Bérkiegészítés

Ki és mikor kapja azt a bérkiegészítést amit az RTL-en 2010.01.06-án 18:30-as hírekben mondtak?

Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék segítséget kérni, bár nem konkrétan ehhez a témakörhöz kapcsolódva.
Jelenleg munkaviszony nélkül Gyesen vagyok gyermekemmel. Találtam egy közalkalmazotti részmunkaidős állást ami határozott időre szól. Számomra ez ideális lenne. Középfokú végzettséget jelölnek meg feltételnek. Nekem viszont van ugyanazon a szakterületen egy főiskolai diplomám. Kérdésem: van esélyem pályázni az állásra, vagy a diploma miatt meg se próbáljam? Kihagyjam esetleg az önéletrajzomból?
Még egy kérdés: közalkalmazotti állás esetén mit jelent konkrétan a Pályázat (állásra).
Ugyanúgy önéletrajzot és motivációs levelet mint a versenyszférában? Gondolom itt is van felvételi elbeszélgetés. Bocsánat ha butának tűnnek a kérdéseim, de eddig csak multinál dolgoztam. Nekem ez egy teljesen új helyzet.
Köszönöm szépen a válaszokat.
szép napot mindenkinek.

Szeretném tudni, hogy az idén is lesz-e bérkiegészítés, úgy mint az előző éven /49.000 - 49.000ft./? 2008-tól közalkalmazott vagyok, és 2009-ben is kaptam.
Ha valaki hallott róla, kérem értesítsen. Köszönettel.

Sziasztok ! Komolyan érdekelne 2009-ben is kaptak e az eü. dolgozók kétszeri 49000 Ft-s juttatást. Én nem az biztos, pedig nagyon jól jött volna.

2009-ben egy közszolga sem kapta a 2x 49.000 Ft-ot. Más módon történt a 13. havi megmaradt részének kifizetése.

2010. januári illetve márciusi illetmény kifizetésekor 49-49.000.- Ft-ot kaptak a közalkalmazottak.
Az első kifizetés alapja 2009.október 1-december 31 közötti közalkalmazotti munkaviszony feltétel, a második kifizetés pedig 2009.december 1-2010.február 28 közötti közalkalmazotti munkaviszony.
A fizetett szabadság időtartama számított, de a táppénz nem. A megközelítőleg 530.- Ft/napot ez alapján kellett kiszámítani, és minden közalkalmazottnak megkapnia, ha a feltételeknek megfelelt.

2010-ben januárban és áprilisban már kifizették a bérkiegészítést. Mindkét alkalommal 49 e Ft került kifizetésre. Szép napot !

Azt szeretném megkérdezni, hogy köztisztviselőként(diplomásként) jár a mérlegképes könyvelői végzettség után bérkiegészítés? Ha igen mennyi? (APEH dolgozó)

Ha szakirányú diplomával - gazdasági jellegűre gondolok - rendelkezel, ami a munkaköröd betöltésének feltétele, nem jár mérlegképes könyvelői végzettségre illetménypótlék - mivel a diplomád magasabb szintű végzettségnek minősül. Egyébként a munkáltató által meghatározott munkakörökre megállapított képzettségekre lehet illetménypótlékot fizetni, melyet a hivatal SZMSZ-ének mellékletében határoznak meg.

2010 év március 1.-én kezdtem közalkalmazottként dolgozni. A kérdésem az lenne,hogy jár-e nekem a kereset kiegészités?
Segitségeteket köszönöm!

Sajnos, nem jár! Az egyik feltételnek megfelelsz, vagyis márc. 1-jén közalkalmazott lettél, viszont az előtte való időszakot is figyelembe kellett venni.
Idézek a 316/2009. (XII. 28.) sz. Korm. rendeletből: 2 § (2) "b) 2010. január 1-jén, illetve 2010. március 1-jén költségvetési szervvel teljes munkaidős jogviszonyban áll, továbbá

c) a jogviszonya költségvetési szervvel 2009. október 1-je és 2010. január 1-je, illetve 2009. december 1-je és 2010. március 1-je között folyamatosan fennállt, ideértve azt az esetet is, ha az 1. § szerinti több jogviszonya állt fenn 2009. október 1-je és 2010. január 1-je, illetve 2009. december 1-je és 2010. március 1-je között egymást követően, megszakítás nélkül,....."
Üdv.: Judit

Hello! Szeretnék érdeklődni, hogy jár-e vmilyen plusz juttatás az érettségiztető tanároknak? Ha igen mennyi és mikor?

