40 éves szolgálati viszony

Tisztelt Szakértő
Kérdésem igen bonyolult, illetve összetett. 2006. december 16-án fegyveres testülettől mentem nyugdíjba. Olyan munkakörben dolgztam, hogy a szolgálati évemet 2006 évben un. 1,2-es szorzóval számolták /Hszt./ A szolgálati időm kezdési éve így 1972. október 23.-tól kezdődik. A munkahelyem által kiadott szolgálati időigazolásban is ez a dátum szerepel, mely tartalmazza azt is, hogy a szolgálati jogosultságra szerzett idő, végkielégítés, jubileumi jutalom stb. ettől az időtől számít. Nyugdíjba vonulásomkor 34 teljes évet vettek figyelembe. 2007. január 1-től a mai napig ugyanazon a munkahelyen dolgozom, de most már mint közalkalmazott. A 2012.január 1-től megváltozott törvények alapján nem nyugdíjas vagyok, hanem szolgálati járadékban részesülök, melyből levonásra kerül a személyi jövedelemadó. Már írtam a NYUFIG-nak, de kérelmemet továbbították az ORFK-ra, onnan már kettő db választ is kaptam, hogy a helyi TB-hez forduljak. Kérdésem az lenne, hogy figyelembe vehető-e a munkahelyem által kiadott szolgálati időigazolásban szereplő dátum a 1972.október 23., vagy a közalkalmazottakra vonatkozó munkaviszony kezdési éve, az pedig 1973. július 15. Ezekre azért szeretnék választ kapni, hogy a 40 éves munkaviszonyom mikor lesz meg és esetleg egy új nyugdíjszámítást kérhetek-e, vagy esetleg a korábban folyósított szolgálati nyugdíjra - mint "40 év munkaviszony után"- jogosult lennék-e. Ha igen mikor kérhetem a NYUFIG-tól, ebben az esetben felmentési idő jár-e? A 40 éves munkaviszony után járó jubileumi jutalomra mikor leszek jogosult.
Elnézést a sok kérdésért, de már több választ is kaptam, de igazán nem kaptam érdemi és megnyugtató választ egy alkalommal sem, pedig mellékeltem az szolgálati idő igazolást és a nyugdíj megállapító határozatot is.
Válaszát tisztelettel várom az e-mail címemre. Tisztelettel Hné

Jogosult lettem a jutalomra óvodapedagógusként dolgozom. Mivel az idei évtől adómentes vagyok, azt szeretném megkérdezni milyen járulékok kerülnek levonásra.
Választ előre is köszönöm.

"Ha a biztosított munkaviszony, közalkalmazotti, közszolgálati jogviszony szerinti jogviszonya alapján végkielégítésben részesült, a biztosítási ideje annyiszor 30 nappal hosszabbodik meg, ahány havi átlagkeresetének (illetményének) a végkielégítés megfelel.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!