Alapvizsga mizéria

Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, most kerültem a közszférába, hogy nappali tagozatos közgazdász végzettséggel kell-e alapvizsgázom.
Vagy ez függ attól is milyen beosztásba kerültem?
Van aki azt állítja kell más ugyanígy hogy nem, de a konkrét hatályos törvényt erre vonatkozóan nem találom sajnos. :(
Köszönöm a segítséget.

Sziasztok!
Munkaügyi ás társadalombiztosítási szakemberként diplomáztam nemrég. Az lenne a kérdésem, ha szeretnék a közigazgatás területén elhelyezkedni vele egészségbiztosítás vagy nyugdíjbiztosítás területén akkor szükséges e alapvizsgát is tennem vagy "csak" szakvizsgát. Ha igen mi határideje?
Köszönöm!

http://www.nki.gov.hu/images/akademia/av/tajekoztato/kozigazgatasi_alapvizsga_tajekoztato.pdf

A fenti tájékoztatót megnyitva olvashatjátok,hogy kik mentesülnek az alapvizsga alól(jogász,igazgatásszervező)
Kedves Kyara! ahogy írtad, valószínűleg kell alap,-illetve szakvizsgát letenned a végzettségedből adódóan.Ne aggódj, az alapvizsga nem vészes!

10. Mentességek

11. §29 (1) Nem kell közigazgatási alapvizsgát tennie annak, aki a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről szóló 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet 1. és 2. számú melléklete szerinti

a) jogi, közigazgatási, rendészeti és katonai képzési területhez tartozó szakon vagy e szakoknak megfeleltethető, korábban létesített szakokon felsőfokú végzettséget szerzett, vagy

b) 2012. szeptember 1-jétől a nemzetvédelmi és katonai képzési területhez tartozó szakon olyan felsőfokú végzettséget szerzett, amely külön jogszabály alapján tartalmazza a közigazgatási alapvizsgának megfelelő képzési- és vizsgakövetelményeket.

(2) Nem kell közigazgatási alapvizsgát tennie annak, aki a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program keretében sikeres záróvizsgát tesz.

forrás: 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet

Kedves Szasza005, köszönöm szépen!
Az ELTE-n a TB szak viszont a jogi képzési területhez tartozik -azt hiszem-. Vagy rosszul értelmezem és csak a jogász diploma jelentene mentességet az alapvizsga alól? Jó-jó, hogy nem vészes, de mégis csak jobb lenne, ha nem lenne rá szükség :)

A 289/2005. (XII.22.) Korm. rendelet 1. melléklet 43-48, 2. melléklet 127-132. pont alatti szakok mnetesítenek.

Kyara!Szerintem hívd fel a kormányhivatalotokat és kérdezz rá a koordinációs és szervezési főosztályon vkinél.Az a biztos!

A 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet szerint az igazgatásszervezői felsőfokú végzettség mentesítést ad az alapvizsga alól. Csak segítséget szeretnék kérni, hogy valóban jól értelemezem-e, hogy ilyen végzettséggel nem kell alapvizsgát tenni?

A 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet szerint az igazgatásszervezői felsőfokú végzettség mentesítést ad az alapvizsga alól. Csak segítséget szeretnék kérni, hogy valóban jól értelemezem-e, hogy ilyen végzettséggel nem kell alapvizsgát tenni?

Ki volt már alapvizsgán? Nagyon nehéz? Mi van ha nem megyek el rá? Kirugnak?

Egyáltalán nem vészes, de kötelező.
Ha nem teszed le, megszűnhet a munkaviszonyod.

Tudna nekem valaki segíteni abba, hogy hol találok alapvizsga teszteket, hogy jobban feltudjak készülni az alapvizsgára?

Szeretném a közigazdasági alapvizsga tesztsorozatot kitölteni.
Köszönöm ki tud segíteni
Sylu

Szisztok!Július 5.-én megyek vizsgázni szeretnék tesztsorokat kitölteni!
Le lehet vhonnan tölteni??
Köszike

Az én kérdésem is ez!

ha igazgatásszervezőként nem tudod értelmezni a rendeletet, menj csak szerintem :)

http://hvg.hu/itthon/20110316_visszaallitotta_kozig_vizsga_ogy

A módosított köztisztviselői törvény már kötelezővé teszi.

Emiatt nem neked kell aggódni, hanem a munkaügyisnek. A kinevezési okmányaidban szerepelnie kell, hogy mire vagy kötelezett (alap-, szakvizsga) és milyen határidővel.

Munkahely szervez és tart nyilván mindent, úgyhogy kérdéseiddel usgyi a munkaügyeshez!

kérdésem: engem 2011.februárban vettek fel az eredeti kinevezésben nem szerepel a kötelező alapvizsga, módosíthatják-e a kinevezési okmányokat emiatt? és rám is vonatkozik a kötelező alapvizsga letétele? köszi a mielőbbi választ

(1)Az, akinek a közszolgálati(kormánytisztviselői) jogviszonya 2011. szeptember 1-jét megelőzően és a közigazgatási versenyvizsga kötelezettség megszűnését követően keletkezett, közigazgatási alapvizsgát köteles tenni 2012. szeptember 1-jéig, kivéve, ha ezen időpontig az alapvizsga alól jogszabály alapján mentesül.Ha ezen kötelezettségét ez idő alatt nem teljesíti, vagy az alól nem mentesül, közszolgálati jogviszonya megszűnik. Az a köztisztviselő, aki kinevezését (1) bekezdésben meghatározott időtartam alatt kapta,a kinevezésében a közigazgatási szakvizsga teljesítésére megállapított határidő egy évvel meghosszabbodik.

Talán közgazdászoknak nem kell, de nem baj, ha le kell tenned: nem vészes, vannak benne érdekes részek is.Sőt segít később a szakvizsgára való készülésben is. Én most szakvizsgáztam (szerencsére sikeresen) segítettek az alapvizsgára tanult ismeretek is.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!