átvágta a legnagyobb támogatói rétegét a FIDESZ

Fórum: 

Véleményem szerint a közszolgák rétege még mindig igen jelentős - volt a választásokig, mert most likvidálják őket -. Ennek a rétegnek nagyban köszönhette a FIDESZ a választások megnyerését, de támogatói, a jóvoltukból már nem „közszolgák, csak kiszolgáltatott szolgák” lettek. A hatalmi harcokat fennt és egymás között kellettt volna megvívni.

Sajnos a kormány valóban nagyon átverte a közszolgálati dolgozókat, akiket csak nevezzünk sakkban tartott szolgáknak, és nem csak a felmondás módjának megváltoztatásával. Akik valóban életpályaként szolgálták a mindenkor hatalmon lévő kormányt, akik valóban dolgoztak, nem zsíros vezető pozícióban, azoknak az anyagi helyzetét a semmivel tették egyenlővé. Elvették a ledolgozott 25-30-40 év után a jubileumi jutalomhoz való hozzájutás lehetőségét, azoktól, akik 1992 előtt, szintén a köz érdekében, a kormány kiszolgálójaként csak éppen akkor nem köztisztviselőnek tituláltan dolgoztak. Az új - kormánytisztviselői - jogszabály szerint újra kell számolni a jubileumi jutalomra való jogosító időt, ami csak 1992-től beszámítható. Pl. aki 54 évesen 2011-ben lenne jogosult a 30. éves jubileumi jutalomra, az ezek után 61 évesen 2017-ben lenne a 25. évre, de nem kaphatja meg, mert már megkapta, a 30. évre 2022-ben lenne esélye, 66 évesen, ha akkor még él, és csodával határos módon még munkahelye is lesz.
Arról miért nem szól senki, - hol az a "nagy közssolgálati szakszervezet" aki csak kullog a dolgok után - , hogy a köztisztviselői és közalkalmazotti bértáblát 1992-ben alkották meg, amikor a nyugdíjkorhatár 54 évtől kezdődött, azóta sem nyúlt hozzá senki, pedig most min. 65 éves korig kellene még dolgozni, jelen esetben 16 évig ugyan azért a bérért. Tudvalévő, hogy a közszférában nem szokás fizetés emelést osztogatni, csak 5 évenként kaphat kemény br. 4-5.000.-F-tot ledolgozott munkaviszonya után a közszolga, feltéve ha megkapja a 100%-os bérbeállást, mert ugye az sem kötelező.
Szóval szép kis életpálya, megint azokon csattan az ostor, akik egy életen át valóban a köz szolgálatában becsülettel dolgoztak.

Valaki nem tudná nekem megmagyarázni,hogy miért nem nevelek én gyereket,ha két egyetemista gyerkőcömet taníttatom?Ugyanis utánuk semmilyen állami támogatásra nem vagyok jogosult Pl.családi pótlék,gyermekkedvezmény...stb.

Ez egy nagyon jó kérdés...
Én magam is "egyetemista gyerkőc" voltam még nemrégiben, szintén egyetemista nővérem mellett, és nem volt könnyű időszak. Édesapám szakmunkás minimálbért kapott, édesanyám egy kicsit többet keresett ugyan, de nem annyival, hogy tudtak volna minket támogatni. Az a kevés, amit kaptak, arra volt elég, hogy a házat fenntartsák, fizesség a rezsit, s ellássák magukat.
Mi meg a nappali tagozatos képzésben töltött 4 évünket (mindketten bejutottunk államilag finanszírotozz képzésre, nem kellett költségtérítést fizetni, s be is fejeztük a 4 éves képzést 4 év alatt, nem csúsztunk éveket, csak mert a buli fontosabb volt mint a tanulás...) diákmunkásként végigdolgoztuk, meg diákhitelt vettünk fel, hogy el tudjuk végezni az iskolát.

