Sok pedagógus nyáron nem kap fizetést, avagy a közoktatás újabb nagy problémája

Kevés tanár pihenhet nyáron
Több ezer pedagógust alkalmaznak évről évre törvénytelenül az iskolák országszerte ? az intézmények fenntartói úgy próbálnak spórolni a fizetésekkel, hogy csak szeptember 1-től június 30-ig érvényes szerződést kötnek a tanárokkal, akiknek így a nyári vakáció két hónapjában nem kell bért és járulékokat fizetni.

?Ez már a második olyan év, hogy az óráim mellett az egész júniust azzal töltöm, hogy munkát keresek a nyárra. Júliusra és augusztusra nem kapok fizetést, így míg az évzárón a kollégáim a másfél hónapos szabadságot tervezgetik, addig én azon töröm a fejem, hogy miből fogok megélni nyáron, és hogy szeptemberben lesz-e még állásom? - mondja egy, a neve elhallgatását kérő nyíregyházi tanárnő. A pályakezdő magyar szakos pedagógus a második tanévét fejezi be egy általános iskolában, ahol évről évre határozott idejű szerződést kötnek vele, amely szeptembertől június 30-ig érvényes. ?Amikor megkérdeztem az igazgatót, hogy miért nem köt velem határozatlan idejű szerződést, azt mondta, hogy spórolniuk kell, úgyhogy pár évig ne is számítsak másra. Ha pedig nem akarom elfogadni az ajánlatát, kereshetek másik állást? - emlékszik vissza a magyartanár.

Több ezer tanár kerül nyáron utcára

Ugyan az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak nincsenek arról adatai, pontosan hány olyan pedagógus dolgozhat az országban, akiket ? jogszerűen vagy jogsértő módon ? határozott idejű szerződéssel alkalmaznak az iskolák, a becslések szerint akár több ezerre is tehető a tanév elejétől a tanév végéig szóló munkaszerződéssel rendelkező tanárok száma. Nekik a nyári szünet két hónapjára nem jár fizetés, munkaviszonyuk a vakáció idejére megszűnik, ráadásul csak augusztus végén derül ki, hogy a következő tanévben is szükség van-e a munkájukra.

Vége a tanévnek, két hónapig nincs fizetés

?Pontos számot nem tudunk arról, hogy hány tanárt érint ez a helyzet, de az mindenképpen a jelenség nagyságát jelzi, hogy a Központi Statisztikai Hivatal jelentései alapján a nyári negyedévben a közoktatásban dolgozó szellemi foglalkozásúak száma több ezerrel alacsonyabb, mint az év többi részében? - magyarázza Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A szakszervezeti vezető szerint az iskolák és a fenntartók egyértelműen a költségek csökkentése miatt kötnek határozott idejű szerződéseket a tanárokkal. ?Az intézmények spórolni szeretnének, de közben aránytalanul nagy érdeksérelmet okoznak a dolgozóiknak. Nemcsak az a gond, hogy az adott pedagógus két hónapig egyáltalán nem kap fizetést, de nyugdíjszerző időt is veszít, ráadásul bizonytalanságban kell élnie a tanév kezdetéig, hiszen nem tudhatja, hogy szeptember elsejével ismét kötnek-e vele szerződést? - mondja Kerpen Gábor, hozzátéve: ?Ha egy tanárt több éven keresztül így foglalkoztatnak, vagyis minden szeptemberben egy egyéves szerződést kap, akkor egy esetleges elbocsátás esetén az egyébként több hónapnyi fizetést jelentő végkielégítéstől és felmentési időtől is elesik?.

Kicsi a fizetés, nem lehet spórolni

A tanári fizetésből ráadásul szinte lehetetlen félretenni a szűk nyári hónapokra - a pedagógusok szerint a kezdő pedagógusok bruttó százhúszezer forintos béréből megélni is alig lehet, nem hogy spórolni. ?Több volt egyetemi csoporttársam is beszámolt arról, hogy nem kap fizetést nyárra, ezért kénytelen valamilyen munkát vállalni júliusban és augusztusban. A gond csak az, hogy ha már nincs szabad hely a táborokban, napközis nyári foglalkozásokon, ahol ugyan kevés pénzt keresnek, de legalább a szakmájukban dolgoznak, akkor marad a felszolgálás, az eladói munkák vagy éppen a takarítás. Számos ismerősöm árufeltöltőként vagy call centeresként dolgozik egész évben csak azért, hogy nyáron legyen miből élnie? - meséli Fodor Zsuzsanna fejlesztőpedagógus.

