Gondozónők besorolása

Üdvözlök mindenkit!
Arra lennék kíváncsi, hogy házi segítségnyújtásban dolgozó gondozónőnek a közalkalmazotti besorolása helyes -e?
Nem szakirányú szakmunkás végzettség után végezte el a szociális gondozó és ápoló OKJ-s szakot. Jelenleg B2 kategóriába van sorolva. Nem kellene C kategóriába sorolni?
A választ előre is köszönöm.

Ez így van!Mivel nincs meg a diplomád így a végzettségedet sem tudják még elismerni!Nem feltétele a szociális gondozó és ápolónak az érettségi, ezért nem is ismerik el az érettségit.Lényegében ha segédápolónak mész el, ott is minimálbéren leszel, ott sem számítják bele az értettségit.Ott számolhatják bele az értettségit,ahol képzéshez való jelentkezési feltétel minimum érettségi,vagy ráépülő képzés.

Érdeklődni szeretnék. 53 éves vagyok. A besorolásom C 13. Házi segítségnyújtásban dolgozóm szociális gondozó ápolóként. Van érettségim és most szereztem meg a szociális gondozó ápoló képesítést (2 éves középfokú OKJ. )Szeretném tudni, jó -e a besorolásom, vagy kérhetném a magasabbat, ha igen mire? Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel. Hné Erzsi

A szociális gondozó képesítés megszerzésével D kategóriára jogosult a 257/2000. Kormányrendelet 2. sz. mellékletének I. táblája alapján.

sok helyen nincsenek jól besorolva

Sziasztok!
Valaki tudna bővebbet írni, hogy az OKJ ápoló végzettségemmel, szakápolási feladatokat ellátva miért csak D kategóriába sorolnak? Tudttommal az eü. érettségivel csak alapápolási feladatokat lehet ellátni, a felsőfoku ápolói végzettség pedig E kategória. Mondjuk erre a munkáltatóm annyt mondott, ellehet menni! Légyszi segítsetek, mondjatok 1 olyan jogszabályt, amibe nem tud belekötni. A 326/ 2008 (XII.29.) korm. rend. a szoc. otthoni ápolót nem specifikus ágazatnak írja.
Köszi!

Valóban nem köteles besorolni ápolóval, szociális területen E kategóriába. mivel a szociális területen dolgozol.Ha az eü területén vagy akkor viszont igen .Nem köteles megadnia munkáltató a D kategóriát érettségizett szoc gondozó és ápolónak.Ugyan középfokú végzettséget ad, de a jelentkezési feltételhez nincs kötve az értettségi.Szóval sajna adható, de nem kötelező.Függ attól is ki milyen munkakörbe van felvéve.Pl, ha gondozó ápoló az B-től a D-ig.

Jó napot kívánok mindenkinek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az ápolási díj időszakát a közalkalmazottak munkaidejébe beleszámolják vagy nem?
Óvónő vagyok, az előző mnkahelyemen úgy állapították meg a béremet, hogy beleszámolták az ápolási díj idejét. Most pedig azt mondták, hogy nem számolhatják bele! Ha valaki tud erről valamit legyenszíves írjon! Utána fogok járni az ügynek, de nem is tudom hol kezdjem! Előre is köszönöm! Orsi

Xiasztok,érdeklődnék hogy akkor én sem vagyok jó helyre sorolva?
Szociális gondozó és ápoló::: ::::::::B-1
Szabadság 20 nap

Ezzel a végzettséggel mi a C kategóriában vagyunk. Ha érettségi van, akkor D., + az évek.

D kategóriából B kategóriába sorolt 3év után mi a teendő hogy az állásom is megmaradjon? szakma éretségi van. javorszky.laszloné@upcmail.hu

Igen az évek-de a ledolgozott évek, vagy az adott szakmában ledolgozott évek ?

Köxi szépen a választ.....

Marcsika1
Üdvözletem!
A besorolásod nem helyes, mivel a gondozó sorolható B - E kat-ba . (pl:B=segédápoló+érettségi; C=általános ápoló)
A szociális gondozó D-be vagy E-be, attól függően, hogy szakgondozói végzettségel rendelkezik-e. (pl: pszihiátriai, gerontológiai)

Vonatkozó jogszabályok:
326/2008.(XII.29.) korm.rend (MK 190.szám)

Én is szeretném tudni valakitől aki ebben hivatalos személy,hogy van egészségügyi szakiskolában szerzett ápolási asszisztens végzettségem,mellette érettségim.C kategóriában vagyok.22 nap szabadsággal.egy felsőbb helyen azt mondták(ami nem a cégünk),hogy érettségi és c kategória mellett 25 nap jár,illetve azt nem értem,hogy a munkaügyis gyors talpalókon végzett szoc.ápoló és gondozó miért ér többet ha érettségi sincs?segítsen ezt valaki megérteni.
ja és még egy kérdés!A kórházi dolgozók kapnak pótlékokat a házi beteg ápoló miért nem?veszélynek mi is ki vagyunk téve,az időseknél is és mi megyünk esőben,hóban melegben kint az utcán..nem könnyű,de csináljuk,de miért nem becsülnek?

A 25 nap pótszabadság annak a közalkalmazottnak jár, aki oktató-nevelő tevékenységet végez a jogszabályban meghatározott intézményekben. (Kjt. 57. § (3) bekezdés)
Úgyhogy a "felsőbb hely" nem jól mondta, ha az érettségihez és szakképesítéshez kötötte a 25 napot.
A szociális ápoló és gondozó képesítés pedig annak a munkáltatónak "ér többet" az ápolási asszisztens helyett, amelyik nem szimplán egészségügyi, hanem szociális segítséget is nyújt.

Sziasztok!
Kérlek benneteket, segítsetek! Nem tudok kiigazodni a vonatkozó jogszabályon. Én 1 szoc. otthonba dolgozom, OKJ ápoló végzettségem van 2005 óta, de nem sorolnak E kategóriába, mondván a beosztásom nem igényel felsőfokú végzettséget. Ápoló- gondozó a beosztásom. Akkor hova is tartozok?
Válaszotokat előre is köszi!

szeretnem kérdezni öntől h megvan e a tételek
ha jó nézem akkor szociális gondozó és ápoló szakot végezte

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!