ÁPOLÁSI DÍJ

Segítséget szeretnék kérni!!!Én 28éves vagyok,és a nagyanyámmal vagyok ápolási díjon,de most lehetőségem van,(lenne)4órában dolgozni!!!Sehol nem találok erre friss infot,hogy lehet vagy nem lehet.Az önkormányzatnál persze szabadságon vannak,és akik bent vannak,nem tudnak mondani semmit!Köszönöm a segítséget!!!!

Kedves Érdeklődő!
Ezt nyugodtan tovább küldheted, ha van, akit esetleg érdekel!
Ezekből a díjakból még a TB lejön - 10%.Hosszadalmas procedura vár azokra, akik a kiemelt ápolási díjat megigénylik! A januárban beadott kérelmeket, majd márciusban nézik, vizsgálják meg. Utána 1 hónap vagy akár 60 nap az ügyintézésre álló idő! Utána mehet csak, ha egyáltalán megállapitják az E kategóriát, az Önkormányzathoz. Aki szintén egy 30 napot ül rajta!
Nos ez szerinted segítség az érintetteknek! Nem, csak időhúzás, se a munkaviszonyba nem számít bele, sem az élethelyzete anyagilag nem lesz jobb, mint eddig! Mert még a BKV bérletet is meg kell belőle venni! Hiszen az ápolási díjon lévőknek nem ingyenes az utazás! Tudod nem kismamák, nem is kisgyerekesek. Se nem GYED-GYES, GYED Extra kedvezményesek, hanem csak emberek, akik szenvednek egyedül a sok gondoktól, terhektől, mind a mai napig és még a jövőben sincs semmi remény arra, hogy lesz egy olyan kormány, aki végre meglátja, hogy vannak emberek önhibájukon kívül mélyszegénységbe a Magyar Állam nemtörődömsége, érzéketlensége miatt! Akik a legtöbb munkát végzik az egészségügy terén, azok pont az otthoni betegápoló családtagok! Azok vannak a legjobban alul fizetve! Egyáltalán mégis meddig mehet mindez? Meddig játszadozik a Magyar Állam az otthoni betegápolók megélhetésével?
Mikor pont az államról és a kórházakról, szociális intézményekről veszik le a terheket! Nekik illene a legnagyobb segítséget adni, és legalább a minimálbér szintjére felemelni, munkaviszonyként elismerni végre már a felelősségteljes, minden területre kiterjedő munkavégzésüket! Hiszen egész nap minden munkatevékenységet felvállalnak, a családjukkal együtt! Ezt teszik minden nap, mindenféle állami segítség nélkül!
A gyakorlatban úgy működik, hogy több hónapos várakozás, ügyintézés után kb. nyárra majd lesz belőle valami!
Hónapokig ülnek rajta!
Ez tapasztalat. A beteg ápolója és a beteg jó, ha megéri, hogy kap is valamit majd pár ezer ft-tal többet, mint idáig!
Ez alamizsna továbbra is! Az állam rajtunk spórolja meg az összes kiadást! A rezsiket ki kell fizetni, a beteget el kell látni, de ezért, csak a nélkülözésre ítéli a kormány azokat az embereket, akik ezt a legnemesebb munkát önként felvállalták, de nem azért, hogy az állam kihasználja a szeretetüket! És ne honorálja emberhez méltóan a felelősségteljes nehéz fizikai, szellemi, anyagi terheket jelentő munkát!Egy utcaseprő több pénzt keres, mint egy betegápoló, akin reggeltől késő estig teljes felelősség egyedül rajta van éveken keresztül. Segítség nélkül, minden egyedül kell megoldania, nincs, aki leváltsa, csak ha megfizeti. Vagy van még olyan családtag, aki szintén felvállalja a saját életvitelét rááldozza a betegre!
Nem lehet végtelenségig, a szeretetet kihasználni a Magyar Államnak! Legyen már végre emberséges hozzáállás az ápolók ügyében!
A betegápoló családtagokon!

Annyi mindent kizárnak, hogy miért nem kaphat ápolási díjat valaki, aki pl......, de arra senki sem gondol, hogy nem vállalja senki sem át a beteg ellátását ma Magyarországon!
Ahelyett, hogy örülnének, még valaki a saját életvitelét, szabadidejét feláldozza a beteg hozzátartozójáért!
Az egész törvényrendelet rossz ezen a téren! Emberségesség nincs benne, csak olyan emberek alkották meg, akik egy napot sem ápoltak beteg embereket!
Nem is tudják, hogy miről szól az ápolási munka és az összes ezzel összefüggő feladat!
Filléreket ad a Magyar Állam ezeknek az embereknek, de annyi elvárást kér cserébe, hogy az már elképesztő!
Örüljenek annak, hogy nem nekik kell megoldani az élet ápolását, gondozását!
Ahelyett, hogy felemelnék legalább a minimálbérre az ápolási díjat és nem korlátoznák mindenféle kifogásokkal! És munkaviszonyként elismernék, ez lenne a minimum, amivel segíthetnék a nehéz sors helyzetbe lévő családok hozzátartozóit, akik rész vállalnak a betegápolásban!
Akik a karrierjüket, munkájukat feláldozzák, ill. pont ezért el is vesztik, azoknak nem szívtelen, közömbös, korlátozó rendelkezésekre van szükségük, hanem lényegesen magasabb anyagi támogatásra!
Ha már ingyenesen nem segíti senki sem a családot/kat ebben az élethelyzetben, akkor legalább az anyagi segítséget ne korlátozzák le ilyen méltánytalanul alacsony összegre, mint ami jelenleg is van!
Egy fillérrel sem emelték meg az ápolási díjat még! Csak halogatják a megoldást!
Évek óta hagyják az embereket eladósodni, nélkülözni!
Ettől Önök szerint, meggyógyul a beteg? Félő, hogy a családtagok is belebetegednek abba, hogy egyik kormány sem tesz semmit értük!
Közbe pedig a kórházakról, szociális intézményekről ezek az emberek, az ápolók leveszik a terheket!
Ezt talán a családoknak illene megtéríteni!
Nem csak a választások előtt beharangozni, hogy lesz emelés! De semmi konkrét intézkedés nem történt azóta sem!

Várjuk a válaszát annak, aki egyáltalán ebben illetékes, és ezért szavazták meg annak idején, hogy tegyen/ek is már végre valami emberi értékeket teremtő intézkedéseket!
Mert már nincs korlátozás az EUROPAI UNIO részéről a visszatartott pénzek tekintetében!
Hát akkor a költségvetésükbe szánjanak a betegápolókra is figyelmet, és kellő, hatékony anyagi támogatást!
Ez nem magánügy, hanem társadalmi közügy!!!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!