Elbocsátott köztisztviselők esélyei a munkaerőpiacon

Leépítések, megszünt munkakörök, kettétört életpályák, egzisztenciák,50 évesen újrakezdés, de hol? Kamu állások hirdetése a közigazgatásban, a vállalkozói szféra több éves gyakorlattal keresi a munkaerőt, s nyilván nem közszolgát, aki egész életét a közigazgatásban élte. Kilátástalan, elkeserítő, hogy több évtizedes gyakorlattal, szakmai tudással, tanulással 50 évesen nem lehet munkát találni. Nem kell az 50 éves munkaerő sehol.
Szeretném, ha megosztanátok velem a tapasztalatotokat.

Kedves Álláskeresők vagy csak váltani akarók!

Az a tapasztalatom, hogy aki közszférából szeretne átmenni a piaci világba, az kemény falakba ütközik. Azért ne adjátok fel, de a legfontosabb az, hogy fel kell készülni az új követelményekre! Én üzleti területen dolgozom, de sok embernek tudtam már segíteni a váltásban. Amiben számíthattok rám: üzleti elemzés piaci környezetben, Excel oktatás, statisztikaoktatás és az álláskereséshez egy profi szakmai önéletrajz összeállítása + angol és magyar nyelvű próbainterjú.

Próbáltatok már pályázni piaci céghez? Ha igen, mik voltak a tapasztalataitok?

Szükség van az új köztisztviselőkre mert a régiek nem megbízhatóak. Az önkormányzat és a NAV közösen oldották meg hogy a pénzek saját zsebbe kerüljenek. A Győr önkormányzat és a NAV-ba bűnszervezet van !
Pl:A legjobb lakóparkba laknak Győrben a Móricz Zsigmond rkp 1-ben. Önkormányzat kicsit olcsóbba Móricz Zsigmond rkp 6-8-ba.

Kedves Kollégák!
Én ugyan csak 30 éves vagyok, de lassan 9 éve dolgozom a közigazgatásban. Középfokú végzettséggel kezdtem, majd levelezőn államigazgatásira jártam. A levelezőn nagy többségben 40-50 év körüli kollégákkal jártam együtt, akik sokkal nagyobb lelkesedéssel tanultak, mint mi huszonévesek. Most olvasom, hogy az 50 év alattiakat kötelezik majd az államigazgatási elvégzésére. Egyetértek a lépéssel, nem kár a főiskola elvégzése, ha csak a fizetésre gondolunk, számoljátok ki a két bértábla közötti különbséget, nem mindegy hogy 1,79-4,4 a szorzó, vagy 3,1-6, plusz még ehhez 10% ill. kiegészítés vagy 30% !

Igazad van! Csak a bér különbözik. Amúgy ugyanazt a munkát, jobb esetben ugyanolyan lelkesedéssel, és ugyanolyan minőségben végzik, mint a középfokú végzettségűek.
Annyi a különbség, hogy a középfokú végzettségű jobban retteg az elbocsájtástól, mint a felsőfokú végzettségű, és még jobban odateszi magát. A bérről pedig Te beszéltél. Tehát nem a tudás megszerzése, hanem a bér motivált. Szomorú!

Igen, valóban a bér motivált, látva azt, hogy ugyanazt a munkát kellett végeznem a szakmunkás minimálbérért azaz nettó 65-70 ezer Ft-ért, mint a diplomásnak 2x ennyi bérért. De, nem felejtettem el, hogy honnét jöttem, örülnék nagyon, ha mind az ügykezelők, mind a középfokú végzettségű II.-esek bérét felemelnék legalább 20-30 ezer Ft-al.

A mai világban szerintem 1 kezeden megszámolhatnád, hogy ki tanul csak azért, hogy okosabb legyen, jobban tudja a munkáját végezni, és nem pedig azért, hogy jobb fizetése legyen.
Én is 28 évesen mentem főiskolára, most is alig tudom a 160 ezer Ft-os tandíjat fizetni (munka mellett!). És bevallom, hogy engem sem csak a tudás motivált. Sajnos ma csak a tudásból nehéz megélni. Sosem volt szerencsém az életben, keményen dolgozom, tudás is van a hátam mögött, de sosem fizetették meg, így tudással a vagyonom 0! Így hát én is egy újabb papír mellett döntöttem. Hátha végre meg is fizetik majd a tudásomat!

