13.havi

Mindenki meglepődött ugye,hogy milyen kevés,vagyis kevesebb fizut kaptunk decemberben?

Szijasztok Szép estét mindenkinek!
Meg tudnátok nekem mondani hogy mennyi idő után jár a 13. havi fizetés? Csak 1 év?

A közszférában 2009-2010-ben végleg megszűnt a 13. havi. Versenyszférában adható.

Sziasztok
Tud vki segíteni abban, h most tulajdonképpen kinek is jár a 13. havi fizetés??? maszekéknál is jár vagy az csak adható???
előre is köszi

Férjem két bérlapot kap január óta. Az egyiken a munkabér, a másikon a 13. havi bér
van elszámolva. A gondom az, hogy 7 napot táppénzen volt, ezért a 13. havi béréből
7 napot levontak, így csak 13 napra kapott 13. havi bért. Pontosabban a havi rendes bruttó
bérének 1/12-ed részét vette alapul és 20 napra elosztva vont le 7 napot.
Szeretném megtudni, hogy miért?

Nem a táppénzzel csökkentett bruttó bér 1/12-ed részét kellett volna kifizetni?

Amikor még év végén egyben fizették ki a 13. havi bért, akkor nem vonták le a táppénzen
töltött időt. Akkor most miért?

Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm. E-mail: nenako@citromail.hu

Sziasztok!

Szeptemberben volt egy üzemi balesetem,amivel azota is táppénzen vagyok.
Az lenne a kérdésem,hogy ez a mostani 13.havi juttatás,amit az okosok kitaláltak törvényileg járna baleseti táppénzre,vagy sem?Azért kérdezem,mert a januári fizetésemmel még utalták,de a februárival már nem.Rákérdeztem és azt a választ kaptam,hogy az uj jogszabály szerint aki akár csak egy napot távol van a munkahelyétöl,annak nem jár.
Eddig ugy tudtam,hogy üzemi baleset esetén járna mindenféle juttatás,ami elözöleg is volt.
Szerintetek???

Valaki, ha tud világosítson már fel a keresetkiegészítéssel kapcsolatban. 2009-ben a kereset 8,33 %-a elvileg a betegszabadság, táppénz idejére nem jár. Ez egy 2009-es kormányrendelet(?). Azt nem értem, hogy akkor a januári illetménnyel megkapott ker.kieg-ből miért vonták le a 2008. decemberében táppénzen lévő napok számának megfelelő összeget. Tudomásom szerint decemberben semmilyen plusz összeget nem kaptunk, ami a táppénz miatt ne járt volna. A munkahelyemen nem vagyok egyedül ezzel a problémával. A gazdaságiak csak azt fújják, hogy az előző hónapot kell figyelembe venni, a program is így számol. ???

Kedves Fórumozók!
Itt az én történetem bíztatás képpen azoknak, akik, csak forintokat kaptak januárban...
Nemrég kézhez kaptam a januári fizetési jegyzékem, melyen egy érdekes tétel szerepelt: 13. havi "juttatás" címén mínusz előjellel egy komolyabb összeg. Ezt szépen le is vonták az egyébként is sovány fizetésemből. Gondoltam, erre már csak rákérdezek, miért büntettek ilyen komoly összeggel. Eleinte a bérszámfejtő is értetlenül állt a probléma előtt és segítséget kért fentebbről, mely egy hetet vett igénybe, mire kiderült az igazság. Az történt ugyanis, hogy az elmúlt évben a 13. havi fizetést ugyebár 12 hónapra lebontva, részleteiben kaptuk meg. Én augusztus 31-ig háromnegyed állású közalkalmazott voltam, szeptember 1-től már csak félállású, a 13. havi részleteket is ebben az arányban kaptam. De a törvény állítólag úgy szól, hogy a 13. havi fizetés egyenlő a december havi fizetéssel, tehát senkit nem érdekel, hogy én az év nagyobb hányadában többet dolgoztam, levonták a különbséget. Én csak pislogtam, hogy nem túl igazságos rendelet, de ha már le kell vonni, miért egy összegben tették, láthatták, mi fog maradni. Erre azt a tanácsot kaptam válasz képpen, hogy esetleg vegyek fel fizetési előleget...

Decemberi fizetéssel azért nem kaptuk meg a 13. havi egy hónapra eső összegét, mert 2007-ben júniustól kezdődött a kifizetés július helyett, így az 2008. november 30-ával lejárt.

Velünk is ezt akarták elhitetni. Ha megnézed a 2007-es HAVONKÉNTI kimutatást (amit 2008-ban kaptunk kézhez, év elején), semmi nem lett előre kifizetve. Tehát a decemberit nem kaptuk meg.

mikortól fizetik ki?

Kinek és mikortól jár a 13.havi kompenzáció?

Mikortól kapjuk meg a megjelölt összeget?

