40 év utáni nyugdíjba menetel nőknél

Szép estét!
55-ös születésű nő vagyok. Hamarosan szeretnék nyugdíjba menni.
Terveim szerint meglenne a 40 év szolgálati időm.
2012-ben is elmehetnek a nők 40 év után nyugdíjba? Tud e valaki a most kijött változásokról valamit? válaszukat előre is köszönöm és várom!

Kedves kérdező!
A mai napon a Parlamentben feltették ezt a kérdés a kormánynak, hogy megtartják-e a 40 év munkában töltött évvel teljes öregségi nyugdíjra való jogosultságát a nőknek? Örömmel jelentem, hogy ezt a nőknek kedvezményes nyugállományba vonulási lehetőségét nem kívánja ez a kormány eltörölni, sem megváltoztatni. Tehát továbbra is nyugdíjba vonulhatnak azok a nők, akiknek megvan a 40 év munkában töltött idejük. Megjegyzem, ez nem szolgálati idő, mert a szolgálati időbe minden bele számít, a 40 év munkában töltött időt néhány feltétel meglétéhez kötik.

Minden 2012 nyugdíjelvonás-téma után megjegyezték még a médiában a szóvivők, az írott sajtó, hogy a nők 40 év utáni kedvezményes nyugdíja marad!!!
Remélem így is marad!!!!!

Kérdezni szeretnék, nem tudjátok e , hogy a 4o éves munkaviszonyba beszámít e az a munkanélküli ellátás egy éve, amelyből 2000 ben nyugdíjjárulékot vontak? köszönöm.BUÉK

Kedves Balla Istvánné! A munkanélküli ellátás nem számít bele. Én lekértem az időmet, és az az idő kivan véve. Hiába van meg a 40 évem, még sincs, mert voltam egy év munkanélkül.
Üdvözlettel:
Horváth Jánosné/Erzsi

Sajnos, már lekerült az ONYF honlapjáról, mik nem számítanak bele a 40 év jogosultsági időbe. Én ott olvastam, hogy a munka nélküli ellátás, a PASSZÍV táppénz, és az iskolai évek NEM.
A munkanélküli ellátás kivéte sokaknál érthetetlen, ha abból vontak nyugdíjjárulékot.

Az idén érem el a 40 éves munkaviszonyomat és azt a felvilágosítást kaptam a munkahelyemtől, hogy aki 2012-ben megy el erre a nyugdíjra, azoknak már nem fog járni a felmondási idő, amit eddig úgy adtak ki, hogy felét le kellett dolgozni, a másik felét meg elengedték és otthon lehetett lenni és adták a teljes fizetést rá.
Ha valaki tudna ezzel kapcsolatban hivatalos tájékoztatást adni előre is megköszönöm.i

Hát ha ezt mondta a munkáltatód, kérd el a törvényi hivatkozást tőlük, mert ilyen törvény egyelőre még nem született legjobb tudomásom szerint.
Aki addig beadja a felmondási kérelmét, míg a törvény meg nem jelenik, arra a szerződéskötés időpontjában érvényes jogszabály vonatkozik.(A beadás időpontja)
Ha közalkalmazott vagy, és már visszaigazolta a nyugdíjbiztsító a 40 évhez meglévő jogviszonyodat, a közalkalmazotti éveidre járó felmentési idő hosszát add hozzá!(max.8 hónap)
Ha a felmentési idő hosszával meg van a 40 éved, akár már most is kérheted felmentésedet.(Bár sajna a tvény azt mondja:"felmenthető", nem azt, hogy "köteles felmenteni".
Ez munkáltató függő.De ha van olyan volt kolléganőd, akit már ilyen szituban felmentéssel engedett el a munkáltatód, nem szegregálhat,-akkor mindenkire vonatkozik a felmentés gyakorlata ilyen esetben.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!