"Óriási siker!" ???

Óriási siker: 96,8 százalék választotta az állami nyugdíjat
2011. február 1. 12:25

MNO - BL
Selmeczi Gabriella szerint óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert.

A miniszterelnöki megbízott keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a hétfő esti adatok szerint 102 019-en nyilatkoztak arról, hogy a magánpénztárban maradnak, február végéig pedig még 439-en akarják fenntartani a magánpénztári tagságot; így összesen 102 458 fő, 3,2 százalék döntött a maradás mellett. Selmeczi Gabriella közölte: a vagyonátadás, -átvétel minden forintját ellenőrizni fogják.

Hozzátette: az állami rendszert választók leghamarabb áprilisban kaphatják meg a reálhozamukat. A menetrendről szólva felhívta a figyelmet: március 1-jétől kapják meg a magánnyugdíjpénztárak az adatokat arról, hogy tagjaik közül kik választották az állami nyugdíjrendszert; a pénztáraknak ezt követően 45 nap alatt kell kidolgozniuk egy programot az elszámolásról, a vagyonátadás, -átvételről.

Ezt a dokumentumot a magánpénztáraknak el kell küldeniük a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF), amely 3 napon belül jelez vissza ennek jóváhagyásáról; ezt követi a vagyonátadás, -átvétel, és annak kiszámolása, hogy a tagoknak van-e és ha igen, akkor mennyi a reálhozama – fűzte hozzá.

(MTI)

Forrás: Fn.hu

Hozzászólások

Hungarisztán blog: Százezer kiközösített: a rendszerváltozás bukása
Etika, morál és ezek hiánya. Média, közélet, politika, és ezek csődje. Egybites userek, debilek, trollok, droidok, kézivezéreltek és egyéb állatfajok. Magyarország, én így szeretlek!

"Százezer pénztártagot szocizott le Selmeczi?
Megjelent: 2011.02. 1. 16:50
Frissítve: 2011.02. 1. 17:12

A nyugdíjügyi megbízott szerint politikai összefonódás van az MSZP és a magánnyugdíjpénztár-tagok között. A fidesz.hu-n nem az ő szavai szerepelnek.

© MTIKéptelen volt eltitkolni az MSZP, hogy a magán-nyugdíjpénztárak mögött álló milliárdos spekuláns üzletemberek érdekeit védi - többi közt ezt mondta Selmeczi Gabriella, miután sajtótájékoztatóján bejelentette: óriási siker, hogy az emberek 96,8 százaléka az állami nyugdíjrendszert választotta. Ez egyébként több mint 100 ezer embert jelent.

A miniszterelnöki megbízott ezután a következőképp fogalmazott: "Kiderült a szocialisták reakcióiból, hogy politikai és anyagi összefonódások lehetnek az MSZP és a magánnyugdíjpénztár-tagok között". Az MTI által is közölt szavak a Fidesz honlapján viszont már az alábbi módosítással jelentek meg: "Reakcióikból az is kiderült, hogy üzleti összefonódások is lehetnek az MSZP és az üzleti körök között".

Szerettük volna megtudni, Selmeczi Gabriella valóban azt feltételezi-e, hogy a Magyar Szocialista Párt és a magánnyugdíjpénztár-tagok között "politikai és anyagi összefonódások lehetnek" vagy félreértésről van-e szó? Ennek érdekében délután elküldtük kérdéseinket a Miniszterelnökségnek. Amennyiben kiderül, hogy nem nyelvbotlás történt, úgy kíváncsiak lennénk arra is: egyetért-e a kormány a nyugdíjügyi megbízott szavaival, illetve pontosan hogyan értelmezhetjük azokat?

Forrás: Hír24"

Ha már a rémhíreknél tartunk, állítólag a NYUFIG "feketelistát" vezet azokról a közszférában dolgozókról, akik a magán rendszerben maradnak, és őket ezért retorzió fogja érni. Reméljük, hogy ez kacsa.