pedagógiai asszisztens

Sziasztok! Szeretném tudni, hogy az új 2013. szept. 1-én életbe lépő közalkalmazotti bértábla szerint a pedagógiai asszisztens fizetése hol nézhető meg.
(eddig C 11-ben voltam btto 114.000,-Ft most vajon hol vagyok?)

Az új tv. szerint iskolákban hány fő után és óvodákban hány fő után mennyi ped.asszisztenst alkalmazhatnak?

Kedves P.P., és Pedagógiai Asszisztens társnők, társak! 2005. óta van ped.assz. végzettségem, idén fejeztem be a kétéves gyp-i asszinsztensit. Nyolcadik éve dolgozom ezekben a munkakörökben. "Rózsika" nyilatkozta, hogy pedagógiai asszisztens bárki lehet. Még közmunkás is... Azóta végrehajtották a "tervet", a mi intézményünkbe is került közmunkás, de szerencsére volt p.a. végzettsége. Ezek szerint viszont nem mindenhol raknak olyan személyt az intézménybe, aki ezzel rendelkezik. Ez óriási hiba, mert mi tanultunk óravázlat készítést, tanmenetismeretet, pedagógiai, pszichológiai, egészségügyi, gyermekvédelmi tudást szereztünk. Ők nem. Milyen minőségi munkavégzést várnak el akkor tőlük? Ráadásul kevesebb bérért, mint amit mi kapunk! Hihetetlenül motiváltak szerencsétlenek, mert az álláskeresési járadékuknál némileg többet kapnak? 2005-ben a ped. asszisztens szakképesítést megszerzők negyede sem tudott elhelyezkedni, ez azóta még rosszabb arányt mutat - szerintem. A Pedagógusok Szakszervezete próbál küzdeni értünk is, a november 22-i demonstráción ez elhangzott. Olyan hatalmas tudást kaptunk a képzés során! A modulzárók készítésével rávezettek minket azokra a megoldásokra, melyek használhatók -lennének- a mindennapi munkavégzésünk során. (Órarendkészítés, stb.) Remélem hamarosan talál munkahelyet Ön is! Azok pedig, akik már el tudtak helyezkedni azt javaslom, említsék meg kollégáiknak, hogy miben tudnának segíteni. Talán kiderül, mennyi mindent tudunk, meglepődnek, hogy annyi mindenhez értünk. (Higiénés nevelés, szabadfoglalkozások tervezése, vezetése, szülőkkel, gyermekvédelmi szervekkel kapcsolattartás, stb.) Az igazgatók jogköréből kikerült az alkalmazottak kiválasztása sajnos. A hivatástudatunk, gyermekszeretetünk tart a szakmában minket, engem is. A foglalkozásunk, munkakörünk valóságos tartalmát jó lenne, ha olyanok is megismernék, meg akarnák ismerni, akik dönthetnek, döntenek a sorsunkról...

Igen sajnos én is azt tapasztaltam, végzettség nélkül beraknak bármilyen inkompetens alakot, aki még esetleg nem is helyi lakos, csak mert valakinek nagyon az ismerőse..aki meg helyben volna, végzettséggel stb..az meg inkább ismerkedjen..

Sajnos ez van mindenhol, ha nincs ismerős, akkor hiába minden!

Ismerős Tanító diploma, segítő pedagógus és pedagógiai asszisztens végzettség+ informatikai képzés. Beadta az önéletrajzot a tankerülethez, persze nem őt vették fel, hanem olyat,akinek még papírja sincsen, csak érettségi.
Behívták közmunkára utcát seperni,az önkormányzatnál könyörgött, hogy legalább akkor ne utcára, hanem tegyék be valamelyik iskolába-óvodába, de őt nem, helyette betették valakinek a valakijét. Sajnos odáig jutottunk, hogy már a közmunkához is protekció kell. Most rajzolgatja a napocskát és a hópelyheket a téli közmunkaprogram keretében. Több iskolája van, mint aki tartja az órát, persze neki nem szóltak a munkaügyitől, hogy lenne egy lehetőség oktatóként, holott a munkaügyinél is be van adva a papírja és a végzettségek is.

