Besorolásom

Szép napot mindenkinek!

Először is azt szeretném kérdezni, hogy a következő OKJ-s szakképzettség mely besorolási kategóriába tartozik közalkalmazottak esetében: 54464103 ?

A választ előre is köszönöm!

Szép napot mindenkinek!
Az én kérdésem az lenne amit évek óta nem értek de nem firtattam soha! 2013.Augusztusában kezdtem el dolgozni egy Szoc.otthonban konyhai kisegitőként Kjt.szerinti C/3 besorolással!A tavaly elvégeztem saját költségemre a szakács iskolát hogy szakmunkásbért kaphassak.Most hogy aláírtuk az új szerződést a bérek emelkedée miatt, én még mindig C/3 ba lettem besorolva mint amikor oda kerültem míg a kolleganőm aki 2 évvel régebb óta dolgozik az intézményben és a szakács iskolát is eggyütt végeztük(most néztük egymás szerződését) hogy ő C/8 ba van sorolva! Az én ágazatipótlékom fele az ővének!Ezt én nem értem miért ???
Válaszát előre is köszönöm!
Tiszteletel:Judit

Szociális területen dolgozom családgondozóként. Szociális munkás végzettséggel jelenleg F kategóriában vagyok. Idén szereztem újabb diplomát, egyetemi végzettséggel szociálpolitikus lettem. Köteles e átsorolni a munkáltatóm kérelem nélkül ha leadtam a diplomamásolatomat H kategóriába? Köszi!

Kedves Kérdező!
Olvasd el a következő, ágazati végrehajtási rendeletet, főleg a Mellékleteit. Amennyiben ez a rendelet vonatkozik a munkahelyedre, akkor a jogszabályból kiderül, hogy Téged a legmagasabb iskolai végzettséged alapján kell besorolni.
Akkor lehet eltérni ettől, ha a szociálpolitikusi végzettségednek és a családgondozói munkakörödnek köze sincs egymáshoz.

"257/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek a szociális, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazatban történő végrehajtásáról"

Köszönöm szépen a választ! :)

Én is a besorolásom miatt kérnék segítséget. OKJ-és tb és bérügyi szakelőadói végzettségem van, közalkalmazottként dolgzom akkor ez most D vagy E. Aki tud segítsen de azt is szeretném tudni hol van ez leírva amit meg tudok mutatni a munkahelyemen. Köszönöm szépen.

Én is a besorolásom miatt kérnék segítséget. OKJ-és tb és bérügyi szakelőadói végzettségem van, közalkalmazottként dolgzom akkor ez most D vagy E. Aki tud segítsen de azt is szeretném tudni hol van ez leírva amit meg tudok mutatni a munkahelyemen. Köszönöm szépen.

Sziasztok

Én is szeretném kérdezni tőletek,hogy a C kategóriában vagyok,és felsőfokú végzettségem van.Jó helyre vagyok besorolva? Ha nem mire tudok hivatkozni.A gyors és gépíró végzettség érettségi nélkül hova sorolandó?
A segítséget előre is köszönöm.

érettségi nélkül max. "B" kategória
a "C" és minden utána lévő kategória feltétele az érettségi megléte.

Sziasztok! Munkahelyet váltok, mert a cég ahol dolgozom már 3 éve informatikusként Gazdaságilag nehéz helyzetbe került. Az Európai Unióba a Távol Keleti országokból 0%-ra csökkent, így már nem éri meg Európában gyártani. Egy kórházi informatikai pozíciót szeretnék megpályázni, azt szeretném megkérdezni, hogy milyen kategóriába sorolnak közalkalmozotti bértábla szerint, illetve beszámolják-e az eddig szakmában eltöltött éveimet?

érettségi + szakmád ha van akkor C vagy D kategória
emelt szintű szakképesítéssel E kategória
diplomás pedig az F kategóriától lehetsz

Minden olyan munkaviszony beszámítanak a fizetési fokozat megállapításánál, ami a besorolásod alapjául szolgáló végzettség megszerzése utáni.

pl 2004-ben érettségizel, 2005-2010 között dolgozol, közben 2008-ban szerzel egy diplomát. Most elhelyezkedsz egy diplomás munkakörre, akkor a 2008-2010 közötti időszak beszámít a munkaviszonyodba. De ha érettségi munkakörös munkaviszonyod lenne, akkor a 2004 után munkaviszonyok számítanak stb.

