KÖZALKALMAZOTTI BÉRKOMPENZÁCIÓ SOS!

Üdv mindenkinek!Kérem aki tud segitsen!a garantált illetményem :100100ft erre kaptam a gar.bérmin.kieg .+munkahelyi pótlék +délutáni +éjszakai pótlék !összesen:bruttó:165583ft . 2011-ben kaptam a családi adókedvezményt,idén a férjem kérte!Az összes munkatársam kap bérkompenzációt is,az én fizetésem a legkevesebb közülünk!Miért én nem kapom a bérkompenzációt?A törvény szerint járna szerintem!Az illetékesek még nem válaszoltak!Közalkalmazott vagyok!Aki tud kérem segitsen!Szép napot!!!!!!!!!!

KEDVES BUKTA!
Úgy látom jártas vagy a rendeletek területén.Kérlek olvasd már el a január 14.én írt hozzászólásomat, és ha tudsz SEGÍTS! A feltételeknek amit olvastam mind a 3 pontjának megfelelek így jogosult vagyok a kompenzáció igénybe vételére. Amit papírt nekem alá kellett írni, azon van egy II.pont is:
II.1. Munkáltatói nyilatkozat a 3.§(10) bekezdésében foglaltak végrehajtásához:
1. Nyilatkozatot tevő foglalkoztatott a kötelező legkisebb munkabér(minimálbér) és garantált bérminimum megállapításáról szóló korm. red. alapján 2011 vagy2012 évben vagy mindkét évben kötelező illetményemelésben részesült: igen: nem:.
2.AZ 1.PONT IGEN VÁLASZA ESETÉN: ide volt beíva: 2011-ben -
2012-ben 12100Ft/hó kötelező illetmény emelésben részesült.
Azt az egyet nem bírom felfogni,hogy aki kompenzációt kapott 2012-ben "csak" annak nem vontak vissza belőle semmit 2013-ban, nekem meg még 2014-ben is.
Kérlek ha tudsz válaszoljál már, mire számíthatok ebben az évben.
Hová lehet fordulni, vagy nyeljem le megint, hogy a legképzettebben, a legkevesebb fizut kapok!
Válaszodat előre is köszönöm.
Hasonló helyzetben lévők hozzászólását is szivesen várom!

Kedves Reményke!

Sajnos rossz hírem van. Minden marad a régiben. A számítást jól írtad le a jogszabály szerint. Továbbra is a különbözetet kapod majd. Ennek a kompenzációnak a magyarázata a keresetek járulék változások utáni szinten tartása és nem pedig a keresetek jogviszony időtartam és végzettség arányos beállítása. Nem csak "itt" érezhető a bérfeszültség, ami most már tarthatatlan a közszférában Pl:

Jelenleg ugyanannyit keres egy kezdő, mint egy kb: 30 éve dolgozó szakképzett közalkalmazott (nem pedagógus), ha megnézed a bértáblát. Mindegyiknek a minimálbért "kell" megadni, ezért ha azt veszem a több "támogatást" a kezdő kapja. Ugye milyen igazságos. és sorolhatnám a joghézagot, azon gyermekekkel erőn felül foglalkozó kollégákat, akik jól kimaradtak a pedagógus béremelésből, holott ugyanúgy dolgoznak, sőt...... Ők is nagyon ki vannak akadva.

Kérdezed, hogy hova lehet fordulni, na erre most őszinte választ ne várj tőlem.
Remélem a fiatal, okos értelmiség, aki még itt van az országban gyorsan húz el innen, még lehet. Mi meg talán még kibírjuk valahogy. Minden szépet és jót kívánok Neked, mivel a nick neved is találó. üdv. aki már bukta

Köszönöm a válaszodat, azaz igazság, hogy nem igazán számítottam pozitív válaszra. Csak azt nehéz feldolgoznom, hogy a munkatársammal 2012-ben még pár száz forint volt a különbség, (Ő a B11-be, Én a C10-be voltam besorolva)addig 2013-ba már több mint 8000FT. Ezt nehéz lenyelni. Ki alkothatta meg így a törvényt? Számolni nem tud az biztos. HOL van a beigért közalkalmazotti bértábla rendezés, szeptemberbe azt igérték.
Üdv és továbbra is ReményKe-dem, de már csak a csodába!