Egy általános iskolában vagyok tanár 23 éve. Megkaptuk az idei évre járó 4000 Ft-os szakkönyvtámogatást. Ez bruttóban 5080 Ft, nettóban 1690 Ft volt. A kollégáim szerint lehetett volna olyan módon adni ezt a juttatást, hogy a végén több maradjon belőle, pl: könyvutalvány és nem készpénz formájában. A munkáltató szerint ez nem így van, a felbruttósítás miatt csak ennyit és így kaphattunk. Kinek van igaza? A mi tudomásunk szerint más városban több juttatást kaptak, de a munkáltatónk szerint az törvénytelen. Hogyan szól erről a hatályos jogszabály?

Szilvi!
Mi megkaptuk a nettó 4000 Ft-ot, viszont számlával kell igazolni, hogy valóban könyvet vásároltunk.
Larissza

ez engem is érdekel

Üdvözlök mindenkit!
Én is segítséget szeretnék kérni ebben a témában.
2009.07.12-én született meg a kislányom. Elötte január 1-től betegállományban voltam. Utána szülési szabadságon, december 16-tól pedig GYED-en.
Kérdésem az volna, hogy nekem járt-e januárban, illetve márciusban ez a kereset kiegészítés.
Előre is köszönöm, ha tud valaki válaszolni. Szilvi

Sziasztok

Azt szeretném tudni, hogy nekem jár-e keresetkiegészítés?
2009. december 15-én szünt meg a köztisztviselői jogviszonyom, ami 5 év 3 hónap volt és 2010. március 8-án létesítettem újra köztisztviselői jogviszonyt.
Ha valaki tud válaszoljon, mert nem kaptam időarányosan sem. Azt nem értem, ha 2010-re vonatkozik a kiegészítés miért van 2009-es munkaviszonyhoz kötve.

Kedves Gigi!
A korm.rendelet alapján, Neked valóban nem jár a keresetkiegészítés, mivel sem január 1-jén, sem március 1-jén nem voltál "közszolga". /egyik alapszabály volt a kifizetéshez/ Idézem a kormányrendelet 2.§ (2) bekezdésének b, pontját:
" 2010. január 1-jén, illetve 2010. március 1-jén költségvetési szervvel teljes munkaidős jogviszonyban áll, továbbá.." /316/2009. (XII. 28.) Korm.
Sajnálatos, de jogszerű volt, hogy nem részesültél a juttatásból.

2. § (1) A foglalkoztatott az eseti kereset-kiegészítésre 2010. január és március hónapra járó illetményének kifizetésével
egyidejleg, a 2010. január 1-jén, illetve 2010. március 1-jén fennálló - 1. § szerinti - jogviszonya alapján a (2)-(6)
bekezdésben foglalt feltételekkel jogosult.

Tisztelettel érdeklődöm, hogy a közalkalmazotti 2x-i 49000 Ft-os bérkiegészítésnél a 340 000 Ft bruttó felső határba beleszámít-e a vezeti pótlék?

Üdv.
Cser János

Szerintem igen.
Bár nekem más pótlékom van és beleszámított (ahogyan az adójóváírás számításánál is figyelembe vették - s majd az adónál e keresetkiegészítést is természetesen).
Csak a saját tapasztalatomat írtam. Remélem nem tájékoztatom félre.
Vagy más is megerősít vagy javít...
Üdv.

Egy református idősek otthonában dolgozom nővérként, és mi nem kaptuk meg a bérkiegészítést. Arra szeretnék választ kapni, hogy nekünk miért nem jár? a fizetésünk nagyon gyenge, pedig valamennyiünknek van érettségije is, amit nem vesznek figyelembe a bértáblánál.

A járandóságunkkal kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy közel egy éve megszereztem a diplomámat, amit a mai napig nem vesznek figyelembe - mondva csinált ürüggyel.32 év munkaviszonnyal, diplomával a bruttóm! 102 ezer forint. Mit lehet itt tenni, ha a munkáltató visszadobja az új besorolás iránti kérelmemet. Szerintük ugyanis felnőttképzési szervezőként, andragógus diplomával nem vagyok jogosult kulturális szakember besorolásra. Ismétlem: 32 éve ezt a munkát végzem. üdv. könyvtárkezelő-andragógus

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!