Nem jogszerű, de bevett szokás

Az [origo] több iskolaigazgatót megkeresett, de egyikük sem akart nyilatkozni a témában. Pedig a pedagógusok szerint bevett szokás, hogy a fiatal, sok esetben pályakezdő tanárokat szeptembertől júniusig érvényes szerződéssel alkalmazzák ? nem minden esetben jogszerűen. Az oktatási tárca [origo]-hoz eljuttatott közleménye szerint egy oktatási intézmény csak azokkal a tanárokkal köthet határozott idejű szerződést, akik GYES-en vagy más okból távol lévő pedagógust helyettesítenek, vagy egy meghatározott, konkrét feladatot kapnak az intézménytől ? a tanítás vagy a napközis munka azonban nem tartozhat ezek közé. Minden más esetben a szakszervezethez vagy a bírósághoz fordulhatnak az érintett tanárok.

Már ha egyáltalán tisztában vannak azzal, hogy jogsértő módon alkalmazzák őket, és vissza is merik utasítani a felkínált szerződést. Az [origo]-nak nyilatkozó tanárok szerint kollégáik többsége inkább éveken keresztül eltűri a nyári fizetés nélküli hónapokat, mert fél, hogy különben elveszíti az állását. ?Pedig érdemes ilyen problémával felkeresni minket, rendszerint sikerül megegyeznünk az intézményvezetőkkel, akik ilyenkor általában határozatlan idejű szerződést ajánlanak fel az érintett tanároknak? - magyarázza Kerpen Gábor. Ha mégsem sikerül kiharcolni a szabályos szerződést, munkaügyi bíróságon folytatódhat az ügy. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének eddigi ?csúcstartója? tizenegy éven keresztül dolgozott úgy, hogy minden szeptemberben új, egy tanévre szóló szerződést kötött vele az iskola. Sokáig tűrt, aztán úgy határozott, véget vet a nyári pénztelenségnek és folyamatos bizonytalanságnak, és perre viszi az ügyet. Ugyanígy döntött egy másik, Kaposváron élő tanár is, akinek végül több millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság.

Kutyaszorítóban a cseh és brit tanárok is

Nemcsak itthon, hanem más európai országokban is jellemző, hogy a tanárokkal csak az iskolaév időszakára kötnek szerződést, így spórolva meg legalább két-háromhavi fizetést. Egy, az Eurydice adatai alapján összeállított 2007-es tanulmány szerint Európa-szerte nőtt a határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott tanárok száma. Csehországban a szeptembertől júniusig foglalkoztatott pedagógusok egy része a tanév végeztével munkaügyi központokban jelentkezik, és munkanélküliként regisztráltatja magát, így próbál pénzt szerezni a nyári hónapokra. A cseh oktatási minisztérium ezért megtiltotta, hogy a megfelelő végzettséggel rendelkező tanárokat alapos indok nélkül újra és újra határozott idejű szerződéssel foglalkoztassák.

Nagy-Britanniában is álláskeresésbe kezd nyaranta a pedagógus társadalom egy része ? a frissen végzett tanárokkal szinte kivétel nélkül ilyen típusú szerződéseket kötnek, a fenntartók a rájuk nehezedő pénzügyi nyomás miatt ugyanis kénytelenek spórolni. Egyedül Franciaországban csökken a jogsértő szerződések száma, a szakszervezetek ugyanis sorra támadták azokat az iskolaigazgatókat, akik így vettek fel tanárokat.

Forrás: oktatas.origo.hu

Hozzászólások

Közel 10 évig dolgoztam dajkaként egy nyugdíjazás miatt megüresedett állásban, az ahhoz szükséges képesítéssel, de nem úgy mint közalkalmazott, hanem közmunkásként, évente hosszabították a szerződésemet. Kérdezném, hogy szabályos ez így???
Előre is köszönöm a segítséget!!

