50 felett miért nem kellenek a nők a munkáltatóknak

Sajnos 2011. áprilisában 52 évesen munkanélküli lettem, viszont azóta is hiába próbálkozom, mindenhonnan elutasitanak, ha egyáltalán válaszra méltatnak.
Finoman fogalmazva közlik, hogy fiatal csapatba keresnek munkavállalót.
Ötvenen felül alkalmaz egyáltalán valaki NŐ-t ma magyarországon????

Betöltöttem az 50-ik évemet, de még nem lehetek nyugdíjas sem. 2007 óta keresek új állást diplomával, nyelvtudással, szakmai tapasztalattal, gyakorlattal de mindeddig csak visszautasítást kaptam. Vagy pedig válaszra sem méltattak. Teljesen reménytelen!!!

Együttérzek minden hozzászólóval. Szörnyű dolog a munkanélküliség.
A pályakezdő fiatalok esetében közel 30%-os a munkanélküliség, 50 év felett pedig láthatjuk, hogy szintén nagyon nehéz elhelyezkedni manapság. -Sok százezer ember szeretne munkát.- Ennek ellenére a nyugdíjkorhatárt eddig minden kormányzat emelte. Nemcsak itt hanem más országokban is, például Spanyolországban.
Hogy miért? Azért mert az alacsony munkanélküli segélyt könnyebb kifizetniük, mint a nyugdíjt. Úgyhogy még ha nem is találnak munkát az idősek, legalább nem kell nekik kifizetni a nyugdíjakat. Pályakezdőknek pedig még munkanélküli segélyt sem kell fizetni, mert egy év bejelentett munkaviszony kell a segélyhez. Ez a valódi ok...
Mindenkinek legyen az idős vagy fiatal, bejelentett munkát, biztos megélhetést kivánok!

A cím nem a véletlen műve!
59 évesen közel 45 év igazolt szolgálati idővel és több mint nyolc év folyamatos munkaviszonnyal a hátam mögött, idén tavasszal lettem munkanélküli, miután munkáltatómat felszámolták. Eddig több mint 160 álláshirdetésre adtam be jelentkezésemet, két középfokú végzettséggel, több féle szakismerettel, egy rakás KERESETT tanfolyami végzettséggel, a felhasználóinál jóval magasabb szintű informatikai tudással és gyakorlattal, hivatásos jogosítvánnyal és tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal. Az esetek több mint 90%-ban a hirdetők válaszra sem méltattak. Akik válaszoltak többnyire csupán a jelentkezés regisztrációját közölték. De kiemelnék két, mindenki számára tanulságos történetet. Az egyikben az auditáló ügyvezető igazgató megkérdezte, hogy hogy lehet az, hogy ennyi szakmai ismerettel és végzettséggel, ilyen hosszú szolgálati idővel nem találtam eddig munkát? Természetesen Ő sem vett fel! Remélem azóta válaszolt a saját kérdésére legalább Önmagának.
A másik történet brutálisabb. Az audáló bérmeghallgató miután megnézte a születési dátumomat póker arccal közölte, hogy sem idénre, sem jövőre nem terveztek vállalalti temetési költséget!
És fel kell hívjam a figyelmeteket a pályázatokra történő jelentkezések egy döbbenetes következményére. Az álláskereséshez külön Gmail fiókot nyitottam, hogy követni tudjam saját levelezéseimet. Az önéletrajokat, a motivációs és referencia leveleket csak ezen a fiókön keresztül küldöm el. Legnagyobb megdöbbenésemre egy idő után spam-ok, kéretlen reklámok tömeg zúdult rá, mobil és vezetékes telefonom folyamatosan ZAKLATNAK különféle egészségügyi termékbemutatókkal, patinás külföldi szállodákban nyert üdülések ígéretéve.
Gyakorlatilag az önéletrajzban kért elérhetőségeimet használják meg a felkeresésemre!!!Több hirdető felület tulajdonosát, üzemeltetőjét kerestem meg e témában, mert hirdetéseikben a valós hirdető adatait nem közlik vagy éppen titkolják. Legmegdöbbentőbb választ a profession.hu PROFINAK hitt online szolgáltatótól kaptam, ahol közölték, hogy a fizető ügyfeleiket minden vonatkozásban igyekeznek kiszolgálni!!!! Ez pedig brutálisan sérti a média törvény elektronikus hirdetésekre vonatkozó törvényi előírásait.

Vagyis hiába a törvény, "magad uram, ha szolgád nincs" védd meg magad!