Nyugodtan kérje a bérkompenzációt mert aki igénybe vesz a családi adókedvezményt (az is számít ha az apa kéri) 213000 Ft bruttó bérig, ha nincs családi adó k. akkor 245000 Ft bruttó bérig igényelni.Ez megtalálható a nyomtatványhoz tartozó tájékoztatóban. Amúgy én felhívtam az illetőt aki a bérünket számfejti és azt mondta hogy mindenki nyugodtan beadhatja a kérelmet mert a rendszer figyeli és akinek nem jár azt úgy is jelzi és automatikusan törli. Üdv: Ilona

Sziasztok!A bérkompenzációval kapcsolatosan szeretnék érdeklődni.Kinek jár.28 éves óvodapedagógus vagyok,nincs gyermekem.A bruttó fizetésem 185e a béremeléssel 192 körül lesz.Jár e,illetve kinek a kötelessége ez hogy erről tájékoztasson?Mert a vezető szokta ezeket az ügyeket intézni,csak az olyan furán jönne ki ha ezzel állnék elé,illetve van e valami olyan oldal honlap ahol erről bővebben tudnék tájékozódni.

A mai napon kellett nekem is kitölteni és aláírni ezt a kérelmet. Teljesen fel voltam háborodva mikor elolvastam a kitöltési útmutatót. Teljesen megegyezik azzal, amit 2013-ba ki kellett tölteni. Közalkalmazott vagyok, 30 éves közalk.munkaviszonnyal, szakközép iskolai végzettséggel,+ szakképesítéssel. 2012-ben kormányrendelet alapján bérkiegészítést kapta 12100Ft-ot. 2013-ban csak 4600FT kompenzációt kaptam, mert ismét a korm.rend azt írja:....a kompenzáció összegét csökkenti, a ...szerinti minimálbér és garantált bérminimum elérése érdekében végre hajtott illetményemelés 94%-ának 100Ft-ra kerekített összegével.
Ez azt jelenti, hogy a kompenzáció teljes összege 16000Ft. A 12100Ft: 94%-a 11400Ft. Ezt levonják a 16000Ft-ból és a maradékot kaptam ki kom-ként. Így a fizetésem 77600Ft volt 2013-ban. A legszebb az egészben az, hogy a velem együtt dolgozó kolléga, ugyan ennyi munkaviszonnyal, de szakmunkás biz.-al kb.8000Ft-al többet kapott mint én, mert ő kompenzációt kapott 2012-ben is, nem bérkiegészítést. 2012-ben a bérünk 200Ft-tal tért el. Félre ne értsen senki nem tőle sajnálom, de ezt igazságtalannak tartom. Most ugyan az lesz biztos a helyzet, mert nekem megint szerepel a papíromon a 12100Ft bérkieg, míg az övén nem. Nem értem, és biztosan nem vagyok egyedül, hogy mért büntetnek bennünket. Meddig kell még a 2012-es béremelést szenvedni? Hogy lehet ezt a törvényt így megalkotni, nem számol senki utána? Ki tud segíteni, milyen fórumhoz kellene fordulni. Fogjunk össze!!!!!!!!!!

114.000 ft. bruttó közalkalmazotti bérért dolgoztam a múlt évben és idén is. Október 1-től új munkáltatónál, de minden más változatlan. 4.hónapja nyomozok, hogy mi alapján és ki állapítja meg a kompenzáció összegét, mivel az új munkáltatómnál 5100 ft-al kevesebbet állapítottak meg, mint amit korábban kaptam.
Nem mondja el senki érthetően, hogy miért van ez így. Minden fellelhető rendeletet elolvastam, konzultáltam szakemberekkel.
Ennek az egésznek nagyon átverés szaga kezd lenni. Olyan, mintha pofára menne a dolog.
A kollégák között mindenki más összeget kap, még akkor is, ha azonos a bérük és minden más paraméter, van aki nem kap egy fillért sem.

Talán Munkaügyi Bírósághoz kell fordulnom, ha sikerül végre megfejtenem, hogy hol és miben hibáznak.

Szia Csuti!
Én ugyan ebbe a cipőbe járok mint te.Tavalyhoz képest kevesebb kompenzációs összeget kaptam,pedig semmi sem változott.Én is el vagyok keseredve. Mindenki hárít,senki nem ad egy ésszerű választ.

