Ügyintézői hozzáállások

Sziasztok!

Elsősorban a szakmabeliektől szeretnék kis véleményt kérni.
Kicsit hosszú lett, elnézést.

Egy ismerősömet kisebb baleset érte minek során nem tudott rendesen lábra állni (most már a 2. hete, lassan javul már hál égnek). másfél hónapja munkanélküli, az orvosnál jelezték, hogy nincs TB-je. elfeledkezett róla, hogy lejárt a passzív.

Segítek neki az önkormányzatnál elintézni, mivel nem tud odáig bemenni.

Az első bukta az volt, hogy nem tudtam az adatlapot letölteni az önkormányzat lapjáról, mivel ami ott fel van töltve, az nem jó. Be kell menni személyesen kérni adatlapot.

A következő bökkenő az, hogy kell nekik igazolás a munkaügyi központtól, hogy nem részesül semmilyen támogatásban rajtuk keresztül.

A probléma, hogy a munkaügy a város másik végében van, nem tudott odáig kimenni. Az ügyintéző szerint hozzam el én meghatalmazással.

Elhoztam az űrlapot a hivatalból, ki lett töltve. Felhívtuk a munkaügyet, azt mondták, hogy csak személyesen adják ki az igazolást, meghatalmazással nem.

Visszamentem végül a következő ügyfélfogadási időpontban a polgi hivatalba, leadtam a papírt és kértem, hogy kérjék le ők az igazolást, mert tudom, hogy ilyet lehet. (nem jutott eszembe a neve a rendszernek, nem vagyok állami dolgozó). A nő letagadta, hogy ők nem tudnak ilyet, hozzam el én, meghatalmazással, más is elhozta már.

Mint felvilágosított szakmabeli jóbarátom, a hivatalok egymás között "belföldi jogsegéllyel" tudják lekérni az adatokat, sőt ilyen adatot nem is kérhetnek tőlünk, nem kötelezhetnek minket erre, állítólag erre jogszabály is van. Mégis ha nem adom be, akkor küldik a hiánypótlást és ha nem teljesítem, akkor jön a végzés, hogy elutasították. Ez állítólag sokkal több meló mint írni egy másik hivatalnak.

Elég nehézkesen, de végül is ismerősömmel elmentünk ma a munkaügyi központba. Kb egy órát kínlódtunk oda, hogy minél kevesebbet kelljen neki a mászkálnia. Bebukdácsoltunk a munkaügyre, kivártuk a sorunkat, elmondta a recepción, hogy mit szeretnénk, erre elhajtottak minket, hogy mivel pályakezdő, ezért ők nem adnak ki semmit, másik munkaügyre kell menni (14. kerületben lakunk, több munkaügyhöz is tartozunk a franc tudja kibogozni mikor melyik a jó).

Fölösen csesztük el a délelőttünket. Hazamentünk, felhívtuk a másik munkaügyet. Ott azt mondták, hogy a másik kirendeltségen is ki kellett volna adni a papírt, illetve valóban csak személyesen intézik el. Ők csak akkor, ha regisztrál. (nem értem, nekem is volt ilyen ügyem, nekem nem kellett regisztráltatnom magam, igaz nem vagyok pályakezdő)
Azt is megmondták, hogy a hivatal természetesen lekérheti jogsegéllyel, bár az elhúzódat hónapokon át is. (jóbarátom szerint van erre is jogszabály, ennyi idő nem lehet, de itt Pesten a fene tudja)

Kicsit kiakadtunk, felhívtuk a polgi hivatalban az osztály csoportvezetőjét. Aki szintén a belföldi jogsegélyre mondta, hogy lehet ilyet, de nagyon hosszú idő, és az ügyfélnek csak egy napjába telik. Elmondtam ,hogy egészségügyileg akadályoztatva van az ügyfél. Végül mondta, hogy továbbítja az ügyfélkérést az ügyintézőnek, aki majd valszeg telefonál.

Összesen már 2 hete húzódik az egész, még 1 hét talán és ismerősöm már rendesen tud járni. Ez 3 hét. Vajon ennyi idő alatt lekérte volna a hivatal? Vidéken 1 hét alatt megcsinálták régebben.

A problémám nem az, hogy nekünk kell mászkálni, és nem a bürokrácia. A problémám az, hogy a képünkbe hazudnak, ez zavar.

Érdekelne, hogy máshol is ez megy? Ez így normális?

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!