Szüleim semmit sem kapta utánnunk, érettségim után gyermektelennek lettek minősítve, pedig egy gyerek nem csak addig gyerek, míg a középiskolában tanul, legalábbis szerintem :(

Az én gyermekeim,a fiam és a kismenyem gyógypedagógusok "közszolgák"
Mint tudjuk ez a mai világban nagy luxus,nem kifizetődő.
A fizetés a munkához képest nagyon kevés,nincs már kafetéria és ujjabban már az utazást sem tétítik nekik.A szakszervezet semmit sem tesz.Azt mondják kevesebb a leosztás a kormánytól.A sérült gyermek meg sok.
Igy a család bővülése szinte lehetetlen,lassan kicsúsznak az időből.
Kik ezért a felelősek kérdezem én?
Talán odafent rendet kéne tenni a fejekben.C

Sok százezerbe kerül egy hónapban Lázár János

2011. január 24., hétfő, 19:15

Luxusautóval jár és elfelezik a polgármester-frakcióvezető telefonszámláját is - számolt be az RTL Híradója.

A fideszes politikus által használt Audi S8-as katalógusa szerint a jármű óránként 300 kilométeres sebességre képes, 5 ezer köbcentis, a motorja pedig 450 lóerős. Az ára több tízmillió forint. Lázár János korábban azt mondta: munkaeszköznek tekinti az autót, azzal jár, amit adnak neki, számára egy a fontos, a biztonság. Ezt még akkor nyilatkozta, amikor ellenzéki polgármesterként egy másik szolgálati autóval járt.

Az önkormányzatnak az a kocsi havi 180 ezer forintjába került. Most a város havi 300 ezer forintot fizet a polgármester szolgálati kocsijáért. De ez csak a fele a bérleti díjnak, a másik felét a Fidesz-frakció fizeti, így jön ki a havi 600 ezer forintos költség.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat szerint ez az olcsóbb megoldás, és az autót nem is a polgármester választotta. Végh Ibolya aljegyző közölte, a polgármester megkérdezett olyan embereket, akiknek adott a véleményére, hogy melyik az a kocsi, amelyik megbízható és időre oda lehet érni vele. Egyébként a benzint is felesben fizeti az önkormányzat és a frakció, ez havi újabb 300 ezer forint. Lázár János telefonszámláját ugyancsak elfelezik.

Lázár János hétfőn külföldön volt, és a Fidesz-frakció egyetlen illetékese sem akart az RTL-nek nyilatkozni. Annyit közöltek csak telefonon, hogy Lázár János lemondott a lakhatási támogatásáról. A Fidesz frakcióvezetője polgármesterként 545 ezer forintot keres, decemberben képviselői tiszteletdíja és választókerületi pótléka mellett havi 115 ezer forintos lakhatási támogatást vett fel.

Az a szintén több tízmillió forintba kerülő páncélozott luxusautót, amelyet annak idején kormányfőként Gyurcsány Ferenc használt, most a köztársasági őrezred használja. Nagy Anna kormányszóvivő közölte: ezzel oldják meg a szállítást, ha kiemelten védendő személy érkezik Magyarországra. Nagy Anna egyébként gyalog vagy saját autójával jár, nem kap hivatali kocsit. Orbán Viktor miniszterelnök pedig egy kisbusszal közlekedik.

www.hvg.hu

Mire a mostani húszas, harmincas korosztály nyugdíjas lesz, már nem lesz jubileumi jutalom:)) Nyugdíj se lesz:)) Lehet, hogy közszolgálat se lesz már...
Most nagyon harcosak (szóban) szakszervezeteink, amikor a bérbefagyasztást megszavazta az előző kormány, nagy volt a csönd...

Teljesen egyetértek ildics felvetésével. Az biztos, hogy a FIDESZ tőlem ezek után ne várja el a lojalitás szikráját sem!!!!!

Nem hiszem, hogy ezt pont a Fideszre kellene kihegyezni...
Mindegy...
Az viszont tény. ha egy közszolga beáll egyetemi végzettséggel dolgozni, netto 90-et kap kézhez vidéken....

