bölcsőde

Üdv! Tud nekem valaki segíteni abban,hogy a közalkalmazotti bértábla alapján hova kell engem besorolni? Bölcsődében, gondozónői munkakörben dolgozom. A gimn.érettségin kívül van egy 547610200105402 OKJ számú kisgyermekgondozó, nevelő végzettségem is.
2003.óta dolgozom a közszférában.
Segítségeteket köszönöm!
Memci

Szia Emese!

Köszönöm, de nem én hibáztam és szerintem hóközi kifizetésként kellene megkapnom.
Én, úgy gondolom.
Ha nekem utalnak többet akkor azt azonnal vissza kell utalnom, ha kevesebbet akkor pedig a jogos béremre még én várjak egy hónapot!!
Igazságos ez??
Azért érdekelne a számláimat küldjem oda a munkaügyre??
Nincs más jövedelmem, és mindenki tudja , hogy milyen kevés a bölcsődei dolgozók bére, hisz szinte mindenki egyformán keres!!
Elszomorító!!
Azért köszönöm, de majd érdeklődőm még, mert nem tartom igazságosnak!!

Szia Nevelőnő!

Attól tartok, hogy az összeg nagysága miatt (ami persze akit érint annak nagy, aki fizeti annak nem az) nem fogják hóközibe kifizetni. Bár nem tudom, mennyi a kompenzáció elmaradása miatti fizetés csökkenésed. DE mire azt igényt írásban benyújtod, elbírálják, addigra már számfejti a MÁK a következő havi illetményt, amikor meg visszameőleg autómatikusan meg fogod kapni azt elmaradt kompenzációt is. A késedelmi kamata az összegnek, pedig nem lesz akkor,a hogy "megérje" ezt külön kérni. Mert az ügyintézés költsége nagyobb lesz, mint a kés.kamat összesen.
Megértelek, hogy bosszant, de túl sok okos dolgot nem tudok mondani.

Üdv!!

Már közölték velem, persze többszöri telefonálgatás után, hogy a jövő hónapban kapom meg a kompenzációmat.
Fizetésem több mint 10%-a, ami mellesleg ennél a fizetésnél eléggé mellbevágó.
Számomra csak az felháborító, hogy tőlünk elvárnak szakmai, minőségi munkát, nem hibázhatunk, de ugyanakkor a kompenzált béremért szinte nekem kell kuncsorognom.
Nem a bért kellene kompenzálni, hanem végre tisztességes munkáért tisztességes bért kellene fizetni.
A félelmem csak az, ha a jövő hónapban sem kapom meg akkor mit tegyek vajon???
Persze egy nevelőnő sosem hibázhat, de egy munkaügyesnek szabad???
Tisztelem mindenki munkáját, elfáradtunk, de egy hónap nagy idő ilyenkor télen, és még ezt a keveset sem kaptuk meg páran.
Vajon miről mondjunk még le???
:-((

Tisztelt Kolléganők!

Én úgy gondolom, hogy valóban nem a tagság létszáma az ami a feszültséget okozza, hanem valójában az, hogy nem tudják , hogy mi is egy nevelőnő munkája.
Hiába voltak képviselők a bölcsődében, láttak az ottani munkát, a hajnali kezdést, a gyermeklétszámot, a szellemi és fizikai megterhelést, a nagy és mérhetetlen és megfizethetetlen felelősséget amivel nap mint nap megbirkózunk.
Írtam már, én nem vagyok tag, de úgy gondolom az nem sztrájk ha 1 órával később 5 óra helyett 6 órakor nyitunk ki. Összefogni, nem kinyitni, az a sztrájk!!
Megfélemlítés, ha nem tetszik keress másik munkahelyet-ezt kapjuk.
Több évtizede a pályán dolgozó nevelőnők 70-80 ezer forintért,szinte megalázó.
Bérkompenzációt könyörögve minden év elején,felháborító!!
Mindezek ellenére sokan azt sem kaptuk meg, rossz programra hivatkozva.
Fejetlenség, kapkodás, ez van most!
DE ami a legfelháborítóbb a bérek egybecsúszása, BDDSZ honlapján megtalálható.
Összefogás, de sokan félnek, abban igazat adok minél jobban, többen össze kell fognunk!!Tennünk kell valamit, amíg lehet!!:-((
Várom a javaslatokat!!

