bértábla besorolás

Üdv!
Érdeklődnék,hogy ki tud arról a törvényről ami kimondja, hogy ha 1992 után nem közalkalmazottként dolgoztam, és munkahelyet váltok, akkor a mostani adott időpontig a gyes ideje nem számítható be? Eddig minden munkahelyen beszámították (6 évről van szó!)Előre is köszi!

Be kell számítani a fizetési fokozatba a GYES idejét is, ha a GYES alatt munkaviszonyban álltál, és a mostani munkakörödhöz szükséges végzettséggel már akkor rendelkeztél. Ha nem voltál fizetés nélküli szabadságon, mert nem munkaviszonyból mentél szülni, akkor nem lehet.
kjt 87A.§
"(3) A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)-(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni

a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett,"

Mindkét előttem szólóval egyetértek...

Ha közalkalmazotti helyre mentél munkahelyváltás során a Kjt. 1992.évi XXXIII. tv. szabályai szerint van helye előző jogviszonyaid beszámítására:
"87/A. § (1) E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni

a) az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,

b) a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, közszolgálati jogviszonyban töltött időt,

c) a szolgálati jogviszony időtartamát, továbbá

d) a bíróságnál és ügyészségnél szolgálati viszonyban, munkaviszonyban, valamint

e) a hivatásos nevelő szülői jogviszonyban,

f) az e törvény, illetőleg a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban,

g) az állami vezetői szolgálati jogviszonyban

töltött időt.

(2) Ha jogszabály, kormányhatározat vagy a bíróság jogerős ítélete alapján megállapítható, hogy a munkaviszony megszüntetésére a közalkalmazott politikai vagy vallási meggyőződése, továbbá munkavállalói érdek-képviseleti szervezethez való tartozása, illetve ezzel összefüggő tevékenysége miatt került sor, a munkaviszony megszüntetésétől 1990. május 2-áig a munkaviszonyban nem töltött időtartamot az (1) bekezdésben foglaltakon túlmenően a közalkalmazotti jogviszonyban töltött időbe be kell számítani.

(3) A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)-(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni

a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett,

b) az 1992. július 1-jét megelőzően fennállt munkaviszony teljes időtartamát, továbbá

c) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatban, illetve a polgári szolgálatban, valamint

d) az (1) bekezdés f) pontja alá nem tartozó foglalkoztatónál ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban eltöltött időt."

Szóval szerintem ha munkaviszonyban álltál 1992. után (gyes alatt is) és rendelkeztél a közalkalmazotti jogviszonyodra előírt végzettséggel, a fizetési fokozatnál beszámít. De a felmentési idő, és jubilemi jutalom szempontjából nem.

Nem világos ha az egyéni vállalkozóként dolgozik más területen,és újra visszatér közalkalmazottként.mi a helyzet ilyenkor. milyen besorolás jár. köszönöm

Azokat az éveket ki kell hagyni a figyelembe vehető időnél!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!