Kedves szoc munkás!
Ahhoz képest, hogy szereted a munkád igencsak keserű szájízzel beszélsz a feladatkörödről. Gondolom senki nem kényszerített erőszakkal erre a pályára. Ráadásul a fene nagy kapacitású aggyal talán meg kellett volna nézned, hogy milyen jogszabályok vonatkoznak a köztiszviselőkre és utána nyilatkozni. 29 évi munkaviszony után 108.220 a btuttóm, mert nincs az önkormányzatnak pénze, 3 éve nem kaptunk még étkezési jegyet sem. A képviselőtestületi tagok lemondtak 25.000 Ft-os bruttó tiszteletdíjukról, a polgármester lemondott a bérének egy részéről.A ruhapénz a cafetéria bevezetéssel egyébként megszünt, de az is minden szökőévben volt. Ugyanis fontosabb volt a szociális ellátások pontos és rendszeres kifizetése, mint a nyalás vagy fröcsögés. Bízom benne te is meg fogod egyszer tapasztalni, milyen határtalan megtiszteltetés, ha valaki közszolga lehet. Mellesleg az előttem szólóhoz hasonlóan én sem tudok ebből az általad említett "extra" fizetésből sem kiállításra járni, sem egyéb rendezvényre. Vehetné már valaki egyszer a fáradságot és megnézhetné a bértáblánkat mielőtt a bérekről ír valótlanságokat.

Hozzászólásaikkal java részt egyetértek, és valóban úgy látom, hogy az önök által írtak fedik a valóságot, de sajnos, az én látókörömben nem.....ez szomorít el végtelenül. tudom, hogy nem könnyű a köztisztviselők élete sem, ahogy a miénk, közalkalmazottaké sem. De amiket én látok, és szerintem nem kirívó példák, hogy rengeteg olyan helyzet is igaz, amit én írtam. Minden tiszteletem azoké, akik önökhöz hasonlóan akár szombaton is teszik a dolgukat, nem követelőznek, hanem csendben dolgoznak, mert erre esküdtek fel. De itt kell megjegyeznek azt is, hogy (saját magammal együtt) nem kell tűrni mindent!!! Valóban, senki sem kényszerített erre a pályára, de szívvel lélekkel végzem, ahogy önök is, és egy hatalmas nagy nulla a megbecsültségünk, és nem feltétlenül anyagilag. És sokszor az az érzésem, hogy mi csak bambán, némám tűrünk, hogy nincs fizetésemelés, hogy nincs cafeteria.....de nincs egy jó szó sem. Meddig még?????? Tényleg szörnyen sajnálom, hogy előzőleg általánosítottam, de nálunk ez van: még mindig százezres ruhapénz, 17 ezer ft/hó kajajegy, jutalommal egybekötött év végi buli nekik - nekünk semmi. Nekem a különbség az, ami fáj, ami elszomorít. Mindemellett a napokban a járási átszervezések miatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ők is milyen borzasztó kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, 10-20-30 éves közigazgatási pálya után. És nyilván én sem utasítottam volna vissza azokat a juttatásokat, ha ott dolgoztam volna....
Nem tudom mi lenne a megoldás, de nap mint nap látom, hogy azok, akikkel együtt dolgozok (legyen az szocmunkás, pedagógus, vagy köztisztviselő) csúsznak le, egyre mélyebbre, és egyre fásultabban végzik a munkájukat, mert a saját létük is veszélyben van. Mit lehetne tenni? Még mindig csak tűrni? Teljesen felháborít, hogy a sima minimálbér lassan annyi, mint a diplomás minimálbér, ami évek óta nem emelkedett, a bértábláról már nem is beszélve. Ez normális? Szerintem nem, és az sem, hogy úgy látom, senki nem képviseli ezt a szempontot, mindenki csak a minimálbérrel van elfoglalva.
Örülök, hogy hozzászóltak a bejegyzéshez, mert ha máshogy nem, legalább így látom, hogy nem csak olyanok vannak, akikről korábban írtam, hanem máshogy, szorgalmasan, becsületesen dolgozók is.