Igen, én is ugyanígy jártam, csak annyi külömbséggel, hogy óvodába mentem volna, méghozzá középfokú óvónői végzettséggel és 17 éves óvonői gyakorlattal a hátam mögött!:( Ezt azért csinálták így, hogy minél kevesebb pénzt kelljen kifizetni a kedves dolgozónak mert ugye a szakképzettnek több járna mint a szakképzetlennek. EZ MAGYARORSZÁG! :(

En jelenleg angolos ovono vagyok egy magan oviban. Egyebkent tanitot vegeztem, nincs ovodapedagogusi vegzettsegem, igy jelenleg dajkanak vagyok bejelentve (nem mintha dajka vegzettsegem lenne hozzateszem ...). Mennyi ido egy ped. asszisztensi kepzes elvegzese, mit tudsz errol? Ez OKJ-s kepzes?
Koszi a valaszt!

28 éve dolgozom közalkalmazottként. 21 évet óvodában, 7 évet közszférában és most újra az óvodában, mint ped. asszisztens. 114 000 Ft a bruttóm, mert azt mondják a KIR ebbe sorol be. 1989 óta folyamatosan dolgozom. Valós ez? Meg kell ezzel elégednem, vagy rosszul soroltak be?

Sajnos jól soroltak be. :(
gyógyped.asszisztens.

A pótszabadságot megkaptad?

hol lehet kerni berkompenzacio igenylo lapot???

Bérkompenzációs papír innen letölthető:

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13220.pdf (15.oldaltól-17.oldalig)

hol igenyelheto berkonpenzacio??

Van arra törvény, hogy a ped.assz. 8-16óráig dolgozzon?

Így csinálnak hülyét az emberből!

Bevezetésként azzal kezdeném, hogy középfokú óvonőképzővel rendelkezem mellyel 17 évet lehúztam a pályán elismert óvonőként Pécsett. Időközben kicsit letértem a pályáról és más területen is dolgoztam, de az mellett folyamatosan képeztem magam többek között a pedagógia területén is ezért nem estem ki a szakmából. Épp ezért amikor tudomást szereztem az óvodai ped.assz. állás lehetőségről az elsők között adtam be az önéletrajzomat a volt óvodámba ahol régen is dolgoztam. Ennek eredményeként hétfőn kaptam az értesítést, hogy megszületett a döntés és jan.1-vel betölthetem az állást, az új közalkalmazotti bértábla szerint, középfokú óvónőként leszek besorolva. Természetesen megörültem ennek a jó hírnek, de ez az örömöm sajnos nem tartott sokáig mert két nap múlva jött az újabb telefon, hogy még sem kaphatom meg az állást mivel a felső vezetőség az utolsó pillanatban azt az ukászt adta ki, hogy a város összes óvódájában belsőleg kell megoldani a ped.assz. álláshelyeket, mégpedig úgy, hogy a már ott dolgozó dadusokból helyeznek át erre a pozicióra mivel annak alacsonyabb a bérezése mint a szakképzett ped.assz-nek valamint a törvény azt írja elő, hogy érettségivel rendelkező is betöltheti ezt az állást. Ezzel az intézkedéssel a városban 64 embertől vették el a reményt arra, hogy újra munkába állhasson. Azt még hozzáteszem, hogy pályázatok sem lettek kiírva! No, de sebaj mert ez is csak abban erősített meg, hogy más országban kezdjek új életet ha már a saját hazámban nem boldogulhatok.

Ma már óvónőként csak felsőfokú végzettséggel lehet elhelyezkedni. A kiegészítő képzettség megszerzésére Önnek is volt bőséges ideje, de ezt nem tette meg.
Ha egy munkahely a saját dolgozóit nem utcára teszi, hanem áthelyezi egy másik munkakörbe, mint esetünkben a korábbi dadusokkal, azt ésszerű és emberséges megoldásnak kell tekinteni.

