56 évesen - munkanélkülire...

Falubeli rendes, tiszta, munkáját szerető asszony munkát keres. Takarította a régi orvosi rendelőt. De az új rendelő átadásával, elveszítette munkáját. Kétségbe van esve. Mi lesz vele, 56 évesen, egyedül (gyermekei családosak) - miből él? Reménye? Nincs. * Sok évig ápolta becsülettel tehetetlen édesanyját, ápolási díjból és édesanyja kevéske nyögdíjából tengődtek. Édesanyja meghalt, s Ő takarítónőként állást kapott a helyi (régi) orvosi rendelőben. Most, igen most maradt állás nélkül. A nyugdíjintézetben felhomályosították, hogy az ápolási idő nem jelent munkaviszonyt... Nem így van. Most mit tegyen? Öngyilkosság jár a fejében, s mi legyen a reménye? - Köszönöm, bárminemű észrevételeket! - Georgina*

Szerintem a nyugdíjigazgatóságnál kell kérni az éápolási idő beszámítását is . Úgy tudom , hogy az ápolási idő nem teljesen csak 50%-ban számít a munkaviszonyba. Konkrétan 2 év ápolási idő felel meg 1 év teljes munkaidős munkaviszonynak.

Csak annyi észrevétel, hogy az ápolási díj nem minősül valóban munkaviszonynak, így pl. a "40 éves" engedményes nyugdíjt nem tudod igénybe venni, viszont nyugdíjszerző szolgálati időnek minősül, mivel a folyósított összegből 10% nyugdíjjárulékot vonnak.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!