57 éves nő-köztisztviselő

57 éves nő vagyok,. Köztisztviselőként , 41 év munkaviszonnyal rendelkezem. Munkáltatóm átszervezésre hivatkozva elbocsájtott.
Kérdésem, hogyan tudnék nyugdíjba menni, mivel korom miatt esélyem sincs új munkahelyet találni.
Válaszukat előre is köszönöm.

Véleményem szerint a munkáltatódnak kutya kötelessége lett volna felajánlani a prémiumévek programban való részvételt./Természetesen írásban/ Ha rendelkezel 25 év közszolgálattal akkor jogosult vagy rá és sürgősen keresd meg a munkáltatód tájékoztasd erről a lehetőségről,ha hajthatatlan akkor munkaügyekben jártas ügyvédet keress! Emlékeim szerint /1éve olvastam utoljára a törvényt/ ha jogosult vagy és tájékozatlanságból vagy nemtörődömségből nem ajánlották fel akkor a felmondás törvénytelen,sőt érvénytelen,de nyilván nem az idők végezetéig. Sürgősen nézz utána saját érdekedben!Én szintén 57 éves prémiuméves vagyok két éve,nem olyan rossz ez.

Még mindig várom, hogy valaki segítsen eligazodni a nyugdíjba menési lehetőség előnyei és hátrányai között. Természetes, hogy esetemben csak a csökkentett előre hozott nyugdíjazás kerül szóba.
Kérdésem, hogy ha 41 év munkaviszonyom van, de nem vagyok 59 éves, akkor hogyan alakulhat a nyugdíj számítás. A tv. azt modja ki, ha hiányzik a 38 évból valamennyi akkor milyen csökkentésekkel kell számolni. De mi a helyzet ha 41 év van? mennyivel lesz több és mennyivel lesz kevesebb, mert nem vagyok 59 éves?
Erre szeretnék választ kapni,?

Ha a prémiumévek feltételei megvannak, 25 éves köz... munkaviszony, a felmondás előtt betöltötted az 55-t, akkor (ami oké) fel kellett volna ajánlani a prémiuméveket. Ha ezt nem tették meg, akkor jogsértést követtek el, azonnal hívd fel a figyelmet rá írásban. Ha nem lépnek, akkor munkaügyi per, amit 100%-osan megnyersz. Kénytelenek lesznek visszavonni a felmentést és beléptetni a pép-be. Nincs veszítenivalód, csak ha az 1 hónap fellebezési idő már letelt.

Most látom, hogy már januárban elküldtek. Nem egészen tiszta, ha egyszer úgy tudták, hogy már nem lehet belépni (ami nem igaz), akkor miért ajánlották fel??? Ezt írásban tették? Mert neked írásban kellett ezt visszautasítanod, addig nem mondhatnak fel!
Ha ezekkel a dokumentumokkal nem rendelkezik a munkáltatód, akkor beszélj egy jó ügyvéddel, és kezdeményezz munkaügyi pert.
Az ügyvéd majd megmondja, hogy meddig lehet ilyen pert indítani.

Lehetőség a korengedményes nyugdíj.
57 évesen 40 év munkaviszonnyal erre lehetőség van, ha a munkáltató hozzájárul. Ezt miért nem támogatta a munkáltató? Ez a törvény csak ebben az évben van érvénybe és az 1952-ben született dolgozókat érinti.

Sajnos a munkáltatóm csak és kizárólag munkaviszonyom megszüntetésének jogi lépéseit tette meg.

Igen, a Prémium Évek programba belépési lehetőséget felajánlották. Mivel a Prémium Évek programba való belépési határidőt módoították , a legutolsó belépési haráridő 2008.december 31-én lejárt. A felajánlás 2009.január 20--án történt.

Mit keres az ilyen vezető a székében?A Pép meghosszabbítva 2010 dec.31-ig és ez már januárban is ismert volt.Nagyot hibázott a vezetőd,de te is,hogy nem néztél utána előre a lehetőségeknek! Félek,hogy ez a hajó elment.

Meghosszabbitották idénre is.

Egy rövid hír:
Esélyt kaptak a közszférából elbocsátottak
Megszavazta az Országgyűlés a Prémium évek program meghosszabbítását. Ez azt jelenti, hogy nem ez év végéig, hanem 2008. december 31-ig lehet csatlakozni a programhoz. A képviselők 197 igen, 3 nem és 137 tartózkodás mellett fogadták el a módosítást.

A program eredetileg idén év végén zárult volna, a kormány azonban kezdeményezte, hogy háromról öt évre emelkedjen ez az időtartam. Így a közszféra nyugdíjazás előtt álló dolgozóit az elbocsátásuk előtti öt évben részmunkaidőben, bérük hatvan százalékáért foglalkoztatják tovább. A programban való részvételhez 25 év közszférás tapasztalat szükséges. A kormány szándékai szerint ezzel a lépéssel mérsékelhetők lesznek a közszférában elindított nagyarányú leépítés negatív hatásai. A kabinet júniusban határozott úgy, hogy az államreform keretében a közszféra 7000 dolgozójának mondanak fel, a takarékos és hatékony állam jegyében.
hirtv.hu

Azóta nem olvastam , hogy az Országgyűlés ismét foglalkozott volna ezzel a Prémium Évek programmal.

Ez 2 évvel ezelőtt lehet, hogy hír volt, de 2009-t írnak!

(2) E törvény alapján a 3. és 4. §-ban szabályozott prémiumévek programba történő belépésre, illetve a különleges foglalkoztatási állományba helyezésre 2005. január 1-je és 2010. december 31-e között kerülhet sor. Ettől eltérően, a 4/A. §-ban szabályozott prémiumévek programba 2008. december 31-ig lehet belépni.

Átfordítva a közszférában 2010. december 31-ig lehet csatlakozni a PÉP-hez jelen szabályozás szerint.
A 4/a § ugyanis a költségvetési fenntartási körbe NEM tartozó munkáltatóknál foglalkoztatottak csatlakozásával foglalkozik, mely valóban lezárult 2008. december 31-én

törvény <-katt

Én úgy tudom, hogy a versenyszférában valóban megszünt ez a lehetőség, de a közszférában még 2010-ben lehet prémium évet felajánlani.

önnek ha van 25 éves köztisztviselői jogviszonya fel kellet volna ajánlani a prémium éves programot amelybe ha belép nyugdijazásáig bent lehetet volna hiszen a max. bent tartózkodási idő 5 év.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!