáltatásokkal, és erőfeszítésekkel jár az ápoló részéről! És ez bizony nem a beteg gyógyulását segíti elő, hogy a családtagok elszegényednek, miközben a leg Krisztusibb feladatokat végzik a nap 24 órájában, jó esetben ha tudják felváltva, ha nem, akkor csak magányosan egyedül küszködve!
Ápoló családtagok tízezreiről van itt szó

Az ápolási díjon lévőknek miért nincs segítség ajándékcsomag, ételcsomag? Ők a legrászorultabb rétegek! De még csak tudomást sem vesz róluk a kormány! Mintha nem is léteznének! Miért nem támogatják Őket legalább karácsonykor? Ha már egész évben nem törődnek velük?
A szociális osztályok az Önkormányzatokban mire valók egyáltalán? Ha a feladatukat nem végzik el ezen a téren sem rendesen?!
Miért nem figyelnek fel erre jobban hivatalból, hogy egy ápolónak milyen nehéz egyedül küszködnie a beteggel?
Ébresztő, figyelem! Ne dugják homokba a fejüket! Akik nem tudnak sztrájkolni menni a betegeik mellől, azokat külön mindenféle könyörgés nélkül kellene anyagilag a legjobban támogatni!
Az embertelenség jellemzi ezt a kormányt, ezt az országot, ha nem veszi észre a legjobban rászoruló emberek segélykiáltásait!!!
"Boldog karácsonyt"? Ha megadják nekünk is az életbenmaradáshoz az esélyt!
Üdvözlettel:
egy ápolási díjon lévő ember a sok közül
A XI.kerületből
2012.12.18.

A szociális intéuményekben nincs elég szakápoló, sem figyelem az idős betegek iránt. A fekvő betegeket ilyen helyen nem lehet normálisan, szakszerűen idő és ápoló személyzet híján ellátni. Csak az otthoni ápolás a megoldás.De erre a kormánynak áldoznia kell legalább minimálbér szintjén! Hiszen sokkal többe kerül a szociális intézmények fenntartása, mint egy ottnoni mindent ellátó, betegápoló megfizetése!
Ne sorvasszák el az otthoni ápolást! Ne hagyják, hogy emberek éhezzenek, csak azért, mert merték felvállalni ezt a kemény, és sokszor az ápolónak is elszegényedést jelentő munkát. Mert a mai törvények semmibe sem veszik az otthoni ápolók áldozatos munkavégzését! Mintha ez a réteg nem is létezne számukra! Pedig a lakosság jelentős része már gondozásra szorul idős korára. És egyre többen lesznek magatehetetlen emberek. Ezek sorsa megoldatlan a mostani rendszerben!
Ha nem tudnak megfelelő, emberhez méltó körülményeket teremteni a szociális otthonokban, akkor támogassák azokat a családokat, akik ezt megteszik helyettük! Sőt annál sokkal többet. Mert mindenben a betegek érdekeit tartják szem előtt! Nem a reflektorfénybe vannak, hanem bezárva a 4 fal közé! Csak azért, mert még arra sincs idejük, hogy a saját életvitelüket élhessék! Önfeláldozó munkájukért megérdemelnék a kormány, a társadalom anyagi támogatását! Tisztességes munkaviszonyként elismerését! Nem a közömbös, semmitmondó, lesajnálást! Amit ez a kormány és az előző is művelt e- téren, az botrányos és elfogadhatatlan! Hogy emberek élethelyzetét keserítik meg az embertelen törvényeikkel! Az alamizsna amit adnak a munkájukért, egyszerűen minősíthetetlen és szégyen!
A szolgálati időbe meg megkülönböztetés a gyerek ápolás és az idős ember ápolása között egyszerűen negatív diszkrimináció és elfogadhatatlan! Milyen emberek ülnek a parlamentbe? Hát nincs egy igaz ember sem közöttük? Aki szívügyének tartaná az otthoni ápolási munkáért való díjazás felemelésének szorgalmazását?!Hova fajul ez a világ? Ha az emberség az idős, elesett, beteg emberek érdekeit már nem tartja szem előtt? Hol a határ az embertelenségben? Akik döntéshozók, azok ébredjenek már fel, hogy nem az otthoni ápolási díjon kell spórolni évek óta! Hanem az értelmetlen beruházásokon, rendezvényeken, a média, szórakoztató ipar mértéktelen támogatásán!
Mert az csak bizonyos rétegeknek haszon! De az ember élete, és annak megtartása közügy! Ne dugják homokba a fejüket a probléma előtt!Milyen felnövekvő nemzedék lesz a mai fiatalokból, ha nem tudják majd ellátni, mert nincs hozzá anyagi hozzájárulás a családjuk idősebb tagjait!
A szolgálati időbe minden ápolási munkát végző ember munkája, be kell hogy számítson! Ha rossz döntéseket, rendeleteket hoztak, akkor azt sürgősen javítsák ki! Az emberek érdeke mindenek előtt és mindenek felett fontosabb a hatalmi és örökösen hangoztatott gazdasági érdekeknél! Az a gazdaság nem lesz sohasem erős, ahol a beteg emberek ügyével, és azok hozzátartozóival nem foglalkozik a kormány megfelelően, és elfogadhatóan! Vegyék már észre a családok nem csak fiatal és erős emberekből állnak. Hanem több millió idős, beteg emberből is.Őket és a körülményeiket soha sem szabad figyelmen kívül hagyni! A médiák csak a szórakozásról, fiatalok támogatásáról szólnak. Itt az ideje, hogy minden korosztályról szóljon, ne csak azokról, akik csak maguknak élnek!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!