pedagógiai asszisztens

Sziasztok! Szeretném tudni, hogy az új 2013. szept. 1-én életbe lépő közalkalmazotti bértábla szerint a pedagógiai asszisztens fizetése hol nézhető meg.
(eddig C 11-ben voltam btto 114.000,-Ft most vajon hol vagyok?)

Az új tv. szerint iskolákban hány fő után és óvodákban hány fő után mennyi ped.asszisztenst alkalmazhatnak?

Nagyon zűrösnek (finoman fogalmaztam) tartom ezt az egész pedagógiai asszisztensi kavarást !
Miért kellett beharangozni előre a 100 tanuló/ 1 ped. asszisztenst ? Beetetés volt !!!
A képzőhelyek ontották és ontják ma is a több-kevesebb órában kiképzett pedagógiai asszisztenseket. Hányan helyezkedtek el közülük ? Érdemes lenne felmérni ! Én kb. 5 % körülre tippelek.
A mi városunkban a szabadidő-szervezők és ifjúságvédelmi felelősök (főiskolai, szakirányú végzettségűek)kapták meg a NAPOKBAN az "elbocsátó szép üzenetet" a KLIK-től és nekik ajánlották fel nagyvonalúan a pedagógiai asszisztensi munkakört iskolájukban. Én is így jártam ! Leminősítettek - én így élem meg.

Sziasztok!

Ped. asszisztensként dolgozom egy óvodában. Összefoglalná nekem valaki, hogy mi jár és mi nem jár az asszisztensnek? Esetleg munkaköri leírást is tud valaki?
Segítségeteket előre is köszönöm!

"Vendég 123456"-nek!

Ezek után, annyira elment a kedvem a pedagógus pályától, hogy a továbbiakban nagy ívben elkerülöm és más terület felé orientálódok, ugyanis szerencsére van más képzettségem is.

Én ezen meg sem lepődöm. Ugyanez van az iskoláknál is, a törvény szerint 250fő gyermekenként kellene alkalmazni 1 fő asszisztenst. Debrecen az ország második legnagyobb városa, szóval Budapest után itt van a legtöbb gyerek, mégsem volt meghirdetve egyetlen állás sem. Írtam levelet a KLIK-nek 3 hónapja, de azóta sem válaszoltak.

Gyógypedagógiai asszisztensi végzettséggel ha pedagógiai asszisztensként dolgozom akkor hova kell besorolni? Mennyi bérre számíthatok?
Köszönöm!

Sziasztok a kérdésem még mindig ugyanez, tudna valaki valami információval segíteni? Köszönöm!

Munkáltatótól függ. Nálunk visszasorolták D-be az egyik gyp.a-t, aki ped.assz-ként helyezkedett el.
Bér kb : 74-80ezer forint.
Dolgozol már ped.assz.-ként? Nekem is lennének kérdéseim :)

Igen, dolgozom.

Milyen munkaidőben dolgozol?

És hallottál olyanról, hogy megemelik a fizetésünket?

8óra 20percet dolgozom, nem tudok fizetésemelésről, azért is érdekelne, hogy vonatkozik e rám a törvény miszerint a legmagasabb iskolai végzettségem alapján kell besorolni.

"gypa"-nak!
....ezzel hitegettek, hogy a legmagasabb isk.végzettség szerint lesz a besorolás, aztán mire odakerült a sor (lásd az előzö beszámolómat, "így csinálnak hülyét az emberből"címmel), az önkormányzat egyik pillanatról a másikra eltörölte az előbbi rendelkezést és úgy dömtött, hogy elég lesz a minimálbér is a ped.assz-nek. Sajnos így műkődnek a dolgok ebben a csodálatos országban.

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok!
Valaki aki netán jártas ez ügyben megtudná mondani, hogy a pedagógiai asszisztens állásokat kötelező meghirdetni bárhol is, vagy az iskola maga döntheti el, hogy csak úgy felvesz valakit pályázat nélkül?

Beadtam a papíromat még augusztusban (tanári diploma+ ped asszisztens szakképesítés) egy suliba, mondták hogy majd szólnak, mert még nem fogadták el a törvényt. A minap mentem érdeklődni, hogy tudnak-e valamit mondani ezzel kapcsolatban, s akkor tudtam meg, hogy már betelt az állás, holott se pályázat nem volt, se egy állásinterjú, semmi.

Kis Csacsi!
Az, hogy kötelező meghirdetni, csak egy dolog. Valószínű már régen meg volt kit vesznek oda. Pályázat esetén is már úgy van, hogy igazgató néni, bácsi közeli ismerősei, rokonai köréből kerül oda valaki, mert gyorsan szólnak Nekik, hogy lesz egy ilyen pályázat. Jelenleg ez van Magyarországon. Rengeteg kiírt pályázat és rengeteg fiatal munkanélküli. A papír meg a statisztika mindent elbír. Ha rés van a pajzson akkor talán bekerülhetsz valahova még.

Azzal én is tisztában vagyok, hogy ebben az országban semmi nem megy korrekt módon, értve ezen a látszólagos pályázatok kiírását, amire már rég meg vannak a kijelölt személyek. Mindössze az bőszített fel ebben az egészben, hogy egyik nap azt mondták, hogy fel vagyok véve, a másik nap meg azt, hogy még sem mert a vízfejű önkormányzat az utolsó pillanatban meggondolta magát, hogy bolondok lesznek többet fizetni a (legmagasabb iskolai végzettség szerint ahogy a törvény előírja) amikor az érettségivel rendelkező dadusok is eltudják látni ezt a feladatot kevesebb pénzért. Különben az óvonő ismerőseim azt mondják, hogy ne sajnáljam, hogy nem jött össze mert igazából senki nem tudja, hogy mi is a konkrét feladata egy ped.assz-nek és ez miatt óriási a káosz mindenhol.