Kedves Bölcsisek!
Bizonyára jártatok már az ÚJ BDDSZ honlapon. Nektek hogyan tetszik az előző, RÉGIhez képest??
Nekem a régi sokkal rendezettebb volt, jobban el lehetett benne igazodni.
A mostani nagyon szétszórt,- hiába szép, színes.
Pedig az új honlap szerkesztése valószínű, jó kis summába kerülhetett!!!
Majd csak megszokjuk idővel ezt is, legfeljebb ritkábban látogatjuk.

Kedves bölcsődei dolgozók!
Valóban, minden új honlapot meg kell szokni. De azért ajánlom, mert nagyon sok hasznos információt lehet róla megtudni. Ha még tagjai is vagtoky a BDDSZ-nek pedig még többet. Azt gondolom, hogy ma már mindennek meg kell fizetni az árát. Úgy gondolom, hogy akkor derül ki majd a valódi értéke a megszerezhető információknak, ha segítségre lesz majd valamilyen érdekvitakor, esetleg a munkáltatóddal, vagy a fenntartóval kapcsolatos problémádban. De ha nem vagy tag, akkor is élvezheted ugyan potyautasként azokat az eredményeket, amelyeket a szakszervezet, illetve vezetője elért. Ha pedig úgy gondolod, hogy nem látsz eredményt, akkor kérdezzed meg a bölcsődédben működő alapszervezet képviselőjét. De biztatlak arra is, hogy csak továbbra is olvassad az új honlapot, mert érdemes. Mégha most úgy is érzed, hogy szétszórt, rendezetlen. Jóval több információt hordoz, csak meg kell ismerni. Én is ezt teszem. Máris javaslom, hogy klikkeljetek rá, hogy miért érdemes BDDSZ tagnak lenni.

Kedves artáM!

Bölcsődénk dolgozói "elöregedtek" - közel a nyugdíj.
Erre a kis időre már egyik sem fog belépni a szakszervezetbe.Ezért kérjük, hogyha Ön tag és valami újdonságról értesül a honlapon, melyet csak tagok érhetnek el,- ezen a lapon legyen szíves adja közre!
Köszönjük!
Talán majd a stafétát átvevő fiatalok, diplomások belépnek az érdekképviseletbe, megújítva a bölcsikben lévő szemléletet. Nagyon nagy szükség van a szemléletváltásra, az innovációra!- Na meg az általuk nyújtott elkötelezettségre, kitartásra. Mint ahogy ez napjainkban nagyon fontos az élet minden területén.
Csak remélni tudjuk, hogy a mennyiség helyett a minőség lesz az elsődleges!( 1 gyermek csoport=12-14 fő.)
(Azért még mindig motoszkál bennem a kérdés: Vajon a szakszervezet a tagokat, vagy a SZAKMÁT hivatott képviselni?)

Hát bizony kell a frissítés! Város nélkül írom, tönkrementek a szocreál ki támlás ovis székek, dadák is használták annó! Idézem "tudja kérem, régebben a kicsiket ezen ülve etettem, mára már nem férek el rajta"! Hát itt a mondandóm lényege, nem a nagyi korú néni üléspontja, hanem az a helyzet amibe a közintézményeink vannak! Ha nem tud pályázni, marad a régi bútorzat! Ez parányi helyzetkép!!!!!!!!

Gratulálok a Családháló díjazottjainak!(bddsz honlap)
Amúgy érdekelne,hogy hol tették ezt közzé és ki szavazhatott?

Sziasztok!Továbbra is érdekelne a családháló díjjal kapcsolatban,hol tették közzé a szavazást,mert mifelénk senki se hallott róla...?
Továbbá szeretném tudni,hogy vajon a bölcsi dolgozókat is érinti az egészségügyben dolgozók visszamenőleges béremelése?Köszönöm a tájékoztatást,ha valaki tudja!