AMikor kérdezik az ismerőseim, (postás, szobafestő, helyi multinál összeszerelő haver, vagy a másik üzletkötőként dolgozik) Kérdezik tőlem: dolgozol? "Aha, persze...." Hol? "Hát itt a helyi polgármesteri hivatalban dolgozom, a vagyongazdálkodási osztályon.... "Aha, akkor biztos normálisan keresel...." Na, itt amikor megmondom, hogy az én főiskolai végzettségemmel 84 ezret kapok kézhez majdhogynem elröhögik magukat, hogy biztos csak hazudok....
Pedig nem... :(

A postás ismerős szintén közdolgozó - tehát nettoja 78-82 ezer (középiskolai végzettséggel) + persze a másik 60ezer bejön a "jattokból"...
A multinál összeszerelő haver szakmunkást végzett, gyári melóban dolgozik, műszaki alakatrészeket tesztelget - netto 100 ezerért (+juttatások /sport/kaja/utazás)...
Az üzeltkötő haver meg - mivel gyenge mostanában az üzletmenete - szerencsétlennek "csak" havi 300 körül van mostanában a keresete...

A mosodás ismerősnek 8 általánosa van (nem egy Nobel-díjas - helyben kap 78 ezret..)

Én meg utazhatok napi fél órát (a bérletem 14%-a "természetesen" az én béremből vonódik még el), fősikolai végzettséggel, nyelvismerettel, felelős munkakörben köztsiztviselőként kapok havi 84 ezret....

Jajj, majd elfelejtettem... amikor jönnek be a segélyért A6-os Audival, és beírom a rubrikába a három-négyhavi fizetésemnek megfelelő összeget.... - az élmény "megfizethetetlen"....

Silkentnek! Nem hiszed, hogy ezt pont a FIDESZ-re kellene kihegyezni? Ki is alkotta és fogadta el a jogszabályt szupersebességgel? Csak azért, hogy olcsóbban és főleg gyorsabban lehessen megszabadulni a nekik nem tetsző emberektől. Mi meg ihatjuk a levét rendesen.

Tudomásom szerint törvény csak abban az esetben módosítható visszamenőleges hatállyal, ha az kedvezőbben hat arra, akit a változtatás érint! Vagy a 2/3 -os többség már ezt is megváltoztatta?

Még nem, de már napirenden van.

A hatalmaskodás persze szóba sem jöhet..

Sajnos teljesen jogos a jubileumit és bértáblát érintő felvetés. Életpálya meg egyre kevésbé volt, egyre inkább nincs!

Remélem időben észbe kapnak, különben sokaknak hamarosan hiányozni fog a "válságkezelő", de állásmegtartó kormány...

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Meggyőződéssel vallottam, hogy a rendszerváltás értelmes, nemes, európai célok felé fogja vinni ezt az országot, amiben érdemesebb lesz élni, mint a Kádár rendszerben. Helyette húsz éve tartó nyűglődésnek, primitív, nemcsak magyar, hanem egyetemesen emberellenes, gyilkos szándékú neoliberális gonoszságnak vagyok a tanúja.
Naivitásomnak köszönhetem, hogy bíztam a Fideszben, gondolván, hogy mások, mint a kommunisták! Hát mások is, hűségesebb szolgái az IMF-nek, és az Unió brüsszeli urainak. Szándékuk mára világossá vált. El kell pusztítani a köztisztviselőket, és közalkalmazottakat! A cél nem más, mint a világ urainak diktátuma: Meg kell semmisíteni a nemzetállamokat, azok szuverenitását, és Európából egy tudatlan, műanyagevő tömeget kell csinálni, olyat, mint az USA! A paraziták által termelt méreg immár rabjává tette az egész magyar politikát! Itt a vég! Pusztulunk, mert pusztítanak minket. Gyurcsány H1N1 vakcinával, Orbán a végkielégítések megvonásával! Ők együtt röhögnek rajtunk azokkal karonfogva, akik tényleg 100 milliókat raboltak! Édesedjék meg az a falat a szájukban, amit a mi kezünkből vesznek el, és közben ne feledjenek el imádkozni! Éljenek sokáig, és lássák meg a nagy művet: Volt egy Magyarország…
Ne gondolja egyetlen közszolga se, hogy ezzel vége, 98 százalék, hogy folytatódik! El fogják pusztítani a teljes értelmiséget, az egyszerű embert is, végül önmagukat, ahogy igazi magyar úrhoz illik! Először genocidium, utána suicidium!

üdv:
FÖLÖSLEGES

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!