Cafetéria

Kérdésem: köztisztviselő kaphat-e cafetériát (pl.ebédcsekk) táppénz, anyasági támogatás, GYED, GYES ideje alatt?

Hivatalsegédként dolgozom a Polgármesteri Hivatalban mint közszféra dolgozója, és még sem kaptam még a 14 év alatt egyszer sem cafetériát. Pedig mindig azt hajtogatják, hogy Hivatalsegéd nélkül nem működhet a Hivatal. Sokat érek vele! De még közalkalmazott sem vagyok, hiába a hivatal lelke vagyok, mert a Hivatalsegédeket áttették a fizikai állományba. Azért kicseszés, hogy a hivatal minden dolgozója kap cafetériát, csak a sofőr, meg én mint Hivatalsegéd nem kapunk! Tényleg így van ez, hogy nekem, Hivatalsegédnek nem jár?

A KLIK kormánytisztviselők még Cafetériát se kaptak idén ,és a pedagógusok fizetésének feléért dolgoznak?

Úgy tűnik más területen dolgozó kormánytisztviselő sem kapott idén még Cafetériá-ba egy fillér kifizetést sem? Mert mi még nem kaptunk a mai napig semmit,ugyan év elején nyilatkoztunk hogy mit szeretnénk választani,azóta semmi.

A nők 40 év munkaviszonya utáni nyugdíjazásomat kértem. Március hónapban dolgoztam és kivettem az időarányosan járó szabadságomat. 2015. április hónapra felmentést kaptam a munkavégzés alól. Kérdésem április hónapra jár-e Cafeteria juttatás? ( a felmentésem nem haladja meg a 30 napot )
Mikor kell megkapnom a volt munkáltatómtól ( kormányhivataltól) a hivatalos igazolásokat, hogy a nyugdíjfolyósítónál elindíthassam nyugdíjigényemet. Május 6-án kaptam egy telefon üzenetet közvetett módon, hogy majd megkapom.

Jan 1-től vagyok hatàrozott idejű köztisztviselő szept 30-ig egy önkormànyzatnàl. Jàr-e cafeteria? Tavaly sem kaptam meg 4 hónap szerződésre. Ha jár van még esélyem megkapni? Köszönöm

A 2013 utolsó négy hónapjára járó kafetériát sem fizette ki még a klik.

Kedves Abigél!
Idén januárban felmérték, hogy kiknél van elmaradás, amelyet két hónapon belül pótoltak is. Ha Te nem kaptad meg kormánytisztviselőként, akkor keresd a helyi személyügyest, és kérdezz rá, mert ezt rendezték, sőt kb. egy hónapja is volt egy "felmérés" arról, hogy kinek milyen elmaradása van és már az is rendezésre került.

Nem kormánytisztviselőkről van szó, hanem közalkalmazottakról. A KLIK a 2013-as évre járó aug.-dec., 4 havi kafetériát még mindig nem fizette ki. Netán arra várnak, hogy elévüljön a jogos követelés?! Tavaly karácsony előtt, és idén a választások előtt az iskoláknak le kellett adniuk, hogy mi van még vissza a Kollektív Szerződés által biztosított juttatásokból. Aztán alkudozni kezdtek, csak 4*3000 Ft étkezési utalvány maradt, de egy fillért sem kaptunk még.
Az előző hozzászólás szerint a KLIK a saját alkalmazottainak ad kafetériát.

Kedves Tiger!

A KLIK nem a saját alkalmazottainak ad cafetériát, hanem az jár minden közszférában (köztisztviselőnek, kormánytisztviselőnek) dolgozónak, melyet törvény ír elő.(Ha a 2015. évi költségvetést megnézi, ott is olvashatja a pontos éves összeget.) A pedagógusoknak jutó cafetéria pedig egyes intézményben jártak, más intézményben nem. Ezeket vállalta át úgy ahogy a KLIK, amikor az intézmények a fenntartása alá kerültek. Akiknek a KLIK fenntartása előtt nem járt, azok 2013-ban sem kaptak.

És az jogilag rendben van, hogy bár a pedagógusok egy munkáltató alá tartoznak,azonos a feladat, a bérezési rendszer, mégis cafetéria tekintetében az dönt, hogy ki mennyire volt szerencsés elhelyezkedés szempontjából korábban ? És senkinek nem jut eszébe, hogy ezen változtatni kellene, netalántán kártérítésben részesíteni azokat, akik rajtuk kívülálló okok miatt évek óta nem kaptak semmit, noha a a munkájukat ugyanolyan színvonalon elvégezték, mint akik kaptak?

