A havi kereset kiegészités összegének kiszámítása

(2) A havi kereset-kiegészítés összege a tárgyhónapot követ? bérfizetési napon kifizetésre kerül? bruttó illetmény egytizenketted része, de legfeljebb 15 000 forint. Amennyiben a foglalkoztatott a tárgyhónapban a beosztása szerinti nem mindegyik munkanapra volt jogosult illetményre, akkor a havi kereset-kiegészítés fels? határát a díjazott munkanapok és a tárgyhónap munkanapjainak arányában kell figyelembe venni.
Ez a Magyar Közlöny 2009-es 8. számába megjelent intézkedéből van Segítsen valaki,hogy hogyan kell értelmezni a bruttó fizetés összegét. Csak a közalkalmazotti bértáblában szereplő alap illetmény, vagy a délutáni, éjszakai és túlóra pótlékkal növelt összeggel együtt értendő.
előre is köszönöm a segítséget

és aki ezt választotta mint én is az adóbevallásban hol kell feltüntetnem h kérem azt a pénzt?

Az jó...az elmúlt két havi fizetésem nevetségesen alacsony volt..és mivel pályakezdő vagyok nem értek hozzá. Ma derült ki, hogy levonták ezt az összeget adójóváírás címen. És alá kellett írnom egy papírt, hogy nem kérem...

Akivel aláíratták, hogy nem kéri az adójóváírást 2010.évre megváltozttathatja a döntését és a következő hónapban már jár neki az adójóváírás. Az elmúlt két-három hónapi jóváírást pedig majd a 2011. évben igényelheti vissza.

Kedves Érdeklődők!
Bocsánat! Nem arról kellett nyilatkozni, hogy havonta kérjük az adójóváírás összegének figyelembe vételét? Néhányan ennek ellenkezőjét írjátok, mármint azt, hogy arról nyilatkoztatok: NEM KÉRITEK. Biztos ez?

Nyilatkozni kellett: igen vagy nem. Aztán ki, mit húzott alá!

Egy évig hitelezel az államnak, kamatmentesen. Jövőre visszaigényelheted az APEH-tól. Máskor ne hallgass a munkáltatódra !

Hello!
Akitől vonják a havi adójóváírást, mikor kapja vissza?

A levont adójóváírást következő év május 20-ig benyújtott bevallásodban igényelheted vissza az APEH-től. Addig is kamatmentesen használja a pénzedet az állam, azaz hiteleztél az államnak.

Sziasztok! Ez "csodaszép" összeg ez a 193.000 Ft. cafetéria a mi esetünkben. Tudja valaki, hogy mit fognak belevenni? Ahol van, mondjuk az éves bérletet, a ruhapénzt? Mert abban az esetben majdhogynem ki is fújt a dolog!

Üdvözlök mindenkit.a cafetériánál lévő köztisztviselök és közalkalmazotak,én csak anyit füznék hozzá hogy miért nem az eltöltött munka évek és a képesitések meglétte után kapja meg a dolgozó mert igy nem lenne vitta ebböl az egész nevetséges dologból hiszen egy 1 évet szolgáló köztisztviselő ugyan anyit kap mint aki már 10 évet is lehuzott.szerintem ezek figyelembe vételénél nem lenne anyi gond.azt is jó lenne tudni,hogy a tisztelt illető aki részesül a jutatásban mit igényelhet vagy ahány ház anyi féle mert van ahol az iskola támogatást is bele vonják de van ahol az utiköltséget, igy vannak akik hátrányban vannak. Ezek tisztázása után lehetne a cafetériát igényelni.

54 éves óvónő vagyok, 35 éves munkaviszonnyal a hátam mögött.Kollégáim is hasonló korúak.Sajnos nem fiatalodik a kollektíva, mert mi dolgozunk látástól....65 éves korunkig.Gyakran, (már nem a gyerekeinkkel,)hanem magunk egészségi állapota miatt kell tp-re mennünk.Betegek az ízületeink, fáj a derekunk, térdünk.Tőlem megkérdezte az orvos, amikor nyaki, hát és karfájásokra panaszkodtam,és meglátta az MR vizsgálaton a 4!!!!!nyaki gerincsérvemet hogy "zsákot cipelt?"Nem, hanem a 35 év alatt rengeteg gyereket,gyakran napi(nem 6)hanem 8 -9 órát görnyedve, hajolgatva feléjük.Kollégáink távolléte idejére évtizedek óta nem kapunk helyettesítési díjat."Csúsztassuk le!" Egymáson!Ha vissza jön a betegségből a kolléga, menjek el hamarabb napokig, letölteni a + órákat? Maradjon a másik egyedül? Hátha megint beteg lesz?Aztán még menjünk továbbképzésekre is.Így gyakran 9-10 órát dolgozunk a sokak által irigyelt közalkalmazotti bérért, amit mostanra jól megnyirbáltak és már régen eltűnt a valamikori!!! 50%-os béremelés. Sorolhatnám tovább........

A vonatkozó jogszabály július 1-től módosult, a változások részletei a keresetkiegészítésről itt olvashatók

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!