56 évesen - munkanélkülire...

Falubeli rendes, tiszta, munkáját szerető asszony munkát keres. Takarította a régi orvosi rendelőt. De az új rendelő átadásával, elveszítette munkáját. Kétségbe van esve. Mi lesz vele, 56 évesen, egyedül (gyermekei családosak) - miből él? Reménye? Nincs. * Sok évig ápolta becsülettel tehetetlen édesanyját, ápolási díjból és édesanyja kevéske nyögdíjából tengődtek. Édesanyja meghalt, s Ő takarítónőként állást kapott a helyi (régi) orvosi rendelőben. Most, igen most maradt állás nélkül. A nyugdíjintézetben felhomályosították, hogy az ápolási idő nem jelent munkaviszonyt... Nem így van. Most mit tegyen? Öngyilkosság jár a fejében, s mi legyen a reménye? - Köszönöm, bárminemű észrevételeket! - Georgina*

Közfoglalkoztatás keretében megpróbálhat az az Önkormányzatuknál, vagy plébánián, lelkészi hivatalban munkát kérni. Ha nem tudnának adni, maszek alapon is segíthet bejárónőként helyben vagy egy közeli településen, városban olyanoknál, akik ilyen asszonyt keresnek... Minden ismerőst, közintézményt érdemes kérnie, hogy segítsenek neki munkához jutni...
Személy szerint 2006-ban, 49 évesen lettem munkanélküli, és a munkaügyi központban személyesen jelentkeztem, - vagy kérjen telefonon időpontot - regisztrált álláskeresőként jogosult lehet az aktív korúak álláskeresési segélyére, vagy NYES-re, előbb-utóbb. Semmiképpen ne adja fel! Isten a mi segítségünk! Imádkozom Önért, szeretettel: Mária (a Mária Rádió ceglédi stúdiójának önkéntese)

Szerintem a nyugdíjigazgatóságnál kell kérni az éápolási idő beszámítását is . Úgy tudom , hogy az ápolási idő nem teljesen csak 50%-ban számít a munkaviszonyba. Konkrétan 2 év ápolási idő felel meg 1 év teljes munkaidős munkaviszonynak.

Csak annyi észrevétel, hogy az ápolási díj nem minősül valóban munkaviszonynak, így pl. a "40 éves" engedményes nyugdíjt nem tudod igénybe venni, viszont nyugdíjszerző szolgálati időnek minősül, mivel a folyósított összegből 10% nyugdíjjárulékot vonnak.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!