Sajnos én is elveszítettem néhány hónapja az állásomat, és képtelenség elhelyezkedni. Hetente legalább 3-4 pályázatot küldök be, de már annak is örülök, ha jön egy levél hogy sajnos nem nyert. Hiába van 12 éves vezetői gyakorlatom, 3 diplomám és vagyok mindössze a harmincas éveim közepén én sem kellek sehova.
Ügyintézőnek túlképzettnek minősülök, vezetőnek meg nem vagyok elég narancsszínű... Nem egy olyan pályázat volt, ahol minden feltételnek megfeleltem és azzal kellett szembesülnöm, hogy inkább nyilvánítanak eredménytelennek egy pályázatot, de nem vesznek fel olyan embert, aki korábban balszerencséjére olyan hivatalban dolgozott, ahol szocialista volt a polgármester....

És közben próbálom fizetni a svájci frank alapú lakáshitelemet és nem tudom hogy mi lesz a jövő hónapban.....
És ha én ilyen nehezen találok állást (Budapesten), akkor mi lesz az idősebbekkel??? mi lesz azzal a több 100 emberrel akit most rúgnak ki a különböző államigazgatási szervektől?

Olvastam hozzászólását, bár már régi e bejegyzés de talán van aki még ide jár és elolvassa. Szinte magam is leírhattam volna ugyanazt amit írt. Közigazgatásban töltöttem pár évet, szerencsétlenségemre illetve nem is ez a jó szó, hiszen nem minden ember és nem minden politikus egyforma, de szocialista vezetés mellett. Folyamatosan tanultam, több végzettségem is van. A változások óta azonban nem vesznek fel sehová. Két éve próbálok meg elhelyezkedni. A közig állás mind kamu, mert már megvan rá az ismerős, de kötelező őket meghirdetni. Így van, hiába jelentkeztem én bármilyen szakmunkára, ott túlképzett vagyok, most elég a nyolc általános, közigazgatáshoz nem mehetek, hiszen meg vagyok bélyegezve az előző munkaköröm miatt. Bár megjegyzem csak dolgoztam ott, soha nem voltam aktivista, vagy bármely párt tagja. Nekem is a nyakamon van egy elszállt jelzáloghitel. Meg rezsit se ártana. Aztán ha az ember nem fényevő, talán élelmiszer is kéne. Ebbe már nem is megyek bele. Nagyon úgy hiszem, hogy erről soha nem fognak nyíltan beszélni, nincsenek valós munkahelyek ebben az országban. A statisztika is szépen meg van sminkelve. De ha ez így megy tovább, gondolom mindenki tudja mi lesz a vége. Ezzel kellene inkább foglalkozni, nem elterelő manőverekkel elaltatni az embereket. Azért remélem, az előttem szóló helyzete azóta megoldódott.

Akkor kik is pályázhatnak a járásokhoz? Ha már egyszer leépítettek, és most jelenleg éppen határozott idejű Mt.szerint szerződéssel,de közalkalmazotti besorolásban a közfeladat ellátása miatt vagy foglalkoztatva,már nem is jelentkezhetsz?? Vagy éppen munkanélküliként üres zsebbel és még pályázni sem pályázhatsz??

Ez érthető ha 50 éves elmúltál utolso 10-15 évben nem találsz állást akkor majd kevesebb nyugdíjjat kell kifizetni.

Amit írtál az teljesen igaz és elkeserítő. Hol vannak a humánpolitikai szakemberek ilyenkor. A kormányablakokat fiatalokkal töltötték fel. Velünk mi fog történni, az senkit nem érdekel. Felháborító!

Nagy luxus,hogy a hivatalokba felveszik az érettségizett hölgyikéket és közpénzből - a hivatali munkaidő terhére- szereznek diplomát,majd lazán lelépnek jobb helyre.A valódi szakembereket viszont nem alkalmazzák.Röhej.
Vajon hány milliárdba kerül?

Ezzel a hozzászólással maximálisan egyetértek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szociálpedagógus / üzletkötő, manager ...hát miről szól hát ...
Gondolom legyen egy diploma!

Nos ehhez képes támogatjuk a büfé -szakosokat állami szinten.
És természetes, hogy ilyen szakkal nem is akarnak sokan a szakmában dolgozni,mert az elhivatottság már nem "divat", ami az anyagiak miatt sajnos már-már meg is érthető. De akkor lehet, hogy állami pénzből ilyen típusú diploma se kellene "divatnak", mert a terepen meg kellenének az ilyen szakmai végzettséggel rendelkezők.
Látható hát, hogy a szociális munkás, szoc.ped., szoc. politikusok nagy része csak egy előszobának tekinti e képzéseket egy újabb könnyebben megszerezhető diplomához... (kiskapu!). Ugyanakkor, ha megszerezte e végzettséget nem akaja magát rászorulókkal megfertőzni.
Irány tehát a karrier, az iroda, a polgármesteri hivatal, a politika, a bankszakma...!