Kpzeljétek,a hugom ápolónő,tehát közalkalmazott,és jan.16-án megkapták a 13.havi 1/12-ed részét rendesen.Én óvónő vagyok,és 20-án,vagy 21-én kaptam én konkrétan 119Ft-t.A kollégák is hasonlóan.hogy van ez most akkor?

közalkalmazottak esetén a 2009. januárban számfejtett 13. havi juttatás azt a 2008-ban le nem számfejtetett részt tartalmazta, amely 2008-ban nem került számfejtésre (általában pár száz forint), aki ennél többet kapott, az valószínűleg táppénzen volt (és egész évben nem haladta meg a 91 napot) és megkapta a kimaradt összeget, vagy például közhasznú foglalkoztatott volt, és arra az időre nem járt neki, de utólagosan számfejtésre került.
2009-ben kereset-kiegészítést kap minden közszférában dolgozó, az előző havi bruttó bérének 1/12-ed részét, max. havonta bruttó 15.000.- Ft (éves szinten max: 180.000.-).
Hát ennyit a 13.havi juttatásokról, és a kereset-kiegészítésről Tömör professzortól

ÉN 2008 AS ÉVBEN HÁROM HONAP UTÁN . EGY MÁSIK KÖZSZFÉRÁBAN SZOCGONDOZOKÉNT DOLGOZTAM , ÉS ERRE A HÁROM HORA EZEKSZERINT 15000FT JÁR HAVONTA?

VÁLASZT KAPTAM ERRE A KÉRDÉSRE MÉGPEDIG 90 NAPOS MUNKA VISZONY UTÁN JÁR IDŐARÁNYOSAN A 13HAVI ILLETMÉNYEM ÉS A UTÁNA JÁROK A HIVATALBAN ILETÉKES ÁLLAMHÁZTARTÁSI HIVATALBAN.

ÉN 2008 AS ÉVBEN HÁROM HONAP UTÁN . EGY MÁSIK KÖZSZFÉRÁBAN SZOCGONDOZOKÉNT DOLGOZTAM , ÉS ERRE A HÁROM HORA EZEKSZERINT 15000FT JÁR HAVONTA?

Szeretném tudni, hogy milyen jogszabály írja elő, hogy 91 napnál hosszabb táppénz estén csak időarányosan jár a 13. havi? Én úgy tudtam, hogy akkor jár a teljes évre a juttatás, ha a táppénz időtartama a 6 hónapot nem lépte túl!
Bukta

Egy kicsit segítenék ebben az 1/12-d részben eligazodni. Tavaly még megkaptuk azt a ~ 3 %-os béremelést ami minden osztályban és fokozatban megillete a közalkalmazottat a minimálbér emelkedése miatt , s úgy emlékszem ezt március hónapban visszamenőleg . Na most két hónap 13. havit kifizettek a régi bér alapján s ez az "őrült nagy összeg " az emelés előtti bér 13. havira jutó külömbözete. Ha érted. Aki nagyobb összegeet kapott az úgy történt, hogy pl egy dolgozó munkába állt január 15-én, ő csak három hónap után kezdte kapni a szabály szerint az 1/12-d részeket, s ő most utólag kapta meg a ki nem fizetett 3 hónapját. Mindebből az következik, hogy ez év januárban nincs 13. havi 1/12-d rész fizetve.

Hát nem is kaptunk...

Szia!

És mikor lesz?

Mármint a 13 havit azt elvették ,de a kompenzációt mikor fizetik?
Mert olyat is halottam hogy egyben lesz kifizetve decemberben

Mikor lesz,

Egyszerűen röhej, ami a közalkalmazotti szférában történik.
Tegnap kaptuk meg az elmaradt "13. havi bért".
Van aki 3 Forintot kapott, van aki 14-et, 17-et.
Ezen már csak nevetni lehet.

alán

..én győztem: 350!

alán

..meg különben is: megvan a rendelet!= 6/2009 (I.20.) Korm. rendelet, Magyar Közlöny, 8. sz. /I.20./=.."A költségvetési szerveknél foglalkoztatottak 2009. évi havi keresetkiegészítéséről"/ aggodalmak: SZDSZ, KÓka-Fodor ellentámadásai, ill. a jan.29.-i rendkívüli parlamenti ülés!/

ÜDVÖZLET!
FÉRJEM 2008 AUG 1-TŐL 3 HÓNAP PRÓBAIDŐVEL,HA­TÁROZATLAN SZERZŐDÉSSEL KÖZALKALMAZOTT
AZT A TÁJÉKOZTATÁST KAPTA HOGY 2009 JAN 15 IG MEGKAPJA ARRA A HÁROM HÓNAPRA AZ ELMARADT 13 HAVI JUTTATÁST
DE NEM KAPOTT SEMMIT
VAN ERRE VALAHOL VALAMI JOGSZABÁLY?

Két hónapi juttatással el vannak maradva. Most néztem az egyenleget, valami nevetséges összeg van a számlámon.

Ma én nevetséges 290 ft.ot kaptam!

Tudja valaki, hogy ez mi????
Üdv!

Ez a 13. havi jutalom kompenzációja.
Biztosan a képviselők is ennyit kaptak a recesszió miatt.
Nekem 633 Ft bruttó, 335 Ft levonás, és tisztán 298 Ft ütötte a markom.
Szerintem 3 diplomásként hülyére fizetnek :(

Az a gáz, hogy -legalábbis nálunk - 100 Ft-ra kerekítve fizetik az illetményt. :)

KTV:

"42. § (1) A köztisztviselő a közszolgálati jogviszonya alapján havonta illetményre jogosult. Az illetményt száz forintra kerekítve kell megállapítani."

Az átutalási költség + papírmunka többe kerül. Nem normálisak.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!