Üdv!!

Szia Divi...Én a BDDSZ oldalán olvastam először erről a díjról.
Nos a bölcsődei dolgozókat már hosszú évek óta nem érinti a béremelés, lehet, hogy úgy gondolják a Tisztelt Illetékesek, hogy minket az infláció nem érint!
Az egészségügyi dolgozók béremelése minket nem érint, mint ahogy a pedagógusoké szintén nem. A nevelőnői munka megbecsülése sehol nincs. Maradnak a szakmai elvárások, a zsúfolt csoportok, nem egységes munkaidő megállapítása, juttatások teljes elvonása( eddig sem volt)!!!
Hmm..A nevelői munka sem erkölcsi sem anyagi megbecsülése!! Ez ami nekünk a szakma elhivatott szakdolgozóinak jut 2008-óta!!!
Valami javaslat??? Talán nekünk is hallatni kellene a hangunkat!!! Nem???

A szakszervezet elsősorban a tagjai érdekeit képviseli, de mivel olyan területeken képviseli az érdekeket, (bér, munkaügy, munkavédelem,stb.) ami minden munkavállalót érint, ezért a szakmában dolgozókért is. A szakmai érdekvédelem pedig a Magyar Bölcsődék Egyesületének kompetenciája.
Sajnos nagy igazság, hogy idősek vagyunk és kevés a fiatal. Igaz az a megállapítás is, hogy szemléletváltásra van szükség. Csak remélni tudom, hogy a fiatalok átveszik a stafétát, innovatívak lesznek és minden meg fog változni. A BDDSZ Ifjúsági tagozata is azért alakult meg, hogy a fiatalok innovatív ötleteit felhasználva változzon majd a szemlélet is.

Tudod atrám,borzasztó tévedésben vannak,mint ugye te is,akik azt bizonygatjátok,hogy mi a szakszervezetnek tagja nem lévén csupán POTYAUTASOK vgayunk.
Akkor most jól figyelj:
engem személyszerint fölháborít ez a hozzáállás.
A világon mndenhol a szakszervezet,mint azt ahogyan annak neve is mutattja:a szakmát,a szakmában dolgozókat annak érdekét hivatott képviselni.Ez nem lehet vita tárgya.Most akkor megint lehet azzal jönni,hogy aki nem tagja,az lépjen be.Javaslom mérjék föl országszerte,hol népszerű a bddsz és hol egyáltalán!
Vajon miért?És,aki a szakmában dolgozik,alkalmazott(!) az tudja nagyon jól a választ.
Na azért még annyit,hogy tudok én olyan szegény bddsz tagról,akit biztattak,hogy kiállnak majd mellete,ha baj van és nem tették.A bajban nem voltak mellette.
Szakmáját elhagyni kényszerült.

Kedves POTYAUTAS!
Hozzászólásodon érzem az elkeseredettségedet, a dühödet, felháborodottságodat. Bizonyára megvan ennek az oka.Ha a potyautas megnevezésen megbántódtál elnézésedet kérem! Azt kell azonban mondanom,hogy ha egy munkavállaló nem tagja az adott munkahelyen reprezentatívnak számító szakszervezetnek, de részesül azokból a béren felüli juttatásokból amelyeket a szakszervezet és a munkáltató által megkötött kollektív szerződés tartalmaz, azért potyautas, mert ő is részesül mindazokban a juttatásokban amelyeket a kollektív szerződés tartalmaz. A KSZ-t pedig jelenleg csak a szakszervezetek köthetik meg. De a szolidaritás jegyében és ezt szem előtt tartva. Ezért hát azokért is küzd a szakszervezet akik nem tagjai.Igazad van abban a szakszervezet a szakmában dolgozók érdekeit hivatott képviselni. Hogy hol? Küzdött az OKÉT-ban amíg jelenlegi kormányunk ezt a legmagasabb szintű kormány-munkavállalói-fenntartói hármas (triparti) tárgyalási lehetőséget meg nem szüntette. A világviszonylatban is szégyenletes módon. Kűzd a KOMT-ban. De csak addig tud küzdeni amíg van tagság.Ha elfogy a szakszervezeti vezető mögül a tömegbázis akkor nincs lehetőség semmire. Sajnálom azt a kollegát, aki mellett a szakszervezet nem állt ki, de gyanítom, hogy ez a helyi szinten történhetett meg, és a BDDSZ országos irodája, illetve az elnök nem lett tájékoztatva, vagy csak későn. Ha ugyanis időben történnek a jelzések akkor ma jelentős jogsegély lehetőségek vannak, éppen a szakszervezet által. Azt tudom javasolni, hogy vegyed fel a kapcsolatot Szűcs Viktóriával, hívjátok meg a bölcsődébe, és biztosan szívesen megkeres Benneteket, és tőle tudtok sok információt szerezni. Keressed a bizalmi kollégát is, ő majd segít ebben. Kívánom, hogy ismerjed meg közelebbről a szakszervezet munkáját, változzon meg a véleményed! Üdvözlettel: Atrám