Kedves Mindenki!
2013.02.01 óta dolgozom közalkalmazottként E1 kategóriában,pályakezdőként, bruttó 114ezer Ft, nettó 74670 Ft, családi adókedvezményre nem vagyok jogosult.
Jár-e nekem a bérkompenzáció?

Kedves mindenki,

218 000 bruttóval (valamivel kevesebb a nettóm, mint a szuperbruttó idején), eltartott nélkül érdemes-e bérkompenzációt kérni? Elvégre 29X 000 alatt van. És van-e itt olyasmi, mint az adójóváírásnál, hogy egyszer csak év közben le kell állíttatni (a munkahelyem aktuális programja nem állította le, utólag fizetnem kellett a NAV-nak).

Előre is köszi!

Sziasztok! Valaki tudna abban segíteni, hogy a munkáltató hogyan számolja ki a kötelező illetményemelés összegét? Mert szeretnék tisztában lenni vele, ugyanis számomra nem világos a számítás leírása a tájékoztató alapján. Azt írják, hogy a 2011. január 1-jén, illetve 2012. január 1-jén érvényes növelt minimálbér, illetve garantált bérminimum és az előző év utolsó napján érvényes, az alább meghatározott módon számolt illetmény pozitív különbségével a közalkalmazottak illetményét pedig így határozza meg: a Kjt. 66. §-a szerinti illetmény, beleértve a Kjt. szerint garantált illetmény feletti, a munkáltató döntése alapján megállapított illetményrészt is. Tehát ez azt jelenti, hogy ha pl. 2012-ben 108.000Ft volt a garantált bérminimum, akkor annak a különbsége meg a 2011 végi bér. Vagy a teljes bérem, amit 2012.januártól kaptam, ami a munkáltatói döntés összegével több, mint a 108.000Ft-os garantált bérminimum. Előre is köszönöm a segítséget!

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, ha valaki tud, legyen szíves segítsen nekem!
2012. február elseje óta dolgozom egy Önkormányzatnál. A tavalyi évben nem kaptam bérkompenzációt, mivel 2012. január elsején nem álltam még munkaviszonyban. Azt viszont kicsit furcsának találom, hogy az idei évben is azzal utasították el az igényemet, hogy 2012. februári munkába állásom miatt idén (2014)sem kaphatom meg! Ez tényleg így van?

Előre is köszönöm a választ!

Tölts ki egy új papírt és küldd el az államkincstárhoz,a munkahelyi vezető adjon hozzá igazolást, hogy neked jár, és valóban nem kaptad meg.
A dátum az aláírásnál visszamenőleges legyen, 2013,01,02

Sziasztok!
2012.augusztusában kezdtem dolgozni frissen szerzett diplomámmal. 79900 Ft a nettó fizetésem. Bruttóm 122000. Mivel "csak" helyettesítem a gyesen lévő kolléganőmet, ami adható, azt én nem kapom.. Területi pótlék, stb, semmi. 1 éve futkozom a pénzügyesekhez, kaphatok-e bérkompenzációt. Mai napig nem tudták, nem foglalkoztak vele. Ma kiderült, járt volna.. Nem tudom, visszamenőleg megigényelhető-e? Milyen összegre számíthatok? Néhol elkeserítő 2000 ft-okat olvastam, máshol 10ezret.. Kérlek segítsetek. Elkeserítő , hogy ugyanannyit kapok 4 év után megszerzett diplomával, mint a középfokú végzettséggel rendelkező pénzügyesem, aki 14 hónapig csak a kezét tárogatta... Nagyon el vagyok keseredve. Ebből nem lehet jövőt építeni...

Kedves Védőnő!Én pár nappal ezelött a munkaügyön azt az infót kaptam,legkésőbb a szeptemberi fizetés idején,tehát október elejéig kell kifizetnie a MÁK-nak.

Sziasztok! Gyermekjólétis családgondozóként GYES-ről 2012-ben mentem vissza dolgozni. 2011. december hónapban szabadságon voltam, akkor a nettóm F4 kategória mellett 101570 Ft volt, 2012 év januárjában is szabin voltam, ekkor a nettóm 91700 Ft-ra csökkent, kompenziációt 4600 Ft-ot kaptam, annak ellenére, hogy 2 gyermekem van, igaz a családi kedvezményt nem én érvényesítettem. 2012. április hónapban már dolgoztam, nem a szabadságomat töltöttem, és ennek ellenére nem emelkedett a nettóm, maradt 91700 Ft. Tehát pont 10000 Ft-tal kevesebb. Az államkincstár nem foglalkozik az üggyel. Hová fordulhatok panasszal. F5 kategóriába léptem át, és ugyanennyi maradt.

