pedagógiai asszisztens

Sziasztok! Szeretném tudni, hogy az új 2013. szept. 1-én életbe lépő közalkalmazotti bértábla szerint a pedagógiai asszisztens fizetése hol nézhető meg.
(eddig C 11-ben voltam btto 114.000,-Ft most vajon hol vagyok?)

Az új tv. szerint iskolákban hány fő után és óvodákban hány fő után mennyi ped.asszisztenst alkalmazhatnak?

Januártól jár adó kompenzáció nekem? (szept5-től vagyok szakképesített ped.assz.)

Sziasztok!

Elfogadták a törvényt, miszerint 250 gyermekenként alkalmazni kellene 1fő pedagógiai asszisztenst. Az országban több helyen is láttam ilyen állást, viszont itt Debrecenben, az ország második legnagyobb városában, valamint a vonzáskörzetben sincs egyetlen állás meghirdetve ebben a munkakörben.
Valakinek van ötlete, hogy ha máshol van, akkor itt miért nincs?
Írtam levelet a KLIK-nek és a tankerület vezetőnek is, persze választ azt nem kaptam.
A helyi iskolákban sem tudtak választ adni. Az önkormányzatnál is érdeklődtem, hogy lesz-e legalább a közmunka program keretében ha már a törvény előirja valamilyen formában erre lehetőség, de ott is csak pislogtak.
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban valami információja, azt nagyon megköszönném!

Erre már én is keresem jó ideje a választ.Megjelent a Magyar Közlönyben,tudnak róla mindenhol,csak éppen nem foglalkoztatnak fő állásban.Nincs pénz!!Szintén Hajdu megyéből voltam..

Pont a HVG-n volt nemrég egy cikk, hogy nemcsak hogy nem küldenek el senkit, hanem továbbra is vesznek fel embereket, mert a pedagógusok és akik a szakszolgálaton dolgoznak nem győzik a többletfeladatokat!

Már az is jó lenne, ha legalább iskolánként vennének fel legalább egy embert!
Azt meg nem hiszem, hogy ennyire ne lenne pénz, így is csökkentették a létszámot, mert az elején arról volt szó, hogy 100fő/1 asszisztens, aztán ebből lett 250fő/1, most meg már akkor egyetlen emberre sincs pénz?

Ez a "nincs pénz" azért érdekes, pláne a tankerülettől hallani, mert kötelező alkalmazni asszisztenseket.
Pont úgy a törvény alapján, mint ahogy a tanárok kötelező létszámát is kiszámolják az ellátandó óraszámokból.

Pedagógiai asszisztensként dolgozom egy általános iskolában, heti 40 óra a munkaidőm. Igazgatóm tájékoztatott, hogy a legújabb jogszabályi változások szerint lehet, hogy megváltozik a munkaidőm, mert ezentúl az ebédidőmet is le kell dolgoznom, vagyis naponta 8 és fél órát kell a munkahelyemen tartózkodnom. Úgy tudom, hogy fél óra ebédidő hivatalosan jár, amit nem kell ledolgozni. Arra szeretnék választ kapni, hogy jól tudja-e az igazgatóm, hogy nőni fog a munkaidőm?

Aki heti 40 órában dolgozik, annak a munkáltatójának kötelező biztosítania napi 20 perc pihenőidőt, amit a munkavállalónak le kell dolgoznia.

Akkor szerinted kérhetem,hogy D helyett F-be soroljanak? KI tud erre pontos választ adni?

Pedagógiai asszisztensként vennének fel az óvodába, hova kell besorolniuk?
Van főiskolai művelődésszervező diplomám, középfokú óvónő képzőm, és okj-s pedagógiai asszisztensi képesítésem,azonkívül 13 év közalkalmazotti munkaviszonyom. Segítsetek nehogy olyat kapjak ami nem megfelelő besorolás.
Köszönettel

Kedves Tudni vágyó!

