pedagógiai asszisztens

Sziasztok! Szeretném tudni, hogy az új 2013. szept. 1-én életbe lépő közalkalmazotti bértábla szerint a pedagógiai asszisztens fizetése hol nézhető meg.
(eddig C 11-ben voltam btto 114.000,-Ft most vajon hol vagyok?)

Az új tv. szerint iskolákban hány fő után és óvodákban hány fő után mennyi ped.asszisztenst alkalmazhatnak?

Kedves Réka!A a 20 perc kérdése nem a vezető jóindulatától függ, hanem a jogszabályi rendelkezéstől, történetesen a munkakezdéstől számítva min.3 óra max.6. óra, amikor kivehető és nem a munkaidő része.Tehát nem vehető ki 7óra 30perc után!Nézz utána:)

Köszönöm a választ. Aranyos vagy.
Esetleg nem tudsz erre egy törvényt linkelni nekem? Sehol nem találok.
A mi intézményünk ,,törvénymániás"

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300326.KOR

Mindenhol a törvény alapján dolgoznak , csak van ahol emberséges a vezető és nem hatalom mániás.
12. A nevelő-oktató munkát végzők pótszabadságára való jogosultsága és a szabadság kiadásának szabályai

30. § (1) Nevelési-oktatási intézményben az Nkt. 3. mellékletében felsorolt pedagógus, óvoda- és iskolapszichológus, valamint a pedagógiai asszisztens, szabadidő-szervező, gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő, gyógypedagógiai asszisztens, pszichopedagógus munkakörben foglalkoztatottak jogosultak az nevelő és oktató munkát végzőket megillető pótszabadságra.
2014-től a jogtár szerint az asszisztenseknek 46-nap szabadság jár.

Nagyon jó lenne!!!!!! Sajnos ez nem így van!! Tőlem 16 napot vesz el a munkáltatóm!! Mindíg azt mondják,hogy ez 46 nap csak adható,nem jár!!! Így saját jogán elveszi tőlem ezt a 16 napot!! Az óvónők szerint sem jár a ped. asszisztensnek annyi szabadság mint nekik!!! A fizetésről csak annyit,hogy nálunk vannak olyan dajkák,akik tőlem 10000.-,20000.- ft-tal több nettót kapnak!! A bruttónk ugyan annyi a bérpapíron!! Én már semmit sem értek!!! Van valaki aki egyházi óvodában dolgozik?? Ott megadják a 46 napot???

Hól jár a pótszabadság a gyógypedagógiai asszisztenseknek?Padagógiai szakszolgálatoknál is?

D fizetési osztályba sorolásnál jár -e a pótszabadság a pedagógiai asszisztenseknek?

Igen jár a pótszabadság 2013 augusztus 30-val lépett hatályba
Magyar Közlöny

Ez a kormányrendelet ugyanúgy vonatkozik a középfokú és a felsőfokú pedagógiai asszisztensekre, vagy csak azoknak jár akiknek diplomájuk van? Ha a munkáltató mégsem akarja megadni hova lehet fordulni segítségért, úgy, hogy lehetőleg a munkahely is megmaradjon?

Szociális életpályamodell vonatkozik a ped.assz-re is?

Sajnos nem. Direkt megkérdeztem a munkahelyemen, és azt a választ kaptam, hogy ez sem, mint a ped. életpályamodell sem. Majd esetleg 2015. szeptemberben foglalkoznak velünk is. Hááát.... én már kicsit szkeptikus vagyok. Valahogy mindenből kimaradunk. :(

A pedagógiai asszisztensek az oktatási intézményekben vannak alkalmazva.
Ezért rájuk az oktatási törvény vonatkozik.
A szociális szféra, azon belül is a gyermekjólét más elbírálás és törvény alá tartozik.
Ami tehát kimaradt a ped.életpálya modellben a ped.asszisztensekre vonatkozólag, azt a szociális életpályamodell nem fogja pótolni.

köszi, de nem a szabadságot kérdeztem, hanem a munkaidőt!

Sziasztok szeretném megkérdezni a pedagógiai asszisztensek pontos munkaidejét, nekem 8-óra 20-perc a kötelező bent-tartózkodás a csoportban és külső információk szerint max 8-órát kell dolgozni.

30. § (1) Nevelési-oktatási intézményben az  Nkt. 3.  mellékletében felsorolt pedagógus, óvoda- és iskolapszichológus,
valamint a  pedagógiai asszisztens, szabadidő-szervező, gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő, gyógypedagógiai
asszisztens, pszichopedagógus munkakörben foglalkoztatottak jogosultak az  nevelő és oktató munkát végzőket
megillető pótszabadságra.
Kérdésem: A laboráns kimaradt???

Januártól jár adó kompenzáció nekem? (szept5-től vagyok szakképesített ped.assz.)

Sziasztok!

Elfogadták a törvényt, miszerint 250 gyermekenként alkalmazni kellene 1fő pedagógiai asszisztenst. Az országban több helyen is láttam ilyen állást, viszont itt Debrecenben, az ország második legnagyobb városában, valamint a vonzáskörzetben sincs egyetlen állás meghirdetve ebben a munkakörben.
Valakinek van ötlete, hogy ha máshol van, akkor itt miért nincs?
Írtam levelet a KLIK-nek és a tankerület vezetőnek is, persze választ azt nem kaptam.
A helyi iskolákban sem tudtak választ adni. Az önkormányzatnál is érdeklődtem, hogy lesz-e legalább a közmunka program keretében ha már a törvény előirja valamilyen formában erre lehetőség, de ott is csak pislogtak.
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban valami információja, azt nagyon megköszönném!