SZ O M O R Ú!
És még sokba is kerül nekünk adófizetőknek a büfézés!
Hiába, a büfék nem olcsók, általában...!

Akinek annyira piszkálja az orrát a " büfézés" végezze el!!!!
Véleményem szerint a mostani levelezőn szerzett diploma 111111111111111111-et ér!!!!

Tisztelem azok diplomáját, akik anno nappalin keményen seggeltek érte.
De!!! Azok már most elmúltak 50 évesek.
No és lehet, hogy értékes diplomával rendelkeznek, de mégis munkanélkülin szenvednek.

MONDJÁTOK MÁR MEG!!!!
MÉRT EGYMÁST KELL ITT ***NI?????????????

HA NEM VENNÉTEK ÉSZRE KÉSZ EMBERI RONCSHALMAZOK ÍRNAK LEGTÖBBSZÖR.
Büfével beül hivatalba, mért ne ülne, ha jogszabály lehetőséget ad rá?
Talán a "büfés" tehet róla, hogy nem az utcán ténykedik?

No és akkor mi a vélemény arról, aki megszerzi a diplomáját, szintén "adófizetők pénzéből" - persze nekem elég sok önrészbe került - és külföldre megy ki dolgozni.
Az is hunyó, mert itthon nem tudna megélni a fizetéséből, kint meg elfogadható életet él?

VALAHOGY EZT A BÜFÉ PACKÁZÁST NEM DIPLOMÁS RÉTEGHEZ ILLŐNEK GONDOLOM.)))))

LEVÉL: "Akinek annyira piszkálja" írójának , a "vendégnek"

Ön helyett is szégyenkezem.

Valóban: a stílus maga az ember!

Remélem nem mégis csak egy közszolga, hanem csupán egy, az oldalra idetévedt, dühödt, indulatait fékezni, véleményét higgadtan, szabatosan megfogalmazni nem képes, pohárkáját sűrjen emelgető, gyógyszerét már lenyelt, rosszindulatú, a közszolgákat lejáratni akaró ember(?)...

Ha mégis közszolga: ÖN IS SZÉGYELJE EL MAGÁT, ne csak én ÖN helyett! :((
Javaslom, hogy keressen sürgősen egy pszichológust (vagy pszichiátert)!

Utóirat:
Igen, hát még két dolog:
ne felejtsen el tőlünk bocsánatot kérni hozzászólásáért,
a büfészak ügyben pedig én is egyetértek!
Sokan és nem a helyükön -terepen- vannak foglalkoztatva.
Köztiszviselőkként pedig különösen irritáló, hogy a szociálismunkások, szociálpedagógusok olyan helyeken ülnek..., ...miközben sok jogász, államigazgatási végzettségű partvonalon kívül (még jó, ha csak a kispadon)... Én is sok ilyen és olyan hivatali és volt hivatali dolgozót is ismerek...
A lelkiismeretes jogászokat elküldték, átszervezés címén, a szociálismunkás végzettségűek pedig ülnek a babérjaikon jó pénzért, jó helyen és olyan okosak, tudományosak, csak a szakmájukban (rászorulók között, terepen)nem szeretnének dolgozni!

Sajnálattal olvastam felháborodását... elveszett mondanivalójának értékes és valódi lényege mások végzettségének, munkájának, emberi mivoltának szapulása közben...
Olvassa vissza sorait, mielőtt másokra húz vizes lepedőt és (csupa jóindulattal), finomkodva tanácsol.
Köszönöm, ha meghallott!

Kedves "Bagoly"/ vendég!
A témában én innen indultam, s fejlődött, duzzadt tovább a párbeszéd, majd következtek a trágár hozzászólások. Valóban sajnálom, hogy erre kanyarodott beszélgetés vezérfonala, de a lényeg most is:

"A szociális munka a terepen végzendő nem hivatali asztalnál
Beküldte: Tabuk Időpont: 2011, március 16 - 19:58.

Szerintem se lenne szabad a hivatalokba ültetni a szociális munkásokat, szociálpedagógusokat, szociológusokat és szociálpolitikusokat, mert - tanulták, tudhatják - helyük a terepen, a rászorulók segítésében lenne...