Műszaki Informatikus Diplomám van egy Műszaki Informatikus Mérnöktanár kiegszítéssel. 2 nyelven beszélek közép fokon, folyékonyan. (angol és német)
2007-ben diplomáztam, 2008-tól 1,5 évig oktattam önkormányzatoknál, 2009 év végen kerültem egy multi céghez informatikusként és azóta is itt vagy, amíg be nem csődöl a cég. Így akkor mire számíthatok?

Ha nincs más jogviszonyod akkor
egyetemi végzettséggel és 0-3 év munkaviszonnyal
H/1 129.500

főiskolai végzettséggel és 0-3 év munkaviszonnyal
F/1 122.000

ez "kötelező", erre esetleg jöhet rá némi plusz, de kórháznál ne számíts sokra

Akárhogyis számolom, Föiskolai Végzettségem van.
F fokozatba tartozom, ha ténylegesen számolom is akkor egész 2 év gyakorlattal.
122000*1,0350=126 270Ft Lenne a bruttó fizetésem. A mostani 290 000 Ft bruttóhoz képest, de sajnos a cég becsődöl. Nem beszélve, hogy Cafetériát nem hiszem, hogy kapnak közalkalmazottak. Ez elég szomorú, de sajnos nincs más lehetőség.

Valahogy én is így látom a helyzetet. Az igazi probléma az, hogy a napokban jár le a szerződésem és fel fogják kínálni ugyanezt, csak teljes állásban. Ott már nem 5000 Ft lesz a különbség, plusz én nagyon nehezen veszem ha ilyen gerinctelen módon akarják megvágni az embert. De abban is biztos vagyok, hogy ha szóvá teszem, akkor azt fogják mondani, hogy ott az ajtó. Esetleg valami ötlet, tanács, bármi ilyen helyzetekben?

Köszönd meg a Jó istennek, van állásod!
Minden nap imádkozz, hogy megmaradjon és ne háborogj!

Nen úgy van az,hogy meg kell köszönni a Jó istennek,hogy dolgozhatunk.Igenis ki kell állni a jogainkért,jelenleg én is harcban állok munkáltatómmal.

Rózsai Ilona!Teljesen egyetértek Veled!Egyáltalán nem kell mIindent elfogadnunk,lenyelnünk munkavállalóként!
AKI MER AZ NYER!IGENIS KIKELL ÁLLNUNK A JOGAINKÉRT /ÉN ÍGY LÁTOM ÉS BÍZTATOK MINDENKIT,HOGY MERJEN LÉPÉSEKET TENNI,DE ELŐTTE ALAPOSAN JÁRJON UTÁNA A DOLGOKNAK!Vannak ,,kiskapuk" ...Ne hagyjátok,hogy hülyére vegyenek benneteket-NEM RABSZOLGÁK VAGYUNK!!!
TELJES SZÍVEMBŐL KÍVÁNOK MINDANNYIÓTOKNAK HITET ÉS KITARTÁST!:)

Szeretnék kicsit pontosítani a kérdésemen, mert ez a dolog nem hagy nyugodni. Egy gimnáziumban vagyok rendszergazda. A munkaszerződésemben is ez szerepel, továbbá az, hogy számítógéphálózat üzemeltető. Részmunkaidőbe vettek fel, a C1 kategóriába soroltak, ami 39.000 Ft-ot jelent havonta. A szerződésben az szerepel, hogy mesterfokú szakmunkás. Az én legmagasabb végzettségem OKJ-s rendszerinformatikus (54464103). Nem értem, hogy miért a "C" kategóriába vagyok besorolva, amikor a szakképesítésem emelt szintűnek számít.

Valaki legyen kedves elmagyarázni, hogy hogy is van ez, mert nem értek hozzá.
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget.

Egyrészt azt mondom, hogy - bocs a kifejezésért -talán szívatnak, hogy csak C be raktak E helyett, másrészt viszont a részmunkaidő miatt "csak" bruttó 5000 a különbség. Szóval ha fontos a meló és a főnök nem hajlik a jó szóra, akkor ne strapáld magad.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!