Besorolás

Bennlakásos szociális intézményben dolgozom szociális gondozó és ápolóként érettségivel D fizetési kategóriában. Emelt szintű képesítést szereztem ápolóként az 1/2000 Szcsm rendelet szerint ez a munkakör ezzel a képesítéssel betölthető, mivel emelt szintű E kategóriába kellene besorolni. A munkáltatóm a középszintű képesítésemnek megfelelően sorolt be mert nem tart igényt az emeltszintű képzettségemre. Joga van ehhez? A kjt szerint a legmagasabb képzettségnek megfelelő kategóriába kell sorolni. Válogathat a munkáltató?

Nekem érettségire épülő tanítói képesítésem van,amit külföldön szereztem,itt csak középfokú képesítésként honosították,Első munkahelyemen D kategóriába soroltak,de a mostani főnököm azt mondja,nem jól van. Vissza sorolhat?Dajka vagyok ezzel a végzettséggel,de szerinte,el kell végeznem a dajkaképzőt,mert ezzel a képesítéssel nem dolgozhatok dajkaként.Ez igaz? Aki tudja erre a két kérdésre a válasz,kérem segítsen nekem.

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy idén elvégeztem egy felsőfokú számviteli szakügyintézői szakot (ez nem diplomás képzés). Ha sikerül újra elhelyezkednem költségvetési szervnél, mint gazdasági ügyintéző, akkor melyik besorolásba kell tenniük? A törvény annyit ír, hogy I-es felsőfokú, II-es középfokú. Csak azért kérdezem, mert ahol dolgoztam, ott egy munkatársamnak, hiába volt a munkaköréhez meg a felsőfokú képesítése (nem diploma) II-es besorolásban hagyták mondván, hogy csak diploma kerülhet I-es besorolásba.
Légy szíves segítsetek ebben nekem.
KÖszönöm előre is.

A felsőfokú közszolga esetében kizárólag diplomát jelent.
A felsőfokú szakképesítés II-es besorolásra jogosít.

Kérdezném 2008-ban végeztem 2-éves Szociális gondozó ápoló képesítést,
azóta is ebben a munkakörben dolgozom. Kérdésem hogy melyik kategória a jó besorolásom.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!