Üdv mindenkinek. Én védőnőként dolgozom, szeretnék érdeklődni, hogy a 2013as egészségügyi béremelés a védőnőkre visszamenőleg is vonatkozik-e, és mikortől lép hatályba ez a rendelet? Előre is köszönöm a választ.

A védőnők nem kapnak béremelést!2012 nov től a fenntartó intézmény kap több finanszírozást és nincs jogszabály ami kötelezné hogy béremelésre fordítsa. Ígéretet tettek ,hogy jogszabályban garantálják ennek a kifizetését. Elkészült 2013 07.05 re Magyar közlöny sajnos megint hiba történt mivel a "díjazás "t használják munkabér helyett. Díjazást nem kötelező adni. Ennyire nehéz lehet egy jogszabályt megfogalmazni. A kórházi dolgozók béremelését egyértelműen megtudták fogalmazni. Nem értem mi a cél ezzel? Időhúzás ?
Amikor többletmunkáról van szó pl méhnyakrák szűrés azonnal sikerült egyértelműen jogszabályba foglalni.

Szakmai segítséget szeretnék kérni!
Hiába böngészem az előzményeket, sajnos sehol nem látok hasonló paramétereket!
2010 júliusától vagyok közalkalmazott gyermekjólétis családgondozóként H1 besorolással. 2011 decemberétől elmentem tgyásra, majd 2012 májustól(?) gyedre és ezt ki is töltöttem a gyermekem másfél éves koráig, azaz 2013 júniustól kerültem ismét állományba(gyed-re még fél évet jogusult lettem volna). A családi kedvezményt nem én veszem igénybe. A fizetésem 2010-es belépésemnél bruttó 129500 nettó 94000 volt, ám mikor visszajöttem 2013 juniusában a nettóm 10 000 fttal kevesebbre változott, és most kategóriát ugrottam H2-re és még így is kevesebbet keresek 4 000 ft-tal mint ahogy elmentem 2011-ben szülni.
Anno a törvény még azt mondta ki hogy a jövedékek levonása után nem kereshet senki kevesebbet(közalkalmazottaknál), ezér kompenzálnak.
A bérszámfejtő azt mondt, hogy beadhatom kompenzációra a kérelmem, de nem biztos, hogy "beveszik, mert épp most emelték a fizetésem a kategória váltás miatt". Ugye nem létezik, hogy emelés után is kevesebbet keressek, mint ahogy elmentem szülni?
A választ előre is nagy köszönöm!

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni a közalkalmazotti jogviszonyról általánosságban. 24 éves munkaviszonyom van közalkalmazotti állást fogok betölteni ovódatitkárként,előtte nem voltam közalkalmazott közgazdasági + mérlegképes végzettségem van. Milyen fizetésre esetleg juttatásra számíthatok. Kérlek Benneteket, aki illetékes segítsem. Mindenkinek szép napot!
Gréta

Szia Ella!
Semmi jóra ne számíts. A végzettségeidet nézve, ha minden jól megy és elismerik a mérlegképes könyvelői végzettséged használhatóságát, akkor az E-be fognak sorolni. Ha nem ismerik el, mert nem kell a munkakör betöltéséhez, akkor a D-be. A közalkalmazotti garantált bér: bruttó 114 ezer Ft, teljesen "letarolta" a bértáblát. Ennyit kötelesek adni, a többi alku kérdése. Remélem nem keserítettelek el nagyon.

Köszönöm szépen! Még annyi kérdésem lenne, hogy cafeteria, vagy más juttatás nem adható?
Gréta

Kedves fórumozók!

Szeretnék tanácsot, segítséget kérni!
Én gyógypedagógusként dolgozom egy iskolában 2012. szeptember óta. A 2012-es évben a garantált illetményem br. 122000 volt gyp pótlék: 7600, és komp. ami 11900 ft volt!
Ebben az évben még nem kaptam meg a kompenzációmat! Kitartó telefonálgatás után, a májusi hónapban újra kitöltették velem a bérkompenzációs papírt.. és azóta semmi! Ebben a hónapban is hiába vártam, nem kaptam!!
Mit tehetnék? kihez forduljak, mert az irodában letolják magasról, h jár-e vagy sem!!!