Elhelyezkedési problémái mögött a folyamatos szakirányú önképzés hiánya húzódik meg, ami miatt nem kellene a hazáját hibáztatnia.

Ami a külföldi munkavállalást illeti, téved, ha azt gondolja, hogy egy magyarországi érettségivel bárhol el tud óvónőként vagy asszisztensként helyezkedni. De tegyen egy próbát.

Szerintem érdemes lenne beiratkoznia a főiskolára, sokan ezt teszik 30-45 éves korban is. A megszerzett tudását könnyebben fogja kamatoztatni. Noha köztudott, -erről bárki meggyőződhet, - hogy óvónőkből, ped. asszisztensekből túlképzés van Magyarországon.

Kissé rosszindulatú, kioktató, és tudatlan volt az előző hozzászólás!
Ez nem igaz amit leírt! Középfokú végzettséggel is ÚJRA foglalkoztatható az óvónő! Nézz utána a törvényeknek! Amennyiben már dolgozott óvónőként, és 2017 szeptemberéig MEGKEZDI főiskolai tanulmányait!
Én is hasonló cipőben jártam. 15 évig voltam óvónő, majd mással kezdtem foglalkozni betegségem miatt. Az idén pedagógiai asszisztensnek jelentkeztem, és megörültek nekem, mert óvónő HIÁNY van! Hiába van túlképzés óvodapedagógusból, mégsem akar úgy tűnik a szakmájában dolgozni! Utána lehet nézni a közigallas.hu-n mennyi óvodapedagógust keresnek!
A Hölgy nem írta azt, hogy óvónőként, ill. ped.asszisztensként szeretne külföldön elhelyezkedni!

Szia!

Én a fővárosban próbálok elhelyezkedni óvodában ped.asszisztensként, nem sok esélyt látok rá...
Nemrég beszéltem egy óvónénivel, aki ugyan azt mondta, amit Te leírtál, az érettségizett dolgozókat (a megszűnt iskolai takarítói állások után) "átképezték" ped. asszisztensnek, így nem sok esély van arra, hogy valahol ilyen munkát találok.
A legfelháborítóbbnak viszont azt tartom, hogy az óvónéni által említett "képzés" 3 napig tartott "vizsgával", mindennel együtt!!!!!!!!! Megnézném a vizsgalapokat...
Nem tudom, ki mennyi ideig tanult, hogy elvégezze a tanfolyamot, de nekem senki se mondja, hogy 3 nap alatt el lehet végezni!
Szóval én tanuljak, nem kevés pénzért, várjak hónapokat a vizsgaidőpontra, más meg csak úgy megkapja a papírt és a munkát?????
Miért érnek ők többet másnál?

Nagyon zűrösnek (finoman fogalmaztam) tartom ezt az egész pedagógiai asszisztensi kavarást !
Miért kellett beharangozni előre a 100 tanuló/ 1 ped. asszisztenst ? Beetetés volt !!!
A képzőhelyek ontották és ontják ma is a több-kevesebb órában kiképzett pedagógiai asszisztenseket. Hányan helyezkedtek el közülük ? Érdemes lenne felmérni ! Én kb. 5 % körülre tippelek.
A mi városunkban a szabadidő-szervezők és ifjúságvédelmi felelősök (főiskolai, szakirányú végzettségűek)kapták meg a NAPOKBAN az "elbocsátó szép üzenetet" a KLIK-től és nekik ajánlották fel nagyvonalúan a pedagógiai asszisztensi munkakört iskolájukban. Én is így jártam ! Leminősítettek - én így élem meg.

Sziasztok!

Ped. asszisztensként dolgozom egy óvodában. Összefoglalná nekem valaki, hogy mi jár és mi nem jár az asszisztensnek? Esetleg munkaköri leírást is tud valaki?
Segítségeteket előre is köszönöm!

"Vendég 123456"-nek!

Ezek után, annyira elment a kedvem a pedagógus pályától, hogy a továbbiakban nagy ívben elkerülöm és más terület felé orientálódok, ugyanis szerencsére van más képzettségem is.

