pedagógiai asszisztens

Sziasztok! Szeretném tudni, hogy az új 2013. szept. 1-én életbe lépő közalkalmazotti bértábla szerint a pedagógiai asszisztens fizetése hol nézhető meg.
(eddig C 11-ben voltam btto 114.000,-Ft most vajon hol vagyok?)

Az új tv. szerint iskolákban hány fő után és óvodákban hány fő után mennyi ped.asszisztenst alkalmazhatnak?

Szeretnék érdeklődni, hogy napi 4 órába van Óvodánkba Pedagógiai asszisztens.
Mi is valójában a munkája ? Nem a dadusoknak kell segíteni-e ? Valóban csak ül a csoportba, és figyeli az óvó néni munkáját ? Vagy esetleg ki kísér egy egy gyereket a mosdóba ? Valóban annyi éves szabadság illeti meg,mint a rendes főiskolás pedagógust ??
Kérlek benneteket szíveskedjetek választ adni a feltett kérdéseimre !
Köszönöm

A ped. assz. az óvodapedagógus munkáját segíti nem a dajkákét és megilleti őt a pedagógus pótszabadság, hiszen ha nincs gyerek, dolgozni sem tud.

Van olyan pedasszisztens aki 45 nap szabadságot kap én 30napot, 2gyermek és kb 20év munka után honnan tudom ezt meg hogy, igazából mi a a a Jogos.?

326/2013 Kormány rendelet alapján jár neki is a pótszabadság,ugyan úgy mint a pedagógusoknak.

Akkor miért hunyják be a szemüket az intézményvezetők és miért nem adják meg?????? Sőt mást sem, ua. a fizetés minta dajkáknak. Rájuk miért nem vonatkoznak a törvények? Hova lehet fordulni szaktanácsért?

Létezik arra törvény, hogy a ped.assz, csak 08:00tól 16:00ig dolgozhat? Esetleg 07.00-15-00???

Nálunk a gyerektől függ. A munkáltató dönti el hogy milyen munkarendben kell ledolgozni a 8-órát.
pl: Ha az autista vagy sni-gyerek 07.30-ra jön akkor akkor az asszisztens munkaideje 15.30-ig tart és értesítik a szülőket hogy addig jöjjenek a gyerekekért.
Minden óvoda más, nem lesz egyforma hely , van olyan ovi ahol a munkaidő 7-óra 30-perc mert 20-perc pihenő időt utoljára is kiveheti.....
Sok múlik a vezető emberségén.

Kedves Réka!A a 20 perc kérdése nem a vezető jóindulatától függ, hanem a jogszabályi rendelkezéstől, történetesen a munkakezdéstől számítva min.3 óra max.6. óra, amikor kivehető és nem a munkaidő része.Tehát nem vehető ki 7óra 30perc után!Nézz utána:)

Köszönöm a választ. Aranyos vagy.
Esetleg nem tudsz erre egy törvényt linkelni nekem? Sehol nem találok.
A mi intézményünk ,,törvénymániás"

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300326.KOR

Mindenhol a törvény alapján dolgoznak , csak van ahol emberséges a vezető és nem hatalom mániás.
12. A nevelő-oktató munkát végzők pótszabadságára való jogosultsága és a szabadság kiadásának szabályai

30. § (1) Nevelési-oktatási intézményben az Nkt. 3. mellékletében felsorolt pedagógus, óvoda- és iskolapszichológus, valamint a pedagógiai asszisztens, szabadidő-szervező, gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő, gyógypedagógiai asszisztens, pszichopedagógus munkakörben foglalkoztatottak jogosultak az nevelő és oktató munkát végzőket megillető pótszabadságra.
2014-től a jogtár szerint az asszisztenseknek 46-nap szabadság jár.

Nagyon jó lenne!!!!!! Sajnos ez nem így van!! Tőlem 16 napot vesz el a munkáltatóm!! Mindíg azt mondják,hogy ez 46 nap csak adható,nem jár!!! Így saját jogán elveszi tőlem ezt a 16 napot!! Az óvónők szerint sem jár a ped. asszisztensnek annyi szabadság mint nekik!!! A fizetésről csak annyit,hogy nálunk vannak olyan dajkák,akik tőlem 10000.-,20000.- ft-tal több nettót kapnak!! A bruttónk ugyan annyi a bérpapíron!! Én már semmit sem értek!!! Van valaki aki egyházi óvodában dolgozik?? Ott megadják a 46 napot???

Hól jár a pótszabadság a gyógypedagógiai asszisztenseknek?Padagógiai szakszolgálatoknál is?

D fizetési osztályba sorolásnál jár -e a pótszabadság a pedagógiai asszisztenseknek?

Igen jár a pótszabadság 2013 augusztus 30-val lépett hatályba
Magyar Közlöny

Ez a kormányrendelet ugyanúgy vonatkozik a középfokú és a felsőfokú pedagógiai asszisztensekre, vagy csak azoknak jár akiknek diplomájuk van? Ha a munkáltató mégsem akarja megadni hova lehet fordulni segítségért, úgy, hogy lehetőleg a munkahely is megmaradjon?

