40 éves jubileumi jutalom

1974.02.01. óta dolgozom közalkalmazottként. 40 éves munkaviszonyom 2013.10.13. lesz meg, ezzel szeretnék nyugdíjba menni. Kérdésem, hogy ahhoz, hogy a 40 éves jubileumi jutalmat megkapjam, meg kell-e várnom a 2014.02.01-et, vagy elmehetek akkor nyugdíjba, amikor meglesz a 40 éves munkaviszonyom. Vonatkozik-e rám, hogy 35 éves közalkalmazotti jogviszony után is megkaphatom a 40 éves jubileumot, vagy nem?

Marija0504

Szeptember 1-én lesz meg a 40 éves munkaviszonyom.A második munkahelyemen határozott idejű szerződés lejárta után, 2,5 évet voltam passzív GYES-en. Ezt az időszakot kivették a jubileumi jutalom számításából. Kérdésem az lenne,nem számít bele ez az időszak a jubileumi jutalomba?
Válaszukat előre is köszönöm.

Meg szeretnem kérdezni hogy 1984-dolgoztam az Unikerbe(állami kereskedelmi vállalat )volt ,1993ig,onnan mentem Óvodába közalkalmazotti viszonyba. Érdekelne hogy az 1993 előtti munkaviszony beleszámít a jubileumi évekbe,mert ha igen ,akkor nem kaptam meg a 25,es a 30-ast sem ! Mi a teendő?

A férjemnek 2015 junius 27 én volt 40 éves munkaviszonya polgármesteri hivatalban de 2012 évben meg szüntették a közalkamazotti besorolást de még mai napig is ott dolgozik jár e neki a 40 éves jubileum.

köztisztviselőként két és félévig úgy kaptam gyest, hogy nem voltam munkaviszonyban, mivel akkor járt le a határozott idejű munkaszerződésem. Gyes lejárta után ismét köztisztviselőként dolgoztam tovább, de ezt a két és félévet mindig vissza számolták az éppen esedékes jubileumi jutalomnál. Sajnos így maradtam ki a 40 éves jubileumi jutalomból nyugdíjba vonulásomkor, hiába volt 41 év 293 napom. Vajon jogosan vették ki ezt az időt a jubileumi jutalomnál, hiszen ez a két és fél év is szolgálati időnek minősül. Ha ezt nem vették volna ki akkor már 2011. márciusban a régi ktv. alapján jogosult lettem volna a 40 éves jubileumi jutalomra. de nem kaptam meg.

Sziasztok! Szeretnék segítséget, információt kérni tőletek.2012. április 14.-én 40 éves munkaviszony után köztisztviselőként mentem nyugdíjba. 2008.január 1-től Prémium éves voltam. Nyugdíjba menetelem előtt derült ki, hogy nem vagyok jogosult a 40 éves jubileumi jutalomba, mert csak 39 év 6 hónap köztisztviselői jogviszonyom volt. Sajnos én úgy tudtam, hogy jár, de a főnökeim szerint nem jár, így nem is kaptam meg. Nagyon rosszul esett, mert majd 400.000 Ft-tól estem el. Szerintetek sem jár?? Köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel: Halász Erzsébet

Így szól ez a törvény:
....."Ettől eltérően, a köztisztviselők esetében a Ktv. 49/E. § (7) bekezdése kizárja az előrehozott öregségi nyugdíj, vagy a negyven év jogosultsági idő alapján teljes összegű nyugdíj igénybevétele miatt felmentésüket kérelmezőket az előrehozott jubileumi jutalomra jogosultságból".
Sajnos, csak a betöltött(ktv-s) jogviszonyos évekre jár!

Ágnes! Köszönöm a rossz hírt. Sajnos akkor így jártam. Üdv. Erzsi

Kihagytam: Betöltött 40 éves ktv-s évek után jár csak.

Beszámít-e a 40 éves jubileumi jutalomhoz szükséges jogviszony összeszámításába 1972-1980-ig vállalatnál (gyárban) töltött munkaviszony, ha onnét áthelyezéssel kerültem a közalkalmazotti szférába.

Hrozsa!
Valahol olvastam olyat, hogy az 1992. előtti NEM közalkalmazotti területen dolgozott idő akkor számít közalk.-nak, ha arra az időre már rendelkezett az illető a közalkalmazotti munkakörhöz szükséges végzettséggel és áthelyezéssel került a valódi közalkalmazotti munkakörbe.(Ezt ne vedd kész ténynek, hiszen sokszor változott a munkatörvény!)

Igen beszámít.

Edit17 !
Köszönöm, megnyugtattál.