Várom a választ! :)
Beküldte: fzsuli Időpont: 2013, április 10 - 10:55.

Köszönöm előre is!!!!

közalkalmazotti munkaviszony végkielégítés után
Beküldte: fzsuli Időpont: 2013, április 2 - 10:31.

Tisztelt Szerkesztő!
Engemet 2009.December 30.-án csoportos létszámleépítés címszóval elküldtek egy vidéki kórházból és végkielégítést kaptam.Megígérték,hogy 5 év múlva újra felvesznek.Hamarabb nem lehet,mivel törvény van rá, hogy 5 évig vissza nem vehet, de ezt a törvényt sohasem ismertették velem! Kérdésem a következő: valóban van-e ilyen törvény és mennyi a valószínűsége annak,hogy felvesznek és korábban miért nem lehet , ugyanis közalkalmazottként tovább dolgozom 2010 óta egy fővárosi klinikán de ugye nem mindegy,hogy 200 km-re utazom vagy 16 km-re a munkahelyemre. Tisztelettel várom válaszát: Julika

Várom válaszát !!!!! :)

Kedves Hozzászólók!
Egy illetményszámfejtő segítségét kérném.
2013. márciusáig bruttó 114.000 volt a bérem, erre kaptam kompenzációt. Márciustól előre sorolás miatt (mivel felsőfokú végzettséget szereztem) kormánytisztviselőként, bruttó 211.000 Ft lett a bérem. 2010 előtt óta dolgozom közszférában, családi kedvezményem nincs. Március óta nem kapok kompenzációt, ami a táblázat szerint 9600 Ft lenne. MÁK azt mondja nem jár a 94%-os levonás miatt, a munkáltatóm szerint járna mert már a szakmunkás minimálbérre kerekítés rám nem vonatkozik, ördögi kör.

Szomorú , hogy ilyen magas bér mellett hiányolod. Mit szóljak én? Én se tavaly, se az idén nem kaptam egy fillért sem. Nekem nincs mit kompenzáljanak, mivel a kötelező minimálbér emelést megkaptam a 114 ezret. Hát köszönöm szépen! Kurva nagy igazság van!

Én 1996.márciusa óta vagyok közalkalmazott(dajka),és a 2013-as évben sem kapok bérkompenzációt. A garantált illetményem:88.900,- + minimálbérre kiegészítés: 4.100,- + gar. bérmin. kieg. :15.000,-Ft = összes bérjell. járandóság: 108.000,-Ft 2012.szept.-től nem kapok családi pótlékot és adójóváírást, mivel az 1 gyermekem elmúlt 20 éves (pedig még tanul), tehát a nettó bérem:69.833,-Ft. Most akkor kinek jár a kompenzáció?

A 2010-es évet kell figyelni, azt veszik alapul. Úgy néz ki, hogy a törvényben előírt (2011-2012-2013-as éves) garantált bérminimum emelése miatt a nettó illetmény nem csökkent, így "nincs mit" kompenzálni sajnos....

Kérlek segítsetek! Teljesen el vagyok keseredve. 2005-ben szereztem meg a diplomám, azóta általános iskolában tanítok. Január elejétől átvett minket az állam. Ekkor töltettek ki velünk nyilatkozatot a bérkomp-pal kapcs., mivel nem igazán tudtam mi a helyes kitöltési mód, főbb adatokat ráírtam, majd aláírtam és beadtam. Az iskolatitkárunk mondta a többit majd "rendezi". Már április van és még január óta nem kaptam bérkompenzációt. A tanári kar fele megkapta, fele nem. Most már arra hivatkoznak, nem jól volt kitöltve a nyilatkozat, visszamenőleg nem kaphatom. Kérdésem lenne, mit tudok tenni? Elmúlt hónapban is 96e-t kaptam készhez. Tényleg visszamenőleg nem kérhetem? Ebbe nem akarok beletörődni, hiszen én a nyilatkozatot leadtam. Többi kolléga is ugyanúgy töltötte és ők kaptak.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!