Igaz, hogy művelődésszervezői főiskolai végzettséggel rendelkezel és ped.asszisztensként foglalkoztatnának.Azonban az óvodapedagógiai munka betöltéséhez a műv.szervezői NEM SZAKIRÁNYÚ végzettség, ezért ez nem vehető figyelembe a besorolásnál, tehát nem lehet "F"-be ,a diplomás katagóriába sorolni.Még ha tanári vézettséget adott is,- mint ahogy az óvodapedagógus nem alkalmazható tanárként, a tanár sem tölthet be óvodapedagógusi állást.
Így csupán a középfokú végzettség számítható be.
Ha a két középfokú végzettség mellé akár olyan egyetemi végzettséged is lenne, ami szintén NEM óvodapedagógiai vonazkozású, azzal is csak a középfokú végzettség után lehetne a besorolás.(Pl.: mérnök, jogász, orvos, ---ezek sem szakirányúak az óvodai szakmához.)
Esetleg van olyan lehetőség, hogyha a művelődésszervezői tudományodat az ovisok között a munkaidődnek legalább 10%-ában hasznosítani tudod, akkor a besorolási béred 5%-át megkaphatod "különleges munkahelyi pótlék" címen pluszban,ha a munkáltatód úgy dönt, s persze van miből ezt finanszíroznia.

Mivel a ped. assz. munkakörnél nincs előírva az iskolai, szakmai végzettség sem a knt.-ben, sem a végrehajtási rendeletben, ezért a legmagasabb végzettsége alapján kell a ped. assz.-t besorolni, amivel rendelkezik. C, D, E, F lehet, tehát jogos az F fizetési osztály.
326/2013 32.§ (1)-(3)
Ha pedagógus munkakörről lenne szó, akkor más lenne helyzet. A knt. 3. sz. melléklete pontosan meghatározza a ped. munkakörhöz szükséges végzettséget az egyes iskolatípusban. Itt már úgy van, ahogy Borka írta.

Jár a ped.asszisztensnek bérkompenzáció?? Mivel brutto 114.000 Ft a fizetése?!

A pedagógiai asszisztenseket is a legmagasabb iskolai végzettségük szerint sorolják be.

Sziasztok!Szeretném megtudni,h.az a ped.asszisztens,aki pedagógus diplomával dolgozik,milyen kategóriába sorolható be? Mivel oktató-nevelő munkát segítő munkakör,tudom,h.a béremelés nem vonatkozik rájuk,viszont úgy hallottam,h. F kategóriáig besorolhatók.És ha igen,akkor mennyi lesz a bruttó/nettó fizetés? A nyári 25 pótszabadság jár-e nekik?Nagyon nem egyértelmű ennek a pozíciónak a törvényi szabályozása.Vhol ez fellelhető? Előre is köszönöm,ha vki tud segíteni!

Kedves Anyta81!
Csak az iskolavezetőn múlik, hogy "észre veszi-e" a törvény adta lehetőséget arra, hogy megadja Neked az F kategóriát és a 25 nap pótszabadságot! Sajnos a béremelés nem vonatkozik ránk, pedig Isten lássa lelkem igazán megérdemelnénk!!

Érdeklődni szeretnék, hogy a pedagógiai asszisztenseknek mennyi szabadság jár?
Vonatkozik rájuk a közalkalmazotti pótszabadság vagy nem? Mi az igazság?

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 30. § (1) Nevelési-oktatási intézményben az Nkt. 3. mellékletében felsorolt pedagógus, óvoda- és iskolapszichológus, valamint a pedagógiai asszisztens, szabadidő-szervező, gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő, gyógypedagógiai asszisztens, pszichopedagógus munkakörben foglalkoztatottak jogosultak az nevelő és oktató munkát végzőket megillető pótszabadságra.

Nagy nehezen megszületett a "várva -várt" törvény.Az iskolákban 250 gyermek után 1 ped.asszisztens vehető fel.A tankerületek mégsem engedélyezik !!!!Elhúzzák a mézesmadzagot,és tesznek rá hogy mi van az iskolákban.Munka az lenne, mert a tanárok túlterheltek,de mégsem tartják be a törvényt!Nyár elején belekezdtem a tanfolyamba, nem kevés pénz,125000.-ft. azzal a reménnyel, hogy ősszel már iskolában dolgozhatok,DE JÓL MEGJÁRTAM, mert a tankerület igazgatója eldöntötte,hogy erre nincs pénz!Csak azt nem értem miért hoznak olyan rendeletet,amit úgysem tartanak be!!!

Kedves Fórumozók!