Nekünk mindig azt mondják nem jár csak adható.Én ezelótt is kaptam amióta ez a kliknek nevezett valami van azóta nem adják.2013 szeptemberétől lóg az elmaradt cafetériával.Söt bankszámla kompenzációval is. Holott a tavaji év végén már leadtuk az igazolásokat,amit a banktól megkértünk.Megintcsak a mi pénzünk bánja mert a bank ezért pénzt számol fel, a klik meg cseszik fizetni

Kedves Angéla1!
Ezzel én is tisztában vagyok. Pontosan ezt írtam, hogy még mindig nem fizette ki a 2013. szept.-dec.-re JÁRÓ cafetériánkat! Pedig kétszer is felmérte, hogy ez mennyi is lenne, és képes volt alkudozni a csökkentés érdekében. Éppen ez a disznóság, hogy saját alkalmazottjainak kifizeti, de a közalkalmazottaknak nem, pedig jogutódként kötelessége a 2013. dec. 31-ig érvényben lévő kollektív szerződéseket betartani. Ezt is törvény írja elő. Nem csak nálunk nem fizették ki, általános az egész országban. A médiában is többször volt róla szó. Az új kollektív szerződés 2014. jan. 1-től hatályos, addig pedig a korábbi szerződések voltak érvényesek.

Valóban nem fizette ki a Klik sőt a 2014-es évben sem.Azaz 16 hónappal lóg.Több helyen azt írták a tavaji választások elött hogy kifizetik mert már átutalták a pénzt a kliknek.Milyen érdekes hogy amit már kétszer átutaltak azért hogy a dolgozoiknak kifizessék,valahogy mégsem sikerült.Holott a 2014-es kollektív szerződésben is benne van hogy ki kell fizetniük.De itt van a bankszámlakompenzáció is.Na azt is várhatjuk.Nesze semmi fogd meg jól.De az a lényeg hogy a vezetők fizetését emelik.A kisember meg éljen meg abból a semmi fizetésből,még azt sem kapja meg ami járna neki.

Igen a közalkalmazottaknak nem fizette ki a klik 2013 aug- dec ig járó részt

Üdv!

A köztisztviselőknek járó cafeteria kifizetésére van határidő megszabva vagy ebben az évben bármeddig húzhatják?

Április 30-ig kell fizetniük januárig visszamenőleg.

Mint kórnázi portaszolgálatos közalkalmazott rendszeresen kaptuk a cafetériát. majd 02.hó óta csak én nem kaptam meg,reklamáltam de eredménytelenül.Csak ígérték majd a következő hónapban együtt meg kapom.Mit tehetek,hová forduljak?

Pedagógus vagyok, étkezési jegyet sem kapunk már 6 éve, nemhogy cafeteriát, szép kártyát, Erzsébet utalványt....

Az ország legnagyobb munkáltatójánál dolgozom, kormánytisztviselőként. Törvény szerint jár Cafeteria, nyilatkoztunk is, ám a mai napig semmit sem kaptunk. Azaz, aki Erzsébet utalványt kért, megkapta/kapja folyamatosan, a SZÉP kártyára azonban hiába várjuk a feltöltést. Nem tudom, mire fel a megkülönböztetés? Nem érzem etikusnak, hogy egyik juttatást megadták, másikat nem, hiába érdeklődünk, semmi biztató választ nem kaptunk. Úgy gondolom, ha akadálya van a juttatás kiadásának, akkor senki sem kapja meg hamarabb, visszásnak tűnik, attól függővé tenni az időpontot, ki mit választott.

Tanító vagyok 3 gyerekkel.A munkáltatómtól,a KLIK-től iskolakezdési támogatásra kérdeztem rá.A válaszuk:nem kapok.Munkáltatók sokasága segíti ebben a formában dolgozóit, KLIK nem ad a dolgozóinak egy fityinget sem erre a célra.Felháborítónak tartom,hogy a juttatásból sok ezer gyermek csak azért marad ki,mert pedagógus gyereke!

Szociális szférában ugyanez a helyzet , nincs béremelés, nem tartozunk sem az egészségügyhöz, sem a pedagógusokhoz, érettségivel+3 szakirányú OKJ emeltszintű végzettséggel havi 82.000 nettó, de az is csak azért mert van egy gyerekem. És a családi adókedvezmény megdobja, anélkül 75-78.000 Ft lenne. Miről beszélnek hogy a szakképzetteknek kötelező minimálbér, és hogy havi 100E nettók ??? cafeteria? az nincs. Ebből lehet még 10.500 Ft bérletet venni és élelmiszert is. Felháborító. És a nyarat átdolgozom, nincs szünet egyebek....iskolakezdési támogatás a 3 gyerekesnek jár majd, az 1-2 gyerek nem gyerek, az elvan vízen és kenyéren, ha jut neki az asztalra.

A Ktv alapján nem jár cafetéria azon távolléti időszakra amelyre nem jár átlagkereset és meghaladja a 30 napot. Tehát a betegszabadságra még jár (mert átlagkeresetet kapsz) de, a 31. nap távolléttől már nem kaphatsz a táppénzre. Így a GYÁT-ra GYYES-re és GYED-re sem. Sajnos.

A GYED-ről visszatérve, ugye kiadják a szabadságot, mely a TGYÁS és a fizetés nélküli szabadság idejére jár. A Cafetéria mely időponttól jár? Június 10-én állok munkába, viszont ezen szabadságok kiadása miatt ténylegesen szeptember 6-án. Segítő válaszotokat előre is köszönöm!!!

Nem akarok pesszimista lenni, de a konvergencia program miatt lehet, h. jövőre nem lesz gond a cafeteria kiválasztása...:)) 0-ból nem lesz gond kiválasztani.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!