Erre már én is keresem jó ideje a választ.Megjelent a Magyar Közlönyben,tudnak róla mindenhol,csak éppen nem foglalkoztatnak fő állásban.Nincs pénz!!Szintén Hajdu megyéből voltam..

Pont a HVG-n volt nemrég egy cikk, hogy nemcsak hogy nem küldenek el senkit, hanem továbbra is vesznek fel embereket, mert a pedagógusok és akik a szakszolgálaton dolgoznak nem győzik a többletfeladatokat!

Már az is jó lenne, ha legalább iskolánként vennének fel legalább egy embert!
Azt meg nem hiszem, hogy ennyire ne lenne pénz, így is csökkentették a létszámot, mert az elején arról volt szó, hogy 100fő/1 asszisztens, aztán ebből lett 250fő/1, most meg már akkor egyetlen emberre sincs pénz?

Ez a "nincs pénz" azért érdekes, pláne a tankerülettől hallani, mert kötelező alkalmazni asszisztenseket.
Pont úgy a törvény alapján, mint ahogy a tanárok kötelező létszámát is kiszámolják az ellátandó óraszámokból.

Pedagógiai asszisztensként dolgozom egy általános iskolában, heti 40 óra a munkaidőm. Igazgatóm tájékoztatott, hogy a legújabb jogszabályi változások szerint lehet, hogy megváltozik a munkaidőm, mert ezentúl az ebédidőmet is le kell dolgoznom, vagyis naponta 8 és fél órát kell a munkahelyemen tartózkodnom. Úgy tudom, hogy fél óra ebédidő hivatalosan jár, amit nem kell ledolgozni. Arra szeretnék választ kapni, hogy jól tudja-e az igazgatóm, hogy nőni fog a munkaidőm?

Aki heti 40 órában dolgozik, annak a munkáltatójának kötelező biztosítania napi 20 perc pihenőidőt, amit a munkavállalónak le kell dolgoznia.

Akkor szerinted kérhetem,hogy D helyett F-be soroljanak? KI tud erre pontos választ adni?

Pedagógiai asszisztensként vennének fel az óvodába, hova kell besorolniuk?
Van főiskolai művelődésszervező diplomám, középfokú óvónő képzőm, és okj-s pedagógiai asszisztensi képesítésem,azonkívül 13 év közalkalmazotti munkaviszonyom. Segítsetek nehogy olyat kapjak ami nem megfelelő besorolás.
Köszönettel

Kedves Tudni vágyó!

Igaz, hogy művelődésszervezői főiskolai végzettséggel rendelkezel és ped.asszisztensként foglalkoztatnának.Azonban az óvodapedagógiai munka betöltéséhez a műv.szervezői NEM SZAKIRÁNYÚ végzettség, ezért ez nem vehető figyelembe a besorolásnál, tehát nem lehet "F"-be ,a diplomás katagóriába sorolni.Még ha tanári vézettséget adott is,- mint ahogy az óvodapedagógus nem alkalmazható tanárként, a tanár sem tölthet be óvodapedagógusi állást.
Így csupán a középfokú végzettség számítható be.
Ha a két középfokú végzettség mellé akár olyan egyetemi végzettséged is lenne, ami szintén NEM óvodapedagógiai vonazkozású, azzal is csak a középfokú végzettség után lehetne a besorolás.(Pl.: mérnök, jogász, orvos, ---ezek sem szakirányúak az óvodai szakmához.)
Esetleg van olyan lehetőség, hogyha a művelődésszervezői tudományodat az ovisok között a munkaidődnek legalább 10%-ában hasznosítani tudod, akkor a besorolási béred 5%-át megkaphatod "különleges munkahelyi pótlék" címen pluszban,ha a munkáltatód úgy dönt, s persze van miből ezt finanszíroznia.

Mivel a ped. assz. munkakörnél nincs előírva az iskolai, szakmai végzettség sem a knt.-ben, sem a végrehajtási rendeletben, ezért a legmagasabb végzettsége alapján kell a ped. assz.-t besorolni, amivel rendelkezik. C, D, E, F lehet, tehát jogos az F fizetési osztály.
326/2013 32.§ (1)-(3)
Ha pedagógus munkakörről lenne szó, akkor más lenne helyzet. A knt. 3. sz. melléklete pontosan meghatározza a ped. munkakörhöz szükséges végzettséget az egyes iskolatípusban. Itt már úgy van, ahogy Borka írta.

Jár a ped.asszisztensnek bérkompenzáció?? Mivel brutto 114.000 Ft a fizetése?!

A pedagógiai asszisztenseket is a legmagasabb iskolai végzettségük szerint sorolják be.

Sziasztok!Szeretném megtudni,h.az a ped.asszisztens,aki pedagógus diplomával dolgozik,milyen kategóriába sorolható be? Mivel oktató-nevelő munkát segítő munkakör,tudom,h.a béremelés nem vonatkozik rájuk,viszont úgy hallottam,h. F kategóriáig besorolhatók.És ha igen,akkor mennyi lesz a bruttó/nettó fizetés? A nyári 25 pótszabadság jár-e nekik?Nagyon nem egyértelmű ennek a pozíciónak a törvényi szabályozása.Vhol ez fellelhető? Előre is köszönöm,ha vki tud segíteni!

Kedves Anyta81!
Csak az iskolavezetőn múlik, hogy "észre veszi-e" a törvény adta lehetőséget arra, hogy megadja Neked az F kategóriát és a 25 nap pótszabadságot! Sajnos a béremelés nem vonatkozik ránk, pedig Isten lássa lelkem igazán megérdemelnénk!!

Érdeklődni szeretnék, hogy a pedagógiai asszisztenseknek mennyi szabadság jár?
Vonatkozik rájuk a közalkalmazotti pótszabadság vagy nem? Mi az igazság?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!