Pedagógiai asszisztens az óvodai csoportban

Pedagógiai asszisztens és kisgyermekgondozó-nevelő végzettséggel rendelkezem. Jelenleg óvodában dolgozom. Az óvodavezetőnk szerint pedagógiai asszisztens nem maradhat gyerekekkel egyedül, óvónő nélkül. (Nem rám vonatkozik csak, általános ez a véleménye.) Ezt nem értem. Iskolában helyettesíthettem, napközizhettem szükség esetén, reggeli ügyeletet láttam el, főmunkatársi címet kaptam munkám elismeréseként. Bölcsődében is saját csoportom lenne, de nevelőotthonban is saját csoportom lett volna, ha oda mentem volna dolgozni. Létezik olyan törvény, amely kimondja, hogy pedagógiai asszisztens óvónő nélkül nem lehet a csoportban? Én nem ezt tanultam a képzésen, de azóta változhatott a helyzet.

Szia. Hát számomra nem volt világos a válasz. Nekem is folyton ezt hangoztatják, de a gyakorlat szerint ahogy kiesik az óvónő egyedül maradok a csoportban akár több órát is. Engem nem zavar, élvezem de jó lenne tudni a tv mit is mond ki. Tényleg csak akkor vagyok egyedül ha nincs más megoldás. De akkor szabadna vagy a nem????? Már engem is érdekel, hiszen folyamatosan ezt kapom hogy nem szabad de csináld.....
Kaptál már rá választ? Akkor írd meg kérlek!

Mint a munkakör neve is mutatja:pedagógiában ,,csak" segítő-asszisztens szerepe jut.A bölcsődében mivel szakképzettnek számítana,valóban lehetne saját csoportja.Én így gondolom,remélem segítettem.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!