Én ezen meg sem lepődöm. Ugyanez van az iskoláknál is, a törvény szerint 250fő gyermekenként kellene alkalmazni 1 fő asszisztenst. Debrecen az ország második legnagyobb városa, szóval Budapest után itt van a legtöbb gyerek, mégsem volt meghirdetve egyetlen állás sem. Írtam levelet a KLIK-nek 3 hónapja, de azóta sem válaszoltak.

Gyógypedagógiai asszisztensi végzettséggel ha pedagógiai asszisztensként dolgozom akkor hova kell besorolni? Mennyi bérre számíthatok?
Köszönöm!

Sziasztok a kérdésem még mindig ugyanez, tudna valaki valami információval segíteni? Köszönöm!

Munkáltatótól függ. Nálunk visszasorolták D-be az egyik gyp.a-t, aki ped.assz-ként helyezkedett el.
Bér kb : 74-80ezer forint.
Dolgozol már ped.assz.-ként? Nekem is lennének kérdéseim :)

Igen, dolgozom.

Milyen munkaidőben dolgozol?

És hallottál olyanról, hogy megemelik a fizetésünket?

8óra 20percet dolgozom, nem tudok fizetésemelésről, azért is érdekelne, hogy vonatkozik e rám a törvény miszerint a legmagasabb iskolai végzettségem alapján kell besorolni.

"gypa"-nak!
....ezzel hitegettek, hogy a legmagasabb isk.végzettség szerint lesz a besorolás, aztán mire odakerült a sor (lásd az előzö beszámolómat, "így csinálnak hülyét az emberből"címmel), az önkormányzat egyik pillanatról a másikra eltörölte az előbbi rendelkezést és úgy dömtött, hogy elég lesz a minimálbér is a ped.assz-nek. Sajnos így műkődnek a dolgok ebben a csodálatos országban.

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok!
Valaki aki netán jártas ez ügyben megtudná mondani, hogy a pedagógiai asszisztens állásokat kötelező meghirdetni bárhol is, vagy az iskola maga döntheti el, hogy csak úgy felvesz valakit pályázat nélkül?

Beadtam a papíromat még augusztusban (tanári diploma+ ped asszisztens szakképesítés) egy suliba, mondták hogy majd szólnak, mert még nem fogadták el a törvényt. A minap mentem érdeklődni, hogy tudnak-e valamit mondani ezzel kapcsolatban, s akkor tudtam meg, hogy már betelt az állás, holott se pályázat nem volt, se egy állásinterjú, semmi.

Kis Csacsi!
Az, hogy kötelező meghirdetni, csak egy dolog. Valószínű már régen meg volt kit vesznek oda. Pályázat esetén is már úgy van, hogy igazgató néni, bácsi közeli ismerősei, rokonai köréből kerül oda valaki, mert gyorsan szólnak Nekik, hogy lesz egy ilyen pályázat. Jelenleg ez van Magyarországon. Rengeteg kiírt pályázat és rengeteg fiatal munkanélküli. A papír meg a statisztika mindent elbír. Ha rés van a pajzson akkor talán bekerülhetsz valahova még.

Azzal én is tisztában vagyok, hogy ebben az országban semmi nem megy korrekt módon, értve ezen a látszólagos pályázatok kiírását, amire már rég meg vannak a kijelölt személyek. Mindössze az bőszített fel ebben az egészben, hogy egyik nap azt mondták, hogy fel vagyok véve, a másik nap meg azt, hogy még sem mert a vízfejű önkormányzat az utolsó pillanatban meggondolta magát, hogy bolondok lesznek többet fizetni a (legmagasabb iskolai végzettség szerint ahogy a törvény előírja) amikor az érettségivel rendelkező dadusok is eltudják látni ezt a feladatot kevesebb pénzért. Különben az óvonő ismerőseim azt mondják, hogy ne sajnáljam, hogy nem jött össze mert igazából senki nem tudja, hogy mi is a konkrét feladata egy ped.assz-nek és ez miatt óriási a káosz mindenhol.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!