Bércsökkentés

Tisztelt Fórumtársak, a tanácsotokat szeretném kérni a következőkben:

Pár hónap múlva lesz 40 éves köztisztviselői munkaviszonyom, megállapítás szerint magasabb a munkabérem a kategóriához képest ezért annak visszasorolását kezdeményezik, megtehetik-e? Egyoldalúan? (Mi történik, ha nem írom alá a megállapodást?) A jelenlegi ügykezelőkre vonatkozó bérkategória besorolása 40 év szolgálati idő és a kor szerint Bruttó 106000 Ft. A mostani Bruttó 170000 ez a bér visszaesés a nyugdíj számításnál menyit jelent majd? Mivel jövőre nyugdíjas lennék.

Előre is köszönöm a választ: fluofax

Ne írd alá! A munkaszerződés megváltoztatásába mindkét félnek bele kell egyeznie. Nyugdíj előtt inkább emelni szokták a béreket, ha van rá lehetőség, pl. túlórákkal, stb. Nem tudnak veled mit csinálni. Arra vigyázz, hogy rendkívüli felmondásra ne adj okot! Még rendes felmondással sem mondhatnak fel, mert az nem megfelelő indok, hogy nem egyezel bele az alacsonyabb illetménybe. De, lehet, hogy Te jobban járnál a 8 hónapos felmentési idővel, végkielégítéssel, +emelt összegű végkielégítéssel. A felmentési idő alatt pedig megkapnád a 40 éves jubl. jut,-at is, hiszen az is esedékes. Ezzel már kihúznád a nyugdíjig. Van egy sanda gyanúm, hogy a felmentési idő, jubileumi jutalom (vagy végkielégítés) miatt akarják lecsökkenteni a béredet. Mikortól leszel nyugdíjas? Alá ne írd!

Szerintem attól függ a jogosság, hogy mi alapján volt eddig magasabb.
Ha pl. az alapilletmény volt magasabb (pl. több önkormányzatnál a 2000-es évek elejéről a 38500 forintnál magasabb alap van érvényben, ami törvényileg nem csökkenthető)

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!