Igaza van az óvónő ismerősödnek, é benne vagyok én vagyok a mindenes mindenhol segítek de de nem néznek
semmibe sem. Mint a babérlevél.

Szeptembertől pedasszisztensként dolgozom,de munkaköri leírásom nincs.

Az asszisztens a kiscsoportokban a legszükségesebb. A kicsiket meg kell tanítani játszani. Tanítani kell őket a szokásokra és egy nagy létszámú csoportban van ahol ez létfontosságú.
SNI-gyerekek felügyelete, azok fejlesztése és együttműködés a gyógypedagógussal.
Szemléltető eszközök készítése, rajzolás, dekorálás, csoportok kísérése.
Eszközök beszerzése,ünnepekre való készülés a vezető irányításával
Gondozási feladatok.
Nálunk az asszisztens óvónői és dajka munkát segíti.( Mindenes)
Naplóban csak a hiányzást vezetheti és csak az SNI-gyereket véleményezheti az egyéni fejlesztési naplóban.

Ezek után, azt hiszem végülis jobban jártam ezzel az önkorm.intézkedéssel mert ez a munka az eddigi képzettségeimet tekintve, inkább visszafejlődés lett volna számomra mint sem perspektíva.

Szurkolok Neked, hogy tisztességes és képzettségednek megfelelő munkád legyen.

Itt Magyarországon nem sokan találnak képzettségüknek megfelelő munkát mert az már rég a múlté. Ugyanis az országnak nincs szüksége tanult, képzett emberekre, annál inkább rabszolgákra Nem véletlenül vonják ki a pénzt az oktatásból is. Úgy hogy annyira elegünk lett ezekből az undorító dolgokból, hogy inkább mi is csatlakozunk a gyerekeink után külföldre mert ott legalább megbecsülik és elismerik a dolgozót.

Ha sikerül hamar munkát találnod, akkor mindenképp.
Bár szerintem nem szégyen a munka, csak legyen, főleg a mai világban. Én 47ezer forintért dolgoztam pedagógus diplomával+ informatikai szakképesítés mellett pedagógiai asszisztensként. Most pedig a téli közmunka programot nyomták le a torkomon, mert ha nem vállalom, akkor 2évre törölnek az álláskeresők közül meg hasonló finomságok.

Én 32 évi tanárkodás után, amiből 26 évet ugyanazon a munkahelyen töltöttem nagyon sokrétű feladatokat is ellátva, magyar-történelem szakosként laborasszisztensnek lettem átsorolva/más is/iskolánkban, vagy fél állásba kerültek, mivel a fenntartó 26 órát írt elő kötelezően, a szakiskolákban pedig leépítették a közismeretet. Még csak ped. asszisztensek se lehettünk, mert középiskolában nincs ilyen státusz. Fizetésemelés nekem -12 ezer. Munkaköri leírásom nincs.Pedagógus pótszabadság? Örüljek hogy van állásom: Szerintetek érdemes valamelyik pedagógus szakszervezethez fordulni?

Szept.1-től átkerültél a D 11-be és sajnos a fizetésed ezután is csak 114000,. vagyis a minimál bér.

Szeretnék érdeklődni, hogy napi 4 órába van Óvodánkba Pedagógiai asszisztens.
Mi is valójában a munkája ? Nem a dadusoknak kell segíteni-e ? Valóban csak ül a csoportba, és figyeli az óvó néni munkáját ? Vagy esetleg ki kísér egy egy gyereket a mosdóba ? Valóban annyi éves szabadság illeti meg,mint a rendes főiskolás pedagógust ??
Kérlek benneteket szíveskedjetek választ adni a feltett kérdéseimre !
Köszönöm

A ped. assz. az óvodapedagógus munkáját segíti nem a dajkákét és megilleti őt a pedagógus pótszabadság, hiszen ha nincs gyerek, dolgozni sem tud.

Van olyan pedasszisztens aki 45 nap szabadságot kap én 30napot, 2gyermek és kb 20év munka után honnan tudom ezt meg hogy, igazából mi a a a Jogos.?

326/2013 Kormány rendelet alapján jár neki is a pótszabadság,ugyan úgy mint a pedagógusoknak.

Akkor miért hunyják be a szemüket az intézményvezetők és miért nem adják meg?????? Sőt mást sem, ua. a fizetés minta dajkáknak. Rájuk miért nem vonatkoznak a törvények? Hova lehet fordulni szaktanácsért?

Létezik arra törvény, hogy a ped.assz, csak 08:00tól 16:00ig dolgozhat? Esetleg 07.00-15-00???

Nálunk a gyerektől függ. A munkáltató dönti el hogy milyen munkarendben kell ledolgozni a 8-órát.
pl: Ha az autista vagy sni-gyerek 07.30-ra jön akkor akkor az asszisztens munkaideje 15.30-ig tart és értesítik a szülőket hogy addig jöjjenek a gyerekekért.
Minden óvoda más, nem lesz egyforma hely , van olyan ovi ahol a munkaidő 7-óra 30-perc mert 20-perc pihenő időt utoljára is kiveheti.....
Sok múlik a vezető emberségén.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!