Az én végzettségem szociálpedagógus (abszolutórium), ám diplomámat eddig a megfeleő nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam kézbe.
Eddig 3 évet dolgoztam a szakmában, gyermekvédelem és oktatási területeken. Jelenleg iskolai szociális munkás vagyok, de igazából az íratlan munkaköri feladataim része a pedagógiai asszisztencia is....teljes rutinnal végzem ezen feladatokat is.
Jelenleg lakóhely változtatás miatt keresek új állást, s többek között a 'pedagógiai asszisztens' munkára is pályáznék óvodában és iskolákban egyaránt.
Kérdésem az, hogy érdemes-e? S mennyi lenne a bérem? Jelenleg brutto 122.000 Ft, ami szerintem csak a sima érettségis kategória...
maradnék ebben a kategóriában vagy esetleg emelkedne a fizetésem?
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!!

Kedves szociálpedagógus!
Az eddigi béred (122.000.-), a diplomás minimálbér volt(szeptember 1. előtt).
Pedagógiai asszisztensként, amely középfokú szakképzettség, érettségizett bér jár, de ez szept. 1. után is csak 114.000.-

Van remény , hogy jan.1.től emelik a ped.assz. bért?

A minimálbér és a garantált bérminimum is emelkedni fog. Az A osztály minimálbérre, a B, C, D,és az E egy része garantált bérminimumra van kiegészítve, ami most 114000 Ft. A "szakszervezetek egységesen 103.500 forintos minimálbérre és 120.000 forintos garantált bérminimumra tettek javaslatot". Hát majd kiderül mennyi lesz belőle. Ha netán F-be vagy besorolva, akkor ne nagyon számíts semmire, 6 éve változatlan, lassan utolérik a többi fizetési osztályok a garantált összegre való kiegészítés által.

D-ben vagyok, köszönöm a választ. Igazából akkor netto 2000ft-ra számíthatunk:)

Sajnos semmi semmi esély nincs arra, hogy jan.1-től emelkedjen a ped.asszisztensi bér. Sőt 2015.jan. 1-től is csak azoknak a pedagógiai munkát segítőknek fog csak a bére emelkedni, akiknek van pedagógusi végzettsége.
Sajnos én is 53 éves vagyok és minimálbér a fizetésem.

De ez hol igazságos?
Megkapjuk a ped. szabadnapokat , de semmi bérkiegészítés nincs...??? Ez valahol sehogy nem passzol össze...

Inkább örülj neki, hogy van munkád!
Ismerős Tanító diplomával, segítő pedagógus képesítéssel várja, hogy felvegyék valamelyik iskolába vagy óvodába legalább pedagógiai asszisztensnek. Csakhogy itt a környéken nincs egyetlen állás sem meghirdetve pedig az új köznevelési törvény előírja, s a tankerülethez is több iskola tartozik kb 2 ezer fő gyerekkel, szóval elméletileg hely lenne bőven.

Megigényelte a bérpótló támogatást,mivel nem sikerült elhelyezkednie, most meg behívták közmunkára 6órában 38ezer forintért, s ilyen papírok mellett is nem teszik be egyetlen iskolába vagy óvodába sem, hanem segédmunkás munkakörben akarják alkalmazni utcaseprőnek!

Ha nem fogadja el, akkor törlik a rendszerből a munkaügyi központnál, s ellátásra sem lesz jogosult hosszú ideig!
Szerinted ez igazságos? Szerintem örülj annak ami van, mert láthatod vannak nálad sokkal rosszabb helyzetben lévők, akik bármikor cserélnének veled.

Pedagógiai asszisztens tanfolyam hirdetéséből idézek:
"Feladata továbbá a távollévő nevelő-oktató munkát végző szakember helyettesítése."
Pedagógiai asszisztens helyettesíthet?
Amennyiben igen, pedagógus munkát lát el...remélem jól értelmezem, a béremelés rájuk is vonatkozik.
A besorolás mellett várom a ped. asszisztensek munkaköri leírását!
Érettségi, tanfolyam és főiskolai végzettség esetén, milyen feladattal bízhatók meg...

Tisztelt Mariann Néni! Ha neked ped. assz. végzettséged van, akkor annak előfeltétele volt az érettségi. Aki érettségizett, minimum a "D"-be kell, hogy legyen sorolva. Sztem innen kezdjed el kutatni az egészet! Üdv.: 1 gyp. assz.

Óvodában dolgoozom jelenleg, de miután tavaly augusztusban vettek fel, és a törvény óvodák esetében csak ez év szeptember 1-től fog életbe lépni, így csak dajkaként vagyok besorolva természetesen érettségivel. A ped.asszisztensit elvégeztem, és várnám a szept.elsejét.

Én úgy tudom, hogy iskolában 100 fő/1 ped.asszisztens, óvodában pedig 3 csoportonként 1.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!