új közalkalmazotti álláshely meghirdetése és betöltése

Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy ha egy üresedés van a közalkalmazotti státusok között egy munkahelyen, akkor a törvényi keretek szerint mennyi időn belül (hány nap v. hónap) kell a közalkalmazotti álláshelyet:
1. meghirdetni
2. betölteni

Köszönöm szépen.

Az eljárás rendjét, valamint a lehetőségeket a Közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény tartalmazza. /1992. évi XXXIII. törvény/
A Kjt. végrehajtási rendeletének 17.§-ában olvasható, hogy a megüresedett álláshelyre a megüresedéstől számított 30 napon belül ki kell írni a pályázatot.
Idézek belőle /138/1992. (X.8.)Kormányrendelet/:
"17. § (1) A közoktatási intézményben az e rendelet 6. §-ának (1) bekezdésében fel nem sorolt munkakörökre nem kell pályázatot kiírni.
(2)
(3) A megüresedett álláshelyekre a pályázatot a megüresedéstől számított harminc napon belül ki kell írni.
(4) Nem kötelező pályázat meghirdetése
a) abban az esetben, ha a munkakört olyan személlyel kívánják betölteni, akit határozott időre szóló közalkalmazotti jogviszonyban legalább tíz hónapot foglalkoztattak,
b) ha a munkakör betöltésére a helyi önkormányzati munkaerő-gazdálkodási rendszer keretében kerül sor,
c)
(5)
(6) Amennyiben a helyi önkormányzati társulások által fenntartott közoktatási intézményben az azonos feladatot ellátó tagintézmény a székhelyen kívül, más településen működik, a tagintézmény vezetőjének (igazgatójának, óvodavezetőjének) megbízásához is kell kérni az érintett települési önkormányzat véleményét."

Lehet törvény,paragrafus,bekezdés...semmi nem számít most amikor az intézmények dolgozóit lecserélik.Sógor,koma,jó a közalkalmazottak táján!barát...csak ez számít semmi más...lehetetlen a helyzet

Egyetértek veled!

Egy kolleganőmtől kaptam ezt a weboldalcímet. Néha beléptem és megnéztem, hogy mit írunk! Egyszer én is írtam. DE nem olvastam a hozzászólásokat, mert akkor még nem ismertem a honlap működését. Lehet, hogy még most sem! Igaz csak az aktív fórumtémákba léptem be, de ott azt hiszem minden problémát láthatok! Azt látom, hogy bántjuk egymást, közszolgákat, a szakszervezetet. Pedig "közszolga" az orvos, a rendőr, a tűzoltó, a tanár, a hivatalnok... Mi valósítjuk meg az aktuális kormány döntéseit! Sosem voltam párttag és már nem is leszek! A munkám mindig az "akkori szabályoknak megfeleleően végeztem!" EZ volt és ez még ma is a MUNKÁM. Párttól és politikától független! Voltam , koromnál fogva kisdobos, úttörő, KISZ tag, szakszervezeti tag. Voltam , mert akkor ez automatikusan jött a fiatalok életébe. Nem voltunk kommunisták! Nem politizáltunk! Nem ittunk, nem drogoztunk! Csak volt egy közösségünk, ahol mindenki ismert mindenkit!
Ma ebédre voltam hivatalos a testvéremhez. Hát, ma mint "kormánytisztviselő" kaptam hideget-meleget!! Hát kellett az önbizalmamhoz, az 50 ezerrel lecsökkent fizetésemhez. Néztem a menüt: leves + kb. 5 fogás+ sütemény. Ültem egy asztalnál olyan emberrel is, aki segélyt kap az önkormányzattól, de jobban él, mint én. De nem rá haragszom. Hazajöttem, kinyitottam a hűtőmet (csak egy van!!) hát üres volt.
És eszembe jutott, amikor 29 évesen elhagyotta férjem egy másik nőért! Volt két gyerekünk! Eszembe jutott, hogy összeomlottam! És a gyomormosás után, reggel egy 93 éves néni ült az ágyam mellett, fogta a kezem és azt mondta: "kislány én 93 évesen még azért vagyok itt,ezért műtettem meg magam, hogy éljek!" Eszembe jutott ez a néni, és irigylem, hogy Ő ezt érezte!!! Aztán jött az apám, aki letérdelt és kérte, hogy soha ne tegyek ilyet. Én megígértem annak a néninek és az apukámnak, hogy ilyen soha nem fog előfordulni! Élek, mert élnem kell!! Mert sem Gyurcsány, sem Bajnai, sem Orbán, sem a köpönyegforgató Halász, vagy Szili nem ér annyit, mint az anyám és az apám!!! És ez a kormány adja a kezembe a lehetőséget, amit meígértem: soha többet nem teszek ilyet! De a fizetésem lecsökkent br. 50 ezerrel, nincs már 13-ik havi, nincs már ruhapénz, nincs üdülési csekk(a fogam csináltattam meg belőle), nincs cafetéria! A fizetésem lecsökkent a 2003-as szintre! A rezsim, amit mindig időben befizettem, nem csökkent vissza a 2003-as szintre.
A 76 éves apám azt, mondta:" kislányom, ne foglalkozz most ezzel"! Ne őröld magad ezen. Imádom Őt! Édes optimista! Csak van egy különbség köztünk, hogy ő 76 éves és még él! Én meg 53 éves vagyok. Akarok én 76 éves lenni! Vagy lehetek én 76 éves?
Ha van Isten, kérem Őt, hogy az apám ossza nekem az észt!!!
Nem haragszom senkire! Rosszkor voltam, rossz helyen, rossz időben. Rosszkor voltunk, rosszkor, rossz helyen, rossz időben. Itt legalább ne bántson seki senkit! Bántanak minket épp eleget!