Fórumotokat olvasgatva elgondolkoztató,hogy sokan abban a tévhitben vagytok:egy alkalmazott szabadakaratából dönthetne a fórumtagságról.
Sajnálattal tudatom veletek,hogy egyes helyeken egyenesen tiltva vagyon a az,hogy belépjél a szakszervezetbe.Még ilyenről nem hallottatok ugye?
Gondoltam.

Kedves Vendég-potyautas!

Megdöbbentő. Sok mindenről hallottam már, de bizony ez akkor is hihetetlen, hogy a bölcsődékben vannak olyan kiskirályok, akik valamilyen módon megfélemlítve a munkavállalókat, még azt is megengedik maguknak, hogy megtiltják a szakszervezetbe való belépést. A helyzet az, hogy ez ellen csak akkor lehetne tenni, ha be lehet bizonyítani, hogy akár nyíltan, akár burkoltan is elhangzott ilyen gondolat, vagy szankció lett kilátásba helyezve. Törvény adta jog a munkavállalónak a szakszervezeti tagság. Törvénysértést követ el, aki ilyet tesz. Nem szabad hagyni, hogy ilyen megtörténjen. Tudom, hogy kibicnek semmi sem drága, de csak azt tudom megerősíteni, hogy nem szabad engedni ennek.

Jav:természetesen szakszervezettagságra gondoltam.

Üdv!!
Szeretném leírni a véleményemet én is.
Én úgy gondolom, hogy egy szakszervezet a szakma a bölcsődékben dolgozók érdekeit kell, hogy képviselje. Nyilvánvaló, hogy fontos a tagok létszáma, de már írtam én nem vagyok tag, mindezek ellenére ott vagyok minden olyan rendezvényen ami a szakmáról és az érdekeinkről szól.
Tag voltam valamikor, de kiléptem. Elhagytam a pályát, majd visszajöttem, de már nem léptem be, mert nem igazán láttam erőteljes érdekképviseletet.
Addig amíg nem egységes pl: a munkaidő, szakma, juttatások és még sok más, addig miről beszélünk??
Sem erkölcsi sem anyagi megbecsülése nincs a szakmának, évtizedek óta!!!
Mi is van?? Szinte mindenki egyformán keres, végzettség és eltöltött idő figyelembevétele nélkül!!
Nem beszélve a gyerekekről. Tárgyi feltételek hiánya, játék, tisztítószerek, sorolgatnám.
Szóval, súlyos gondok vannak, ellátási nehézségek.
Mindenki elkeseredett, kilátástalan a helyzetünk!! :-((

Szép!A kérdésem csak annyi,hogy miért csak a bddsz kiváltságos tagjai tájékozódhatnak az elvileg bölcsődei dolgozókat tájékoztató honlapon?
Egyben javaslom,hogy legyen az oldalon egy nyílvános fórum!

Kedves Nevelőnő!Teljes mértékben egyetértek veled.

Kedves Ilus74!