Szociális életpályamodell vonatkozik a ped.assz-re is?

Sajnos nem. Direkt megkérdeztem a munkahelyemen, és azt a választ kaptam, hogy ez sem, mint a ped. életpályamodell sem. Majd esetleg 2015. szeptemberben foglalkoznak velünk is. Hááát.... én már kicsit szkeptikus vagyok. Valahogy mindenből kimaradunk. :(

A pedagógiai asszisztensek az oktatási intézményekben vannak alkalmazva.
Ezért rájuk az oktatási törvény vonatkozik.
A szociális szféra, azon belül is a gyermekjólét más elbírálás és törvény alá tartozik.
Ami tehát kimaradt a ped.életpálya modellben a ped.asszisztensekre vonatkozólag, azt a szociális életpályamodell nem fogja pótolni.

köszi, de nem a szabadságot kérdeztem, hanem a munkaidőt!

Sziasztok szeretném megkérdezni a pedagógiai asszisztensek pontos munkaidejét, nekem 8-óra 20-perc a kötelező bent-tartózkodás a csoportban és külső információk szerint max 8-órát kell dolgozni.

30. § (1) Nevelési-oktatási intézményben az  Nkt. 3.  mellékletében felsorolt pedagógus, óvoda- és iskolapszichológus,
valamint a  pedagógiai asszisztens, szabadidő-szervező, gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő, gyógypedagógiai
asszisztens, pszichopedagógus munkakörben foglalkoztatottak jogosultak az  nevelő és oktató munkát végzőket
megillető pótszabadságra.
Kérdésem: A laboráns kimaradt???

Januártól jár adó kompenzáció nekem? (szept5-től vagyok szakképesített ped.assz.)

Sziasztok!

Elfogadták a törvényt, miszerint 250 gyermekenként alkalmazni kellene 1fő pedagógiai asszisztenst. Az országban több helyen is láttam ilyen állást, viszont itt Debrecenben, az ország második legnagyobb városában, valamint a vonzáskörzetben sincs egyetlen állás meghirdetve ebben a munkakörben.
Valakinek van ötlete, hogy ha máshol van, akkor itt miért nincs?
Írtam levelet a KLIK-nek és a tankerület vezetőnek is, persze választ azt nem kaptam.
A helyi iskolákban sem tudtak választ adni. Az önkormányzatnál is érdeklődtem, hogy lesz-e legalább a közmunka program keretében ha már a törvény előirja valamilyen formában erre lehetőség, de ott is csak pislogtak.
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban valami információja, azt nagyon megköszönném!

Erre már én is keresem jó ideje a választ.Megjelent a Magyar Közlönyben,tudnak róla mindenhol,csak éppen nem foglalkoztatnak fő állásban.Nincs pénz!!Szintén Hajdu megyéből voltam..

Pont a HVG-n volt nemrég egy cikk, hogy nemcsak hogy nem küldenek el senkit, hanem továbbra is vesznek fel embereket, mert a pedagógusok és akik a szakszolgálaton dolgoznak nem győzik a többletfeladatokat!

Már az is jó lenne, ha legalább iskolánként vennének fel legalább egy embert!
Azt meg nem hiszem, hogy ennyire ne lenne pénz, így is csökkentették a létszámot, mert az elején arról volt szó, hogy 100fő/1 asszisztens, aztán ebből lett 250fő/1, most meg már akkor egyetlen emberre sincs pénz?

Ez a "nincs pénz" azért érdekes, pláne a tankerülettől hallani, mert kötelező alkalmazni asszisztenseket.
Pont úgy a törvény alapján, mint ahogy a tanárok kötelező létszámát is kiszámolják az ellátandó óraszámokból.

Pedagógiai asszisztensként dolgozom egy általános iskolában, heti 40 óra a munkaidőm. Igazgatóm tájékoztatott, hogy a legújabb jogszabályi változások szerint lehet, hogy megváltozik a munkaidőm, mert ezentúl az ebédidőmet is le kell dolgoznom, vagyis naponta 8 és fél órát kell a munkahelyemen tartózkodnom. Úgy tudom, hogy fél óra ebédidő hivatalosan jár, amit nem kell ledolgozni. Arra szeretnék választ kapni, hogy jól tudja-e az igazgatóm, hogy nőni fog a munkaidőm?

Aki heti 40 órában dolgozik, annak a munkáltatójának kötelező biztosítania napi 20 perc pihenőidőt, amit a munkavállalónak le kell dolgoznia.

Akkor szerinted kérhetem,hogy D helyett F-be soroljanak? KI tud erre pontos választ adni?

Pedagógiai asszisztensként vennének fel az óvodába, hova kell besorolniuk?
Van főiskolai művelődésszervező diplomám, középfokú óvónő képzőm, és okj-s pedagógiai asszisztensi képesítésem,azonkívül 13 év közalkalmazotti munkaviszonyom. Segítsetek nehogy olyat kapjak ami nem megfelelő besorolás.
Köszönettel

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!