Amennyiben még időben észbe kap a pedagógus, tudunk neki megoldást nyújtani a nyári munka kapcsán. Nem kell mást tennie, mint az osztályából, vagy az általa tanított tanulókból egy csoportot szerveznie, és eljönni velük az általunk szervezett tematikus táborok egyikébe. Fantasztikus kikapcsolódás és ezen túl még pénzkereseti lehetőség is, az ingyenes ellátás és utazás mellett. Bővebb infó: www.taborok.info

Számomra undorító és elfogadhatatlan, ami ebben az országban megy, ez egy rabszolgatartó társadalom éhbérért dolgozunk, ugyanakkor köztörvényes bűnözők irányítják az országot!
A szakszervezetek lefekszenek a vezetők képtelenek egy munkabeszüntetést szervezni, mindenki félti a zsíros nyugis állását!
Milyen ország ez?
Milyen lesz a felnövő generáció?
Egyetlen egy szakszervezet sem csinál semmit, csak duma van, a magyar meg lassan elfogy! Az eu csak az árakat követeli meg, a bérek hol vannak hozzá??
Egy rektor és egyesek , miért keresnek több milliót?
Nem elég havi 1 millió!
Hányhatnékom van ettől az egésztől!
Ha én lennék egy vezető holnaptól leállna az egész ország, balkáni bérekért dolgozzanak ők!

Írországban éltem 4 évig, s a rendszer ha nem is mindenkivel szemben, de velem külföldivel ugyanez volt. június 18-ig szólt a szerződésem, s már 19-én a munkanélküliekkel is foglalkozó Social Welfaire-ben voltunk, az iskolának azzal az igazolásával, hogy igen is szeptembertől ismét alkalmazni szeretne. Ezzel rögtön meg is ítélték a heti 208€ segélyt, hogy meg tudjunk élni, s ezt addig kaptam, ameddig az új szerződés szeptemberben el nem kezdődött.
Tehát van erre példa máshol is, csakhogy annyi a különbség, hogy az ottani szociális juttatás valóban ad, s abból ha nem is fényűzően, de ki lehet húzni addig, ameddig nem kezdődik el az újabb tanév, így még pihenésre is volt lehetőség!

Ezt Mo-on is be lehetne vezetni. Mert hol van még hazánkban olyan munkahely, ahol munka nélkül valakinek bért fizetnek? Ez is egy költségcsökkentő intézkedés lehetne.

38 éve tanítok.Szívem,lelkem a gyerekeké.Sajnos a közvélemény nem igazán van tisztában a helyzetünkkel.A mi szabadságunk nem egyenlő a gyerekek szünidejével.E nyáron még nem volt egy nap szünetem sem!Sőt,még a szombatom sem szabad, ami tanév közben is gyakran előfordul.Júliusban kétszer táborozom diákjaimmal, ami 200 gyereket jelent. Nem is beszélve a felelősségről.A félreértés kedvéért írom le, hogy ezek a táborok a szabadságom ideje alatt vannak, tehát éjjel-nappal ügyelek, de plus pénz nélkül. Nem is azért teszem.ha összeszámolom,tehát kb.20 nap szabadságom marad egy évben,mert nekünk tanév közben nincs szabadságunk. Ha bármi problémánk van, nem vehetünk ki egy napot sem.Ezt nem panaszként írom le, csak az emberek tájékoztataása miatt.IMÁDOM A MUNKÁMAT!Azért jó érzés lenne,ha legalább ezt az emberek átlátnák.