Az áthelyezés előtti jogviszony beszámíthatóságáról szerintem csak a bíróság tud dönteni, mivel a jogszabály ezt nem tartalmazza egyértelműen. A munkáltató nem fogja magától megállapítani, mivel jogalap nélküli kifizetésért Ő felel.
1980-ban még nem volt külön közszolgálati törvény. Az akkori áthelyezési szabályok ugyanakkor azt mondták, hogy többletjogosultságok tekintetében (amiként egyedül a végkielégítést nevesítették) nem számít be az előző jogviszony. Persze ekkor még mindenkinek járt az Mt. szerint a jub. jutalom 25, 40, 50 évre. A Ktv. új juttatásként vezette be a jub. jutalmat 92-től. Erre nem vonatkozhatott egy korábbi intézkedés (szerintem).
De a bíróság dönthet úgy, hogy az áthelyezés előtti mt-s jogviszonyt az új közszolgálati szervnél eltöltöttnek kell tekinteni. Ha esetleg van már valahol ilyen döntés az feltehetné ide a fórumba! Érdemes e próbálkozni?

Szjlacinak !

Köszönöm a hozzászólást, de úgy érzem végig a közszolgálatról írsz, ezért elnézést kérek, ha nem voltam egyértemű, de a Kjt. hatálya alá tartozó közalkalmazottként érdeklődtem a 40 éves jubileumi jutalomhoz szükséges közalkalmazotti jogviszony összeszámításához. A Kjt. talán egy kicsit engedékenyebb, mint a Ktv.
Akkor ugye mi értelme volt annak idején az áthelyezésnek ?
Úgy tudtam, hogy az áthelyezéses munkahelyváltás olyan mintha a korábbi munkaviszony az új munkáltatónál telt volna, tehát ezesetben közalkalmazottinak minősül. Igaz ez csak olyan megérzés, mert nem találtam olyan jogszabályt amely igazolná.
Így is tartod a véleményed és mégis marad a bíróság ?

Tisztelettel mindenkinek!!!!Remélem valaki tud nekem válaszolni kérdésem 2012dec 31-én meg van a 40-évem ebből az utolsó 24-év közalkalmazott idő.Felmentésemet kell kérni???Jár e nekem valami vég ki elégítés ha igen hány hónap, menyi a fel mentési idő köszönöm a választ.

Olyan információt kaptam, hogy a 40 éves szolgálati időbe nem számít bele az az időszak, amikor betegállományban voltam. Megszeretném kérdezni,hogy ez igaz-e, mert akkor nem is tudom mikor mehetek nyugdíjba. Még négy év hiányzik a 40 évhez, de a betegállomány nélkül több. Kérnék valamilyen választ, mire számítsak.

A szolgálati időbe és a jogosultsági időbe is (ha nő vagy) beleszámít a táppénzes időszak. A nyugdíj összegének kiszámításakor nem veszik figyelembe, mert nem kereset, és csökkentené a nyugdíj nagyságát a táppénz. Nem kell az irigyek ijesztgetéseit meghallani!
A passzív táppénz viszont nem számít bele a 40 éves jogosultsági időbe.

1953. december 6-án született pedagógusnő vagyok. 2012. december 7-től szeretném igénybe venni az előrehozott öregségi nyugdíjba meneteli lehetőséget. Mivel nincs meg a 40 éves munkaviszonyom, ezért kérdezem, milyen nyugdíjazási jogszabályok vonatkoznak rám? Továbbá jár e részemre a 8 hónap felmentési idő, és a 40 éves jubileumi pénz kifizetése?
Válaszát előre is köszönöm!

Nagyon érdekes,hogy az átlag dolgozóknak nem jár a 40.éves jubileumi jutalom,mivel eltörölték,ezekszerint csak a közszférába dolgozóknak jár?A Magyar Postától mentem öregségi nyugdijba,érdekes,hogy 45.évet ledolgoztam és én miért nem kaptam a 40-évesre jubileumi jutalmat.

...Az utolsó munkaviszonyban töltött napon meg kell kapnod!

Közalkalmazotti munkavállalóként a nőkre vonatkozó 40 év munkaviszony után járó nyugállományba vonulását kívánom igénybe venni, a Nyugdíj Intézet számításai szerint 2012. augusztus 1-én 40 év munkaviszonyom lesz, ebből 1 hónap nyári munka, és szeptember 1-én meg lesz a 40 éves közalkalmazotti jogviszonyom.
Kérdésem arra vonatkozik, hogy mikor köteles a munkáltatóm a 40 év közalkalmazotti jogviszony után járó 5 havi jubileumi jutalmamat kifizetni.
2012. június 20-tól a rendes évi szabadságomat töltöm, július 31-ig, augusztus 1-től pedig a számomra megjáró 8 hónap felmentési időnek a 4 havi munkavégzés alóli felmentési idejét december 1-ig.
Összefoglalva június 20-án, szeptember 1-én, vagy december 1-én köteles a munkáltatóm kifizetni számomra a jubileumi jutalmat.

Ha szeptember 1-én meglesz a 40 ledolgozott közalkalmazotti év, akkor pontosan akkor kell kifizetni,-( ha nyugdíjba vonuláskor csak 35 év feletti a közalkalmazotti munkaviszony, akkor pedig az utolsó munkaviszonyban töltött napon
esedékes a kifizetése a 40 éves jubileumi jutalomnak.)

Meg kell kapnod a 40 éves jubileumi jutalmadat, hiszen közalkalmazottként 39 évet fogsz dolgozni 2012. októberéig közalkalmazottként, ami ugye 35 év fölött van!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!