Persze szociális érzékenységükre hivatkoznak és arra, hogy mennyivel empatikusabbak, mint egy jogász vagy államigazgatási egyetemet végzett, de csorbát szenved a dolog, amikor márkás cuccban, menő autóval érkezve, felékszerezve fogadja a segélyre szoruló, esetleg éhező, fázó embert....esetleg mérnöki, tanári, jogi diplomával munkanélküliként támogatásra szorulót...

Tehát az a véleményem egyetértek azzal én is, hogy a szociális végzettségek és még sok más büfé szak esetében felül kellene vizsgálni mire is hivatottak, kerüljenek helyükre.

Azt is meg kellene vizsgálni miért is képzik még mindig tömegével e szakokon a hallgatókat... Dunát rekeszteni, ahogy mondtuk régen pl. a magyar, orosz, történelem szakosokra, miközben nem volt matematika, fizika...stb. szakos pedagogus.

Aki nem tudott diplomához jutni az elment valamely szociális végzettséget megszerezni, ollóval semmiről nem szóló dolgozatot vizsga helyett végül hasonló módszerrel szakdolgozatot írt és diplomát kapott... Miért is?

De az, hogy szociális munkás fiatalok aztán nem is mennek e területen dolgozni, de polgármesteri hivatalokban, gyámügyön, bankokban...diplomásnak minősített álláshelyeken többet keresnek, mint jogászok, pedagógusok, mérnökök... Ez is azt mutatja nincs értékrendünk.

Szegény gépírónők is így lettek - szociális - diplomások csak a több fizetésért...

Egyébként pedig egy sablon határozathoz, amihez már ráadásul van iratminta, nem szükséges felsőfokú iskolai végzettség 100 E-250 E forint bérig... Középfokú végzettségű ügyintéző is elvégezheti megfelelő vezetői instrukciókkal...

Ezen egy 100-500-600 fős hivatalban mennyit is lehetne megtakarítani havonta, évente...?"

Csakugyan sajnáltam s sajnálom most is, hogy ilyen indulatokat vált ki néhány emberből egy-egy más vélemény...

Üdvözöllek.

Az igények szociális munkás nem internetről szedi össze a diplomáját. Nem nézünk le más szakmákat, partnerként tekintünk rájuk! A legtöbben nem akarunk a közigazgatásban sem dolgozni, szociális területen szeretnénk ( Gyerek, idős, hajléktalan...stb )

A szociális területről meg annyit, hogy teli van pedagógussal , teológussal...stb, akiknek nincs szociális végzetségük Miért is? Pont azért, amit írsz, mert sokan nem tudják, hogy mi sem nyaralni járunk egyetemre/ főiskolára...hanem különböző szaktudásokat szerzünk meg erre a területre, ahol bebetonozott, esetenként igen rossz szemléletű kollégákkal/ főnökökkel találkozunk, akik hiszik, hogy birtokolják a mindentudást... Nem belőlük kell kiindulni, ha erre a szakmára gondolsz, nem általános jelenség, a fiatal generációra nem jellemző.

Elnézést igényest szerettem volna írni, de elírtam :)

Leülhetsz, hülyeséget beszélsz, egyes!

Véleményem szerint is felháborító ez a stílus a közszolga.hu oldalán. Nem méltó hozzánk és bennünket is lejárató.

Nem tudom nem kellene az etikai kódex mellett illem kódexet is bevezetni végre a közszolgálati dolgozók számára, hogy ilyenek ne fordulhassanak elő.

Az is megoldás, ha névtelenül nem lehet írogatni egy ilyen széles munkavállalói réteg kommunikációját, tájékozódását, információcseréjét támogató oldalon.

További megoldás lehetne bizonyos trágár szavak, kifejezések kiszűrése, s ez bizony az oldal működtetőinek feladata lenne.

Modorálhatnánk magunkat?

Mindegy mi a véleményünk van egy STÍLUS, HANGNEM..., amit túl nem halljuk meg azt, aki nem tudja modorálni saját magát!

