40 eves nyugdíj- jubileumi jutalom

Kedves Tiger!
Segítségedet szeretném kérni:
Szándékozom minél előbb nyugdíjba vonulni, élve a Nők 40 éves kedvezményes munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségével. Pedagógusként dolgoztam folyamatosan.
A 40 éves jogosultsági időm a Nyugdíjfolyósító Intézet kimutatása alapján 2018. május végén lesz meg. Ez a feltétele a nyugdíjba vonulásnak. A szolgálat időm 2018. június végén lesz 42 év. Eddig szeretnék dolgozni, mert a nyugdíjam kiszámított összege, ekkor magasabb lesz.

Mint pedagógus dolgozó a, 40 éves jubileumi jutalmam 2018. aug. 16-án esedékes. Ezt nem szeretném elveszíteni. Kérdésem: Amennyiben jún. végén elmennék nyugdíjba, megkaphatom – e előbb mint esedékes pár hónappal. Vagy mindenképpen várjam ki 2018 aug. végét, hogy hozzájuthassak ehhez a pénzhez?

Nagyon szépen köszönöm, ha írsz, üdvözlettel Nagy Rózsa

Kedves Vendég! Nagyon szépen köszönöm, igazad van. Közalkalmazott pedagógus vagyok. 38. éve egy iskolában tanítok. Betegállományban sose voltam eddig, remélem ez így marad. A portfóliót is feltöltöttem, minősítésen átestem. Így már az idei évben is az emelt bért kaptam. Ugyanakkor nagyon nehéz osztályom van, sok a magatartásbeli gond, SNI- s BTM- es tanulók a csoportomban. Szélmalomharcot vívok úgy érzem, eléggé elfáradtam. Valahogy eltelik a jövő évem is, és anyagilag valóban tényleg jobb, ahogy írtad. Természetesen az sem utolsó szempont a gyerekeket sem hagyon el év közben.Nagyon köszönöm válaszod még egyszer.

Kedves Rózsa!
Nem írtad, hogy közalkalmazott vagy-e. Ha igen, csak akkor kérheted a felmentésedet, és min. 35 év esetén megkapod a 40 éves jj-t. Más jogviszony-megszüntetés esetén nem.
Tehát, ha a kjt. 30. § (4)-re hivatkozva kéred a felmentésedet, akkor megkapod a 40. év betöltése előtt is. A felmentési idő 8 hónap, 4 hónapra felmentenek a munkavégzés alól. De miért sürgős ez neked? Ha eddig nem voltál a ped2-ben, most jan. 1-től biztosan megkapod, ez 15%-kal magasabb illetményt jelent havonta. Jobb, ha a nyáron még jogviszonyban állsz. Vagy arra hajtasz, hogy a szabidat kifizessék? Az sem lenne rossz, de lehet, hogy év közben kiadják.
Én a helyedben május. 1-től kérném a felmentést, és dec. 30-án szűnne meg a jogviszony. A tanévet rendben befejeznéd, nyáron kiadják a szabadságodat, az új tanévet már nem kellene megkezdened. Akkorra már lehet tudni, hogy ki nyeri a választást, változik-e a nyugdíjtv., és hogy dec. 31-én. vagy jan. 1-én érdemes-e nyugdíjba menni. Gondold át alaposan.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!