Fizetési fokozat megállapítása

Tisztelt Hozzáértők!
Választ szeretnék kapni a következő problémára
1992-ben érettségiztem, majd 3 évig közalkalmazottként dolgoztam, innen mentem 3 évre gyesre, majd egy év munkanélküli után, 2000-től 2009 november 15-ig egy multi cégnél dolgozom (tehát nem vagyok közalkalmazott) Novembertől 16-tól közalkalmazottként fogok dolgozni, de a munkáltató, csak a közalkalmazottként eltöltött 3 évemet akarja figyelembe venni a fizetési fokozat megállapításánál.(D2) Tényleg csak ezt a 3 évet kell figyelembe vennie? Ha nem, kérem az idevonatkozó jogszabályokat is sziveskedjenek elküldeni. Köszönettel: Gabi1973

Tisztelt Fórum!
Érdeklődni szeretnék, hogy pedagógus gyakornok vagyok és most minősültem ped.1-re. Tehát szeptembertől ped.1-es fokozatban kezdek de január 1-től kapom az ezzel járó fizetés emelést. Az lenne a kérdésem, hogy szeptembertől még a gyakornoki 20 óra a minimum tanítási órám vagy a gyakornoki pénzért az óraszámom 26?
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Hozzáértők!
2018 Augusztusig Székesfehérvár Tankerülethez tartozó iskolában tanárként dolgoztam, majd áthelyezéssel, szept 1-től a Budapest Szakképző Centrumhoz Szakiskolájában.
Az volna kérdésem, hogy visszaminősíthetnek jövedelem terén kb. 30 000 ft, azzal a címszóval, hogy a Tankerület nem jól számolta az éveimet????? Szeptemberre kiszámolt fizetésem is 60.000 Ft kevesebb volt, annak ellenére, hogy első nap már átadtam számukra az elmúlt évi kinevezésem. Én úgy tudom, hogy nem adhatnak kevesebb fizetést, viszont nem tudok erre vonatkozó pontos jogszabályt.
Előre is köszönöm a válaszát.

A KJT 87/A paragrafusa rögzíti, mely jogviszonyok ismerhetőek el a közalkalmazotti előremenetei rendszerében. Ez alapján közalkalmazotti jogviszony a közalkalmazotti- köztisztviselői stb. jogviszonyban töltött idő. A fizetési fokozat megállapításánál (elismert - nem közalkalmazotti jogviszony -) figyelembe vehető még a (3) bekezdésben felsorolt jogviszonyok, röviden értelmezve:
- a munkaviszonynak (nem közalkalmazotti viszont munkaviszony, tehát pl. az egyéni vállalkozó, a gt. szerinti tagsági jogviszony nem munkaviszony) az az időtartama, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel (vagy képesítéssel) rendelkezett (tehát, ha a munkakör betöltésének feltétele pl. gazdasági diploma, ilyen szakról szóló diplomájának kiállítási dátuma)
- az 1992 július 1.-ét megelőzően fennállt minden munkaviszony (figyelem! csak munkaviszony, tehát pl. a kisiparos, nem számíthatja be az e jogviszonyában töltött idejét)
- a sor- vagy tartalékos katonai (és polgári) szolgálatban töltött idő
- a közszférában eltöltött ösztöndíjas foglalkoztatás.
Kitétel röviden: ugyanarra az időszakra nem lehet kétszer figyelembe venni (eltérő jogcímen) jogviszonyt.

Fentiek alapján jogosnak tűnik, hogy nem veszi figyelembe a multinál töltött időt (kivéve, ha a betöltendő közalkalmazotti álláshoz szükséges végzettséggel az adott időszak alatt rendelkezett!
(Talán ennyi röviden)...

Tisztelt Fórum! Önkormányzatnál vagyok állományban, mint köztisztviselő. Jelenleg fizetés nélküli szabadságon - melyet ápolási díj miatt igényeltem. Kérdésem az, hogy ez az időszak (2 év)beszámít-e az átsorolásokhoz, vagy pedig kiesik. Fél év elteltével ugyanis átsoroltak, és nem tudom, hogy jogos volt-e, vagy tévedtek. Ha igen, akkor annak csak örülök. Várom válaszukat.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!