40 éves jubileumi jutalom

2012-ben előrehozott öregségi nyugdíjra leszek jogosult.Ekkor lesz meg a 40 éves közalkalmazotti munkaviszonyom.Ebben a képzési évek is bent vannak./Az előrehozottnál még beszámítanak a képzési évek/1952-ben születtem.
Kérdésem:a 40 éves jubileumba beszámítanak a képzési évek?Vagy 35 éves munkaviszony után már jár-e? Aki tud segítsen nekem ebben.Köszönöm:Klári

Jár -e annak a pedagógusnak a 40 éves jubileumi jutalom, aki egyházi iskolából ment át 34 év után, nem egyházi iskolába? Előtte 34 évig (1979-2013) egy iskolában tanítottam és természetesen csak 1993-tól lett az iskola egyházi fenntartású. Az az időszak nem számít közalkalmazotti időszaknak? Mikor minden más ugyan az vonatkozott rá (bértábla, stb), mint a közalkalmazottra. Akkor nem lehet átmenni egyik iskolából a másikba? Tehetek én arról, hogy közben egyházi fenntartású lett? Akkor senki nem változtathat a munkahelyén?

Jó napot! Jogutódlással vette át az egyház? Ez a kulcsszó! Illetve én megnézném a megállapodást az átvételről abban miben állapodtak meg, szerintem ez nyilvános.... rá lehet találni kis kutatómunkával...

Sziasztok!40 éves munkaviszonyom lesz 2015.05.08.BEADTAM MÁR A NYUGDÍJAZÁSI KÉRELMET.Közalkalmazott vagyok.A munkáltató 4 hónap munkában töltött ,4 munka nélküli felmentési időt adott.Ennek kezdete 2014. 10.18.,a vége: 2015.06.18.Jan.20-ig dolgozom,utána kiadják a szabadságot,majd a köv.4 hónap már nem munkában töltendő.Szeretném megkérdezni:jár-e a 40 év jubileumi jutalmam?Közalkalmazottként 1975.07.01-től dolgozom.A többi munkában töltött idő a szünidei munkákból jött össze.Kérem,sürgősen válaszoljatok!Köszönöm!

A Nyugdíjbiztosítótól lekértem az adataimat és az alábbiakat közölte:
39 év 265 nap figyelembe vehető szolgálati idővel, illetve
36 év 326 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel, ezen belül
32 év 324 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati
idővel rendelkezik.

Kérdésem, melyik alapján jár a 40 éves jubileumi jutalom?

Köszönettel:
Kati

Üdv!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy közalkalmazott ként dolgoztam 28 éven keresztül, munkaviszonyom megszűnt végkielégítéssel, majd két év elteltével újból közalkalmazottként dolgozok
Idén tölteném be a 30 éves közalkalmazotti éveimet, érdeklődnék, hogy ilyen esetben jár e jubileumi jutalom
Köszönettel!

igen. Miért ne járna?

Szeretnék érdeklődni, hogyha a nők 40 éves közszolgálati jogviszonyom megszüntetését kértem a munkahelyemen 2012.április 17-i időponttal, de a 40 éves jubileumi jutalom csak 2015-ben járna -a 35 éveset 2010-ben kifizették-, akkor is ki kell fizetni az utolsó munkanapon a munkáltatónak? Előre is köszönet minden válaszért

Ha a közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya - a fegyelmi elbocsátás büntetés vagy a 25. § (2) bekezdés b) 1. pontja szerinti áthelyezés kivételével - megszűnik és legkésőbb a megszűnés időpontjában nyugdíjasnak minősül [37/B. § (1), illetve (3) bekezdés], továbbá legalább harmincöt évi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, a negyvenéves közalkalmazotti jogviszonnyal járó jubileumi jutalmat részére a jogviszony megszűnésekor ki kell fizetni."

Valaki tudna nekem segíteni,abban,hogy mi a teendő akkor,ha nem kaptam meg a 40 év jubileumi jutalmamat!Erre már 2011 szeptember elején jogosult lettem volna!Ha tudtok valamit ilyenről írjatok!Köszönöm!

Egyeztetni a munkáltatóval a kifizetésről, -nemleges véálasz esetén irány a munkaügyi bíróság, minek hatására kamatostul kell megfizetniük visszamenőleg.