Már 54-ik évemben vagyok és már sajnos senki nem kapkod utánam. Még akik behívnak azok is annyira alul fizetnének, hogy még a megélhetésre sem elegendő nem hogy a nagy svájci frankos törlesztésre. Kérdem én minek a végzettség ha bárkit felvesznek akiknek nincs és ha ugyanannyit fizetnek mint akinek nincs? Mindig is nagyon szerettem dolgozni és most már nem kellek, pedig vannak végzettségeim, van tapasztalatom és nagy gyakorlatom. Tudok alkalmazkodni...akkor mi a nagy helyzet? Hogyan éljek így tovább, tele adóssággal és semmi pénzel?
Ha van valamilyen megoldás értesítsetek engem is mit lehet csinálni, mert nagyon szeretnék dolgozni. Mert a tapasztalataim hogy a fiatalabbak vagy az idősebbek kellenek még a kuli munkákra. Ha válaszolnak akkor csak hogy egy évig megtartják az adatbázisukba az önéletrajzomat, vagy nem is válaszolnak, ebből van több. Legalább 100 önéletrajzot 4 hónap alatt, küldtem már szét, inkább a szakmámba, de már próbálkoztam másfelé is.
Ötvenen felül alkalmaz egyáltalán valaki NŐ-t ma Magyarországon????

Kedves Csenge!
Mi újság veled, találtál valamit?
52 évesen megszünt a munkahelyem, fél éve keresek, hiába. Fogalmam sincs mi lesz velem?!
Nekünk miért nincs valami segély-szervezetünk?
Fogjunk össze!

9 hónap keresés után sikerült megtalálnom a "Munkámat", amiben bevallom már nem reménykedtem. De nagy kitartás kellett hozzá... Kívánok mindenkinek aki keresi a munkahelyét, hogy találja meg mihamarább. Türelem és nagy kitartást kívánok fiatalnak és 50 feletieknek egyaránt.

Kedves Csenge !
Gratulálok ! Lám, van akinek sikerül .Minden elismerésem ! Bővebben egy kicsit lehetne tippeket kapni ? Az embert feldobná.

Köszönöm, szomorú hogy már ehhez is gratulálni kell ha valaki dolgozhat. Nem tudok tippeket adni, már úgy kezdtem hozzá állni hogy ami az én munkám lesz azt megfogom érezni és az rám fog várni. Én nagyon kitartóan kerestem, volt hogy napi 5-6 e-mailt küldtem össze vissza. Legtöbben észre sem vettek, akik meg behívtak interjúra nem tetszettem nekik mert fiatalabbat akartak, vagy kitudja miért. Aztán csak egyszer bejött a keresésem eredménye, kellettem én is, amit alig bírtam elhinni. Remélem még sokáig megmaradok legalább amíg nyugdíjba mehetek, mert szeretek itt dolgozni.
Nem lehet tippet adni mert mindenkinek más és más, dolgok jönnek be. A lényeg hogy higyél benne és akard nagyon hogy sikerüljön.
Minden jókat kívánok mindőtöknek!!!

Köszönöm, szomorú hogy már ehhez is gratulálni kell ha valaki dolgozhat. Nem tudok tippeket adni, már úgy kezdtem hozzá állni hogy ami az én munkám lesz azt megfogom érezni és az rám fog várni. Én nagyon kitartóan kerestem, volt hogy napi 5-6 e-mailt küldtem össze vissza. Legtöbben észre sem vettek, akik meg behívtak interjúra nem tetszettem nekik mert fiatalabbat akartak, vagy kitudja miért. Aztán csak egyszer bejött a keresésem eredménye, kellettem én is, amit alig bírtam elhinni. Remélem még sokáig megmaradok legalább amíg nyugdíjba mehetek, mert szeretek itt dolgozni.
Nem lehet tippet adni mert mindenkinek más és más, dolgok jönnek be. A lényeg hogy higyél benne és akard nagyon hogy sikerüljön.
Minden jókat kívánok mindőtöknek!!!

Szerintem azért nem kell általában az 50 feletti női munkaerő, mert

- esetleg idős szülőt kell segíteni, ápolni,
- esetleg unoka van, aki időnként felügyeletett igényel
- véleményünk van, mivel már elég bölcsek és tapasztaltak vagyunk
- már nem vagyunk formálhatóak, mivel már kiforrott egyéniségünk van
- nem vagyunk robotok a munkaadók kénye-kedvére.

Én most kezdem a keresést 52 évesen, eddig nem voltam közszolga, de úgy látom itt sem könnyebb, mint egyéb helyeken.

Kitartást mindenkinek,
"Az egészség a lényeg, a többit majd megvesszük !!! "

Egyetértek azzal,hogy az egészség a fontos!
mert bizony van munkahelyem, de folyton megbetegszek, úgyhogy eldönthetem,hogy betegen dolgozok vagy éhen halok. És van 3 végzettségem, de egyedül a pedagógus az ami kell 50 felett is.( és én is elgondolkodom,hogy mi is a fontosabb) viszont pénz nélkül egészség sincs.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!