Kedves "difi"!
Azt hiszed, én nem tudom, hogy úgy működnek a dolgok, ahogy írod?
Pedagógusként megéltem, hogy az iskolánkban három üres álláshely mellett engem tettek "mellékvágányra", méghozzá azért, mert nem egyezett a véleményem a fenntartójéval, és ezt el is mondtam. /Az iskola jövőjét másként képzeltem el, mint az általa - hozzáértés nélkül - kijelölt út./ Megjegyzem: 20 évig voltam az intézmény vezetője.
Most a helyettesítésből nem látszanak ki a nevelők; a főállású polgármester óraadó tanár/IS/ lett; az üres álláshelyekre pedig nem írnak ki pályázatokat.
Megkérdezhetnéd: akkor miért írtam meg a választ a kérdezőnek?
Azért, mert igenis LÉTEZNEK TÖRVÉNYEK, amit BE KELLENE TARTANI, s amelyekre hivatkozva PERT LEHETNE NYERNI!
Azonban eluralkodott a munkahely elvesztése miatti félelem. A köz dolgozói -ha tudják is, hogy jogszabálysértő események történnek - mégis hozzájárulásukat adják azzal, hogy némák maradnak, esetleg bólogatnak is.

Itt mindig mindenki ellenőriz! Csak azt nem akarják észrevenni, ami -egyébként - az egyszerű munkavállalók megalázását, ellehetetlenítését eredményezi. Az az érzésem hogy azért, mert így kevésbé kell szembesülniük a források megvonásának következményeivel. Éljen meg minden közintézmény, "ahogy tud"!

Kedves előttem szóló, akinek a "Neve: senki" Megható és igaz minden szavad. Azért az emberi tartás, a család támogatása sok erőt adhat. Hidd el, Te csak a nevedben lehetsz: "senki", de az is csak akkor, ha MAGAD választod magadnak, s nem mások testálják rád!!

Én is hasonló helyzetbe kerültem, minden ok nélkül kirúgtak a pedagógus állásomból, de nem hagytam annyiban feljelentettem Őket. Nemcsak ebben az iskolában csinálták meg, hanem egy vidéki városban is. Tavaly óta 8 embert tettek lapátra csak abban az egy iskolában. Utána kellene nézni, hogy megteheti-e, ráadásul nem is az önkormányzat működteti.Nagyon nehéz most elhelyezkedni 1-1 álláshelyre sokszor 100-nál többen jelentkeznek. De kitartó vagyok és nem adom fel.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!