40 éves közszolgálati munkaviszonyban eltöltött éveim alapján szeretnék nyugdíjba vonulni. Érdeklődni szeretnék, jár-e nekem a 40 éves jubileumi jutalom is. Ha valaki tudja a konkrét jogszabályi hivatkozást, legyetek szivesek megirni.
Köszönöttel: fürelise

fürelise!
Légy kedves, írd meg, hogy megkaptad-e a jubileumi jutalmadat is 40 éves nyugdíjba vonulásodkor!
Nekem most lenne esedékes.
Köszi
Mária

1990-től dolgozom a közszférában, először köztisztviselőként, jelenleg kormánytisztviselőként. A 2012. novemberben mehetnék nyugdíjba a nők 40 éves munkaviszonyával. 1992-ben a köztisztviselői tv. életbe lépésekor a közszférában dolgoztam, akkor elismerték az addig munkával töltött összes munkaviszonyomat. KÉRDÉSEM: jól értelmezem, hogy a 2012. márciustól életbe lépő közszolgálati tv. nem ismeri el az 1990. év előtti munkaviszonyomat? Nyugdíj előtt nem kapok 40 éves jubileumi jutalmat?

A Közszolgálatról szóló 2011. évi CXCIX. Törvény 150.§-a értelmében

(3) A jubileumi jutalomra jogosító idõ megállapításánál
a) az e törvény és a köztisztviselõk jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (a továbbiakban: Ktv.),
a kormánytisztviselõk jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény (a továbbiakban: Ktjv.) hatálya alá tartozó
munkáltatónál munkaviszonyban, közszolgálati és kormánytisztviselõi jogviszonyban eltöltött idõt,
b) a Kjt. hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban töltött idõt kell figyelembe venni.

sajnos nem ismeri el a 1990-es időt. Nekem is így veszett tizenynyolc évem, holott mikor átsoroltak köztisztviselőnek akkor elismerték az előző mukaviszonyt. is Én is megkaptam 0a 35 évest. Kicsit nevetséges az intézkedés. de sajnos az alkotmánybíróság is azt a választ adta meet oda is írtam hogy nem alkotmányellenes szerintük.

Igen, amennyiben felmentéssel mész nyugdíjba és ebben az évben legalább 35 év közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezel, a 40 éves jubileumi jutalom megillet.

Jó a gyanúd, nem jár a 40 éves jub. jutalom, ha nem a közszférában dolgoztál végig

Juniusban leszek 59 éves és május végén lesz 40 éves munkaviszonyom, jár e a jubileumi jutalom, ha a 40 évet nem végig közszolgaként dolgoztam ?

Feleségem is 52-es, idén lesz 59 éves, el tud menni előrehozott öregségi nyugdíjba, (függetlenül az új 40 éves rendelettől)ha ön közalkalmazott és legalább 35 évet dolgozott közalkalmazottként, az utolsó munkanapon kell, hogy kifizessék a jubileumi jutalmát, ha a munkahelye küldi el nyugdíjba, ha önként elmegy, tudomásom szerint nem jár és ha már elment, nem követelhető.

Viszont, ha nincs meg a 40 év munkaviszonya összesen, nem kapja meg a 100%-os nyugdíjat, de ha előtte máshol is dolgozott (más nem közalkalmazotti vonalon, a gyes is beleszámít), akkor kaphat teljes nyugdíjat.
Érdemes bemenni a nyugdíjintézetbe és kiszámoltatni a szolgálati idejét, (1-2 hónap alatt választ kap), tanácsot is kérhet ott is, ebből eldöntheti, mikor megy nyugdíjba.