Nem gondolom,hogy egy szakszervezet legfőbb ereje a TAGOK számától és fellépésétől függ.Ezt utóbbit ne is várják a dolgozóktól,mert a szakszervezeteket pont azért találták ki,hogy fellépjen,hangot emeljen a dolgozók nevében;mint azt mi dolgozók tudjuk,nem igen adhatunk hangot a munkánk során felmerülő nehézségeknek.Abban,ha rád száll a főnök (ún. lelkiterror),nincs,aki melléd álljon.Ezt is hiányolom.
Tény,annyi a minimum lenne,hogy az itt felmerült kérdésekre választ adjon a bddsz,nehézségeinkben,gondjainkban támogasson,ha már megmutatkoznak,hogy olvassák.Tegyék tényleg,olvassák,hogy tájékozódjanak,milyen nehézségekkel küzdenek dolgozóik.

Nem elfogadható kifogás,hogy kevés a tag és főként nem az,hogy hogy itt,nem adhatnak választ.Ez bocsássatok meg,de nem elfogadható,sőt.Nem orvosi kérdések ezek,amikre nem lehetne megbízható,hiteles választ adni.Nem hogy nem elfogadható de föl is háborító,hogy nem reagálnak igenis konkrét válaszokkal.Mért is ne tehetnék?

A bddsz oldalon olyan infók vannak,amelyek sokunkat ugyancsak fölbosszantanak,hiszen hiába látjuk törvényekre stb hivatkozva minek hgy kellene lennie,mi nevelők nagyon jól tudjuk ez nem így van.
Például a sokak által fölvetett kérdések,hogy mért vannak 16os létszámú csoportok,arról nem is beszélve,hogy azok közt 1-2 sérült gyerek is előfordul és az még több szakmai feladatot ró ránk.

Ne attól legyen sikeres egy szervezet,hogy tagjai mellé állnak,mert erre nem számíthat a mai munkáltatók dacos,megfélemlítő magatartása miatt.

Na pontosan ezért a hozzáállásért nem lépünk be többen is a BDDSZ-be.

Tisztelt Gondoska!

Köszönöm a javaslatodat , de a kérdéseimet épp amiatt tettem fel itt, mert úgy gondolom ezt az oldalt sokan olvassák, Kérdéseim pedig publikusak , szinte minden bölcsődei dolgozót érintő problémákat boncolgattam!
Bértábla egybecsúszása pedig sokunk számára felháborító , mert hiába tanultunk, fektettünk be pénzt és energiát, megérte???? Nem!!!
A szakmai elvárárok nincsenek arányban az anyagi és erkölcsi megbecsüléssel!
Hatékonyabb érdekképviseletre lenne szükség, hisz a nevelők kiégettségét és közönyét bizonyítja a BDDSZ felmérése amelyből kiderült , hogy nagyon kevesen töltöttük ki, nem reális adatokat mutatva. Én sokakat propagáltam a kérdőív kitöltésére.
Szeretném ha közösen tennénk a szakma elismerésére, hogy végre értékeljék a kisgyermeknevelők, gondozó-nevelői munkáját és elismerjék, hogy a legkisebb és legsérülékenyebb korosztályt látjuk el. Óriási jelentősége van a személyiség alakulásában és a későbbi fejlődési folyamatokat megalapozza és meghatározza.
Ezt kellene a döntéshozóknak reálisan felmérni, átgondolni. Mekkora felelőssége is van egy kisgyermeknevelőnek!!??
Köszönöm, hogy elolvastak és várom a javaslatokat, összefogásra buzdítanék, mert másképp nem érünk el semmit!!
Szép estét Mindenkinek!!!

Jav: Szakmai elvárások

A 98.000,- Ft közalkalmazotti minimálbérnek mennyi a nettója? Köszi.

http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator

Kérdés:
A közalkalmazottat nem érinti az infláció???
Várom a választ!! Köszönöm

64190-

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, és a felvilágosítást. :) Sokat segített.

http://www.bddsz.hu/
A bértábla magáért beszél!!!
Érdemes volt tanulni?????

Vajon lesz változás a közalkalmazotti bértáblában??
Tesznek valamit az illetékesek??
Felháborító!!!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!