Én is elmúltam ötven, de a büfészakot én sem támogatom.
Reális az elgondolás, hogy a reálszakokon kell fejleszteni.
Munkát akarunk, munkahelyeket?
Bizony előbb piac kellene!
Oda igény esetén lehet termelni, lehet eladni, lehet kereskedni, abból lesz tőke, abból lehet fejleszteni, ahhoz pedig kellenek a programozók, számítástechnikusok, vegyészek, mérnökök... az ő képzésükhöz pedig sok tehetséges reálos, természettudós, jó matematika, fizika és kémia tanárok...

DE nincsenek elegen, mert nem volt divat ilyen szakokra elmenni, hisz ott a büfészak és .... Lásd alábbi vélemény, mert e színvonalon, trágár stílusban, felháborító módon író társunk is e felfogás támogatója a jelek szerint.

Tisztelt közszolga.hu!
Nem a kedves regisztrálatlan "vendéget" kellene figyelmeztetni, hogy modorálja magát és tetíiltani?
Esetleg nem gondolkodtak még azon az oldal létrehozói, hogy regisztráljon csak, aki itt szeretné megjeleníteni véleményét, mert az esetek nagy többségében felelősen, stilizáltan megfogalmazott vélemények mellett nem biztos, hogy ilyen stílusú, indulattól vezérelt szövegeket kell megjeleníteni.

Még egy gondolat foglalkoztat:
közszolga-e e kedves "vendég" és, ha igen, hát milyen lehet, ha konfliktushelyzetbe kerül pl. a kiszolgáltatott ügyféllel, tanítvánnyal, szülővel, beteggel, szociálisan rászorulóval, a hajléktalannal, az állami gondoskodásban lévő gyermekkel szemben.

Ha pedig csak otthon a falak között jut ilyen állapotba, hogy ilyen stílusban szóljon, sőt írjon, hát lenne egy tanácsom:
vannak azért (szerencsére)az intézményekben (is) szociális szakemberek a családsegítőben, az egészségügyben MIELŐBB forduljon hozzájuk, vagy esetleg egy jó mentálhigiénikushoz, pszichológushoz, netán pszichiáterhez, mert GOND van a kedves "vendég" mentális állapotával...

UI: ez utóbbi teljes szívemből ajánlom

Az ember intelligenciáját, értékét NEM az szabja meg, hogy BÜFÉS, vagy DIPLOMÁS.
A STÍLUSRA azért illő lenne vigyázni! Ne váljon már alpári kifejezések miatt "mezeivé" ez a fórum!

Ráadásul ők lesznek "büfészakosok", mert az való nekik....
Könnyű, laza, csicsergős, jelessel végeznek a szoc. munkás, szoc. politikus vagy szoc. pedagógus szakokon.... De utcai szociális munkára utána sem mennek, henem az írógép mellől valamely emelkedettebb munkakörbe.... lazán, sok csicsergéssel és büfével a diploma után is.

Innen indultunk ugye?

Savanyú a szőlő?Próbálja ki és úgy formáljon véleményt!

Szociálismunka - nem savanyú szőlő, segítő szakma - főként terepen, természetesen annak akinak az a szakmája.
Én is úgy gondolom, hogy TEREPEN,mert sok a rászoruló, segítséget nem kérő, de nyomorult sorban élő...
Sok a plázákban, játéktermekben "időt múlató, sokat veszítő, tovább süllyedő", mert a szociális végzettségüek - valóban az a tapasztalatom nekem is - reprezentatív helyeken, személyi titkárként, titkárságvezetőkként, hivatali íróasztalok mögött (hatóságosdit játszva), szóval csupa nem annyira segítő, mint inkább odasegített poziciókban.

Remélem az új felsőoktatási törvény módosításának végrehajtása során elgondolkodnak, hogy ezek a szakmai végzettségek is valóban a "bálna v. a balneológia" esetére hajaznak...., hiszen semmit nem ért el az állam e rengeteg "segítő" támogatott képzésével...
Azt viszony nagyon tudják, hogyan kell másokat - a maguk javára - manimulálni érvényesülésük érdekében. Ez se semmi!!!

Biztos nincs rájuk szükség a hivatalban..azért is támogatta néhány önkormányzat tanulmányi szerződéssel a dolgozóit, hogy elvégezzék a szociális munkát.
Nem tudom, kinek tűnt fel, de mintha kevés igazi szociális munkás állásajánlat lenne a közigálláson. Talán azért, mert nincs az államnak pénze rájuk. A szocmunkás helyeket sokszor töltik be tanárok, akiknek meg képesítése nincs hozzá. Ez is elgondolkodtató.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!