2010.évi kereset-kiegészités

Segítséget szeretnék kérni érdeklődők,hogy egyházi intézményekre vonatkozik-e a 316/2009.(XII.28)korm.rendelet és hogy jár-e a 2010.évi kereset-kiegészités.
akki tud kérem segitsen és ha valaki hasonló cipőbe jár irjon.

Volt aki lejelentkezett a vizsgáról?

Ez év március közepéig dolgoztam köztisztviselőként, teljes munkaidőben, munkaviszonyom nem szünetelt, nem voltam betegszabadságon, sem táppénzen. A március havi, időarányosan megállapított fizetéssel együtt utalandó kereset-kiegészítést azonban csak időarányosan akarják megállapítani. A 2010. évi kereset-kiegészítésről szóló kormányrendelet alapján szerintem a teljes összeg járna, vagy rosszul gondolom?? Ha valaki tud, kérem, segítsen.

A jogszabály szerint a teljes összeg megillet.

2009.12.18-tól betegszabadságon, majd 2010.01.01-től 2010.01.31-ig szintén betegszabadságon voltam. 2010.02.01-től 2010.03.12-ig pedig táppénzen voltam. Sajnos nem szórakozásból, hanem egy komoly műtétből kifolyólag. A januári kiegészítést majdnem teljes mértékben megkaptam, de abból is levontak háromezer akárhányszáz forintot. Most viszont a második kiegészítésnél nem kaptam csak 9.692.- Ft-ot. Állítólag a törvény szerint nem jár nekem több kiegészítés. Kérdezem én, hogy ez mennyire időarányos, illetve, aki elmegy az év közepén hosszabb táppénzre, attól visszakérik a kifizetett összeget. És szerintem, ha időarányosan nézzük, akkor a félév 49.000.- Ft-jához képest az én 9.692.- Ft-om nem igazán arányos. Előre is köszi a segítséget. Nagyon el vagyok keseredve.

33 napot dolgoztál dec. 1-től febr. 28-ig, ezért 33/91-ed része jár a 49000Ft-nak, ez bruttó 17769 Ft, nettó 10912 Ft.

A januárit teljes egészében meg kellett volna kapnod, mert 45 napnál rövidebb ideig voltál beteg, és ilyenkor nincs arányosítás, a teljes bruttó 49000 Ft jár, a 2. résznél, pedig a fent írtak szerint. (Azt is én írtam)

Köszönöm az eddig leírtakat, viszont a 2. részt, amit "fent" leírtál, nem találom. Ha megtennéd, hogy mégegyszer leírod, megköszönném.
Üdvözlet

"33 napot dolgoztál dec. 1-től febr. 28-ig, ezért 33/91-ed része jár a 49000Ft-nak, ez bruttó 17769 Ft, nettó 10912 Ft."
Erre utaltam, csak akkor még nem léptem be az azonosítómmal, de írtam, hogy az is tőlem származik. 33 nap nem voltál betegállományban (Ez a pontosabb megfogalmazás, mert ebben a pihenőnapok is benne vannak, nem csak a munkanapok), szerintem neked 29 napra számolták csak. Reklamálj!

Szia Gigi!

Nálam hasonló a helyzet. A gazdaságin eldöntötték, hogy nem jár, mert egyházakra hogy nem vonatkozik, de a közalkalmazotti bértábla alapján van a bérünk s 13. havi bér is volt amikor még az járt. És szerintem is járna, mert azt mondták minden járandóság vonatkozik ránk mint a közalkalmazottakra..

másfél éve dolgozom közalkalmazottként.Elöször egy zrt.nél,akkor azért nem kaptam 13.havi bért mert a munka tv.alapján vettek fel.A besorolásom viszont a közalkalmazotti bértábla szerint történt.Most sem kaptam meg az egyszeri bérkiegészitést.Közben változás történt a munkáltatomban,non-profit cég vett vissza amit a megyei önkormányzat hozott létre.A besorolásom továbbra is maradt a közalkalmazotti bértábla szerint.Mosz akkor nekem jár vagy nem a bérkiegészités??hová forduljak ez ügyben???Köszönöm előre is a választ.

Most akkor közalkalmazottként, vagy egy cégnél dolgozol, de a közalkalmazotti illetménynek megfelelő bért kaptok? Nem mindegy, meg kell nézni a kinevezéseteket, illetve a munkaszerződést (ha nem kinevezésetek van, már gyanús). Ha csak a KjT alapján kapjátok a bért, de az MT. alá tartoztok, sajnos nem jár a kiegészítés. (A központi költségvetés csak azoknál finanszírozza, akik ténylegesen közalkalmazottak, köztisztviselők, fegyveresek stb.

Szerintem ne nyissunk erről újabb fórumot, ha körülnézel a témák közt, találsz ilyet.
(De ha nem találod, itt nézd meg)

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!