Kedves Klári!
A tanulmányi időszak évei nem számíthatók be a jubileumi jut.-ra való jogosultság megállapításakor.
Viszont a közalkalmazotti tv. 78.§-a kedvező azok számára, akiknek nyugdíjazás miatt szűnik meg a jogviszonya:
"4) Ha a közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya - a fegyelmi elbocsátás büntetés vagy a 25. § (2) bekezdés b) 1. pontja szerinti áthelyezés kivételével - megszűnik és legkésőbb a megszűnés időpontjában nyugdíjasnak minősül [37/B. § (1), illetve (3) bekezdés], továbbá legalább harmincöt évi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, a negyvenéves közalkalmazotti jogviszonnyal járó jubileumi jutalmat részére a jogviszony megszűnésekor ki kell fizetni."
Üdv.: Judit

2011.12.19-én elindult előrehozott öregségi nyugdíjkérelmem elbírálása a nyugdíjfolyósítónál.Előzetesen beadott kérelmemre szolgálati idő megállapítására több mint 43 évet igazoltak.2011.02.21-én m.helyemen hivatalosan kérelmeztem közalk. jogviszonyom felmentéssel történő megszüntetését nyugdíjazás okán, erre megkaptam az intézményvezető beleegyező válaszát. Kérdésemre. hogy mikor kaphatom meg a 40 éves jubileumi jutalmat, azt a választ kaptam :Nem vagyok rá jogosult, csak 2012 júniusában, már ha dolgoznék közalkalmazottként. Most tájékozódtam arról, hogy az utolsó m. napon ki kellett volna fizetni, de ez nem történt meg. Gondnokként dolgoztam az intézményben, munkajogi kérdésekben tájékozatlan vagyok. Keresetem brt. 120 e. volt, magas nyugdíjra nemigen számíthatok. Szeretném tudni, mit tehetek hogy hozzájussak a véleményem szerint jogosan járó összeghez, melyért, úgy érzem, megdolgoztam.Tisztelettel: F.L.

A közalkalmazottak jubileumi jutalma csak annak jár, aki a meghatározott éveket közalkalmazottként dolgozta le. Nem baj, ha megszakításokkal is, ezek az évek összeadódnak.Gondolom, nem NŐ vagy, aki a 40 év szolg. idővel vonul nyugdíjba.(Ebben az esetben csak akkor jár a 40 év utáni, ha munkaviszonyod alatt be is töltöd a 40 év közalk.évedet.)
Ha kort elért nyugdíjba vonul valaki, a 40 éves jub.jutalmat már akkor is ki KELL fizetni, ha a 35 év közalkalmazotti évet letöltötte! Úgy, bizony!Az UTOLSÓ munkában töltött napon!
Még nem évült el a követelésed,ha csak valamilyen papírt alá nem írattak Veled
kicselezve Téged.Munkaügyi bíróságra vidd a dolgot, ha símán nem megy az ügy!Általában megnyeri a dolgozó.Neked már nincs veszíteni valód!

Néhány órája írtam ide a kérdésemet a jubileumi jutalommal kapcsolatban és utána el kezdtem tanulmányozni a korábbi válaszokat ebben a témakörben. Ha jó következtetést vonok le a fenti válaszból akkor nekem is jár a 30 éves jubileumi jutalom 2012 -ben. Ide másolom a kérdésemet.Kérem a mielőbbi megerősítést.
A következő feltételeket figyelembe véve, jogosult vagyok -e ebben a tanévben a jubileumi jutalomra?
Az 1979/80-asév tanévben képesítés nélküli pedagógusként dolgoztam, utána 3 év alatt, nappali tagozaton elvégeztem a tanítóképző főiskolát. Azóta tanítóként dolgozom a mai napig. Ez a 29. tanévem a főiskola elvégzése után. Beszámítható-e a nappali tagozatos főiskolai évek előtti egy év a jubileumi jutalomra jogosító évekbe. A választ előre is köszönöm.

Beszámít a nappali tagozat ELŐTTI közalkalmazotti ,képesítés nélküli időszak is.
A jubileumi jutalomnál minden közalk. mviszony összeadódik, ha megszakítás volt, akkor is.

Igen, a jubileumi jutalom idejébe minden közalkalmazottként, köztisztviselőként eltöltött idő beszámít. Részedre azon a napon, amikor a jogviszony a 30 évet eléri, a jubileumi jutalmat ki kell fizetni.

1972 szeptember elsején kezdtem dolgozni és azóta folyamatos a munkaviszonyom. 1993 január 1-jétől dolgozom a közigazgatásban folyamatosan köztisztviselőként-főelőadó. 2012. szeptember 1-jétől megyek nyugdíjba a nők 40 éves munkaviszonya alapján. Kérdezem, hogy részemre jár-e a 40 éves jubileumi jutalom (mikor)? Végkielégítés? Felmentési idő?

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!