Tisztelt szemellenzős Vendégünk!
Van olyan munkahely Magyarországon is, ahol munka nélkül jár a bér! Minden törvénytisztelő hely ilyen, ahol kiadják a SZABADSÁGOT!
Ugye, fel sem merült benned, hogy a pedagógus nem saját igénye szerint kérheti a szabadságának egy részét? Mint ahogy az sem, hogy a pedagógus nincs végig szabadságon, amikor a diáknak vakációja van?
- Felmerült-e az a kérdés: hogy kerül a bizonyítványba az osztályzat? Hogy kerül az oklevél, a jutalomkönyv a bizonyítványosztás napján az aztalra? Mikor és miként töltődnek ki a kötelező iratok, készülnek el a tanévi elemzések, statisztikák, értékelések. Hogyan áll össze az intézményvezető beszámolója, melyet kötelezően le kell adni a fenntartónak? Ki rendezi, selejtezi az év közben felhalmozódott pedagógiai anyagot? Lehet, hogy úgy tűnik ez magától megvan, ettől függetlenül június végéig kitölti a pedagógus munkaidejét.
- Vajon hogyan és miként készülnek az ünnepi műsorok - ballagásra, évzáróra, évnyitóra? Ezt is össze kell állítani, fellépőket keresni, gyakoroltatni.
- Azt hisszük, hogy az új tankönyvek csak úgy ott teremnek - tanulónkénti csomagolásban - a tankönyvárusító helyen?
- Ki viszi táborba, kirándulásra a dolgozó szülő helyett a gyereket? Ki szervez és végez felügyeletet, nyári napközis foglalkozást annak, aki ezt kéri? Sajnos, még nem tartunk ott, hogy mindenki befizethessen külsős cég által szervezett nyári táborokra?
- Ki az, akinek sokszor csak a nyári szünetben van lehetősége egy kötelező vagy önként vállalt továbbképzésen való részvételre? Mikor tájékozódik a lelkiismeretes pedagógus az új technika használatáról, új módszerekről, eljárásokról?
- Ki készíti fel javítóvizsgára a rászoruló gyereket? Mikor vizsgáztatnak?
- Ki és mikor tervezi meg az új tanévet? Mikor történik a munkaterv elfogadása? Mikor vannak az értekezletek a tanév zárásakor, az új tanév megnyitása előtt?
- Ki és mikor dekorálja a tantermet, hogy szept. elsején igényes, barátságos legyen a tanuló számára a környezet? Vajon kinek a munkájától lesz ünnepi az iskola folyosója szeptember elejére?
- Sajnos, nem minden fenntartó tud pénzt fordítani a festési, mázolási munkákra. Ki szervezi a társadalmi munkát? Ki az, aki - ha kell - saját maga is glettel, mázol, stb. Ez szeptember 1-jén már nem tűnik föl senkinek, az iskola kapuját pedig nem díszíti tacepao, mely tudatja a világgal, hogy odabenn pedagógusok DOLGOZTAK nyáron is! Hiszen vakáció volt, s aki nem érintett, épp azon gondolkodik, miért kell ennek a "léhűtő" gárdának, mármint a pedagógusnak nyárra pénzt adni.
Húsz évig igazgattam egy iskolát. Szegény volt a fenntartó. Ha azt akartam, hogy ez ősszel ne tűnjön fel senkinek, a kollégáimmal együtt dolgoztunk. Nemcsak a munkakörünkbe tartozó feladatot végeztük el. A legtöbb nyáron - jó esetben - volt egy olyan hetem, amikor nem volt feladat az intézményben. Lehet, hogy hihetetlen! Az is lehet, hogy néhány helyen nem így van!
Én mindenesetre szégyenletes dolognak tartom az intézményvezetők ilyenfajta hozzáállását, mely egyrészt törvénybe ütköző, másrészt ezzel a mentalitással sikerül elhitetni a munkanélküli pedagógussal, hogy a pedagógus nyári szünetének ideje = a gyerek vakációjával!

Én nem kezdő vagyok, és nekem is június 30-ig van szerződésem. Felháborítónak tartom, hogy bár ugyanúgy végigdolgozom a tanévet, mint bárki más, mégis évente gyakorlatilag így két havi fizetéssel kevesebbért dolgozom, mint más szerencsésebb pedagógusok. Ráadásul van 2 kiskorú gyermekem, akiket egyedül nevelek. Ugyan hogyan fogunk nyáron megélni? El nem tudom képzelni, az országnak olyan részén, ahol más munka szinte semmi nincs.

Ha lejár a szerződésed rögtön regisztrálj a Munkaügyi Hivatalban. Sajnos jobbat nem tudok ajánlani.
Helyettesítesz valakit? Mert ha nem, akkor törvénytelenül bánnak veled, a kjt. szerint a határozott idejű szerződésed határozatlanná alakul. Ki mersz-e állni az igazadért?!
Hányszor hosszabbították meg a szerződésedet a mostani helyeden. Azt azért jó, ha tudod, hogy ha legalább kétszer, akkor (összesen) min. 3 év után végkielégítés jár, ha nem írsz alá újabb szerződést.